Fransk Balkong (84 Bilder): Smidd Balkong I Chrusjtjov Med Dörrar, Vad är Det, Utsikt, Persienner Och Inredning

Innehållsförteckning:

Video: Fransk Balkong (84 Bilder): Smidd Balkong I Chrusjtjov Med Dörrar, Vad är Det, Utsikt, Persienner Och Inredning

Video: Fransk Balkong (84 Bilder): Smidd Balkong I Chrusjtjov Med Dörrar, Vad är Det, Utsikt, Persienner Och Inredning
Video: Inreder min balkong! 2024, April
Fransk Balkong (84 Bilder): Smidd Balkong I Chrusjtjov Med Dörrar, Vad är Det, Utsikt, Persienner Och Inredning
Fransk Balkong (84 Bilder): Smidd Balkong I Chrusjtjov Med Dörrar, Vad är Det, Utsikt, Persienner Och Inredning
Anonim

Den franska balkongen är den mest fashionabla, eleganta och eleganta dekorationen av fasaderna på privata och flerfamiljshus de senaste åren. Det finns i många europeiska länder. Det förkroppsligar utsökt design, överkomligt pris och oklanderligt utförande. Trots alla dess obestridliga meriter har många människor fortfarande inte hört och vet inte om detta fantastiskt vackra arkitektoniska element. Om honom och allt som rör honom kommer att diskuteras i vår artikel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är det och vilka fördelar har det?

Visst har människor som aldrig hört talas om en sådan balkong sett det ändå. Denna typ av fransk glasyr betyder i översättning - dörr till fönster. I själva verket är detta inte en balkong i vanligt bemärkelse av detta koncept, utan ett vackert fönsterskydd.

Ursprungligen användes denna lilla plattform, som stack ut från fönstret, på vilken endast en person kunde passa, som ventilation. Idag förstås detta namn som en miniatyrplattform med ett staket (oftast av smidd metall) för panoramafönster.

Smidda staket kan ha olika former, oftast är de gjorda i form av en böjd, konvex korg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den funktionella belastningen som en sådan balkong utför är minimal, och den kan inte längre kallas huvudkällan för ventilation heller. Nu är det en magnifik, ovanlig skönhetsdekoration för fasaden.

Dessutom kan en sådan plattform, staket och räcken användas för att skapa en vinterträdgård eller ett litet växthus . Huset, dekorerat med franska balkonger med blomsterarrangemang, ser väldigt sofistikerat och elegant ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Idag finns det två huvudtyper av sådana balkonger: traditionella och moderna . Det första alternativet kännetecknas av fullständig frånvaro av ett observationsdäck, och staketet ligger runt dörröppningen. Vissa modeller tillåter en minsta area på cirka ett steg.

Bild
Bild

Den moderna versionen skiljer sig från den klassiska i avsaknad av en parapet . Istället är balkongutrymmet helt glasat från tak till golv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar:

  1. Betydande besparingar i pengar på installation, ytterligare förstärkning och efterbehandling av staketet.
  2. Inget behov av yttre balkongfinish (wellpapp, metall eller vinylfasad).
  3. Besparingar på innerfoder och isolering.
  4. En bra källa till naturligt ljus.
  5. Frånvaron av isolering och innerfoder minskar inte konstruktionens användbara område.
  6. Lyxig panoramautsikt, otillgänglig för konventionella balkonger.
  7. Snabb och ren installation.
  8. Utmärkta dekorativa egenskaper.
Bild
Bild
Bild
Bild

Brister:

  1. Brist på fönsterbräda.
  2. Behovet av ytterligare förstärkning av ramen.
  3. Under den kalla årstiden behöver en sådan balkong uppvärmning, och på sommaren - extra ventilation.
  4. Ganska hög installationskostnad.
  5. Opraktiskt (panoramaglas behöver ofta och noggrann rengöring).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den franska balkongen kan utrustas med ytterligare tillbehör som ett myggnät. Olika material används för tillverkning, dess kostnad beror direkt på detta. Bladen kan vara blinda, öppna delvis eller helt. För dekoration kan smidd metall, målat glas, frostat glas, spegelfilm eller en kombination av flera material användas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

En balkong utan plattform är en mycket enkel men elegant design med en balkongdörr i glas och ett metallräcke på utsidan . Perfekt för att öppna ett fönster, andas frisk luft eller njuta av den vackra utsikten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En balkong med ett litet område är ett mer komplext konstruktivt alternativ . Det innebär närvaron av ett utskjutande betongelement. En sådan balkong låter dig bokstavligen gå ett steg utanför rummet och njuta av ditt morgonkaffe i frisk luft.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa är huvudtyperna av denna arkitektoniska struktur. De skiljer sig från varandra inte bara i strukturella egenskaper och design, utan också i hur de fästs på byggnaden. Fästning kan vara spetslik med en liten mängd metallelement, med metallrör eller en profil.

Valet av typ av fransk balkong beror på kundens önskemål. Någon vill bara dekorera fönsteröppningen på ett originellt sätt, någon kommer att föredra en fullvärdig struktur med dörrar, ett staket och räcken.

Bild
Bild

Materialen från vilka fönstret är gjorda har en betydande inverkan på den färdiga produktens utseende . Fönsterprofilen kan vara gjord av trä, metall eller plast, och glaset kan väljas från transparent, frostat, tonat eller färgat.

Balkongens design kan också vara väldigt annorlunda . Någon gillar strikta klassiker och tydliga geometriska linjer, någon kommer att tycka om smidda galler med kronblad, lockar och skal. Räcken och räcken kan ha en helt annan geometrisk form, tjocklek, storlek, inredning. För deras tillverkning kan du använda standardalternativ eller använda en enskild kunds skiss.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En balkong i smidesjärn är den mest populära typen av denna typ av arkitektonisk struktur . Smidda metallelement gör det möjligt att skapa ömtåliga och känsliga kompositioner som perfekt kvitterar balkongens skönhet och betonar dess oklanderliga utseende. Metall är ett mycket smidigt och lydigt material. Den här egenskapen ansvarar för det bredaste utbudet av smidda produkter: från de enklaste geometriska elementen till komplexa kompositioner.

En balkong i smidesjärn kan ha en fyrkantig, rektangulär, rund form, vara konvex eller konkav, ha räcken och räcken, dekoreras med inredning eller förbli stram och lakonisk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som prydnad för att skapa dekorativa metallelement används oftast växtmönster, blommor, frukter. Balkonger med artificiellt åldrade eller täckta med balkonger av guldblad ser ännu mer eleganta och imponerande ut. Sådana modeller liknar balkonger i gamla slott och palats.

Bild
Bild

Inredning och arrangemang

Den graciösa och sofistikerade formen av franska balkonger är i sig ett underbart dekorativt tillskott till vilken fasad som helst. Men med hjälp av några ytterligare element och dekorationer kan den förädlas och förbättras ytterligare. Till exempel med hjälp av tvärstycken - dekorativa eller konstruktiva fönstergaller . Svart, gyllene, silver, snövit spros kan dela fönstret i vanliga geometriska former (romber, rutor, rektanglar) eller skapa mer komplexa och ovanliga kompositioner med hjälp av halvcirklar, celler, bikakor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att använda färgat glas är ett annat bra sätt att få din balkong att sticka ut . Tonat glas hjälper till att dämpa solljus, medan frostat glas skapar en vacker dekorativ effekt. Och mångfärgat glas, utlagt i en invecklad prydnad eller bild, kommer att ge balkongen ett välskött och dyrt utseende. Det är inte för ingenting att glasmålningar har ansetts vara en av de vackraste och dyraste utsmyckningarna av palats och kyrkor sedan antiken.

Det har länge varit känt att det är de små sakerna som ger bilden ett komplett och vackert utseende. Detta gäller balkongbeslag. Det kan vara av guld- eller silverfärg, utfört i en elegant, elegant form, dekorerad med inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Smidda element är ett win-win-alternativ för att dekorera alla slags balkonger . Små eller stora lockar, blomknoppar, fjärilar, skulpturella kompositioner lockar alltid andras entusiastiska blickar.

Designfunktionen på den franska balkongen är panoramaglas, det vill säga från golv till tak. Naturligtvis måste du tänka på hur du döljer rummet från överdrivet ljus, liksom nyfikna ögon. Det bästa alternativet för detta är gardiner, gardiner eller persienner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer ett lämpligt alternativ för gardiner måste du komma ihåg några nyanser:

  • en av fördelarna med panoramaglas är känslan av fritt utrymme, så gardiner eller gardiner bör bara förstärka denna effekt. Material för tillverkningen bör vara lätta, lätta, transparenta;
  • funktionalitet (persienner eller gardiner ska snabbt och enkelt täcka och öppna fönstret vid behov);
  • praktiskt i vården (gardiner ska vara lätta att tvätta, rengöra eller tvätta),
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En fransk balkong innebär ett mycket litet yttre utrymme, som, inte mindre än vanliga arkitektoniska strukturer, behöver arrangemang och dekoration. Element av trä, smide, plast kan användas som utvändig och invändig inredning. Dessa kan vara originallyktor eller eleganta ljusstakar. Ett litet paraply eller annan struktur i form av ett visir hjälper till att skydda balkongutrymmet mot regn eller solens strålande strålar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Blommor är den bästa dekorationen för alla balkonger . Blomsterarrangemang placerade på parapet, längs staketet eller klättrande vinstockar som pryder hela balkongen skapar en riktig "häck" som kommer att glädja ägarnas och omgivningens ögon i flera månader om året.

För att förfina din balkong och ge den ett välskött utseende med hjälp av färska blommor kan du använda de enkla reglerna för att ordna en blomsterträdgård:

  • horisontell (flerskiktad) plantering av kompakta, ljusa blommor (penséer, nasturtium, petunier);
  • vertikal plantering av klätterväxter (riklig fuchsia, söta ärtor, morgonens ära);
  • takplantering (växter inramar den övre delen fint).
Bild
Bild

Moderna modeller av franska balkonger gör det möjligt att spela upp det tillgängliga lilla utrymmet på ett intressant och ovanligt sätt. Till exempel, placera kompakta möbler (fällbord och stol, dekorerade med ljusa textil överkast, dukar, lock) eller ens sätta en kompakt balkong gunga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Den franska balkongen utför först och främst en dekorativ funktion, så det är fullt möjligt att bygga den med egna händer. Detta är genomförbart när det gäller den klassiska versionen - ett dekorativt galler runt fönstret. Om moderna modeller föredras, kan partiell hjälp av proffs behövas här . Först måste du bestämma design, typ av glasenhet, välja material för ramen.

Allt arbete som rör glasyr bör anförtros åt specialister. Strukturer för att skapa panoramaglas är mycket besvärliga. Att höja dem till de övre våningarna i huset utan att skada dem är ganska tidskrävande och komplicerat.

Installationen av balkongen utförs i etapper . Till att börja med görs de nödvändiga mätningarna och en inspektion av efterbehandlingselementen utförs. En struktur av metallplast eller annat material som glasenheterna är gjorda av är förstärkt med en profil och säkert fastsatt enligt ett installationsschema speciellt utvecklat för sådana balkonger.

En gammal balkong kan också förvandlas till ett franskt arkitektoniskt element, eller snarare, till sin likhet. För att göra detta är det nödvändigt att demontera räcket, ta bort staketet och stärka betongbottenplattan. Nästa steg blir installationen av aluminium- eller metallplast-tvåglasfönster, det sista steget är efterbehandling, dekoration, landskapsarkitektur.

Bild
Bild

Designidéer

För att göra en sådan balkong intressant och original kan du använda dina egna idéer eller vända dig till färdiga designutvecklingar. En balkong i ett privat hus ger naturligtvis fler möjligheter att tillämpa kreativa och djärva idéer. Utformningen av balkongen i Chrusjtjov kräver överensstämmelse med fasadens allmänna stil. Här är några intressanta alternativ:

Franskt glas för en lägenhet i Chrusjtjov. Från den gamla balkongen återstod bara betongfoten, och istället för betong- och metallräcket installerades panoramafönster med dubbelglas. Det graciösa smidda gallret får balkongen att se ut som sin franska motsvarighet

Bild
Bild
  • Det klassiska alternativet är golv till tak-glas + ett snyggt smidesjärnstaket. En vacker, snygg och modern fasad.
  • Även den minsta och mest blygsamma balkongen kan förvandlas till en elegant fasaddekoration med hjälp av ljusa och rikligt blommande växter. Kombinationen av grönska och rika färgknoppar ger varje balkong ett fräscht, välskött och riktigt blommande utseende.

Rekommenderad: