Burgundfärg I Interiören (77 Bilder): Vilka Färger Kombineras Den Med? Vinfärgade Vinröda Väggar Och En Marsala-soffa I Vardagsrummet

Innehållsförteckning:

Video: Burgundfärg I Interiören (77 Bilder): Vilka Färger Kombineras Den Med? Vinfärgade Vinröda Väggar Och En Marsala-soffa I Vardagsrummet

Video: Burgundfärg I Interiören (77 Bilder): Vilka Färger Kombineras Den Med? Vinfärgade Vinröda Väggar Och En Marsala-soffa I Vardagsrummet
Video: lyxig klassisk säng,klassisk soffa,klassiska hemmöbler,möbler i guldblad,Italienska möbler,Kina 2024, Mars
Burgundfärg I Interiören (77 Bilder): Vilka Färger Kombineras Den Med? Vinfärgade Vinröda Väggar Och En Marsala-soffa I Vardagsrummet
Burgundfärg I Interiören (77 Bilder): Vilka Färger Kombineras Den Med? Vinfärgade Vinröda Väggar Och En Marsala-soffa I Vardagsrummet
Anonim

Bordeaux är en mycket vacker, uttrycksfull färg. Han är ljus, ädel, catchy och status. Skuggan är mycket populär inte bara bland modedesigners, utan också bland inredningsarkitekter. Bourgogne ger i alla fall noteringar av lyx och rikedom till kompositionen. Det är inte en så trotsig färg som röd, och samtidigt är den ganska mättad, så den kan användas som dekoration för nästan alla rum.

Bild
Bild

Särdrag

Bourgogne har sitt utseende tack vare en kombination av rött och brunt. Diskret och dämpad djup färg irriterar inte nervsystemet, till exempel rött. Bordeaux lägger till lite högtidlighet och festlighet i rummet. Var försiktig när du väljer denna färgpalett . Ett av huvudproblemen för en person som vill dekorera en inredning i dessa färger är det begränsade antalet färgkombinationer. Bordeaux går väldigt dåligt med många paletter, det är viktigt att välja de nyanser av vinrött och dess följeslagare så att de utgör en harmonisk tandem.

Betydelsen av vinrött i psykologi innebär stabilitet och förtroende, även konservatism. Det är en varm nyans som passar perfekt med grå, grädde, beige nyanser. Dessutom är det vinrött som ser bra ut i en ram av silver, guld, metalliserade detaljer . Vikten av att välja rätt kombination med vinröd ligger i det faktum att det i vissa kombinationer kan vara väldigt tröttsamt, till och med deprimera det mänskliga psyket.

Det är mycket viktigt att observera måttet med vinrött - att lägga till det i interiören eftersom detaljer är mindre riskabelt än att ta det som grund för hela designlösningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nyanser

Bordeaux har flera olika tolkningar, en av de mest kända är Marsala -skuggan. I allmänhet har det att göra med det så kallade vinutbudet. Det finns en hel del varianter av vinröda nyanser, alla används framgångsrikt i interiören:

  • merlot - så nära brunt som möjligt, men inte mörkt;
  • kardinal - ljus, innehåller röda toner;
  • karmin - saftig, rik, något mer uttrycksfull än den klassiska vinröda;
  • vinrött - röd-vinröd, djup;
  • brun - med en övervägande av mörkbruna färger;
  • terrakotta - den mjukaste, med tillägg av rödhårig;
  • sangria - uttrycksfullt och ljust, skimrande med rött.

Förutom variationen i själva nyanserna har de alla variationer av ljus och mörker. Därför kan du i nästan alla rum använda burgunderskalan och välja den lämpligaste nyansen för designen: ljus och provocerande eller strikt och återhållsam.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka färger matchar den?

Kombinationen av vinrött med andra färger är en ganska ansvarsfull händelse, det beror till stor del på om designen verkligen är original och lyxig eller förtryckande, misslyckad och inharmonisk. De mest win-win-nyanser som idealiskt kombineras med vinröd är: beige, grädde, mjölk, vit och ljusgrå. Om du inte är redo för för komplexa interiörlösningar kan du säkert använda dessa färger. Det finns andra kombinationer som ser mycket fördelaktiga ut, men på grund av deras egenskaper är de inte lämpliga för varje stil och inte ens för varje rum.

Bordeaux och guld . Detta är en riktig klassiker av lyx, vilket ger rummet ett lyxigt utseende, patos, pompa. Du bör inte använda denna duett i små rum och med blygsamma stillösningar. Den idealiska platsen är ett rymligt vardagsrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bordeaux och svart . Den mest provocerande kombinationen som kan göra ett rum mörkare om färgproportionerna inte observeras. Ser bäst ut i köket, rekommenderas inte för barn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bordeaux och grå . Denna kombination har redan blivit en klassiker, svårighetsgraden och lakonismen i grått balanserar perfekt de ljusaste nyanserna i vinutbudet. Detta är en mångsidig duo som kan användas i alla rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Brunt och vinrött . Denna tandem, nära i tonalitet, tillåter inte användning av uttrycksfull inredning, ljusa element eller pretentiösa detaljer. Ej lämplig för små rum och barnrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bordeaux och grönt . Trots färgens motsägelse gör deras korrekta kombination interiören mycket effektiv. Det är nödvändigt att använda tonerna så nära som möjligt i grad och inte använda denna kombination i rum där mycket tid spenderas - i sovrum, vardagsrum och barnrum. Kom ihåg att grönt är bäst att välja med dämpade variationer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bordeaux och apelsin … Denna kombination är ganska ljus, men bra för etnicitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller kombinationen av nyanser i paletten - röd, rosa, crimson, är detta endast möjligt om dessa toner används som hjälptoner och en ljus, lugn ton väljs som grund - vit eller beige.

Bild
Bild
Bild
Bild

Använd i olika rum

Bordeaux kan användas i helt olika rum, det viktigaste är att välja rätt färgpartners för det och välja rätt procentandel. Du bör inte dekorera taket i det här intervallet, men det ser ganska bra ut på köket eller badrumsgolvet . Ganska ofta är väggar dekorerade i detta sortiment, väljer tapeter med färgelement eller till och med vanlig burgunder. Men oftast används burgunder för att dekorera fönster (gardiner, tyll), möbler, mattor. Bordeaux kan användas i nästan vilken stil som helst: klassisk, rokoko, barock, modern, minimalism, etno.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vardagsrum

Familjen tillbringar vanligtvis mycket tid i detta rum, de vilar och tar emot gäster i det. Om du vill dekorera vardagsrummet ljust och färgstarkt, är vinrött perfekt för detta. I vardagsrummet kan du dekorera väggarna i dessa färger, du kan välja vinröda möbler eller flera dekorativa element. Det viktigaste är att inte överbelasta interiören, inte att göra rummet för mörkt. Om du bestämmer dig för att använda denna färg för väggarna är det bättre att begränsa dig till en vägg och lägga till möbler i samma färg. Följande föremål i vinröd design ser bra ut i vardagsrummet:

  • gardiner;
  • matta;
  • mjuka möbler;
  • dekorativa inredningsartiklar: kuddar, målningar, filtar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sovrum

Detta rum är särskilt utformat för vila, avkoppling, så interiören bör inte motsäga dessa mål. Det är viktigt att noggrant och eftertänksamt välja nyanser för sovrummet. Om du bestämmer dig för att använda vinrött i sovrummet, stanna kvar på små element. Detta kan vara en sänggavel, överkast, gardiner. Det viktigaste är att mönstren är diskreta, och huvudfärgen dominerar i en lugn, neutral version . Kombinationen av vinrött och guldinredning ser väldigt imponerande ut, men bara om storleken på rummet och stilen tillåter en sådan kombination.

Om du använder vinrött i ditt sovrum, välj en duett med neutrala ljusa toner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kök

Men för köket är vinrött en av de mest lämpliga nyanserna, det stimulerar perfekt den kreativa processen med matlagning och ger köket ett lyxigt utseende. En mycket intressant lösning är utformningen av köksuppsättningen i vinutbudet och olika kombinationer med den . I köket kan både mörka, rika, ljusa och ljusa nyanser användas.

Var noga med att överväga rummets storlek om köket är litet. Det är bättre att använda vinröd som en extra färg, dekorera väggar, golv och tak i ljusa färger (beige eller grädde, vitt eller mjölk). Annars riskerar du att få en mörk dyster garderob istället för ett lyxigt kök. Tillgång och möjligheter för naturligt ljus är också viktiga . Om rummet är ljust kan du kombinera vinrött med brunt och till och med svart. Om det är mörkt, föredra ljusa ljuvtoner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Badrum

Bordeaux i badrumsdesignen kan användas i nästan vilken mängd som helst och tillåter även de mest vågade kombinationerna, eftersom en begränsad tid spenderas i detta rum. Om du gillar att ligga i ett bad, associera vattenprocedurer med avslappning eller är för känslig, är det bättre att undvika alltför pressande ensembler. Duetter av vinrött och snövit, mjölkigt ser perfekt ut i badrummet . Du kan säkert lägga till röda element och rödbetor.

Den underbara kontrasten av vitt och vinrött i väggens dekoration kommer att se lyxigt ut och status. En mängd olika mönster och prydnader ser bra ut både i färgen på Marsala på en ljus bakgrund, och vice versa. Mörka nyanser är perfekt utspädda med toner av mynta eller sand.

Du kan lägga till bara några element i vinutbudet och återuppliva badrumsinredningen. Detta kan vara en matta, handdukar, en behållare för flytande tvål, ljus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hall

Korridoren tillhör de rum där en person inte spenderar mycket tid, å andra sidan har detta rum som regel inga fönster, rummet kan visa sig vara för dystert. Många föredrar dock mörka nyanser när de dekorerar korridorer, i det här fallet är vinrött ett av de bästa alternativen . Det är inte nödvändigt att dekorera väggarna i ett vinintervall, det räcker med att sätta en vinröd puff eller kasta en matta av denna färg på dörren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Barn

Psykologer rekommenderar inte att man använder vinrött när man inreder barnrum, speciellt att välja den här färgen som den främsta. Även om ditt barn är psykologiskt stabilt är det bättre att begränsa dig till minimala stänk vin i barnrummet. Det kan vara alla färgfläckar som livar upp interiören, men inte gör det dystert. Dessutom är barnkammaren inte ett rum för att visa lyx och status . I vinutbudet i barnkammaren är följande inredningsartiklar tillåtna: en fåtölj, en puff, en bönsstol, en lampa på bordet. Naturligtvis vägrar du att dekorera väggarna eller golvet i barnkammaren med den här färgen. Välj beige, grädde, mjölk, elfenben som bakgrund för vinröda detaljer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Möbler

Burgund möbler är kanske den mest populära applikationen i det inre av lägenheter. Om ens det minsta rummet är inrett i en ljus palett kommer ett bord eller soffa i vinrött att se väldigt bra och harmoniskt ut i det. I barnrummet tillåts endast en liten möbel i vinutbudet, till exempel en fåtölj. Vardagsrummet har fler möjligheter att genomföra idéer: stoppade möbler i vinröd färg, möbler i mahogny, olika hyllor, puffar, gungstolar ser perfekt ut. Det viktigaste är att observera måttet och inte dekorera alla möbler i en färg.

Sovrummet kräver noggrann uppmärksamhet vid valet av möbelfärg, vinrött kommer att se bra ut som ytterligare detaljer, men att köpa ett sovrum i denna färg är inte den bästa lösningen. Vinsortens närvaro som element i möbeldesign kommer att räcka. Köket låter dig inkludera nyanser av vin i interiören på ett mycket varierat sätt. Du kan köpa ett köksset i en färg eller i kombination med andra färger. Stolar klädda i Marsala -tyg ser bra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta exempel

Ett elegant vardagsrum med vinröda element kan vara väldigt lakoniskt.

Bild
Bild

Även i kombination med svarta och bruna toner kan burgunder vara otroligt intressant och utan dysterhet.

Bild
Bild

Detaljer i vinröd färg ger sovrummet en originalitet och uttrycksfullhet.

Bild
Bild

För dekoration av korridorerna är det bättre att välja ljusa nyanser av vinutbudet.

Bild
Bild

Även övervägande av vinröd färg i köksinredningen ser diskret ut om rummet är av tillräcklig storlek och tillhörande färger väljs korrekt.

Bild
Bild

Badrummet är den perfekta lekplatsen för experiment och vågade mönster.

Rekommenderad: