Skjutfönster Till Balkongen (27 Bilder): Aluminium Och Plast Balkong Sorter, Hur Man Väljer Persienner

Innehållsförteckning:

Video: Skjutfönster Till Balkongen (27 Bilder): Aluminium Och Plast Balkong Sorter, Hur Man Väljer Persienner

Video: Skjutfönster Till Balkongen (27 Bilder): Aluminium Och Plast Balkong Sorter, Hur Man Väljer Persienner
Video: Aluminium Sliding Window Work in Balcony | Jaipur Aluminium Works 2024, April
Skjutfönster Till Balkongen (27 Bilder): Aluminium Och Plast Balkong Sorter, Hur Man Väljer Persienner
Skjutfönster Till Balkongen (27 Bilder): Aluminium Och Plast Balkong Sorter, Hur Man Väljer Persienner
Anonim

Skjutbara balkongfönster är ett bra alternativ till traditionella svängdörrar. De sparar utrymme och ser väldigt moderna och trendiga ut. Sådana strukturer kan ha ramar av olika material, så du kan välja rätt alternativ för alla balkongrum.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Fönster med en skjutbar öppnings- och stängningsmekanism har sina egna fördelar och nackdelar, som vilken fönsterstruktur som helst.

De har varit mycket populära de senaste åren. Många konsumenter lockades av sådana element med sitt snygga utseende, som skiljer sig mycket från de vanliga svängdesignerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

De är mycket praktiska i drift . Fönstersystem av hög kvalitet fungerar smidigt och fönster bokstavligen glider längs profilerna vid öppnandet eller stängningen. Det rekommenderas att köpa glidglas endast från betrodda företag som har ett gott rykte i din stad.

Dåliga kvalitetsmekanismer kan orsaka mycket olägenhet i form av fast och ofullständig öppning.

Bild
Bild

Tro inte att sådana komplexa system misslyckas lätt. Moderna mekanismer fungerar i minst tjugo år, och med noggrann drift kan deras livslängd överstiga 25 år.

Den största fördelen med skjutfönster är platsbesparande. Detta beror på att de öppnas åt sidorna. Svängblad kan inte skryta med sådana egenskaper, eftersom de i öppet tillstånd tar mycket plats.

Balkongen blir bättre upplyst med glidande strukturer, eftersom själva glasytan är större i dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vanligtvis finns dessa alternativ i en mängd olika färger. Du kan skapa en mycket intressant och harmonisk inredning i dina favoritfärger.

Det är värt att notera att kostnaden för en sådan finish inte skiljer sig mycket från de klassiska alternativen med svängfönster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De förseglade egenskaperna hos sådana system glädjer många lägenhetsägare. De ger ett bekvämt inomhusklimat och släpper inte in drag.

Nackdelen med sådana konstruktioner är komplexiteten i installationen. Under installationsprocessen är det nödvändigt att följa alla parametrar så exakt som möjligt, och under mätningsprocessen kan du inte göra ett misstag inte en millimeter.

Förekomsten av eventuella deformationer eller snedvridningar av ramen kan leda till fel på glidmekanismen.

Typer av strukturer

Skjutfönstren är varma och kalla.

Bild
Bild

Kalla skjutbara fönster

Alternativ av kall typ är utformade för att skydda balkongen mot nederbörd, gatusmuts, damm och skräp. Men de kan inte skryta med goda värmeisoleringsegenskaper. Under den kalla årstiden blir det inte mycket varmare inomhus än utomhus.

Bild
Bild

Sådana balkongrum kan inte användas året runt. Som regel köps kallglas för områden som är avsedda för lagring av grönsaker och bevarande.

I kalla konstruktioner finns ramar oftast gjorda av starkt och hållbart aluminium. De är lätta, så du kan till och med installera sådana glasrutor i en gammal byggnad.

Bild
Bild

Vid bitter frost och för låga temperaturer fryser glidande aluminiumkonstruktioner ofta till varandra och täcks av en isskorpa. Detta kan göra det svårt att öppna och stänga skjutbara fönster.

Varma skjutfönster

Varma fönsterstrukturer kommer att kosta mer. De har utmärkta värme- och ljudisoleringsegenskaper. Med sådan inglasning kan du stanna på balkongen när som helst på året.

Lägenhetsägare som vill göra en balkong till ett fullvärdigt och användbart rum för vila, kreativitet eller arbete vänder sig ofta till denna design.

Skjutsystem med varma tvåglasfönster har ökad tätning, så rummet kommer alltid att vara väldigt varmt och mysigt.

Bild
Bild

Material

Plast

De vanligaste är plastglidstrukturer. De har utmärkt prestanda, varför de väljs så ofta.

Glidande plastfönster kommer att hålla mycket länge och kommer inte att förlora sitt attraktiva utseende även efter många år.

Bild
Bild

Plast är idealiskt för varma tvåglasfönster. Men det är värt att överväga det faktum att sådana strukturer är tunga, så de kan bara installeras i starka strukturer med pålitliga betonggolv.

Sådana system kräver inte särskilt underhåll. Plast kan enkelt rengöras från damm och smuts med vanliga tvättmedel.

Aluminium

Aluminiumprofiler är mer lämpliga för kallglasering. De har oöverträffad styrka och hållbarhet. Sådana strukturer behåller ett attraktivt utseende under lång tid, eftersom de är täckta med speciella polymerföreningar.

Aluminiumalternativ är lättare och enklare att installera. Du kan enkelt montera dem själv.

Bild
Bild

Trä

Träskjutfönster är också populära idag. De har en mycket vacker och dyr design. Sådana material är miljövänliga och har hög värmeledningsförmåga.

Bild
Bild

Då och då måste ramarna i sådana glasrutor behandlas med antiseptisk impregnering, vilket gör det möjligt att bevara träets orörda skönhet och hållbarhet.

Dekor

Skjutfönster ser ännu mer intressanta ut om de kompletteras med dekorativa element:

  • Dessa kan vara genomskinliga vinyldekaler med blomsterarrangemang eller sofistikerade mönster;
  • Lyxiga gardiner i känsliga färger;
  • Trendiga romerska nyanser i neutrala och pastellfärger;
  • Och även klassiska persienner.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer bekväma skjutbara fönster är det rekommenderat att följa några enkla regler:

  • Använd endast pålitliga och välrenommerade tillverkare.
  • Du bör inte snåla med kvaliteten på glasrutor, eftersom lågvärdiga skjutfönster snabbt kan misslyckas.
  • Bestäm vilken typ av glasrutor du behöver: varmt eller kallt.
  • Det rekommenderas att man dessutom köper myggnät och persienner eller gardiner.
  • Anförtro installationen av fönsterkonstruktioner till specialister.
Bild
Bild

Hur man bryr sig?

Skjutfönster kräver inget särskilt underhåll. De behöver bara rengöras från damm och smuts då och då. För glasrengöring är det bättre att använda alkoholhaltiga föreningar som är speciellt utformade för rengöring av fönster.

Använd en icke-grov mikrofiberduk eller en mjuk svamp.

Bild
Bild

Du kan enkelt rengöra glaset från insidan, men för att rengöra utsidan är det bättre att fylla på med ett långhanterat slem. Om din balkong är på hög höjd, är det värt att kontakta ett städföretag som rengör utsidan av ditt glas. Kontrollera ramprofilen för smuts och damm, eftersom de kan deformera skärmen och samlas i ganska stora klumpar.

Det rekommenderas att smörja aluminiumledarna med silikonolja en gång om året.

Bild
Bild

Installation

Livslängden och användbarheten för hela strukturen beror på installationens kvalitet. Dålig installation kan leda till mögel och mögel på bågarna. Deformation av systemet kan inte heller undvikas. Med tiden kommer klaffarna att bli svårare att öppna.

Det rekommenderas att lita på installationen av sådana fönsterstrukturer endast för erfarna specialister. Sök på internet efter recensioner av företaget du vill kontakta. Du bör inte kontakta "källar" -organisationerna som regelbundet byter skylt vid ingången.

Bild
Bild

Innan direkt installation, se till att betongplattan är i gott tekniskt skick. Den ska lätt tåla tung belastning från glasrutan. Om överlappningen kräver reparation bör installationen av fönsterkonstruktionen inte påbörjas förrän den förstärks.

Skärmen som glidstrukturerna ska fästas på måste vara så tillförlitlig och hållbar som möjligt. De bästa alternativen är tegel, betong och metalldelar.

Tekniken för att inglasa en balkong med skjutfönster kan ses i följande video:

Inredning idéer

Glidande varma fönster med plastramar ser perfekt ut mot bakgrunden av vita plastväggar och ett liknande tak. Golvet kan täckas med ett ljusbrunt laminat.

Med denna design kommer balkongrummet att se ljusare och längre ut.

Bild
Bild

Mot bakgrunden av en mysig balkong, klar med ljusskiva, skjutbara plastfönster, kompletterade med vita romerska persienner med ett litet beige mönster, kommer att se harmoniska ut.

Bild
Bild

Glasrutor kan dekoreras med mycket vackra persienner som imiterar naturligt trä. En sådan tandem bör kombineras med beige eller persikafärgade balkongväggar, klinkergolv och ljusa tak. Du kommer att ha ett mycket mysigt utrymme där du kan placera krukor och en liten korgstol för avkoppling.

Rekommenderad: