Sandlådor Med Ett Hus (49 Bilder): Hur Man Gör Ett Barns Sandlådahus Med Egna Händer På Landet? Trä Och Andra Alternativ För Barn, Ritningar

Innehållsförteckning:

Video: Sandlådor Med Ett Hus (49 Bilder): Hur Man Gör Ett Barns Sandlådahus Med Egna Händer På Landet? Trä Och Andra Alternativ För Barn, Ritningar

Video: Sandlådor Med Ett Hus (49 Bilder): Hur Man Gör Ett Barns Sandlådahus Med Egna Händer På Landet? Trä Och Andra Alternativ För Barn, Ritningar
Video: BARNEN ÄR DET FINASTE MAN HAR || BYGGER DERAS PARADIS 2024, April
Sandlådor Med Ett Hus (49 Bilder): Hur Man Gör Ett Barns Sandlådahus Med Egna Händer På Landet? Trä Och Andra Alternativ För Barn, Ritningar
Sandlådor Med Ett Hus (49 Bilder): Hur Man Gör Ett Barns Sandlådahus Med Egna Händer På Landet? Trä Och Andra Alternativ För Barn, Ritningar
Anonim

Efter att ett barn fötts i familjen uppstår många frågor, varav en är vad man ska göra med barnet? Lösningen kommer naturligt - du behöver en sandlåda. Under byggandet av magiska slott eller olika sandkakor kommer de första kreativa projekten att födas i barnets huvud, och fingerarbete kommer att utveckla finmotorik. Med andra ord är det en bra plats för barnet att leka och utvecklas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Innan du fortsätter med genomförandet av det antagna beslutet, bekanta dig med funktionerna och typerna av sandlådor

De enklaste är oftast runda eller fyrkantiga, men utan skarpa hörn . Deras yta är inte mer än 5 kvadratmeter. Oftast är sådana strukturer utrustade med lock i olika former för att hålla sanden torr och för att undvika olika problem - de ger skydd mot djur och växter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sandlådor med tema kommer att imponera på alla barn - deras utseende kan varieras. Oftast är det en imitation av fordon (till exempel yachter eller lastbilar, båtar eller båtar), men kan ha vilken form som helst. Spel i dem utvecklar barnets fantasi och kommunikationskunskaper väl. Det är intressant och roligt att vara sjöman eller förare i så tidig ålder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Innergårdar . De representerar ett helt komplex av lek- eller utvecklingselement, inklusive en sandlåda för barns lek i påskkakor, ett litet stiliserat hus med en stege och en rutschkana, horisontella staplar och till och med repkorsningar. Varje element i en sådan design är unikt på sitt sätt och har en specifik funktion, och alla kan kallas helt enkelt - en sandlåda med ett hus.

Bild
Bild

Varianter

Komplexet med lekbyggnader, bland vilka det finns den enklaste sandlådan, kommer inte bara att glädja en 2-3-årig unge, utan också perfekt underhålla ett äldre barn-10-12 år gammalt. Innan du börjar bygga en sandlåda nära huset eller på landet måste du göra en liten ritning eller ritning, där det är värt att ange vilka föremål som kommer att ingå i sandlådan med ett hus. Du kan involvera ett barn i skapandet av ett mästerverk, ta reda på om hans drömmar och preferenser och även diskutera designalternativet med honom.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är nödvändigt att välja de element som ska placeras på webbplatsen, med hänsyn till barns intressen och alla säkerhetsstandarder . Olika horisontella stänger, väggstänger, rep och ringar är mycket användbara för barns fysiska utveckling. Till dem kan du lägga till en mängd olika stagalternativ och en riktig klättervägg, och detta diversifierar kraftigt barnets fritid när han går. Ett sådant hus med en sandlåda kommer inte bara att bli en plats för spel, utan också ett utmärkt komplex där barnet kommer att göra övningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Balanssvängnings- och upphängningsalternativ kan placeras på starka högar - det är viktigt att göra säkerhetsbälten på dem eller köpa gatumodeller som barnet inte kommer att falla från. Det kan vara svårt att ständigt övervaka rastlösa barn, så föräldrar kan vara säkra på att barnet förblir intakt. Du kan också installera ett lekhus på ett träd i ett hus med en sandlåda - detta är i allmänhet varje pojkes dröm.

Det skulle vara lämpligt att fästa en mängd olika diabilder med infällbara element eller ett rör, för då kommer nedstigningen från huset ytterligare glädje.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bra för flera barn att leka tillsammans med en lekplats på gården, täcka den med en baldakin på toppen som skyddar mot regn eller brännande sol . En sandlåda och vårgungning kommer att se bra ut här. Sandlådans storlek beror på antalet barn - från 3 till 10 meter i kvadrat. Vilken form som helst, kan du välja en fyrkant eller rund, eller du kan designa den i stil med en båt, rymdskepp eller slott.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka material kan det vara?

Komplexet kan göras av en sådan plan från olika material - plast, trä, metall eller flera samtidigt. Materialet måste väljas noggrant och sedan förberedas det noggrant för arbete - trädet kan lämna splitter, metallen blir väldigt varm på sommaren och plasten kan spricka under barnets vikt. Innan du bestämmer vilken som är bättre att välja måste du utvärdera fördelarna och nackdelarna med varje.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plastkomplex är bra för lättheten i deras beståndsdelar, de är lätta att montera och installera, rostar inte eller ruttnar . Ljusstyrka och förmågan att skapa olika former är deras särdrag. De är billiga och inte alls hälsofarliga. Men samtidigt tappar de färg och är anpassade endast för lätt vikt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trästrukturer är alltid vackra, säkra och hållbara . Det är viktigt att noggrant lacka dem och polera alla träkomponenter så att barnet inte skadas. En annan nackdel är priset, eftersom själva trädet är dyrt, och om du gör ett hus att beställa, kommer det allvarligt att slå i fickan.

Bild
Bild
Bild
Bild

De mest hållbara är metallstrukturer, de tål även vuxna . Här är bara rostbesvärande. Heta i solen och isiga i kylan, de är inte bekväma under alla årstider. Det finns ingen entydighet i valet av material - beslutet är ditt.

Bild
Bild

Hur man gör det?

Du kan göra en sandlåda med ett hus i din sommarstuga på flera sätt:

  • anpassa materialet till hands för det;
  • köpa en färdig struktur;
  • bygga med dina egna händer.
Bild
Bild

I det senare fallet kan allt byggas utan så stora kostnader . Konstruktionen av komplexa komplex kräver noggranna beräkningar och ritningar, en mängd olika enheter och verktyg. Det är bäst att börja med det enklaste - att bygga en enkel träsandbehållare. För att göra detta krävs mycket lite tid och material. Det är viktigt att bestämma dimensionerna och rita ett diagram på vilket sandlådan kommer att avbildas från flera sidor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När ritningen är klar måste du välja en bra plats bort från träd så att sandlådan är synlig var som helst på platsen eller hemifrån. Barnet behöver ständig övervakning, och för detta är det inte nödvändigt att sitta med honom i sanden. Nästa steg är att köpa material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De kan köpas i alla järnaffärer eller finns i dina lager, i resterna av byggandet av ett badhus på platsen eller renovering av ett lanthus . Du behöver en bred bräda, barer, geotextiler eller ett plywoodskiva. Det är värt att köpa skruvar, hörn och spik, samt förbereda en skruvmejsel och en såg, en hammare, en nivå och ett måttband för arbete.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss gå vidare till att förbereda webbplatsen

  1. Vi tar bort jorden till ett djup av 25-30 cm.
  2. Vi gör ett lager grovt grus och sand, det blir en dränering.
  3. Vi lägger geotextiler, i extrema fall är en tät plastfilm eller ett plywoodark med flera hål lämplig.
  4. Vi installerar stänger på 450x50x50 mm i grophörnen, som kommer att vara stöd för den framtida strukturen, efter behandling med ett antiseptiskt medel och beläggning med bitumen med 15-20 cm, begraver vi det i marken.
  5. Vi spikar i sidoväggar 30 cm breda, gjorda av en bräda eller flera smala.
  6. Montera horisontellt mot kanterna på sätet.
  7. Vi häller cirka 0,3 m3 flodsand, ren, utan lera och andra föroreningar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sandlådans storlek och konfiguration kan variera . Du kan göra ett hus antingen på ett stort träd bredvid sandlådan eller höja det på benen från staplarna på platsen. Ritningen kommer inte att ta mycket tid. Det är viktigt att ta hänsyn till att barnen inuti kommer att hoppa och springa, så det är på rekvisita som du måste ägna särskild uppmärksamhet.

Bild
Bild

Om huset är fyrkantigt, är det nödvändigt att fästa en tallrik med tjocka brädor som är spikade på varandra på 4 staplar . De måste säkras med hörn och självgängande skruvar. Väggarna kan vara av högkvalitativ plywood eller plankor. Det är viktigt att klippa ut 3 breda fönster genom vilka du kan se vad barnet gör och dörren - det kan göras på gångjärn eller helt enkelt genom att hänga en transparent gardin istället för hålet.

Bild
Bild

Taket är tillverkat av samma material, det är bättre att göra ett gaveltak, men ett tak med en lutning är också lämpligt. Ovanpå måste du lägga skiffer eller metallplattor i den färg som barnet kommer att gilla. Ett barn kan ordna huset.

Bild
Bild

Om designen är stor eller huset innehåller flera rum kan du limma väggarna inuti med tapeter - enkla vita är perfekta, eftersom barnet kan rita vad han vill på dem. Det är bäst att sätta ett litet bord och en ottoman inuti, men om det inte finns tillräckligt med utrymme räcker ett par kuddar för barnet. Du kan hänga gardiner på fönstren och höja en repstege till dörren, som kommer ner i sandlådan.

Vackra exempel

Det finns många idéer för mer komplexa strukturer för din webbplats. Det är bäst att överväga de vackraste alternativen, och sedan välja bland dem något eget och kombinera i ett jobb.

Bild
Bild

Spel i sandlådan du byggde kommer därefter att hjälpa ditt barn att lära uthållighet, tålamod och ett kreativt förhållningssätt till sitt arbete. Och det finns ingen anledning att prata om fördelarna för fysisk utveckling och hälsa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du med allt detta lockar ett barn till samarbete under byggprocessen, får du en nära känslomässig förbindelse med honom.

Rekommenderad: