Wi-Fi-högtalare: Takmonterade Och Golvstående Modeller. Hur Ansluter Man Högtalare Till Wi-Fi?

Innehållsförteckning:

Video: Wi-Fi-högtalare: Takmonterade Och Golvstående Modeller. Hur Ansluter Man Högtalare Till Wi-Fi?

Video: Wi-Fi-högtalare: Takmonterade Och Golvstående Modeller. Hur Ansluter Man Högtalare Till Wi-Fi?
Video: WS50A wifi och bluetooth högtalare från Power Dynamics 2024, Maj
Wi-Fi-högtalare: Takmonterade Och Golvstående Modeller. Hur Ansluter Man Högtalare Till Wi-Fi?
Wi-Fi-högtalare: Takmonterade Och Golvstående Modeller. Hur Ansluter Man Högtalare Till Wi-Fi?
Anonim

Medan de vanliga trådbundna högtalarsystemen sakta men säkert håller på att bli ett minne blott, blir det trådlösa segmentet av ljudteknik mer och mer populärt. Idag finns det en mängd olika trådlösa Wi-Fi-högtalare utrustade med den senaste tekniken och en mängd funktioner. I den här artikeln kommer vi att försöka förstå funktionerna hos sådana ljudenheter, överväga populära modeller och lära oss hur du ansluter högtalarna till ett Wi-Fi-nätverk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

En Wi-Fi-högtalare är en så mångsidig enhet som fungerar utan att vara ansluten till elnätet . Dessa enheter har en mängd olika storlekar: från bärbara sådana, med hjälp av vilka moderna musikälskare har möjlighet att inte dela med sina favoritlåtar - även om du går på en lång vandring behöver du bara stoppa en sådan enhet i fickan - till mer skrymmande snygga modeller utrustade med ett stort antal användbara funktioner. De senare ligger oftare i stora rum, till exempel i vardagsrum eller hallar.

Trådlös ljudutrustning behövs för att öka volymen och förbättra ljudkvaliteten när du lyssnar på musik från en smartphone, bärbar dator, TV eller nätverkslagring.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trådlöst ljudsystem, beroende på antalet högtalare, är indelat i två typer: mono- eller enkanals- och stereo- eller tvåkanalig . När du skapar ett stereofoniskt ljud överförs minst två olika signaler till ett par högtalare, vilket ger intrycket av "närvaro", ljudet blir rymligt och djupt, det är möjligt att skilja spelningen av varje instrument i orkestern. När det gäller monoljud, oavsett antalet högtalare, ljudet överförs till en kanal och visar sig vara ganska "platt", utan möjlighet att identifiera dess källor.

Vid användning av tre högtalare uppnås en tredimensionell ljuduppfattningseffekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på vilken typ av Wi-Fi-strömkälla, är högtalarna:

  • med inbyggt batteri;
  • drivs av batterier;
  • har en extern strömförsörjning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelen med trådlösa ljudsystem, som är högtalare som överför ljudvibrationer med hjälp av en Wi-Fi-anslutning, är naturligtvis deras rörlighet.

Dessutom, med hjälp av trådlösa enheter, finns det inte längre behov av att bokstavligen omsluta lägenheten med kilometer med alla typer av kablar, även om stationära ljudsystem, i avsaknad av en autonom strömförsörjning, fortfarande måste laddas periodiskt med ledningar från vanliga uttag.

Bild
Bild

De flesta användare är intresserade av frågan om hur högkvalitativt ljud kan erhållas med Wi-Fi-högtalare. Det finns inget definitivt svar här, sedan den avgörande faktorn är påverkan av olika störningar, överlagrade på de lyssnade kanalerna från tredjepartskällor (till exempel från en granns router). Ofta genererar sådana källor störningar som väsentligt försämrar ljudkvaliteten för Wi-Fi-enheter.

Idag är Wi-Fi den mest efterfrågade specifikationen för WLAN-nätverksprotokoll.

Bild
Bild

Populära modeller

Numera har Wi-Fi-aktiverade trådlösa ljudsystem blivit en riktig hit eftersom de har ett antal fördelar jämfört med trådbundna högtalare. Tillsammans med kompakta modeller som är mycket praktiska att bära finns det de som gör din lägenhet till en riktig hemmabio utan skrymmande högtalare och sladdar som ligger på golvet.

Du kan köpa modeller som är inbyggda i taket och väggarna - sådana högtalare är utrustade med en speciell panel, tack vare vilket perfekt balanserat ljud återges.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är dock ingen hemlighet att ju högre kvalitetstyp material användes vid tillverkningen av denna eller den här enheten, ju bredare räckvidd och ju högre ljudkvalitet desto högre pris . Och även kostnaden för modellen påverkas av närvaron av ytterligare funktioner, till exempel en equalizer som låter dig jämna ut ljudet eller färgmusiken, med hjälp av vilket det nu är möjligt även hemma att arrangera ett slags ljus show med musikaliskt ackompanjemang.

Inbyggda modeller av hög kvalitet skapar mycket kraftfullt och dynamiskt ljud; billiga tak- och vägghögtalare kan perfekt återge bakgrundsmusik

Bild
Bild

Låt oss ta en titt på egenskaperna hos populära högtalarmodeller med Wi-Fi-anslutning.

Samsung Radiant 360 R5 - en kombinerad ljudenhet med möjlighet att ansluta på två sätt: via Wi-Fi och Bluetooth. Denna modell kännetecknas av ett överkomligt pris, modern design och utmärkt ljudkvalitet. Av bristerna kan man bara nämna enhetens ganska låga effekt - 80 watt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sonos Play: 1 - en ljudenhet med monoljud, som kännetecknas av ganska högkvalitativ återgivning av musikspår. Nackdelarna inkluderar ett ganska högt pris och oförmåga att lyssna på dina favoritlåtar med en stereoeffekt.

Bild
Bild

Denon HEOS 1 HS2 -en enhet med möjlighet att ansluta via Wi-Fi, Ethernet Bluetooth och en inbyggd förstärkare för varje högtalare. Sådana högtalare återger ljud av god kvalitet, men de skiljer sig åt inte det lägsta priset - cirka 20 000 rubel - och inte särskilt användarvänligt gränssnitt.

Bild
Bild

SRS-X99 Sony -7-bands kraftfull ljudenhet med stereoljud, anslutningsmetoder: Wi-Fi, Bluetooth och NFS. Av egenskaperna, hög ljudkvalitet, snygg design och ganska bra effekt, samt ett högt pris - cirka 35 000 rubel.

Bild
Bild

Wi-Fi-högtalare JBL Playlist 150 - en budgetmodell, priset är cirka 7000 rubel, har två inbyggda högtalare och två anslutningsmetoder- via Wi-Fi och Bluetooth.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

För att inte misstas med valet av trådlös ljudutrustning, det är nödvändigt att tydligt definiera de uppgifter som din enhet kommer att utföra, liksom kraven som du ställer på dess kvalitet och pris.

Om du drömmer om hög ljudkvalitet, välj en två- eller tre-bandsenhet; för dessa ändamål bör du också vara uppmärksam på frekvensområdet- det ska vara ganska brett, från 20 till 30 000 Hz.

Bild
Bild
Bild
Bild

För surroundljud, köp ett stereoanläggning. Monohögtalare kan producera ett ganska högt ljud, men ingen stereoeffekt.

Och du bör också välja en enhet kraftfull , bara i detta fall kommer det att spela höga ljud.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du reser, välj en bärbar trådlös enhet, eller för hemmet är det bättre att köpa högtalare i full storlek för ljud av högsta kvalitet.

Kolla in listan över ytterligare funktioner som din favorit trådlösa ljudenhet har: så fina små saker som en inbyggd mikrofon, skydd mot fukt och störningar, närvaron av en FM-tuner, liksom några andra fördelar kan vara mycket användbara och tjäna sina ägare väl.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ansluter jag?

För att ansluta en trådlös Wi-Fi-högtalare, du måste installera motsvarande applikation på din mobila enhet , Till exempel, Muzo -spelare , starta sedan den genom att ansluta högtalaren till en smartphone eller router.

När du har angett ditt nätverkslösenord trycker du på WPS -knappen och väntar - inom en minut är högtalaren redo att användas.

Bild
Bild

Via applikationen kan du ansluta flera ljudenheter till din smartphone samtidigt. Och även den här applikationen kommer definitivt att erbjuda dig en lista över tjänster som tillhandahåller musik för att lyssna.

Rekommenderad: