Planter (30 Bilder): Vad är Det Och Hur Skiljer Det Sig Från En Blomkruka? Kan Jag Plantera Blommor I Krukor? Vad Ser Det Ut Som?

Innehållsförteckning:

Video: Planter (30 Bilder): Vad är Det Och Hur Skiljer Det Sig Från En Blomkruka? Kan Jag Plantera Blommor I Krukor? Vad Ser Det Ut Som?

Video: Planter (30 Bilder): Vad är Det Och Hur Skiljer Det Sig Från En Blomkruka? Kan Jag Plantera Blommor I Krukor? Vad Ser Det Ut Som?
Video: Plantera i kruka med sommarblommor 2024, Maj
Planter (30 Bilder): Vad är Det Och Hur Skiljer Det Sig Från En Blomkruka? Kan Jag Plantera Blommor I Krukor? Vad Ser Det Ut Som?
Planter (30 Bilder): Vad är Det Och Hur Skiljer Det Sig Från En Blomkruka? Kan Jag Plantera Blommor I Krukor? Vad Ser Det Ut Som?
Anonim

Närvaron av blommor och gröna utrymmen i rummet ger det inte bara ett elegant och mysigt utseende, utan har också en fördelaktig effekt på människor. Med tanke på den stabila populariteten hos sådan heminredning finns det behov av originalbehållare för växter, som ofta är olika krukor. Vilken typ av produkt det är, hur den skiljer sig från en kruka, kommer att diskuteras senare i artikeln.

Funktioner och material

För att välja rätt behållare för blommor, för att placera dem korrekt i interiören, är det viktigt att förstå subtiliteterna och egenskaperna hos denna inredning. Krukornas namn har sina rötter på franska, där cache-pot betyder "gömma, göm grytan. " Själva produkten har en ganska enkel form och är ett kärl där det inte finns några hål i botten, och det är i den som grytan med grönska placeras. Skillnaden mellan en enkel kruka och en sådan planterare är mycket stor, vilket tydligt kan ses.

Bild
Bild

Krukornas funktion är rent dekorativ, därför för olika utseende, material som:

  • plast;
  • trä;
  • metall;
  • vin;
  • keramik.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om krukorna används för gatan måste materialet vara motståndskraftigt mot väderförhållanden, sådana egenskaper är olika för fajans och eldkläder. Denna produkt kan inte bara köpas i en butik, utan också göras med dina egna händer, vilket är ett tveklöst plus. Fördelen i detta fall är mångfalden av dekor som kan användas för att dekorera produkten. Mästarnas verk kan konkurrera med blomkrukor i skönhet och form.

Hemgjorda behållare har en autentisk karaktär, originalitet och originalitet, där du också kan hitta en viss värdighet hos produkter av detta slag.

Bild
Bild

Krukornas huvuduppgift är inredningen av den gröna zonen, vanliga och liknande krukor passar inte alltid in i rummets design, därför måste de ofta döljas . Skillnaden från potten kan vara antingen minimal eller komplett. Ibland har planteringen samma form som krukan, bara vackert dekorerad, men ofta är det snygga produkter som matchar rummets stil. Det rekommenderas inte att plantera blommor eller växter i själva krukorna, detta är ett stort misstag.

Produkten är absolut inte avsedd för detta, och på grund av bristen på dräneringshål kan rotsystemet ruttna, vilket leder till dess död.

Bild
Bild

Vad är det för?

Eftersom blomkrukan har blivit en ganska populär produkt är det nödvändigt att förstå exakt varför det behövs och vilka funktioner det innehåller, varför det är värt att ge företräde åt en sådan inredning, snarare än en enkel blomkruka. Bland de viktigaste funktionerna finns ett antal egenskaper.

  • Dekorativitet. Blommor eller andra krukväxter kan placeras i planteringar, vilket ger dem ett originellt och udda utseende, vilket i sin tur kommer att bidra till positiva designförändringar i hela rummet.
  • Blomkrukor förlorar sitt attraktiva utseende med tiden, plack kan förekomma på materialet, särskilt om det är keramik, vilket förstör intrycket av dem. Med hjälp av krukor är det möjligt att dölja eventuella brister.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Vanliga blomkrukor läggs i brickor så att vattnet som kommer ut ur dem inte rinner ut på fönsterbrädan eller möbler. Från långvarig exponering för fukt kommer pallens visuella dragningskraft också att försämras, dessutom finns det alltid en risk att hälla mer vatten än nödvändigt, vilket kommer att medföra ett överflöd av pallen och spillvatten på ytan. När det gäller krukor kan sådana problem lätt undvikas, eftersom utrymmet för överskott av fukt i det är ganska stort.
  • Inomhus är det inte alltid möjligt att uppnå lämpliga förhållanden för att odla blommor, särskilt på vintern, när luften är för torr med batterier. I det här fallet kan cache-potten spela rollen som en luftfuktare, det viktigaste är att välja en behållare som kommer att överstiga krukans storlek med minst 3 cm och hälla lite vatten i det fria utrymmet. Ett bra alternativ skulle vara att använda mossa, som kommer att kunna behålla fukt och ge den till luften runt grönytan.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om höga, långa eller hängande blommor växer hemma, kommer blomkrukans kapacitet inte alltid att vara tillräcklig för att säkerställa plantans normala och bekväma tillväxt, och krukorna kan bli ett extra stöd. Om det dessutom finns behov av att installera stöd för klättringssorter, kan detta göras genom att placera produkten mellan krukan och planteringen, vilket kommer att rädda rötterna från deformation som uppstår om stödelementet placeras i själva krukan

Kostnaden för ett sådant extra element som en blomkruka är inte så stor, och effekten av dess närvaro kommer att vara fantastisk, eftersom rummet kommer att se helt annorlunda ut när det innehåller intressanta och ovanliga föremål.

Bild
Bild

Vyer

Eftersom krukor används som dekoration gör att närvaron av en viss variation av detta element kan du välja önskat alternativ i varje specifikt fall. Låt oss överväga de mest populära.

Hög planter används för växter med stora dimensioner, som planteras i skrymmande krukor. Det mest populära materialet för sådana produkter är rotting. Det kan vara naturliga råvaror, som är gjorda av rottingträd, eller dess plastimitation. Dessutom ser lerkrukor vackra ut, samtidigt som de kan stå både inomhus och utomhus. Fördelen med detta alternativ är möjligheten att skapa en sådan möbel själv.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Hängande planter används både inomhus och utomhus. Det här alternativet är bekvämt eftersom det är möjligt att placera blommor där det inte finns något stationärt stöd. Materialet kan variera beroende på plats. För ett rum är nästan alla alternativ möjliga, inklusive något original, gjort med egna händer, till exempel en inredning i form av ett bo. För gatan är det värt att använda pålitliga produkter av högkvalitativ plast eller metall, som inte deformeras av vindfluktuationer.
  • Bord eller golvplanter används som dekoration inomhus eller i en öppen trädgård. Hemma kan detta vara en blomkruka i form av små dekorativa skor som säljs i en butik. Om du vill göra inredningen för hand kan du använda tunna grenar, vars längd är något högre än krukan. Med deras hjälp lindas grytan runt omkretsen, varefter de knyts med garn. Dekorativa stövlar, som kan vara keramiska eller gummi, kommer att se mycket imponerande ut i trädgården.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Flätade krukor . Tack vare användningen av olika vävtekniker, inklusive makrame, är det möjligt med hjälp av trådar att skapa ett originalobjekt av en viss stil, till exempel land. Det är värt att notera att skapandet av sådana mästerverk kräver en god skicklighet i vävtekniken, så du måste lägga lite tid på att förbättra dina förmågor.
  • Repkrukor - det här alternativet är lämpligt för dem som vill lära sig att skapa vackra korgobjekt, men inte har de nödvändiga färdigheterna. Det väver från ett tjockt rep som hjälper dig att behärska grunderna och driva dig till nya höjder av kreativitet. Att göra krukor av ett rep är ganska enkelt: du måste ha en ring av metall, vars diameter ligger inom 12-15 cm och ett tjockt rep som är cirka 50 meter långt. Vävningsproceduren i detta fall är en uppsättning enkla knop, med hjälp av vilken den önskade produkten skapas.
Bild
Bild
Bild
Bild

Planterarens mångsidighet gör att du kan använda nästan alla föremål för arbete, som med en rik fantasi och skickliga händer förvandlas till underbara konstföremål.

Intressanta alternativ

Eftersom krukorna har ganska många sorter är det värt att uppmärksamma dess utseende, med tanke på de mest originella och populära alternativen. Produktens stora dimensioner, ett intressant utseende och möjligheten att byta ut krukorna med något nytt, utan att kränka integriteten hos själva växtens markskydd, gör golvalternativ mycket populära.

Genom att använda dem med stora och höga växter kan du ordna dem snyggt och snyggt i enlighet med rummets design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tack vare golvläggarna och skickligt utvalda tillbehör kan du skapa ett spektakulärt grönt område, och det är ett nöje att vara i ett hörn där du kan koppla av helt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den upphängda versionen har sin egen stil och ser väldigt imponerande ut både inomhus och utomhus. Smidda element i kombination med andra texturer ger plantan ett oemotståndligt utseende, som ser väldigt elegant ut med grönska.

Bild
Bild
Bild
Bild

Samtidigt behöver hängande krukor inte alls vara metall; att använda en keramisk skål och tjocka trådar i samma färgschema skulle vara ett utmärkt alternativ.

Fördelen med detta alternativ är möjligheten att göra det själv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bordsplattan kan dekorera vilken kruka som helst på bordet, fönsterbrädan eller möbler. De mest populära materialen är trä och keramik. Intressanta former, texturer och färgscheman kan helt förändra uppfattningen av ett objekt, vilket gör det till höjdpunkten i ett rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Planters gjorda av rottingträ eller dess imitation är också mycket populära, särskilt i hus på landet, i sommarstugor och i rum med liknande inredning. Fördelen med denna produkt är lätthet, styrka och hållbarhet, och om det behövs kan du enkelt ändra sitt utseende genom att måla eller placera dekorativa element på ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Krukorna av rep ser också original ut, som är lätta att göra på egen hand.

Bild
Bild

Det finns många alternativ och tekniker för att göra krukor, färgernas rikedom, former och storlekar gör det möjligt att välja ett färdigt alternativ eller skapa något unikt på egen hand. Innan du skapar en sådan produkt för hand är det värt att ta måtten på en viss kruka som en guide för att framgångsrikt dekorera den. Om du närmar dig valet eller skapandet av krukor korrekt, kommer gröna utrymmen i rummet eller utanför att se väldigt snygga och attraktiva ut.

Rekommenderad: