Pistaschfärg I Interiören (78 Bilder): Ett Bord Med Dess Kombinationer Med Andra Färger, Pistagefärgade Väggar, Pistagotapeter I Vardagsrummet

Innehållsförteckning:

Video: Pistaschfärg I Interiören (78 Bilder): Ett Bord Med Dess Kombinationer Med Andra Färger, Pistagefärgade Väggar, Pistagotapeter I Vardagsrummet

Video: Pistaschfärg I Interiören (78 Bilder): Ett Bord Med Dess Kombinationer Med Andra Färger, Pistagefärgade Väggar, Pistagotapeter I Vardagsrummet
Video: 100+ living room colors combinations and wall painting colors ideas 2024, April
Pistaschfärg I Interiören (78 Bilder): Ett Bord Med Dess Kombinationer Med Andra Färger, Pistagefärgade Väggar, Pistagotapeter I Vardagsrummet
Pistaschfärg I Interiören (78 Bilder): Ett Bord Med Dess Kombinationer Med Andra Färger, Pistagefärgade Väggar, Pistagotapeter I Vardagsrummet
Anonim

Pistasch är en av de mest iögonfallande och trendiga nyanser av grönt. Det finns ofta i interiörer i många stilar i klassisk riktning: Empire, italienska, gregorianska och andra. I grund och botten används det som en grundläggande och lika harmonisk design av lokaler för olika ändamål: ett kök, ett gästrum, ett sovrum, en plantskola, ett badrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Psykologers åsikt

Pistagefärgens popularitet förklaras av det faktum att denna nyans neutraliserar ångesttillståndet, lugnar och är en symbol för säkerhet och tillförlitlighet. Det uppger professionella psykologer. Och de som lever i en "pistaschmiljö" kan inte annat än hålla med om detta.

En ren pistaschugga är ett universalmedel för irritation och ilska, det släpper ut negativa känslor och kan till och med få dig att somna.

Bland väggarna i guldgröna toner visar människor i alla åldrar egenskaper som vänlighet och öppenhet. Men om det finns en dissonans av kompatibilitet i ett sådant interiör, kan färgen sätta en person i ett oroligt humör, orsaka ett trist humör och öka misstänksamhet och apati.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Forskning från forskare bekräftar att alla gröna nyanser har förmågan att aktivt styra nervsystemet och ha en positiv effekt på alla delsystem i kroppen (hjärta, blodkärl, lymf, immunitet). Psykologer tror att väl valda toner i inredningen skapar en zon av absolut avkoppling och komfort.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nyanser

Pistaschfärgen i inredningen är en harmonisk bakgrund för naturligt trä.

Idag använder designers aktivt olika tillbehör i mjuka gröna nyanser av olika mättnadsgrad i utformningen av olika stilar.

Pistachio används framgångsrikt vid bildandet av viktorianska och koloniala stilar. Och i ett företag med färgen gyllene grönt och vitt kan den framgångsrikt användas i högteknologiska eller popkonstrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka färger matchar den?

Den optimala kompatibiliteten för pistagenötter är tydligt synlig med den rödbruna paletten. Det är också bra bredvid beige och gult. Pistasch ser impulsiv och ovanlig ut i kombination med lila, blå och rosa blommor. I sällskap med dammiga gröna, tråkigt stål och bruna hjälper denna nyans att skapa fantastiska interiörer med en avsiktlig touch av antiken.

Pistaschfärg är otroligt elegant ackompanjemang till bärnstensfärgade, lila och körsbär … För att presentera hela sortimentet av pistagefärgskompatibilitet är det bättre att använda ett speciellt bord. Det är mycket bekvämt att samla olika toner och halvtoner av förgyllt grönt bredvid resten av färgerna på den befintliga paletten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den mjuka gyllene pistaschbakgrunden är lämplig för alla interiörer och utrymmen. Tak och väggar kan göras i olika färger.

Man behöver bara veta att tillsammans med svala ljusa nyanser kommer en sådan färg att ta en dominerande position och samtidigt överskugga dem.

I kombination med pistagenötter kan även vitt verka dammigt. De optimala följeslagarna till denna unika färg är dammig rosa, lax, choklad, turkos, askgrå och ljusgrön.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Använd i olika rum

Efter att ha bestämt dig för att dekorera utrymmet i toner av guldgrönt kan du välja textil, vinyl, fiberduk eller glas tapeter för väggarna. Eller täck dem med en pistaschfärg av en lämplig komposition. Du kan använda speciella paneler av sten, trä, kork eller bambu, samt täckning av vass, rotting, vass, jute.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturälskare föredrar interiören i dämpade gröna toner.

Både olivolja och pistagenötter är idealiska för naturliga tapeter, putsade väggar, sisal- och naturliga kokosfibertäckningar.

Pistagefärgad tapet är bättre att använda monokromatisk och, som tillval, med en prydnad i vita eller gult guldfärger. På kökets territorium eller i vardagsrummet ser fotoväggspapper bra ut i denna färgpalett.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kök

I köket finns det möjlighet att "leka" med vitt. En guld- och grön bakgrund ger den vita färgen ett åldrat utseende. Om du lägger till brun (grå) beklädnad till inredningen, samt väljer möbler i Provence -stil och kompletterande tillbehör, fylls rummet med en charmig lantlig atmosfär.

Det är värt att titta närmare på andra färger som kan följa med pistagenötter i köket.

Även om rummet är litet, är det bästa företaget för denna gröna nyans: grå, beige, gul, fuchsia och korp.

Väggarna i köket kan dekoreras med vitt, och pistagenötter kan användas på möbelfasader och i textilier.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ju enklare och mer fashionabla köksytorna är, desto mer radikal ska deras färgschema vara. Grönt med en gyllene touch är "vänligt" med genombruten korniser, paneler och liknande mönstrade element. Denna design är perfekt för att skapa ett kök i en klassisk inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Badrum

Trots den vanliga uppfattningen att pistaschtapet (som andra) är oacceptabelt i badrummet, klistras fiberdukar aktivt över väggarna i rum där luftfuktigheten är hög. Detta praktiseras främst av européer, och oftast av invånarna i Amerika.

För en mer traditionell badrumsdesign används pistaschfärgade keramiska plattor. Mot denna bakgrund placeras VVS, möbler från naturligt massivt trä: ek, teak, cypress.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sovrum

Moderna designers rekommenderar nu pistagenötter för sovrummet. Detta anses inte bara vara en hyllning till mode, utan till och med bra form. Smaken för ljusgröna toner är godkänd och förkroppsligad i interiören i rum för att sova och vila. Detta beror på att dessa nyanser har en lugnande effekt på en person, bidrar till god sömn.

I sovrummet kombineras gröngult traditionellt med vitt, vanilj och elfenben. Mindre ofta tillsätts djupa svarta och chokladtoner. Om enfärgade väggar väljs för sovrummet, kompletteras designen med mönstrade sänggavlar i kardinalfärger och ovävda fresker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användningen av blommotryck på väggarna antyder förekomsten av spetsrosetter och friser i inredningen. För ytterligare sofistikering, en synlig touch av "tid", är det värt att använda keramiska figurer, lampor på benen.

En utmärkt "följeslagare" för gröna väggar med en gyllene nyans i sovrummet är en fototapet med en bild av olika växtligheter.

Kombinationen av pistage och lila nyanser är överraskande framgångsrik. Det är tillåtet att måla till och med väggar och tak med sådana färger och använda deras nyanser för nyansering av möbler, golv, dekorativa dimser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vardagsrum

Syftet med detta rum är en plats för sammankomster med gäster, ett rekreations- eller aktivitetsområde. Men det mest uppenbara är att vardagsrummet ska vara vackert och funktionellt inrett. Om du applicerar väggar i mjuka gröna toner här och lägger till detaljer med smide i interiören får du en unik atmosfär.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Pistaschbakgrund i klassisk prestanda åtföljs framgångsrikt av vitt, smaragd, brunt. "Pistasch" i vardagsrummet i stilriktningen för högteknologi eller fusion följer framgångsrikt även sådana självförsörjande och livsbekräftande nyanser som turkos, korall, indigo.

När det gäller möblerna ser den pistaschfärgade soffklädseln perfekt ut när strukturen kompletteras med kardinalfärgade ben eller en ovanlig rygg och armstöd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Barn

I barnkammarens design är det tillåtet att använda alla de gröna nyanserna i det gröna spektrumet. Samtidigt är det viktigt att ta hänsyn till att i en alltför ljus miljö kan barnets psyke bli överspänt, det blir oftare trött och irriterad.

Det är optimalt om de gröna följeslagarna har rosa, crimson, beige, ockra, lila, vit eller "mus".

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skåpmöbler i de nyanser som anges ovan kommer framgångsrikt att placeras mot väggarna i barnrummet i en dämpad grön färg. Trendiga volymetriska väggklistermärken hjälper till att undvika tristess. Klistermärken i stort format förstör inte ytan vid avskalning, appliceras snabbt på ytan. Med deras hjälp kan du förvandla ett barnrum på några minuter och skapa där en helt enkelt magisk fantastisk interiör.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill ha något mer extravagant kan du prova att dekorera väggarna i barnkammaren med iögonfallande färgade ränder. För tjejer är den dominerande tonen, förutom pistagenötterna, rosa. Och för pojkar i rummet är det att föredra att kombinera ljusgröna ränder med ljus choklad eller grå.

Forskare har bevisat att de flesta nyanser av det gröna färgspektrumet har en gynnsam effekt på barn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta exempel

Möbler och textilier

I ljusgröna, stoppade möbler ser återhållsamma och respektabla ut. Denna känsla förstärks många gånger om den finns i rum med stora bilder.

Pistaschmöbler ser fantastiskt vackra och presentabla ut i köket och i vardagsrummet i riktning mot barocken och imperiet. De böjda träbenen under de stoppade sätena och ryggstöden, klädda i en djup gyllene olivfärg, är perfekta för att komplettera sådana interiörer.

Pompösa element i klassisk textilfönsterdekor i form av lambrequins, kaskader, ser bra ut i interiören i alla nyanser av ljusgrönt.

Kontrastfärger används traditionellt i kanterna. Kanten av vit, mörk choklad, cappuccino, beige material visar sig vara framgångsrik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och om dekorationen och möblerna skapar rätt atmosfär och stämning, så ger detaljer som inredningen individualitet och betonar stilen. I butiker som specialiserat sig på inredning är det lätt att hitta intressanta saker i gröna nyanser med en gyllene nyans. Dessa kan vara extraordinära paneler, väggur, speglar i en rik ram, snidade lådor, vridna korgar, lådor, blomkrukor, står för blomkrukor, snidade konsoler.

Saker och ting är lite mer komplicerat med bokställ och skyltdockor i önskad grön nyans. Oftast måste de färgas på egen hand. Den senaste trenden när det gäller utformningen av fashionabla interiörer är enorma fjädermössor från Kamerun och så kallade solspeglar. Men om det inte finns någon beredskap för ett sådant extravagant beslut, är det bättre att spendera pengar på rätter gjorda av naturlig onyx eller jade. En skärm med glasmålningar i guldgrön färg kommer att passa särskilt elegant i alla bostadsutrymmen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klassiker i interiören

Användningen av pistagenötter dupliceras i andra föremål - textilier, dekorativa element, möbler. Grönt med ett skimmer av guld är tillåtet för att avsluta accentväggen för att visuellt utöka rummets gränser.

Bild
Bild

Ljusa färger

Pistaschfärgen fungerar som en vinnande bakgrund för soliga apelsiner, bärröda och djupa rosa.

Samtidigt finns det en orubblig regel för att skapa en sådan inredning: högst tre iögonfallande färger för ett rum. Annars blir utseendet snabbt trött.

Det är nödvändigt att noggrant välja accenter i nyanser, med hänsyn till deras "konsonans" med varandra.

Bild
Bild

Ljus kontrast

Färgen på "pistasch" i sällskapet av grå, choklad, ljusblå och andra neutrala toner kommer att vara kontrasterande, men inte påträngande. Det är tillåtet att använda flera nyanser: till exempel ljusgrönt och grönt med en brun nyans - de är inte lika, men kompatibla. Om du vill förstärka kontrasten bör du leka med texturer, locka uppmärksamhet med konvexa strukturer och invecklade former.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rummen är sällan inredda uteslutande i pistaschtoner.

Att slå samman ytor tillåter inte kontraster. En sådan interiör ser tråkig och stressig ut utan detaljerna i inredningen av följeslagarblommorna.

Rekommenderad: