Justera En Balkongdörr I Plast (11 Bilder): Hur Man Gör Det Själv, Instruktioner För Justering Av Skjutfönster I Aluminium

Innehållsförteckning:

Video: Justera En Balkongdörr I Plast (11 Bilder): Hur Man Gör Det Själv, Instruktioner För Justering Av Skjutfönster I Aluminium

Video: Justera En Balkongdörr I Plast (11 Bilder): Hur Man Gör Det Själv, Instruktioner För Justering Av Skjutfönster I Aluminium
Video: Rickard tipsar om hur du enkelt fixar till altandörr som kärvar 2024, April
Justera En Balkongdörr I Plast (11 Bilder): Hur Man Gör Det Själv, Instruktioner För Justering Av Skjutfönster I Aluminium
Justera En Balkongdörr I Plast (11 Bilder): Hur Man Gör Det Själv, Instruktioner För Justering Av Skjutfönster I Aluminium
Anonim

Arrangemang av en balkong innebär inte bara installationen av högkvalitativa glasrutor, utan också installationen av en plastdörr. Denna design gör att du kan skydda interiören från kylning, vilket garanterar optimal temperaturregim. Produkter av denna typ kännetecknas av sin hållbarhet, men ändå förlorar de sina tekniska egenskaper över tiden. De kan återställas med hjälp av speciella regleringsmekanismer som är installerade på varje dörr.

Bild
Bild
Bild
Bild

När behövs det?

Att justera en balkongdörr i plast är en relativt enkel process som nästan alla hantverkare kan utföra. Utför denna åtgärd i sådana situationer:

  • Att öppna dörren kräver mycket ansträngning. I de flesta fall bör du bara jämföra flytten efter installationen och efter en tid.
  • Stängning, duken fastnar vid dörrkarmen. Detta indikerar en skev eller felaktig installation.
  • Att vrida på ratten har blivit väldigt lätt (stor motreaktion) eller mycket svårt.
  • Om låset är öppet och duken självständigt ändrar sin position, indikerar detta en kränkning av strukturen.
  • Drag eller små kalla fläckar nära en stängd dörr.
Bild
Bild

De tecken som beskrivits tidigare indikerar att systemet redan är allvarligt stört. Ibland är det nästan omöjligt att lösa sådana problem med en justering. För att identifiera minimala kränkningar bör du följa enkla regler:

  1. Ett av de enklaste sätten att identifiera skevhet är att bedöma det självgående bladet . För att göra detta öppnas dörren helt enkelt och stannar i detta läge. Om det efter det börjar flytta godtyckligt till en av sidorna i avsaknad av utkast, måste det regleras.
  2. Du kan identifiera snedställningen med en penna . De måste cirkulera dörrkarmen runt hela omkretsen för att bilda ett slags rektangel. Därefter öppnas duken och linjerna jämförs med dörrkarmen. Om de är parallella med det, är allt bra. Annars tyder detta på en snedvridning.
  3. För att bedöma fastspänningskraften, sätt in ett tidningsark mellan dörren och karmen och stäng strukturen . Efter det dras papperet ut. En liknande operation upprepas på olika delar av lådan. I detta fall bör kraften vara densamma överallt, och om inte, på en av platserna försvagas klämman, vilket måste justeras.
Bild
Bild

Justeringsanvisningar

Sådana operationer bör utföras regelbundet, eftersom detta inte bara gör det möjligt att förbättra värmeisoleringen utan också att förlänga dörrens livslängd. Detta är särskilt viktigt för balkonger utrustade med skjutfönster i aluminium. Justeringsprocessen innefattar justering av webbens position och består av flera separata steg:

  1. Horisontell justering … Detta tillvägagångssätt låter dig ändra dörrens position i horisontalplanet i förhållande till golvet. Det utförs med hjälp av speciella skruvar, som är placerade under dekorationsremsan ovanifrån, under och i mitten. Justeringsprocessen innefattar att skruva eller skruva loss dessa fästelement med en insexnyckel. Observera att du måste vrida skruvarna som är motsatta till feljusteringen. Så, till exempel, om dörren klämmer fast vid lådan underifrån, är det önskvärt att skruva in de mellersta och övre fästelementen.
  2. Vertikal inriktning innebär att fönsterbågens höjd ändras . Detta kan göras med skruvarna som är placerade på själva gångjärnet. För att komma åt dem måste du först ta bort plastkåpan. För att ändra förskjutningen av ramen behöver du bara vrida fästelementen med en insex- eller plattskruvmejsel åt sidan. Samtidigt är det viktigt att kontrollera vilka förändringar som har skett. Vid utförande av sådana operationer är det dessutom nödvändigt att ändra läget för slagplattorna, som är placerade vid ändarna av dörrkarmen. De måste kombineras på en av sidorna där du utförde bladjusteringen.
  3. Frontklämma . De ändrar det med hjälp av speciella mekanismer, som kan variera beroende på dörrmodell. I vissa konstruktioner är excentriker ansvariga för detta, som helt enkelt roterar för att ändra trycket. Ibland justeras detta med en trunnion. Vänd den med tång. Om dessa strukturer saknas kan klämman bytas med framskjutningen av anfallaren. För att göra detta måste du först skruva loss spännskruven och vrida den i önskad riktning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur justerar du handtagen med dina egna händer?

Handtaget är en relativt enkel mekanism, men det går också sönder ofta. Huvudproblemen är täthet eller lossning av mekanismen. Det är lätt att åtgärda sådana fel genom att följa flera på varandra följande steg:

  • Inledningsvis måste du få tillgång till tryckskruvarna. För att göra detta vrids plastkåpan på handtaget åt ena sidan.
  • Med en Phillips -skruvmejsel dras fästelementen åt. Samtidigt är det viktigt att kontrollera handtagets slag för att inte överdriva det och inte dra för hårt.
Bild
Bild

Självbytande isolering

Packningen tillhandahåller en gummipackning som håller luft ute och minimerar sprickor. Om dörren används fel leder detta till snabbt slitage av detta element. Det är ganska enkelt att byta ut det, vilket kräver flera operationer:

  1. Först och främst måste du demontera tätningen med en skruvmejsel, vilket gör att du kan ta bort den från fästspåret.
  2. Därefter rengörs öppningen noggrant från damm och smuts. Förtäring av dessa komponenter kommer att minska packningens livslängd.
  3. Innan tätningen installeras är spåret belagt med speciellt lim (det är lämpligt att vara särskilt uppmärksam på ändarna). Därefter sätts produkten försiktigt in i spåret. Vid arbete får tätningen inte spännas.
Bild
Bild
Bild
Bild

Förhindra funktionsstörningar

Ett dörrblad är först och främst en mekanism som består av flera delar. För att förlänga dess livslängd måste du följa några enkla regler:

  • Utrusta dörrbladet med en mikrolift, som håller konstruktionens vikt i stängt läge. Använd också speciella fasthållningsanordningar som inte låter dörren svänga upp helt.
  • Häng inte tunga påsar eller liknande produkter från dörrhandtaget. Detta minimerar sannolikheten för webbsänkning.
  • För att bibehålla skicket på dörrlåset och tätningen bör de smörjas med speciella föreningar. Till exempel är silikonlösningar lämpliga för gummi.

Processen att justera en plastdörr är mycket enkel, men det kräver omsorg och åtminstone lite skicklighet i arbetet med ett låssmedverktyg.

Rekommenderad: