Balkongdörr (77 Bilder): Måtten På Trä Och Franska Strukturer På Balkongen, Hur Man Isolerar En Glasstruktur I Bredd

Innehållsförteckning:

Video: Balkongdörr (77 Bilder): Måtten På Trä Och Franska Strukturer På Balkongen, Hur Man Isolerar En Glasstruktur I Bredd

Video: Balkongdörr (77 Bilder): Måtten På Trä Och Franska Strukturer På Balkongen, Hur Man Isolerar En Glasstruktur I Bredd
Video: Isolering 2024, April
Balkongdörr (77 Bilder): Måtten På Trä Och Franska Strukturer På Balkongen, Hur Man Isolerar En Glasstruktur I Bredd
Balkongdörr (77 Bilder): Måtten På Trä Och Franska Strukturer På Balkongen, Hur Man Isolerar En Glasstruktur I Bredd
Anonim

En balkongdörr skiljer vardagsrummet från en bostad - en balkong eller loggia. På en sådan förlängning lagrar hemmafruar läxor eller säsongsartiklar - skidor, cyklar och rullar. Ibland lagras gamla hushållsapparater eller allt på en gång på balkongen.

Oavsett om din balkong är inglasad eller öppen, behöver den en dörr. Den måste vara av hög kvalitet och utföra vissa funktioner: inte bara för att dela utrymmet, utan också för att hålla värmen, isolera buller, vara pålitlig och säker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Det kan vara en separat (enkel) eller del av ett fönsterblock - en plast- eller träkonstruktion med ett rörligt skärm och fönster. Om balkongöppningen har ett fönster måste du beställa hela kvarteret : dörr och fönster av plast eller trä.

En enda balkongdörr delar inte bara utrymmet, utan fungerar också som en naturlig källa om det inte finns något fönster i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Balkongdörrar är indelade efter öppningstyp:

  • Sväng eller sväng.
  • Svinga ut.
  • Shtulpovye.
  • Glidande.
  • Dragspelsdörrar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gungmodellen öppnas som en vanlig inredning - svänger öppet till eller från sig själv. Detta är det vanligaste alternativet, inte bara när det gäller dess design, utan också när det gäller kostnad - det är det mest prisvärda.

Utfällningsdörren liknar en svängdörr - öppnar enligt samma princip. Det kan också "lutas" - fixeras vid den lägsta punkten för att ventilera rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Shtulpovaya dörr - PVC -konstruktion med två gångjärn … Om dörröppningens bredd är 900 mm eller mer, bör du tänka på det. Shtulpovaya -dörren är alltid två blad, och ett av dem är nödvändigtvis rörligt. Den andra kan vara vilken som helst: mobil eller orörlig (döv). Flikarnas bredd kan vara olika eller samma.

Till exempel är balkongöppningens bredd 1200 mm. Det är orealistiskt att installera en dörr i den, så du måste välja en snygg design. Flikarnas bredd kan vara densamma - 600 mm vardera. Ett annat alternativ är att välja skärmar av olika bredd: 700x500 mm, 800x400 mm eller 900x300 mm. Ett smalt skärm görs vanligtvis stationärt och ett brett används.

Bild
Bild
Bild
Bild

Franska dörrar är helglasade träramar … De expanderar visuellt ett litet kök på grund av den stora mängden solljus. Utan det är ett stort kök eller ett annat rum upplyst och fyllt med liv, de skapar hemkomfort och späds ut med ett originellt förhållningssätt till öppningens design.

Dubbelbladiga franska dörrar är gunga eller portal. Portaldukar är samma glidande strukturer som "avlägsnas" till den förberedda nischen. Alla skärmar i glas kallas panoramautsikt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glidande öppningar som ett fack - flytta isär till en förberedd nisch eller längs väggarna. När de installeras måste radiatorer ofta tas bort helt eller flyttas till en ny plats. Och detta är kanske den enda nackdelen med balkonger med skjutbara balkonger.

Skjutdörrar sparar utrymme och ger ett estetiskt utseende. Efter typ kan de vara klassiska och vikbara - med möjlighet att "sätta" dörren på luftning och luta den något.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skjutdörrar i glas släpper in solens strålar väl och fungerar som en extra ljuskälla. De lämnar en bredare passage än klassiska svängdörrar, eftersom de rör sig så brett som möjligt. Skjutdörrar är kända för sin säkerhet: de kan inte träffa någon av misstag när de öppnas.

Dragspelsdörren sparar utrymme tack vare öppningssystemet - det fälls . "Dragspel" håller värmen värre och isolerar buller, därför används de sällan som en balkongstruktur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Materialval

För tillverkning av balkongdörrar används oftast PVC, trä och aluminium:

Balkongdörr i plast - den mest populära. PVC -konstruktion skyddar perfekt från kallt väder och håller värmen hemma. Det isolerar gatubuller och kommer särskilt att tilltala invånare i megalopoliser, vars hus eller lägenheter ligger längs livliga gator eller på bottenvåningen.

En plastdörr "lever" längre än andra - dess genomsnittliga livslängd bestäms av 40 år (och mer, beroende på vilken plast den är gjord av, klimatet i regionen, hur den behandlas).

Bild
Bild
Bild
Bild

PVC -dörr skiljer sig åt i lätthet och mångsidighet. Men glöm inte att plastdörrar inte är gjorda av ren plast - en sådan design skulle vara opålitlig. Den är baserad på en metallram, ofta aluminiumram. Sandwichpaneler (ytterdörren på dörren) är gjorda av plast.

Bild
Bild

Balkongblad av trä - den gamla gamla klassikern, men den drevs märkbart åt sidan av plastmodeller Fördelarna med trämodeller ligger i deras miljövänlighet och naturliga ursprung. De "andas" - släpper igenom luften och låter inte rummet "kvävas".

Nackdelarna med trädörrar för en balkong är ett högre pris än för samma plastkonstruktion. De tappar snabbt sin form och funktionalitet, eftersom trädet kan ändra form under påverkan av ett hopp i temperatur och luftfuktighet - torka ut eller svälla.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mindre vanligt är aluminiumkonstruktioner lätt i vikt och elegant utseende. Sådana dörrar installeras i rum med högt i tak eller breda öppningar. Aluminiummodeller finns ofta i köpcentrum, kontor, mindre ofta i vanliga lägenheter. De är inte praktiska ur synvinkeln att de dåligt isolerar buller och behåller värme. Därför är de inte lämpliga för rymliga bostadshus och lägenheter som ligger längs en trafikerad motorväg.

Aluminium balkongdörren har fördelar - den är snygg, lätt, pålitlig. Motståndskraftig mot bränder och temperaturfall, tål en längre öppningscykel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

GOST är en statlig standard som definierar kraven på kvaliteten på varor, tjänster eller verk, en viss standard. Dörr- och fönsteröppningar i alla lägenheter eller hus måste uppfylla GOST eller ha vissa parametrar: höjd och bredd.

Standardmåtten för en balkongdörr bestäms enligt följande:

  • Bredd: 600 till 900 mm.
  • Höjd: från 1900 mm till 2200 mm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns ingen exakt måttstandard för en dörr, vare sig det är en balkong, inre eller entrédörr. Dörröppningens höjd och bredd kan variera mellan hus och lägenheter . - i ett privat hus är de vanligtvis bredare än i en lägenhet. I nya hus kan balkongdörren också vara bredare enligt designen. Även byggnadstypen påverkar öppningens storlek: i "stalinkas" är de bredare och högre än i "Chrusjtjov" -byggnader.

Kanvas bredd och framtida storlek påverkas av materialet från vilket huset är byggt. Tjocka tegelväggar, till exempel, kommer att kunna bära mer dörrvikt än tunna betong- eller paneldörrar. Icke-standardiserade modeller har också rätt att existera, inklusive i fallet när lägenhetsägaren själv bestämmer sig för att öka öppningens bredd. I detta fall skapas duken eller fönsterblocket enligt individuella dimensioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Följande storlekar kallas icke-standard:

  • Höjd: 1600, 1700, 1800, 1850 mm och andra upp till 1900 mm och mer än 2200 mm.
  • Bredd: 400, 500, 950, 1000 mm eller andra upp till 600 och mer än 900 mm.

Det är billigare att göra och installera en vanlig balkongdörr än en anpassad. Eftersom mindre material läggs på produktionen. Och inte alla fabriker har råd att göra en modell som är för stor eller för liten, de har helt enkelt inte sådan utrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Valet av en balkongdörr påverkas av utformningen av en lägenhet eller ett hus och vilken funktionalitet den ska ha. Såväl som:

Säkerhet

Om det finns små barn eller djur i huset, bör utgången till balkongen vara så bekväm som möjligt för dem eller tvärtom kunna begränsa deras tillgång till loggian. Fri tillgång till balkongen innebär att det inte finns någon hög eller brant tröskel från vilken barn kan falla.

De säkraste är dörrar som kan låsas i öppet läge.

Ett handtag med nyckel, myggnät på dörren eller ett speciellt lås kan begränsa tillgången till balkongen. En säker balkongdörr är stötsäker, även om den är helt transparent och består av en profil och en glasenhet. Det är fel att tro att en helglasdörr inte är lämplig för en familj på grund av dess fara och opraktikitet. Om glasenheten har 2 eller 3 kammare och är tillverkad av härdat glas, har tillverkaren ett gott rykte, sådana dörrar till golvet kan vara säkra .… Inbrottsskyddad hårdvara är användbar för balkongdörren till ett bostadshus eller loggia på första eller andra våningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionell

Detta koncept är ännu bredare än säkerhet. Idag fungerar en vanlig plastdörr i två lägen - öppning och ventilation. Det är helt enkelt orimligt att välja en standarddörr till balkongen utan möjlighet att fälla och lufta rummet.

Om dörren är för hög eller bred, hög eller, i enkla ord, icke-standard, kanske det inte finns ett gångjärnssystem i den. En blockerare kommer till undsättning - ett plastmunstycke på en låda med "steg".

Nackdelen med sådana beslag är att den håller dörren på glänt, och kylan "går" längs golvet - det blir svalt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material

Huvudmaterialet är plast (PVC) eller trä. Det finns dörrar med en aluminiumkropp - metall -plast, men de installeras sällan i hus och lägenheter. Det är dyrt och opraktiskt jämfört med de två första typerna.

PVC -konstruktion är den mest populära på marknaden … Värmeisolering av även de billigaste plastdörrarna blir bättre än trädörrar i mellansegmentet, tack vare tätheten hos varje glasenhet och ett pålitligt tätningssystem. Plastmodeller är bra på att isolera buller från gatan … De är hållbara: standardplastmodellen kommer inte att förlora sin attraktivitet även efter 45 år - många tester visar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Exteriör design

Smakpreferenser för varje familj är olika: någon väljer en transparent dörr till golvet, andra föredrar en modell med en smörgåspanel. Vissa människor älskar naturlig textur och nyanser som trä, andra är klassiska: vita, gråa och inte mot plast.

Det finns ingen bestämd uppfattning om vilka dörrar som är bättre - glas eller separerade av en plastpanel. Var och en av dem är bra och har olika kostnader: glasdörrar till golvet är dyrare … Skjutmodeller ser snygga ut, priset är 2 eller fler gånger högre än de vanliga svängdörrarna för balkongen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och andra funktioner

Det är inte alltid möjligt att sätta en skjutdörr på balkongen - bara om det finns en fri vägg på vilken dörren kommer att placeras i öppet läge. Om det finns en tröskel i köket eller ett rum med balkong, måste denna funktion också beaktas när du beställer en duk. Innan skjutdörren installeras måste tröskeln tas bort.

Bild
Bild
Bild
Bild

Komponenter

En balkongdörr i plast består av separata delar: en ram, en sandwichpanel, ett tvåglasfönster, en låda och beslag. Tillsammans bestämmer de hur mycket dörren kommer att kosta och hur bra prestandaegenskaperna blir. PVC -dörrkarm är en aluminium- eller plastprofil, grunden för varje blad.

Om vi pratar om trämodeller, då är ramen skapad av träblock och fylld med ett annat trämaterial - MDF -paneler, isolering.

Bild
Bild
Bild
Bild

En sandwichpanel är en balkongdörrpanel av plast, vanligtvis placerad längst ner. Den består av två lager plast, mellan vilka det finns en värmare. Sandwichpaneler skiljer sig inte åt i design. Deras kvalitet och förmåga att bättre eller sämre behålla värme och isolera buller påverkas av själva materialet - plast. Tjockleken på plasten för "smörgåsen" kan vara från 8 till 32 mm: panelen upp till 24 mm används i dörrar i ekonomiklass, 28-32 mm-i mitten och premiumsegmentet.

En balkongdörr av plast kanske inte har en sandwichpanel, då består den helt av ett dubbelglasfönster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med en sandwichpanel ligger i det faktum att den:

  • "Döljer" röran på balkongen eller skymmer den fula utsikten över detta rum.
  • Det håller värmen i rummet bättre på grund av isoleringen.
  • Isolerar gatubuller bättre tack vare samma isolering.
  • Säkrare än en fullvärdig dubbelglasad enhet om det finns barn i huset.
  • Gör dörren lättare och laddar inte öppningen, speciellt om den är svag.
  • Billigare balkongdörr - 1 kvm m av en panel är 3-4 gånger billigare än ett tvåglasfönster.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett dubbelglasfönster i en balkongdörr fungerar som en extra eller enda ljuskälla för rummet.

Det kan vara en- eller dubbelkammare:

  • Enkel kammare en dubbelglasad enhet består av 2 glasskivor, som bildar ett fritt utrymme mellan dem - en kammare.
  • Bicameral paketet har 3 glasskivor och 2 kammare - 2 fria utrymmen mellan dem.
  • Tre kammare ett dubbelglasfönster har 4 glasskivor och anses vara den dyraste strukturen av detta slag.

Vilken glasenhet är bättre - det finns inget definitivt svar på denna fråga. Det tredje glaset i balkongdörren isolerar bättre ljud och behåller värme: ljudisoleringen i gardinen ökar med cirka 10% och värmeisoleringen ökas med upp till 50%. Trippelglas ger bättre skydd mot UV -strålning. Det överför dock sämre solljus: det blir mindre med cirka 10%. Ytterligare glas ökar dörrens slutvikt och ökar kostnaden med 30% eller mer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beslag: gångjärn, handtag, lås, blockerare, ventilationsgrill och andra element. Högkvalitativa gångjärn klarar en större vikt av duken, och denna kvalitet bestäms av förmågan att tåla vikt upp till 100 kg, 120 kg och mer.

Handtaget är vanligtvis placerat inuti rummet, men du kan också installera det från balkonsidan - det här handtaget kallas "rökarens handtag". Det är lämpligt att installera låset för ett "rökhandtag" så att ingen utifrån kan öppna dörren från utsidan.

Slottet placeras i händelse av att balkongen ligger på första eller andra våningen, och risken för att bli rånad är något högre än vanligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stängningsmekanism

Låsmekanismen för en plastdörr kan vara:

  • Vändning - ger sin svängöppning.
  • Svinga ut - låter dig vika duken till ventilationsläge. Denna typ av mekanism är installerad på en dörr med en sandwichpanel. Tunga icke-standarddörrar öppnas för ventilation med hjälp av en blockerare.
  • Glidande - mindre vanligt än de tidigare. Dess väsen är att flytta dörren från öppningen till sidan. För att göra detta måste en eller två väggar vara fria för att flytta duken.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man isolerar med egna händer?

Om trädörren börjar "blåsa igenom" med tiden kan och bör detta problem lösas. Du kan isolera:

  • Lederna.
  • Backar.
  • Själva duken.
Bild
Bild

Material som kan behövas:

  • Isolering: dörrbladet är isolerat med skumgummi, med expanderad polystyren eller mineralull - sluttningar, vilken som helst av dem eller ett tätningsmedel kan användas för att avsluta sluttningarna.
  • Spackel och spatlar.
  • Dörrklädsel - naturligt eller konstläder, träpaneler.
  • Bygga blandningar.
  • Verktyg: nivå, måttband, skruvmejsel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att isolera dörren för vintern innebär att hitta orsaken till att kall luft tränger in och eliminera den. För att isolera duken behöver du:

  • Ta bort den från gångjärnen och placera den på en plan yta.
  • Ta bort gammal färg och släta ut ytan.
  • Fyll sprickor med kitt.
  • Applicera isolering på duken och spik den med naglar med ett brett huvud.
  • Lägg klädseln ovanpå och fixa den med spikar.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att stänga luckorna mellan dörren och karmen måste du göra 3 remsor av skumgummi och läder med samma teknik - 2 längs dukens bredd och 1 längs dess längd. De förberedda rullarna måste spikas på dörren. För att isolera en duk med ett dubbelglasfönster behöver du ett kitt för fönster : hon behöver bearbeta sprickorna vid fönstren och duken.

För att isolera plastutgången till balkongen, använd ett rörformat material baserat på silikongummi. Kärnan i denna svenska teknik är att limma en rörformad profil i förskurna spår på dörren. Isolering av ett dubbelglasfönster reduceras till limning av en speciell film på det - ett material baserat på polyester. En sådan film överför ljus väl och tillåter inte att kyla passerar igenom.

Du kan isolera balkongdörren med silikon … Kompositionen hälls i en speciell pistol och appliceras på dörrfogarna. Om det finns glas i duken måste du först ta bort det och applicera kompositionen på panelerna och sedan "sätta" glasenheten på plats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man ändrar?

Du kan byta den gamla balkongdörren till en ny med dina egna händer:

  • Demontera den tillsammans med lådan.
  • Rengör öppningen från resterna av duken, smuts och damm. Du kan använda rengöringsmedel och tvättmedel - öppningen ska "lysa".
  • Installera den nya lådan istället för den föregående - öppningen måste vara torr.
  • Täta luckor och sprickor med polymerskum eller någon isolering.
  • Montera dörren - "lägg" den på gångjärnen och justera dörren. Duken ska passa tätt mot lådan, lätt att öppna och stänga.
Bild
Bild
Bild
Bild

Glasbyte görs så här:

  1. Ta bort den skadade glasenheten: separera glaspärlorna på ramens långa och kortsida med en plastspatel och en klubba.
  2. Ta bort den krossade glasenheten från ramen: använd speciella gummisugkoppar eller rullad tidning för att hålla de skarpa kanterna med den.
Bild
Bild

Glaset kan spricka eller helt enkelt falla isär under demonteringen, så de arbetar i handskar och tajt arbetskläder, vilket inte är synd:

  1. Rengör och skölj ramen från glasrester och smuts.
  2. Sätt plastdistanser i ramen - broar.
  3. Installera en ny glasenhet: lägg först den nedre delen, sedan den övre kanten.
Bild
Bild

Design

Balkongdörrens form kan vara annorlunda: från den vanliga rektangulära till ovala och halvcirkelformade. Denna design kallas ett välvd block. Detta är en bra idé för en smal öppning med fönster på båda sidor.

Om en rektangulär plastdörr med en sandwichpanel i botten är en klassisk lösning, ser hela glasstrukturen fräsch ut. Förutom den eleganta exteriördesignen överför den bra solljus och lovar panoramautsikt från fönstret.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färg i utformningen av en balkongdörr spelar en viktig roll: vit är den vanligaste nyansen. Brun och grå - en snygg lösning för en modern inredning som skapar en särskilt varm atmosfär i den. En glasmålning till en balkong är en produkt med ett mönster på ett tvåglasfönster mot golvet.

Glasmålningar sänder ut solljus sämre, så det är lämpligt att välja dem i ett rum med bra naturligt ljus från fönstret.

Franska dörrar till balkongen fick sitt namn från det varma klimatet i Provence. De är helt i glas och har två gångjärnsdörrar. Det spelar ingen roll vad som används för deras produktion - trä eller plast, dubbla franska balkongmodeller fängslar med sin lätthet och det faktum att de visuellt gör rummet mer rymligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel och alternativ

Moderna plastdörrar ser snygga ut i alla lägenheter med ett interiör som sträcker sig från loft till modernt, i skandinavisk och högteknologisk riktning. I ett panelhus är det bättre att föredra PVC -produkter - de är lätta i vikt och visuell design, överbelastar inte interiören och är lämpliga för vilken stil som helst.

Välvda dörrar till loggian ser original ut i en rymlig lägenhet eller hus. Glidande strukturer kännetecknas av det faktum att när du planerar dem krävs 1 eller 2 väggar för att duken ska kunna öppnas fritt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kända tillverkare och recensioner

Priset på en plastdörr beror på profilen, och alla ryska tillverkare väljer en eller flera europeiska profiler som grund:

  • Rehau;
  • KBE;
  • Veka;
  • Novotex;
  • Salamander;
  • Schuko;
  • Kommerling.
Bild
Bild

De tre första är tyska tillverkare som har visat sig bättre än resten. Andra europeiska tillverkare, som ibland kostar mindre än "jättarna" med ett världsomspännande rykte, förtjänar förtroende. En välkänd tillverkare av balkongdörrar i trä - Veko Pro.

Det finns hundratals andra företag, till exempel Windows BMS från Sankt Petersburg eller Windows Peresvet från Moskva. Balkongdörrar i trä är vanligtvis skräddarsydda.

Rekommenderad: