Julpaneler (20 Bilder): Idéer För Barn, "Christmas Tale" Och Andra Alternativ För En Julpanel Med Egna Händer

Innehållsförteckning:

Video: Julpaneler (20 Bilder): Idéer För Barn, "Christmas Tale" Och Andra Alternativ För En Julpanel Med Egna Händer

Video: Julpaneler (20 Bilder): Idéer För Barn,
Video: Christmas Mermaid card! 2024, April
Julpaneler (20 Bilder): Idéer För Barn, "Christmas Tale" Och Andra Alternativ För En Julpanel Med Egna Händer
Julpaneler (20 Bilder): Idéer För Barn, "Christmas Tale" Och Andra Alternativ För En Julpanel Med Egna Händer
Anonim

På julafton bör du tänka på att göra festlig panel … Det kan göras inte bara av vuxna, utan också av barn. Det viktigaste är att lära sig tekniken och förbereda alla nödvändiga material. Produkten kommer att bli en oöverträffad heminredning eller en bra present till vänner och familj.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är nödvändigt?

För tillverkning av paneler med medelhög komplexitet i tid det tar ca 3-4 timmar . Allt beror på mästarens färdigheter, liksom förmågan att arbeta snabbt. För att göra den kreativa processen så bekväm som möjligt bör alla nödvändiga material och verktyg vara förberedda i förväg. För en julpanel behöver du följande:

  • limpistol;
  • beskärningssax och vanlig sax;
  • en vacker gren (utan blad) för basen;
  • flera gröna kvistar av thuja, tall eller gran;
  • röda bär av järnek eller bergaska (du kan klara dig med vanliga pärlor av samma färg);
  • spetsband;
  • Nyårsdekor: pärlor, små stjärnor, gnistrar.
Bild
Bild

När allt är klart kan du gå vidare till det mest intressanta - processen att skapa en panel.

Hur man gör det?

Att göra en julpanel är inte svårt, men väldigt noggrant. Först måste du mäta en bit spetsband … Dess längd beror på individuell preferens. Det är för denna spets som den färdiga produkten kommer att hängas. Nästa steg är knyta båda ändarna av spetsarna till basgrenens ändar . För att göra designen mer tillförlitlig kan ytterligare knutar vara fixa med varmt lim.

Bild
Bild

Därefter måste du göra en vertikal - bind en liten spets till mitten av basgrenen och fäst sedan det hängande dekorelementet. Det kan till exempel vara julpynt med stjärnor på band. Den beredda grankanten måste delas upp i flera små.

Fäst dem på huvudgrenen så att du får en vacker komposition.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bättre att inte limma kvistarna direkt … Om du är säker på att kompositionen är perfekt vikt, så kan du fixa grenarna med en limpistol … I detta skede bör du vara försiktig, eftersom limmet tenderar att töjas. Kompositionen kan helt enkelt bli bortskämd.

Bild
Bild

Det är nödvändigt att fästa holly- eller rönnbär (pärlor) på grenarna . Proceduren är densamma - först måste du prova på den och först sedan hålla fast den. När allt är fixat kan du limma inredningen.

Du kan använda bomullstussar, kottar, pärlor och julgransdekorationer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

DIY julpanel är klar … Du kan ge det ett originalt namn, till exempel "Christmas Tale" eller helt enkelt "Christmas". Du kan göra barns kompositioner genom att lägga till leksaker, ängelfigurer till panelen. Det kommer att bli intressant för barn att spela om temat för Jesu Kristi födelse i kompositionen. Men för att göra en sådan panel behöver du motsvarande figurer, som kan köpas i hantverksbutiker eller använda lämpliga julgransdekorationer.

Bild
Bild

För att göra en sådan panel måste du förbereda alla samma verktyg: sax och limpistol. Från tillbehör måste du köpa figurer av Jesus, Jungfru Maria och änglar. Tillverkningsprocessen liknar mycket den som användes i den första versionen.

  1. Knyt spetsarna till basgrenen.
  2. Gör det vertikalt. Dekorera kompositionen med förberedd dekoration.
  3. Därefter måste du limma grangrenarna. Du måste ordna figurerna på dem på ett harmoniskt sätt. Bättre om de är gjorda av plast snarare än glas. Eftersom de senare är ganska ömtåliga och kan brista inte bara från besvärliga rörelser, utan också från hett lim.

Du måste vänta tills limmet är helt torrt . Panelen är klar.

När du arbetar, kom ihåg att barnet endast ska arbeta med limpistolen under noggrann övervakning av en vuxen, eftersom det finns risk för brännskador.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ursprungliga idéer

Om du vill kan du göra nästan vilken julpanel som helst. Du bör börja med enkla kompositioner och gå vidare till mer komplexa kompositioner. Så en av de ursprungliga idéerna är att göra en panel med bomulls- och grankottar. Redo alternativ:

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan också göra en komposition i form av en julkrans på dörren . Det är viktigt att ta hand om strukturens styrka här, eftersom kransen kommer att ligga utanför. Det är bättre att göra en sådan komposition för dem som redan har åtminstone inledande färdigheter i denna fråga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En handgjord panel kommer att bli en värdig heminredning eller en present . Om du tar väl hand om produkten kan du lägga den för förvaring och använda den nästa år.

Rekommenderad: