En Garderob På Balkongen (92 Bilder): Ett Fack För En Loggia, Hörn Och Med Rullgardiner, Plast Och Från Fodret, Gör Det Själv Och Redo Att Förvara Saker

Innehållsförteckning:

Video: En Garderob På Balkongen (92 Bilder): Ett Fack För En Loggia, Hörn Och Med Rullgardiner, Plast Och Från Fodret, Gör Det Själv Och Redo Att Förvara Saker

Video: En Garderob På Balkongen (92 Bilder): Ett Fack För En Loggia, Hörn Och Med Rullgardiner, Plast Och Från Fodret, Gör Det Själv Och Redo Att Förvara Saker
Video: Användning av Nika Balkonginglasning 2024, April
En Garderob På Balkongen (92 Bilder): Ett Fack För En Loggia, Hörn Och Med Rullgardiner, Plast Och Från Fodret, Gör Det Själv Och Redo Att Förvara Saker
En Garderob På Balkongen (92 Bilder): Ett Fack För En Loggia, Hörn Och Med Rullgardiner, Plast Och Från Fodret, Gör Det Själv Och Redo Att Förvara Saker
Anonim

För inte så länge sedan användes balkonger uteslutande som små lager. Gamla och onödiga saker lagrades på dem, men nu värderar fler och fler lägenhetsägare ytterligare kvadratmeter och använder dem mer produktivt.

Bild
Bild

Fördelar

Balkonger och loggior idag kan inredas som du vill. Ägarna förvandlar dessa utrymmen till riktiga studierum, kreativa hörn eller matplatser.

I ett rum med vilken design och orientering som helst kommer ett skåp att se harmoniskt ut. Den kan vara av valfri storlek och design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En garderob på balkongen kan utföra en mängd olika funktioner . Vissa lagrar pickles och grönsaker på sådana platser, andra - musikinstrument eller sportutrustning, och andra andra - gamla kläder. Du kan välja rätt möbel för förvaring av föremål.

Fina och högkvalitativa skåp ser attraktiva ut. Sådana inredningsdetaljer kan göra rummet inte bara mer funktionellt och praktiskt, utan också mysigt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du lägger ett skåp med en ovanlig och original design på balkongen, kommer hela rummet att leva, och du kommer att kunna skapa en verkligt unik inredning.

Det är nödvändigt att välja en sådan möbel i enlighet med balkongblocket. Det ska se harmoniskt ut mot den allmänna bakgrunden. Färgerna och nyanserna på skåpet, väggarna och golvet bör överlappa varandra. Du bör inte välja ett alternativ som är för kontrasterande, eftersom det blir fult att slå ut ensemblen, särskilt om det har imponerande dimensioner.

På hyllorna i den inre delen kan du ordna en mängd olika föremål så snyggt och systematiskt som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan när som helst gå till balkongen och snabbt hitta det du behöver. Skåpets kapacitet beror på dess storlek, så om du behöver "gömma" många stora saker, bör du vända dig till det stora alternativet.

Bild
Bild

För att lagra små och få föremål är ett litet skåp ganska lämpligt, som lätt passar in i även den minsta balkongen.

Bild
Bild

Visningar

Det finns flera typer av balkongskåp. Du kan hitta den perfekta kopian för alla områden och ändamål.

Bild
Bild

Skåp

En garderob kommer att vara ett praktiskt och funktionellt alternativ. Du kan placera ett sådant objekt inte bara längs väggen, utan också över balkongrummet.

Den sista metoden bör riktas till ägarna av balkonger, vars yta överstiger 5 kvm.

Ägare väljer ofta skjutbara garderober för balkonger, eftersom deras mått kan justeras så att de passar perfekt till väggarnas dimensioner. Sådana exemplar kan placeras nära väggarna. Modellen låter dig använda utrymmet maximalt, från golv till tak, vilket resulterar i att det finns mycket ledigt utrymme kvar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inredningen i garderobsmöblerna är oftast rymlig och rymlig. Du kan gömma långa moppar, kvastar, hinkar, breda lådor, burkar av olika storlekar etc. i den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan fördel med garderober är att de inte tar för mycket plats. Denna effekt motiveras av det glidande sättet att öppna och stänga dörrar. Du behöver inte öppna dem för att få rätt sak.

Bild
Bild

Sådana alternativ är inte lämpliga för smala balkongrum. Istället för en vanlig garderob för sådana områden kan du vända dig till instanser som öppnas uppåt (som rullgardiner).

Rullåsskåp

Balkongskåp med rullgardiner är mycket lättare att installera än traditionella coupémodeller. För att montera dem behöver du inte bygga in sidoväggar. Detta kommer att spara mycket tid.

Bild
Bild

Hyllor installeras på väggytan med hjälp av fästelement. De kan vara antingen statiska eller avtagbara. Det andra alternativet är användbart på grund av möjligheten att ytterligare oberoende justera höjden på föremålen som placeras.

Bild
Bild

Många ägare av smala och små balkonger vänder sig till sådana alternativ idag. De tar minst ett ledigt utrymme och verkar inte stora när de öppnas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inbyggda garderober

Inbyggda balkonggarderober är mycket populära idag. De låter dig använda varje hörn av rummet. Det kan till och med ligga under fönsterbrädorna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men för installation av sådana strukturer krävs en tydlig beräkning av alla parametrar. Oftast görs de på beställning. Om du är rädd för att göra ett misstag eller göra fel i mätningarna, är det bättre att kontakta en specialist.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa strukturer kan användas för att lagra verktyg, grönsaker, burkar, etc. Många ägare till sådana skåp kompletterar dem med speciella fack för trappstegar, som sällan har plats i en lägenhet.

Bild
Bild

Du kan bygga en inbyggd garderob på balkongen med dina egna händer. Följande video kommer att berätta hur du gör detta:

Hörnskåp

Ett annat lämpligt alternativ för en smal balkong kan vara ett hörnskåp med takhöjd. Sådana mönster ser väldigt intressanta och moderna ut. De låter dig rationellt använda hörnområdet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Som regel ser sådana mönster kompakta ut, men är rymliga. Här är det värt att vända sig till möbler i ljusa nyanser. Det kan visuellt göra utrymmet mer rymligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dörrkonstruktion

Olika balkongskåp har olika dörrdesigner. De kan öppnas i en gunga eller glidande sätt.

När du väljer ett skåp är det nödvändigt att ta hänsyn till möjligheten att öppna dörrar under förhållanden med ett litet ledigt utrymme.

Bild
Bild

Skjut- och rullgardiner

Några av de mest praktiska och praktiska är speciella rullluckor och glidmekanismer. Dessa alternativ är idealiska för balkongytor. Sådana mönster gör att du kan placera andra möbler eller inredning nära skåpet utan att blockera åtkomst till dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Garderober med rullgardiner kommer att vara en utmärkt lösning. Sådana modeller är lameller anslutna till en enda duk. Dessa delar rör sig vertikalt uppåt med hjälp av guider.

Med tiden bryts inte sådana strukturer och täcker skåpets innehåll perfekt.

Bild
Bild

Skjutsystem består oftast av två dörrar. De installeras från golv till tak. Öppning och stängning av sådana system sker genom att man rör sig längs med horisontellt placerade styrningar.

Sådana exemplar passar perfekt in i medelstora och stora balkongrum. De skyddar sitt innehåll perfekt från damm och nyfikna ögon.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fällbara dörrar

Vissa garderober är utrustade med dragspeldörrar. De tar väldigt lite plats när de öppnas. Dessa modeller ser väldigt intressanta och attraktiva ut. Men de väljs oftast för inte särskilt höga skåp.

Bild
Bild

Den största nackdelen med sådana strukturer är den dåliga isoleringen av den inre delen. Detta beror på att dörrarna inte sitter tätt mot sidoväggen när de är stängda.

Svängdörrar

De mest pålitliga och bekväma är svängdörrar, som är bekanta för varje person. Men nära skåp med sådana öppningsmekanismer är det nödvändigt att lämna ledigt utrymme som är nödvändigt för deras fulla öppning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Storleken

Balkongskåp skiljer sig åt i storlek. Det är nödvändigt att välja en sådan möbel i enlighet med rummets fria område:

En av de största och mest rymliga är de klassiska höga garderoberna med dörrar som öppnas. Du kan lägga många olika saker i dem, men de kommer att ta mycket plats

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De följs av garderober. De passar bara in i stora balkonger. Den största fördelen jämfört med traditionella kopior är deras dörröppningsmekanism

Glidande strukturer är mycket bekväma.

Bild
Bild

Inbyggda garderober finns i små, medelstora eller stora. Allt beror på storleken på din balkong. Du kan installera både en stor version på hela väggen och ett kompakt skåp på linjen under fönsterbrädan

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett högt skåp med rullgardiner är idealiskt för trånga utrymmen. Som regel har den en mycket liten bredd, vilket gör det möjligt att installera den även i det mest blygsamma rummet när det gäller yta

Bild
Bild

Hörnskåp är små i storlek. De kan placeras på balkonger i olika storlekar, från små till rymliga

Bild
Bild

Material

Idag är balkongskåp tillverkade av en mängd olika material, från naturligt till konstgjort. Det rekommenderas att välja lämplig modell i enlighet med stilen på inredningen i rummet.

En väldesignad inredning ser harmonisk och elegant ut.

Bild
Bild

Skåp av plast

Glöm inte att även en välskött och inglasad balkong som behåller värme är känslig för fukt. För ett sådant rum rekommenderas att välja efterbehandlingsmaterial och möbler som är motståndskraftiga mot fukt och frekventa temperaturförändringar och de negativa effekterna av ultravioletta strålar.

Det mest pålitliga och hållbara är ett plastskåp. Detta material används idag i många branscher

Det bör noteras att plast av hög kvalitet inte är rädd för fukt och fukt. Han kan tjäna mycket länge utan att orsaka problem under driftstiden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna tillverkare erbjuder lägenhetsägare plastskåp i olika färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan viktig fördel med detta material är dess överkomliga kostnad. Varje person har råd med en plastgarderob. Men sådana exemplar har också vissa nackdelar. Till exempel är plast utsatt för mekanisk skada. Tål inte detta material och regelbunden exponering för solljus.

Om den är målad i en viss färg, kommer den med tiden att blekna och förlora sin attraktivitet under påverkan av ultraviolett strålning.

Bild
Bild

Skåp av metall-plast

Mer hållbara och motståndskraftiga mot negativa miljöfaktorer är möbler av metallplast. De har utmärkt isoleringsprestanda. Dörrarna i sådana skåp är hermetiskt stängda, vilket inte tillåter fuktig luft eller damm att tränga in i deras inre.

Sådana exemplar är inte rädda för temperaturförändringar. De kan utan tvekan lagra grönsaksbestånd och bevarande.

Bild
Bild

Träskåp

Träskåp är klassiska. Detta material används mycket ofta vid tillverkning av olika möbler.

Bild
Bild

Sådana alternativ utmärks av sin tillförlitlighet, praktiska, skönhet och estetik. Men om du bestämmer dig för att komplettera balkongrummet med en sådan möbel, rekommenderas det att ta hand om dess skydd i förväg. För att göra detta är det nödvändigt att vända sig till riktigt högkvalitativt och förseglat glas, liksom tätningen av alla sprickor och sprickor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trädet gillar inte fukt och överdriven torrhet. Plötsliga temperaturförändringar kommer att ha en skadlig effekt på skåp av sådant material. Försök att skydda produkten från sådana faktorer, och det kommer att tjäna dig under mycket lång tid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skåp i aluminium

Aluminiumskåpet är inte rädd för fukt, fukt, sol och temperaturförändringar. Ägarna till inte bara stängda och varma, utan också öppna balkonger vänder sig till sådana alternativ.

Sådana skåp fungerar mycket länge, och detta påverkar inte deras utseende på något sätt.

Bild
Bild

Foderskåp

Balkongskåp från fodret ser vackra ut. De kan göras för hand med lite ansträngning och ansträngning.

Det rekommenderas att välja exemplar av icke-hartsartat trä. Dessa inkluderar ek, ask, lind, etc.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Foder, som vilket trä som helst, gillar inte fukt och fukt. Då och då måste det behandlas med speciella antiseptiska medel. Många balkongägare dekorerar väggar och skåp med skiva av samma nyans.

Sådana tandem ser väldigt intressanta och mysiga ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skåp i PVC

Ett annat bra material för ett balkongskåp är PVC -paneler. De är inte rädda för fukt och har utmärkta isoleringsegenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

För fasaden på sådana möbler kan du vända dig till aluminiumkonstruktioner, rullgardiner eller dragspeldörrar.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Idag kan du i möbelbutiker hitta många olika skåp som är lämpliga för balkongrum. De är inte på något sätt sämre än de alternativ som är avsedda för det vanliga vardagsrummet.

Bild
Bild

Det är nödvändigt att välja sådana objekt baserat på storleken på ditt balkongblock. Du bör inte välja för skrymmande kopior av mörka färger om din balkong är blygsam och kompakt.

Ett sådant tillägg kommer visuellt att göra utrymmet ännu trångare och obekvämt.

Bild
Bild

För en liten balkong är en ljus garderob med en långsträckt design mer lämplig. Visuellt kommer ett sådant element att förvandla rummet, och det kommer att verka lite friare och rymligare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du har en stor balkong kan du utrusta den med en stor trägarderob med svängdörrar eller en trendig skjutgarderob. Sådana möbler är utformade för ett brett rum, så de kommer att se harmoniska ut på en stor balkong.

Bild
Bild
Bild
Bild

Välj ditt skåpmaterial noggrant. Om ditt balkongblock är benäget för fukt, är det bättre att vägra trämodeller utan fuktbeständig impregnering. Under sådana förhållanden kommer de med tiden att börja svälla, spricka och försämras. Ofta visas en svamp på sådana möbler, vilket är svårt att bli av med.

Instanser av plast, PVC -paneler eller aluminium är idealiska. De är inte rädda för fukt och serverar mycket länge.

Bild
Bild

Om din balkong ligger på solsidan är det bättre att välja en plastgarderob omålad (vit).

Bild
Bild

Färgschemat under påverkan av solljus kommer snabbt att försämras och förlora sin ljusstyrka.

Bild
Bild
Bild
Bild

En inbyggd garderob är lämplig för absolut alla balkonger. Detta alternativ kan beställas eller göras för hand. Det viktigaste är att inte misstas i mätningarna och parametrarna.

Bild
Bild

Moderna idéer

Tänk på några vackra balkonginteriörer, kompletterade med funktionella och praktiska garderober:

På en smal och lätt balkong, trimmad med vit plast, kommer en lång plastgarderob med gångjärnsdörrar att se harmonisk ut. Rummet kan ha ett ljust tak och laminatgolv

En sådan ensemble ser lakonisk och väldigt snygg ut.

Bild
Bild

På en liten balkong kan du placera ett litet och lågt skåp nära väggen med en övre del i kombination med en fönsterbräda. En bit av trä- eller PVC-paneler passar in i ett rum som är färdigt med citronfärgad dekorativ färg och laminat.

Bild
Bild

En lång garderob med glasdörrar kommer att se bra ut mot bakgrunden av krämfärgade väggar, ett plasttak och ett kaklat beige golv

Bild
Bild

De inbyggda vita garderoberna i plast är i harmoni med en liknande balkongfinish. Plastpaneler kan användas för att dekorera väggar, glas och tak

Bild
Bild

För ett mer komplett utseende bör rummet spädas med ljusa dekorativa element (blommor, målningar, glödlampor, etc.).

Rekommenderad: