ThunderX3 Spelstol: Att Välja En Datorspelstol. Modellöversikt

Innehållsförteckning:

Video: ThunderX3 Spelstol: Att Välja En Datorspelstol. Modellöversikt

Video: ThunderX3 Spelstol: Att Välja En Datorspelstol. Modellöversikt
Video: 5 Awesome Gaming Chairs Worth Your Consideration 2024, Maj
ThunderX3 Spelstol: Att Välja En Datorspelstol. Modellöversikt
ThunderX3 Spelstol: Att Välja En Datorspelstol. Modellöversikt
Anonim

I den moderna världen överraskar inte utvecklingen av IT -teknik och produktutbudet någon längre. Datorn och Internet har blivit en integrerad del av vårt liv. När de kommer hem efter jobbet försöker många koppla av genom att spela spel på datorn. Men för att göra denna process så bekväm som möjligt måste utvecklarna tillhandahålla en speciell stol som har många bekväma egenskaper. Det taiwanesiska företaget AeroCool Advanced Technologies (AAT) är känt för sin tillverkning av tillbehör och kringutrustning för datorer, strömförsörjningar och spelmöbler. 2016 utökade den sin produktion och lanserade en ny serie spelstolar som heter ThunderX3.

Bild
Bild

Särdrag

Spelstolen är en förbättrad version av kontorsstolen, som är utrustad med det maximala antalet funktioner för bekvämt spelande eller arbete vid datorn.

En spel- eller datorstol kan produceras i olika stilar, med olika alternativ och klädmaterial . Sådana stolar har vanligtvis en metallram, gaslyft hjälper till att ställa in önskad höjd, rullar på armstöd och nackstöd bidrar till en bekväm kroppsställning medan du tränar vid datorn. Stolen kan justeras i många olika lägen.

Huvudfunktionen för sådana uppfinningar är att eliminera spänningar från handleden och nedre delen av ryggen, liksom från nacke och axlar. Vissa modeller kan ha särskilda mekanismer för placering av tangentbord . De hjälper till att slappna av ögonmusklerna och nacken.

Många har olika fickor där det är möjligt att lagra olika attribut för datorn.

Bild
Bild

Sidostöd är mycket viktigt. Sett bakifrån ser det ut som ett ekblad. Med aktiva spel minskar belastningen på stödet, risken för att stolen svänger och faller minimeras.

Nästan alla modeller har ljusa skär, och klädseln är gjord i svart. Denna komposition sticker ut särskilt på grund av färgernas kontrast.

Ett högt ryggstöd finns på alla modeller - tack vare det finns det ett nackstöd . Vissa mönster kan ha underlägg för muggar och surfplattor.

Sittets konkava form kan utrustas med sidostöd, tack vare vilket ryggstödet följer dig på egen hand utan manipulation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stolarna har olika svängmekanismer

" Top Gun ". Ryggstödet är fixerat i ett vertikalt läge. Denna gunga provocerar inte att benen lyfts från golvet. Ett bekvämt alternativ för kontorsstolar med en ganska hög kostnad.

Bild
Bild

Swing MB (multiblock) - i en sådan mekanism är det möjligt att ändra ryggstödets lutningsvinkel upp till 5 lägen och fixa den i slutet. Den rör sig oberoende av sätet.

Bild
Bild

AnyFix - svängmekanismen gör det möjligt att fästa ryggstödet i valfritt läge med ett annat avböjningsområde.

Bild
Bild

DT (djup svängning) - fixerar ryggen i ett strikt horisontellt läge.

Bild
Bild

Slappna av (freestyle) - förutsätter kontinuerlig gungning på grund av att ryggstödets lutningsvinkel inte ändras.

Bild
Bild

Synkronisering - har 5 positioner för fixering av ryggstödet, som böjer sig samtidigt med sätet.

Bild
Bild

Asynkron har också 5 fixeringsalternativ, men ryggstödet är oberoende av sätet.

Bild
Bild

Modellöversikt

Tänk på de mest populära spelstolsmodellerna.

ThunderX3 YC1 stol skapad för det mest bekväma spelet på datorn. AIR Tech har en andningsbar yta i ekologisk läder som gör att din kropp andas medan du spelar. Fyllningen av sätet och ryggstödet har en hög densitet och lång livslängd. Armstöden är ganska mjuka och fasta, med en svängmekanism med toppkanon. Det låter dig svänga i olika riktningar i vilken rytm som helst. Sitthöjden är pneumatiskt justerbar.

Lämplig för spelare med en höjd av 145 till 175 cm. Gaslift har klass 3 och tål en spelares vikt upp till 150 kg. Olika justeringsfunktioner och snygga material ger denna modell ett esportsutseende. Hjulen är robusta och 65 mm i diameter. De är gjorda av nylon och repar inte golvet och rör sig smidigt över golvet. En stol som väger 16,8 kg har ett avstånd mellan armstöden på 38 cm, djupet på den använda delen av sätet är 43 cm. Tillverkaren ger 1 års garanti.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • ThunderX3 TGC-12 modell tillverkad av svart ekoläder med orange kolinsatser. Diamantsömmar ger fåtöljen en distinkt stil. Stolen är ortopedisk, ramen är hållbar, har en stålbotten och är utrustad med en gungande "topp-pistol" -funktion. Sitsen är mjuk, justerbar till önskad höjd. Ryggstödet fälls ut 180 grader och roterar 360 grader. 2D-armstöden har en 360-graders rotationsfunktion och kan fällas upp och ner. Nylonhjul med en diameter på 50 mm repar inte golvets botten, låter stolen försiktigt och tyst röra sig på den. Den tillåtna användarvikten varierar från 50 till 150 kg med en höjd av 160 till 185 cm. Stolen är utrustad med tre justeringsfunktioner.

    • Spaken som verkar på gaslyften gör att sätet kan lyftas upp och ner.
    • Samma spak, när du vrider åt höger eller vänster, slår på svängmekanismen och fixerar stolen med det raka ryggläget.
    • Svängstyvheten regleras av fjädern - den justeras av styvhetsgraden för en viss vikt. Ju större massa, desto svårare svängning.

Hals- och ländryggkuddarna är mjuka och bekvämt justerbara. Armstöden är justerbara i två lägen. Bredden mellan armstöden är 54 cm, mellan axelklämmorna 57 cm, djupet är 50 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en stolmodell måste du först och främst förstå hur mycket tid du kommer att lägga på att spela. För ett kort spel är det möjligt att köpa en enkel modell av en spelstol . Men om du tillbringar större delen av din tid vid datorn, bör du inte spara på konstruktion. Välj den modell med högsta komfortnivå. Nästan alla delar av strukturen bör justeras för att passa din kropp.

Tyget måste andas. Dessa är främst textilier eller konstläder. Om materialet i klädseln är äkta läder, rekommenderas det att stanna på en sådan struktur högst 2 timmar. Undvik beklädnad med billiga material. De blir snabbt smutsiga och slits ut, och att byta ut sådant tyg är mycket problematiskt.

Stolen bör helst anpassas till människofiguren . Detta är det enda sättet att känna sig bekväm i den. Tvärstycket måste vara manövrerbart och stabilt. Gummi eller nylonhjul är det bästa alternativet för lekstrukturer.

Innan du väljer en modell, sätt dig ner i var och en, gunga, bestäm graden av styvhet du behöver.

Rekommenderad: