Flatbäddsskannrar (37 Foton): Vad är Det? Översikt över A4 -modeller Med En Automatisk Pappersmatare, Som Hänför Sig Till Huvudparametrarna, Driftsprincipen

Innehållsförteckning:

Video: Flatbäddsskannrar (37 Foton): Vad är Det? Översikt över A4 -modeller Med En Automatisk Pappersmatare, Som Hänför Sig Till Huvudparametrarna, Driftsprincipen

Video: Flatbäddsskannrar (37 Foton): Vad är Det? Översikt över A4 -modeller Med En Automatisk Pappersmatare, Som Hänför Sig Till Huvudparametrarna, Driftsprincipen
Video: Инструкция Audi A4 2020 от Major Auto 2024, Maj
Flatbäddsskannrar (37 Foton): Vad är Det? Översikt över A4 -modeller Med En Automatisk Pappersmatare, Som Hänför Sig Till Huvudparametrarna, Driftsprincipen
Flatbäddsskannrar (37 Foton): Vad är Det? Översikt över A4 -modeller Med En Automatisk Pappersmatare, Som Hänför Sig Till Huvudparametrarna, Driftsprincipen
Anonim

Multifunktionell utrustning är en integrerad del av livet för nästan alla som lever idag. Stora kontor använder omfattande datorteknik och relaterade system. Ta till exempel flatbäddsskannrar: nu kan inte bara kontor utan också många aktiva användare klara sig utan dem. Artikeln kommer att fokusera på denna typ av utrustning, dess kapacitet och funktioner.

Bild
Bild

Vad det är?

Flatbäddsskanner är en multifunktionell utrustning med hög produktivitet och bekväm drift . Huvuddragen i denna teknik är att det under skanning inte finns något behov av att deformera ett dokument eller någon annan trycksak.

Detta är en praktisk enhet för att skanna böcker, diabilder, fotografier, film och annat material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionsprincip

För att konvertera materialet till elektronisk form måste du placera arket på en speciell glasyta med framsidan nedåt.

Efter att utrustningen har tagits i drift börjar vagnen som placeras under glaset fungera . Denna komponent är utrustad med sensorer, speglar, linser och andra tekniska element. När vagnen rör sig projicerar den ljus på tryckmaterialet. Det reflekteras och fångas upp av känsliga sensorer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sensorer omvandlar information till speciella elektriska signaler , beroende på belysningsnivån för vart och ett av områdena i det skannade dokumentet. Signaler tas upp omvandlare utrustning och digitaliserar dem . Mottagen digital information kommer in i datorn i form av en elektronisk fil.

Så snart skannerns arbete är klart meddelar tekniken användaren om detta och en ny bild visas på skärmen. Utrustningen styrs igenom speciell programvara som är installerad på datorn innan du använder skannern. Dessutom kan du använda de "heta" knapparna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Denna typ av skanner har följande fördelar:

  • en stor uppsättning funktioner;
  • enkel användning, begriplig även för nybörjare;
  • ett brett utbud av modeller som skiljer sig åt i kapacitet och priskategori;
  • hög kvalitet på den resulterande bilden;
  • stöd för olika format.

Brister:

  • stora storlekar på vissa modeller av utrustning;
  • det finns begränsningar för att skanna genomskinliga material.
Bild
Bild

Olika sorter

Moderna flatbäddsskannrar finns i en mängd olika konfigurationer, var och en utformad för att fungera med specifika material. Det finns flera av de vanligaste typerna av tabletteknologi.

  • Broaching skanner . Denna vy är speciellt utformad för att skanna osyade dokument och bilder. Rullarna matar automatiskt pappersarken genom maskinens enheter. Under detta bearbetas dokument av en ljuskälla och känsliga sensorer.
  • Filma . Denna typ av skanner används ofta i professionella kopieringscenter och fotostudior. Utrustningen används för bearbetning av fotografiska filmer, samt digitalisering av diabilder och annat material på transparenta bärare.
  • Nätverk … Den huvudsakliga egenskapen för denna utrustning är den höga hastigheten för dataöverföring, som skickas till e-postadresser. Vissa modeller kan spara data på externa medier och i nätverksmappar på din dator.

För de användare som vill köpa en plattbäddsskanner för personligt bruk rekommenderas det att vara uppmärksam på de populära bredformatsmodellerna med automatisk pappersmatare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Canons CanoScan LiDE 400

Bekväm och praktisk teknik, perfekt för att skanna tjocka trycksaker. Tekniken kan vid behov fixeras i upprätt läge. Fördelar:

  • hög hastighet för att skapa kopior;
  • ett varierat utbud av inställningar;
  • förbättrad färgåtergivning (på grund av LiDE -bakgrundsbelysning);
  • utmärkt förhållande mellan tekniska egenskaper och kostnad;
  • tillförlitlig och väl samordnad drift av enheter;
  • anslutning och strömförsörjning via LiDE -port.

Nackdelen är följande: för att dra nytta av alla utrustningens funktioner är det absolut nödvändigt att installera den senaste versionen av drivrutinen

Bild
Bild
Bild
Bild

Perfektion V370 Foto av Epson

Kompakt utrustning med professionell funktionalitet. Setet innehåller programvara för bearbetning av skannat material. Låt oss nämna fördelarna.

  • Snabbt arbete.
  • Praktisk och pålitlig montering.
  • Rimligt pris med tanke på utrustningens möjligheter.
  • Skannern är lämplig för både kontor och hemmabruk.
  • En mångsidig modell för att arbeta med fotografier, tryckt dokumentation, film och annat material.
  • Gratis och användbar programvara ingår.

Fel: en ganska lätt nedsmutsad svart kropp, på vilken de minsta partiklarna av damm och andra föroreningar märks.

Bild
Bild

Modern variant av Mustek A3 1200S

Utrustningen är utformad för att fungera med stora format (inklusive A3). Denna skanner är också lämplig för att skanna ritningar, grafer och andra projektdokument.

Fördelar:

  • utrustning kommer att glädja dig med god produktivitet och tillförlitlighet (även vid intensiv användning);
  • snabb skanningsprocess;
  • storleken på dokumenten bestäms automatiskt;
  • bekväm layout för placering av ark.

Minus: vid skanning av stora format med maximal upplösning ökar cykeln avsevärt (upp till 50 sekunder).

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Tänk på en lista över tillverkare av flatbäddsskannrar.

Kanon

Canon -produkter är efterfrågade över hela världen. Detta företag har vunnit popularitet tack vare sin högkvalitativa fotografiska utrustning. Vid tillverkningen av skannrar använde specialisterna höghastighets Multi-Photo-tekniken . Med sin hjälp känner tekniken automatiskt igen och anpassar bilden.

Användaren kan lägga flera bilder på glaset samtidigt och därmed betydligt spara tid åt skanning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Epson

Utrustningen som produceras under detta märke lockar köparnas uppmärksamhet med sin utmärkta kvalitet och överkomliga pris. Företagets specialister har arbetat med den höga noggrannheten för textöverföring, liksom kontrasten och mättnaden i bilden. Var speciell teknik har tillämpats för att maximera kvaliteten på översättningen av originaldokumentet till elektroniskt format . Epsons märkesskannrar visar utmärkta resultat vid behandling av foton, texter, ritningar och andra dokument. Utrustningen är också ganska lämplig för hemmabruk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hewlett Packard

Produkter från denna tillverkare används aktivt i stora affärscentra och kontor . Med professionell utrustning kan du skanna en stor mängd material på kort tid.

Användare som har använt utrustning från denna tillverkare i flera år noterar utrustningens höga byggkvalitet och tillförlitlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

När du väljer en skanner för ditt hem eller kontor måste du uppmärksamma vissa tekniska egenskaper och egenskaper hos en viss modell … Och först och främst måste du bestämma för vilka ändamål tekniken ska användas. Vissa alternativ är speciellt utformade för fotografier, medan andra är för textdokument och grafik. Om utrustningen väljs för ett kontor där många arbetar, kommer en viktig parameter att vara skanningshastighet.

En snabb skanner kommer att göra ett stort arbete på kortast möjliga tid. För digitalisering av bilder är det viktigt att skannern är i färg. I vissa fall kan du behöva en dubbelsidig enhet med en stor uppsättning funktioner och stöd för flera upplösningar (inklusive A4-format). Huvudparametrarna inkluderar egenskaper, som vi kommer att överväga mer detaljerat nedan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgåtergivning

Denna parameter är också känd som bitfärgdjup . I den tekniska specifikationen för utrustningen är den markerad i bitar. Ju högre siffra desto bättre blir den skannade bilden. Om skannern är planerad att användas för digitalisering av textdokument eller grafer, inklusive färg, räcker det med 24-bitars utrustning.

För skanning av fotografier och andra bilder är det bättre att välja utrustning med ett värde på 48 bitar . Den avancerade färgtekniken har 96-bitars färgdjup, vilket är kännetecknande för professionella skannrar.

Färgdjupet påverkar antalet nyanser som överförs från skannern till datorn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dynamiskt omfång

Om denna parameter inte är så viktig när du väljer digital utrustning för hemmabruk, är det viktigt för professionella modeller att vara uppmärksam på den. Dynamiskt omfång påverkar avsevärt gradationen av bildens ljusstyrka och är också ansvarig för den smidiga övergången mellan toner och nyanser . Om flatbäddsskannern har 24-bitars färg, bör det dynamiska området vara cirka 2,4 till 2,6 enheter. För 48-bitars modeller och högre bör denna siffra vara minst 3.

Om kontrasten och mättnaden för den slutliga bilden är av stor betydelse för användaren, är denna egenskap också nödvändig för val. I avsaknad av denna parameter i beskrivningen av utrustningen bör du leta efter den i bruksanvisningen.

Bild
Bild

Format för dokument

Nästa parameter som du måste vara uppmärksam på när du väljer en skanner är storleken på originaldokumentet . De flesta av de nuvarande modellerna som är avsedda för hemmabruk och kontor är avsedda för A4 -ark. För att skapa affischer, layouter och andra tryckprodukter används skannrar som stöder större format. Kopior och tryckerier kan inte klara sig utan sådan utrustning.

Bild
Bild

Anslutningsalternativ

Tillverkare av moderna skannrar har utvecklat många alternativ för att ansluta utrustning till stationära datorer och bärbara datorer. Normalt kan utrustning synkroniseras genom tre typer av portar:

  • USB;
  • SCSI;
  • kombinerad version (USB + SCSI).

Den första kontakten är den mest populära och mest använda, så experter rekommenderar att välja modeller som är kopplade via USB -gränssnittet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Övrig

  • Lov . En annan parameter att tänka på när du köper en skanner. Experter betecknar denna egenskap med hjälp av punkter eller pixlar (dpi respektive ppi). Ju fler deras antal, desto bättre för kvaliteten på det mottagna elektroniska dokumentet. Denna parameter är viktig när du skannar både texter och fotografier. Denna egenskap indikeras av två digitala indikatorer. Den ena anger bildens vertikala upplösning, och den andra indikerar horisontalen. Vissa tillverkare anger endast den optiska upplösningen (horisontell), vilket avsevärt beror på matrismodellen.
  • Standardinställningen för hemmabruk är 600x1200 dpi . Om den resulterande bilden ska redigeras bör minsta upplösning vara 2000 dpi. Högpresterande modeller används av professionella fotografer för bilder i stort format. Det är ingen mening att lägga pengar på professionell utrustning för att skanna texter, grafer och annat material.
  • OS som stöds … En plattbäddsskanner är en kringutrustning för din dator. För att tekniken ska fungera måste den vara kompatibel med operativsystemet som är installerat på datorn. De flesta modeller fungerar sömlöst med Windows, som är den mest populära plattformen idag. Dessutom finns det alternativ på den digitala marknaden som fungerar med Mac OS eller Linux -system. Denna parameter måste klargöras innan du köper.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ansluter jag?

Att använda skannern börjar med att synkronisera den med din dator . Anslutningsprocessen är mycket enkel och orsakar vanligtvis inte problem även för en nybörjare. Kabeln från skannern måste vara anslut den till rätt kontakt på din dator eller bärbara dator . Innan du faktiskt ansluter, se till att installera speciell programvara ringde en förare. En skiva med nödvändig programvara måste medfölja utrustningen. Om den inte finns kan du ladda ner drivrutinen på tillverkarens webbplats (programvaran är allmänt tillgänglig). Välj den senaste versionen av programmet, ladda ner det och installera det på din dator. Programvaran krävs för att datorn ska kunna upptäcka den nya enheten.

Installationsprocessen sker enligt en viss algoritm

  1. Den medföljande startdisketten måste sättas in i enheten och vänta tills den laddas.
  2. Om inget händer måste du starta skivan själv. För att göra detta, öppna "Den här datorn", högerklicka på enhetsikonen och välj "Start". Alternativt kan du öppna skivmenyn och köra installationen. exe.
  3. Därefter installeras programmet efter den ryskspråkiga menyn.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

Efter installation av programvaran måste du testa hur den nya maskinvaran fungerar. För att göra detta måste du försöka skanna ett dokument, vare sig det är text eller en bild. Utrustningskontroll utförs enligt följande.

  1. Utför transportlåsning av skannervagnen.
  2. Om enheten inte är ansluten till nätverket måste den anslutas och aktiveras genom att trycka på strömbrytaren.
  3. Nu måste du öppna luckan till flatbäddsskannern och placera dokumentet som ska skannas på glaspanelen med framsidan nedåt.
  4. Stäng skannerlocket när du har lagt dokumentet.
  5. För att starta skanningsprocessen måste du klicka på motsvarande knapp. På rätt sätt markerar tillverkarna det med ordet "Scan". Om allt görs korrekt börjar utrustningen fungera och ett motsvarande meddelande visas på datorskärmen.

Obs! Ett program för skanning av material är redan inbäddat i operativsystemet . Och även användaren kan installera ytterligare programvara, som kan behövas för att redigera de mottagna digitala bilderna eller deras vidare distribution.

Bild
Bild

Om det skannade dokumentet måste konverteras till textformat behöver du ett specialprogram. Det känner igen bokstäver och siffror och översätter dem till vanlig text. Du kan hitta ytterligare programvara på det stora nätverket.

Rekommenderad: