Hyllor På Balkongen (42 Bilder): Hur Man Gör Det Själv Från Fodret

Innehållsförteckning:

Video: Hyllor På Balkongen (42 Bilder): Hur Man Gör Det Själv Från Fodret

Video: Hyllor På Balkongen (42 Bilder): Hur Man Gör Det Själv Från Fodret
Video: Ekerö Bostäder Presentation Kök och Badrumsrenovering 2024, April
Hyllor På Balkongen (42 Bilder): Hur Man Gör Det Själv Från Fodret
Hyllor På Balkongen (42 Bilder): Hur Man Gör Det Själv Från Fodret
Anonim

En balkong är ett extra utrymme i huset som kan användas för olika ändamål. Ett sätt att öka det användbara området är att installera flera hyllor. Du kan placera allt på dem: blommor, gamla saker, gör-det-själv-bevarande, etc., och även använda det som en bänkskiva.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Balkonghyllor kan användas för att lösa olika uppgifter, vilket leder till uppkomsten av många typer av sådana strukturer.

Bild
Bild

Beroende på sättet att fästa kan de delas in i flera kategorier:

  1. Avtagbara strukturer. Denna typ av hyllor installeras på speciella stöd. För att produkten ska klara belastningar är den tillverkad av hållbara material (kartong, metall, etc.).
  2. Fällbara hyllor. Produkterna är utrustade med speciella fästelement som gör att de kan förskjutas i förhållande till vertikalen. Perfekt för små balkonger, eftersom de tar liten plats och endast används vid behov.
  3. Golvsystem. Dessa strukturer liknar små hyllenheter som installeras vertikalt längs väggen. Experter rekommenderar att du installerar dem på långa balkonger eller loggior.
  4. Fasta hyllor. Denna modell kännetecknas av närvaron av speciella fästelement som skyddar produkten från förskjutning. Hyllor av denna typ används oftast för förvaring av tunga produkter.
  5. Upphängda strukturer. Dessa hyllor är fästa direkt på väggen, så att de kan installeras var som helst. Storleken på produkterna kan också väljas beroende på balkongens yta.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utseendemässigt kan dessa produkter delas in i flera kategorier:

  • Hörnhyllor passar perfekt in i interiören utan att ta mycket plats.
  • Raka konstruktioner. Denna typ av hyllor är den enklaste och vanligaste.
  • Lockiga produkter används för att dekorera balkongen. Formen och storleken kan variera beroende på designerns fantasi.
  • Stängd eller öppen typ. Hyllor av denna typ är typer av hyllor eller små skåp.
  • Kombinerade hyllor. Vid tillverkningen används flera metoder och material, vilket gör det möjligt att få mycket intressanta lösningar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Av design är balkonghyllor indelade i följande typer:

  • Bok. Används på varma balkonger som har förvandlats till ett litet vardagsrum.
  • Sko. Strukturerna kännetecknas av en låg höjd med ett stort antal skiljeväggar. De låter dig förvara skor som du inte använder så ofta.
  • De mångsidiga hyllorna är praktiska, så att du kan placera allt från burkar till fiskeredskap på dem.
  • Dekorativa mönster. Dessa produkter är tillverkade i den ursprungliga designen, vilket gör att du kan dekorera balkongen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Balkonghyllor är ett mångsidigt attribut som inte bara bör bära mycket vikt, utan också innehålla det maximala antalet föremål.

Bild
Bild

Eftersom material för deras tillverkning används:

  1. Trä. Brädan är stark och hållbar, men samtidigt behöver den extra vård. Många hantverkare gör hyllor av foder, som perfekt tål tung belastning. För att skydda ytan från förstörelse är det lämpligt att täcka trähyllor med färg- och lacklösningar. Observera att med dessa verktyg kan du skapa en unik design för hela strukturen.
  2. Metall. Idag på marknaden kan du hitta hyllor, både stål och aluminium. Dessa produkter är hållbara och hållbara. I de flesta fall är endast ramar gjorda av metall, till vilka hyllorna själva sedan fästs från andra material.
  3. Plast. Det är hållbart och relativt billigt, med en unik design som kan matchas till vilken inredning som helst. Plast motstår lätt olika yttre stimuli.
  4. Spånskiva. Hyllorna av detta ämne kännetecknas av originalitet. Partitionens styrka beror på dess storlek och antalet fästelement. Det rekommenderas inte att göra långa hyllor av spånskiva utan ytterligare vertikala stöd - under tung belastning kommer produkterna helt enkelt att gå sönder.
  5. Hyllor i glas. Endast speciella typer av denna produkt används som huvudmaterial, som tål betydande belastning. En av nackdelarna med sådana hyllor är svårigheten att fixa dem.
  6. Kombinerade produkter. För att markera hyllorna använder många proffs flera material som de kombinerar tillsammans.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nödvändiga verktyg och delar

Balkonghyllor är mycket enkla mönster, som ofta tillverkas av många på egen hand.

Bild
Bild

För att utföra sådant arbete bör du fylla på med följande verktyg:

  • kontursåg. Det används ofta endast för bearbetning av trä eller spånskiva;
  • fick syn på. Beroende på vilket material som valts kan du behöva ett verktyg, både för trä och metall;
  • borr (skruvmejsel), borrar och en uppsättning munstycken. Med dess hjälp bildas hål för fästelement eller deras direkta fixering utförs;
  • penna, linjal, nivå och andra hjälpanordningar.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att skapa hyllor måste du köpa:

  1. Materialet från vilket hyllorna kommer att tillverkas. Den vanligaste läsningen är en skiva eller laminerad spånskiva. Du kan arbeta med dem även utan speciella färdigheter. Om du vill göra en originaldesign kan du använda flera material.
  2. Fästelement. Typen av dessa element beror på det tidigare valda materialet. Om du föredrar trä behöver du självgängande skruvar, bekräftelser, plast- eller metallhörn. För arbete med metall kan du använda bultar, muttrar eller specialskruvar. Ibland kan en järnstruktur enkelt svetsas.
Bild
Bild

Tips från mästarna

Hyllorna på balkongen är inte bara en unik inredning utan också praktiska mönster. Därför måste de uppfylla ägarens krav.

Bild
Bild

Vid tillverkning av hyllor bör flera rekommendationer beaktas:

  1. Det är önskvärt att göra strukturerna små. Men samtidigt är det viktigt att ta hänsyn till måtten på de objekt som kommer att placeras på dem.
  2. De installerade hyllorna ska inte skymma balkongen. Det är viktigt att de inte täcker fönstren samtidigt som du kan röra dig bekvämt i rummet.
  3. Materialet till hyllorna måste vara lämpligt för den avsedda lasten. I detta fall är det också lämpligt att ta hänsyn till faktorer som fuktighet och temperaturskillnader. Det beror på hur länge materialet håller.
  4. Innan arbetet påbörjas är det absolut nödvändigt att beräkna alla parametrar för hyllorna, med hänsyn till balkongens dimensioner. Därför rekommenderar experter att skapa flera ritningar för att tillämpa alla specifika data.
  5. Hyllans stil matchas med balkongens design. Detta innebär ofta att man väljer färg eller ändrar formen på strukturen.
  6. Du behöver bara använda fästelement av hög kvalitet. För att stärka strukturen, använd ytterligare hörn, vilket förlänger produktens livslängd.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Hyllornas tillverkningsteknik beror på deras typ.

Bild
Bild

Enkla upphängda strukturer erhålls i bara några på varandra följande steg:

  • Först och främst måste du klippa själva basen på hyllorna från ett bräda eller spånskiva. Deras storlek och form beror på din önskan. Det enklaste alternativet skulle vara en vanlig rektangel.
  • Därefter skruvas två metallhörn fast på dem från ena sidan. Observera att längden på en av sidorna ska vara ungefär lika med brädans bredd. Du kan köpa sådana fästelement i en butik eller göra din egen.
  • I detta skede fästs den resulterande strukturen direkt på väggen. För att göra detta, använd självgängande skruvar eller pluggar. Det är viktigt att preliminärt ställa in hyllans yta strikt horisontellt för att förhindra att föremål som placeras på dem faller.
Bild
Bild
Bild
Bild

Flera hyllor kan formas på detta sätt.

Bild
Bild

Om du vill få en mer komplex design kan du först slå ner en liten låda med flera horisontella hoppare. Sedan fixas det på samma sätt, bara med fler fästelement.

En av typerna av hyllor är en rackliknande design. Installera det i ett av balkongens hörn.

Processen att göra ett ställ kan beskrivas i flera steg:

  1. Två par ställningar bildas av 4 träklossar. Var noga med att hålla dem strikt vertikala. Alla stöd är förbundna med varandra med hjälp av hörn eller självgängande skruvar. Helst bör du skaffa en slags låda.
  2. Stödlistar fästs längs balkens hela längd. De bör placeras på samma nivå, eftersom hyllan vilar på dem.
  3. Därefter mantlas baksidan av stället med ett tunt ark spånskiva eller plywood.
  4. I detta skede är hyllorna gjorda enligt konstruktionens specifika dimensioner. Därefter fästs de på ramen med självgängande skruvar.
  5. Processen att måla produkten slutar.
Bild
Bild

Med en liknande algoritm för arbete kan du göra hyllor även av metall. Endast för detta behöver du färdigheter i att arbeta med en borrmaskin och en svetsmaskin.

Inredning idéer

När du skapar hyllor finns det praktiskt taget inga begränsningar för kreativitet. Allt från de enklaste systemen till komplexa lockiga strukturer kan installeras på balkongen. Många ägare kompletterar hyllorna med sniderier och utrustar dem också med belysning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hängande strukturer i form av små celler ser vackra ut. Samtidigt använder de inte rektangulära former, utan anpassar dem till den allmänna stilen. Glashyllor kommer att se original ut, vilket visuellt ökar utrymmet.

Rekommenderad: