KIVI TV -apparater: Ursprungsland Och Företagsfunktioner, Installation Av LED -TV, Modellöversikt, Kund- Och Specialistrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: KIVI TV -apparater: Ursprungsland Och Företagsfunktioner, Installation Av LED -TV, Modellöversikt, Kund- Och Specialistrecensioner

Video: KIVI TV -apparater: Ursprungsland Och Företagsfunktioner, Installation Av LED -TV, Modellöversikt, Kund- Och Specialistrecensioner
Video: Nastya and the story about mysterious surprises 2024, Maj
KIVI TV -apparater: Ursprungsland Och Företagsfunktioner, Installation Av LED -TV, Modellöversikt, Kund- Och Specialistrecensioner
KIVI TV -apparater: Ursprungsland Och Företagsfunktioner, Installation Av LED -TV, Modellöversikt, Kund- Och Specialistrecensioner
Anonim

Många väljer Samsung eller LG TV -mottagare, Sharp, Horizont eller till och med Hisense för hemmet. Men bekantskapen med funktionerna i KIVI -TV visar att denna teknik är minst lika bra. Det har sina fördelar och nackdelar, applikationsnyanser som måste beaktas.

Beskrivning

Den relativt låga populariteten för KIVI TV -märket är förståelig. De dök upp på marknaden först 2016 . Och naturligtvis har företaget ännu inte lyckats bli lika känt som "jättarna" i detta segment. Företaget verkar inom ett eftertryckligt budgetsegment. Det är registrerat i Nederländerna.

Bild
Bild

Det bör dock understrykas att placeringen av detta märke som europeiskt inte är helt korrekt. Det fungerar trots allt i internationell skala.

KIVI -TV: s ursprungsland är Kina . Mer exakt är huvudproduktionen koncentrerad till SHENZHEN MTC CO. LTD. De gör skräddarsydda TV-mottagare, och inte bara för KIVI, utan också, till exempel, för JVC.

Det ska noteras att företaget tillverkar en del av sina produkter (eller snarare samlar) i byn Shushary nära Sankt Petersburg … Montering på beställning utförs också på Kaliningrad -företaget LLC "Telebalt " … Men du ska inte vara rädd för problem - komponenterna själva tillverkas på en stor produktionsanläggning utrustad enligt alla moderna standarder. Det beprövade Android -operativsystemet används som en intelligent plattform. Man ska inte vänta på något genombrott, men den normala totala nivån är 100% säkerställd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Produkter av detta märke stödjer onlinetjänst Meroro … Där kan du använda både betalt och gratis innehåll. Dimensionerna på KIVI -TV -apparater är mycket olika. Speciellt efter din smak kan du välja deras färger. Företagets prispolicy, liksom tre års garanti, är en tveklös fördel.

Sortimentet innehåller modeller med båda platt och med böjda skärmar . KIVI -teknik ger 4K -upplösning … Den är utrustad med högkvalitativa matriser av IPS-standarden, som fungerar länge och sällan sviker konsumenterna. Tack vare den moderna tunern kan TV-apparater anslutas till digitala sändningar utan ytterligare set-top-boxar. Det är också bra att notera närvaron av KIVI TV (120 kanaler tillgängliga för användare under de första 6 månaderna utan att sätta in pengar).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också värt att notera den genomtänkta tekniken för att förbättra bildkvaliteten. Det utökar inte bara färgpaletten, utan förbättrar också detaljerna i bilden som helhet. En telefon kan användas som fjärrkontroll (om du använder den egna KIVI Remote -tekniken).

Där till Komponentingångar och USB -kontakter som ger ganska bra funktionalitet. Generellt visar det sig att utrustningen är ganska konkurrenskraftig i sitt prissegment.

Bild
Bild

Av nackdelarna med KIVI -produkter noterar experter följande:

  • inte helt klar utarbetande av Miracast;
  • behovet av att köpa ett tangentbord separat (det kunde ha lagts till i de grundläggande leveransuppsättningarna);
  • bristen på avancerad programvara i tidigare versioner (som tur är att de gradvis fasas ut);
  • oförmåga att använda avancerade funktioner när du tittar på foton och videor (de är helt enkelt inte implementerade på maskinvarunivå);
  • enstaka kopior med dålig kvalitet;
  • begränsad internminne kapacitet;
  • oförmåga att spara filer på interna medier.
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

HD -redo

LED -TV sticker ut i denna kategori modeller 32H500GR . Operativsystemet är inte installerat där som standard. För tillverkning av enheten används en matris av A + -nivån, som utvecklas av världens ledande leverantörer. Den 32-tums skärmen är gjord på grundval av MVA-teknik. Bakgrundsbelysningen matchar Direct LED -nivån.

Egenskaper:

  • HDR stöds inte;
  • ljusstyrka upp till 310 cd per kvadrat. m;
  • svarsperiod 8, 5 ms;
  • högtalare 2x8 watt.

Men du kan också köpa en 24-tums TV. Den optimala kandidaten är 24H600GR.

Denna modell är standard utrustad med inbyggt Android OS . Ljusstyrkan är betydligt lägre än den för föregående prov - endast 220 cd per 1 m2. Surroundljud tillhandahålls av 3W -högtalare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Full HD

Först och främst faller TV: n i denna kategori. 40F730GR . Markeringen indikerar att skärmen har en diagonal på 40 tum. En märkesassistent hjälper dig att hitta och hitta olika innehåll. Enheten styrs av Android 9. WCG -teknik används.

Ett bra alternativ vore 50U600GR. Dess särdrag:

  • HDR -teknik;
  • röstinmatningsläge;
  • underbar stor skärm;
  • ASV -matris.
Bild
Bild

4K HD

Modell 65U800BR har en uppdaterad design. Användarna kommer definitivt att vara nöjda med den ramlösa skärmen. Stöder Quantum Dot -teknik … SPVA -matrisen kommer att ge felfri bildinsamling när som helst över hela ytan. Installerade högtalare med en effekt på 12 W vardera med Dolby Digital -ljud.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Efter att ha bestämt att det är värt att köpa en KIVI -TV måste du ta reda på den föredragna versionen. Diagonal du måste välja efter dina behov, men kom ihåg att för nära en stor skärm inte bara skapar besvär när du tittar, utan också skadar din syn. Diagonalen ska stå i proportion till rummet. Naturligtvis måste du ta hänsyn till hur ofta TV kommer att ses, hur bra rummet är upplyst.

Behöver omedelbart sätta en viss prisnivå och inte överväga alla alternativ som går utöver det. Upplösning - ju fler desto bättre. Samtidigt ökar andelen högupplöst innehåll stadigt för varje år.

Men du måste förstå att 4K är mer en "lyx", för även i ett idealiskt tillstånd kommer det mänskliga ögat inte att kunna uppfatta alla dessa nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användarmanual

Initial installation (initialisering) av KIVI TV: n kan ta flera minuter . Detta är helt normalt och ska inte ge upphov till något larm. Menyalternativen och tillgängliga alternativ kan variera beroende på vilka lägen och signalkällor som används. Företaget rekommenderar starkt att endast använda en certifierad HDMI -kabel. Varje annan kabel upphäver automatiskt enhetens garanti, även om andra regler följs.

Företaget kräver också att endast använda licensierad programvara . Vid installation av tredjepartsprogramvara krävs förhandskonsultation. Om TV: n transporterades (flyttades) eller förvarades under en kortare tid vid temperaturer under +5 grader, kan den slås på först efter 5 timmars exponering i ett varmt, torrt rum. Alla manipulationer när du bär, även i ett rum, görs bäst tillsammans. Drift är endast tillåten vid en relativ luftfuktighet på högst 65 (eller bättre 60)%.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fjärrkontrollen måste vara riktad mot TV: ns främre yta . Mer exakt - till den infraröda sensorn som är inbyggd i den. Det rekommenderas att använda operativsystemets interna verktyg för att installera firmware. Försök att uppdatera firmware från en flash -enhet är mycket mer riskabelt, och tillverkaren ansvarar inte för konsekvenserna. Du kan ställa in kanaler i analog, digital sändning eller i båda dessa band samtidigt.

Observera: med alla autosökningar raderas alla tidigare hittade och memorerade kanaler från TV: ns minne … När du redigerar inställningar kan du inte bara ändra kanalnummer utan också korrigera deras namn, blockera ett specifikt program eller lägga till det i din favoritlista. För att ansluta telefonen till din KIVI -TV kan du använda HDMI -åtkomst. Det är bekvämt, men det fungerar inte med alla telefonmodeller. Mycket ofta måste du också köpa en speciell adapter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oftare använder en USB -kabelanslutning . En sådan port är känd för sin mångsidighet, och den saknas bara i mycket svaga och gammaldags prylar. Dessutom laddas batteriet direkt från TV: n. Men det finns ett annat alternativ - att använda Wi -Fi. Denna metod är lämplig för att använda Internet och frigör portar på själva TV: n. smartphone -batteriet töms dock mycket snabbt.

Ganska många människor för fullvärdigt arbete måste du installera "Play Market ". Detta görs mycket enkelt, och först och främst behöver du återställa inställningarna. Systemet måste sedan uppdatera själva programmen och bara be användaren att godkänna licensen. Nästa steg är att använda menyalternativen "Minne" och "Filhantering". Den sista undermenyn innehåller önskad Play Market.

Det är bäst att ansluta till själva tjänsten via wi-fi . Du måste använda lösenordet från din ISP. Första gången du ansluter loggar du in på ditt Google -konto eller skapar ett nytt konto.

Röststyrning är endast tillgänglig efter att fjärrkontrollen har kopplats till TV: n. Du kan slå på själva läget och använda det genom att aktivera mikrofonen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Granska översikt

Enligt de flesta köpare tillhandahåller KIVI -utrustning lagom bild och bra ljudkvalitet . Installation av ytterligare program orsakar inga problem. Allt fungerar snabbt och utan uppenbara negativa punkter. Men det är värt att notera att det tar lång tid att starta systemet efter ett strömavbrott. Det bör också noteras att bedömningen av kvaliteten på Smart TV varierar mycket (tydligen beroende på kravnivån).

Specialisters åsikter om KIVI -tekniken är i allmänhet återhållsamma och gynnsamma . Matriserna på dessa TV -apparater är relativt bra. Men de första modifieringarna kan inte skryta med imponerande betraktningsvinklar. Ljusstyrka och kontrast räcker till och med för användning som spelmonitor. Räkna med djup saftig bas, men ljudet är ganska fast.

Observera också:

  • en bra uppsättning kontakter;
  • måttligt hög energiförbrukning;
  • balanserad användning av sändningar och webbsändningar;
  • minimalistisk design av de flesta modeller, så att du kan fokusera på bilden;
  • framgångsrik lösning av ett antal programvaruproblem som är typiska för tidigare versioner.

Rekommenderad: