Hur Ansluter Jag Dendy Till En Modern TV? Var Ansluter Man Kabeln Och Hur Man Sätter På Digitalboxen? Ansluter Dendy Till En Ny TV Via Antenn

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag Dendy Till En Modern TV? Var Ansluter Man Kabeln Och Hur Man Sätter På Digitalboxen? Ansluter Dendy Till En Ny TV Via Antenn

Video: Hur Ansluter Jag Dendy Till En Modern TV? Var Ansluter Man Kabeln Och Hur Man Sätter På Digitalboxen? Ansluter Dendy Till En Ny TV Via Antenn
Video: Bjare Kraft - koppla in TV via antennuttaget 2024, April
Hur Ansluter Jag Dendy Till En Modern TV? Var Ansluter Man Kabeln Och Hur Man Sätter På Digitalboxen? Ansluter Dendy Till En Ny TV Via Antenn
Hur Ansluter Jag Dendy Till En Modern TV? Var Ansluter Man Kabeln Och Hur Man Sätter På Digitalboxen? Ansluter Dendy Till En Ny TV Via Antenn
Anonim

Spelkonsoler Dendy, Sega och Sony PlayStation av den första generationen i dag ersätts av mer avancerade, som börjar med Xbox och slutar med PlayStation 4. De köps ofta av dem vars barn fortfarande är för unga för att ha en iPhone eller bärbar dator. Men det finns också finsmakare som vill komma ihåg ungdomsåren under det länge borta 90 -talet. Låt oss ta reda på hur du ansluter Dendy -spelkonsolen till en modern TV.

Bild
Bild
Bild
Bild

Träning

Se först till att Dendy set-top box fungerar, du har fortfarande patroner för den. Om du köper den för första gången kan Dendy set-top box beställas i någon av webbutikerna, till exempel på E-Bay eller AliExpress. Varje TV eller till och med en bärbar bildskärm som har åtminstone analog ljud- och videoingång är tillräcklig för dess funktion. Moderna TV -apparater har också komposit- eller VGA -videoingång, vilket utökar deras omfattning. Spelkonsoler, som börjar med de mest "gamla", kommer sannolikt inte att förbli utan anslutning till en sådan TV. Gör först följande.

  1. Anslut joysticken till huvudenheten i digitalboxen.
  2. Sätt i en av patronerna.
  3. Innan du ansluter strömförsörjningen (kräver 7, 5, 9 eller 12 volt ström från någon modern adapter), se till att strömbrytaren inte är påslagen. Anslut nätadaptern.
Bild
Bild
Bild
Bild

Set-top-boxen har en antenn och en separat videoutgång. Du kan använda båda metoderna.

Anslutningsfunktioner

På gamla TV -apparater med ett kinescope, liksom på LCD -skärmar och datorer utrustade med en TV -tuner, görs anslutningen via en antennkabel. I stället för en extern antenn är en kabel från digitalboxen ansluten. Antennutgången använder en TV -modulator som arbetar på den sjunde eller tionde analoga kanalen i VHF -intervallet. Naturligtvis, om du installerar en effektförstärkare, blir en sådan set-top-box till en riktig tv-sändare, vars signal kommer att tas emot från den externa antennen, men oberoende effektökning är förbjuden enligt lag.

Effekten upp till 10 milliwatt från Dendy -sändaren är tillräcklig , så att signalen är tydlig genom kabeln, vars längd inte överstiger flera meter, och inte överbelastar TV: n i TV: n, datorn eller bildskärmen. Video och ljud överförs samtidigt - i tv -signalens radiospektrum, som på konventionella analoga TV -kanaler.

Bild
Bild

Vid anslutning via en lågfrekvent ljud- och videoutgång sänds ljud- och bildsignalen separat-via separata linjer. Det behöver inte vara en koaxialkabel - även om det rekommenderas att använda den kan linjen vara telefonnudlar och tvinnade trådar . En sådan anslutning används ofta i porttelefoner, till exempel från Commax-märket, som släpptes på 2000-talet, där inte LCD-skärmar användes som en TV-skärm, utan en analog TV-kamera på utomhuspanelen och ett katodstrålerör i "monitor" (in-house) del. Signalen från den separata ljud-videoutgången kan också matas till en speciell videoadapter som digitaliserar bilden. Detta låter dig skydda bilden och ljudet från industriellt buller.

Bild
Bild
Bild
Bild

En digital videoadapter eller grafikkort används både i datorer och i mer moderna konsoler, till exempel Xbox 360.

För att arbeta i det här läget används komposit- och S-videoingångar på en modern TV. Men kom ihåg det, oavsett anslutning kommer upplösningen på en modern bildskärm långt ifrån att vara idealisk - högst 320 * 240 pixlar totalt . Flytta dig bort från monitorn för att minska visuell pixelering.

Bild
Bild

Hur ansluter jag?

Gör följande för att använda "teleantenna" -metoden

  1. Ställ in TV: n i läget "TV -mottagning".
  2. Välj önskad kanal (till exempel den 10: e), som Dendy kör på.
  3. Anslut utgången från digitalboxen till TV: ns antenningång och slå på något av spelen. Bilden och ljudet visas omedelbart på skärmen.

För att ansluta en digitalbox till en PC eller bärbar dator (även om sällsynta bärbara datorer är utrustade med en TV-tuner), anslut antennutgången till antenningången på en dator eller bärbar dator . Till exempel, på de flesta datorer var AverMedia -tunerkort med AverTV -programmet populära, det tillät dig också att spela in TV- och radiosändningar i populära video- och ljudformat. Välj en förinställd kanal (fortfarande samma tionde). På skärmen visas en meny med spel som spelades in på patronen av tillverkaren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Följ stegen nedan för att använda analog video och ljud

  1. Anslut ljud- och videoutgångarna på digitalboxen till motsvarande ingångar på TV: n med en speciell kabel. Videokontakten är ofta markerad med en gul markör.
  2. Slå på TV: n till AV -läge och starta spelet.

Om PC -monitorn är utrustad med separata A / V -kontakter behöver du inte använda systemenheten. Faktum är att en dator förbrukar mer än hundra watt, vilket inte kan sägas om en bildskärm. För den enklaste spelkonsolen är det meningslöst att hålla datorns höga prestanda påslagen.

Nya TV -apparater och bildskärmar som släppts sedan 2010 använder HDMI -videoingång. Den kan användas för att ansluta till widescreen -skärmar och bärbara datorer.

Bild
Bild

Du behöver en adapter som konverterar den analoga signalen från TV-antennen eller AV-utgången till detta format . Den drivs separat och ser ut som en liten enhet med lämpliga kontakter och en utgångskabel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Anslutningen med en Scart -adapter är densamma . Det kräver inte en separat strömförsörjning från en extern adapter - strömförsörjning sker via Scart -gränssnittet från en TV eller bildskärm via separata kontakter, och det inbyggda AV -chipet omvandlar det analoga signalformatet till digitalt och delar upp det i separata medieströmmar och överföra den direkt till själva enheten. När du använder Scart eller HDMI slås set -top -boxen på senast - detta är nödvändigt för att inte orsaka onödigt fel i det digitaliserande videosystemet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trots flera sätt att ansluta Dendy till en TV eller bildskärm, med avbrytande av analog TV -sändning, försvann den analoga antenningången. Resten av sätten att visa spel på denna konsol på skärmen kvar - analog videokommunikation med ljud används fortfarande i videokameror och intercom, denna teknik är inte så föråldrad.

Rekommenderad: