Vertikala Handduksvärmare: Vatten- Och Elmodeller Med Vertikal Anslutning. Svart, Vitt Och Andra Badrumsfärger

Innehållsförteckning:

Video: Vertikala Handduksvärmare: Vatten- Och Elmodeller Med Vertikal Anslutning. Svart, Vitt Och Andra Badrumsfärger

Video: Vertikala Handduksvärmare: Vatten- Och Elmodeller Med Vertikal Anslutning. Svart, Vitt Och Andra Badrumsfärger
Video: Мало кто знает об этой функции ДРЕЛИ !!! 2024, April
Vertikala Handduksvärmare: Vatten- Och Elmodeller Med Vertikal Anslutning. Svart, Vitt Och Andra Badrumsfärger
Vertikala Handduksvärmare: Vatten- Och Elmodeller Med Vertikal Anslutning. Svart, Vitt Och Andra Badrumsfärger
Anonim

Värmesystemet i ett hem är en viktig del av komforten, som gör att du inte bara kan känna dig varm, utan också att torka saker. Denna till synes sekundära funktion är av stor betydelse, särskilt i badrummet. För att göra detta använder folk uppvärmda handdukstorkar, bland vilka de mest populära är vertikala.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Vertikala modeller är inte bara produkter för direkt torkning av handdukar, hattar, skor och annat, utan har också andra användbara funktioner . Bland dem kan man notera möjligheten att använda produkten som värmeelement. I det här fallet kommer utrustningen inte bara att vara en handdukstork, utan också en del av uppvärmningen av badrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör sägas att den vertikala versionen av den uppvärmda handduksstången är den vanligaste, eftersom den uppfyller alla nödvändiga krav för en standardplats.

Om vi jämför dessa produkter med horisontella, då stegenes design från topp till botten gör att du kan utöva en termisk effekt på de torkade kläderna längs hela längden, vilket påskyndar processen . Egenskaperna inkluderar det faktum att de flesta lägenheter och hus har väggar med liten bredd enligt den interna layouten, vilket gör det mycket lättare att ordna denna typ av enhet. I detta fall kan den uppvärmda handdukstork installeras längs varmvattensystemet för att spara ännu mer utrymme. Horisontella modeller är mer lämpade för rum och vardagsrum än för ett badrum, som kännetecknas av bostadernas layout.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Därefter måste du vara uppmärksam på den specifika sortimentet av vertikala handdukstorkar. Till att börja med är det värt att demontera modellerna beroende på tillverkningsmaterial.

De flesta moderna produkterna tillverkas rostfritt stål , som genomgår en viss behandling för att förbättra korrosionsskyddande egenskaper. Detta gör att tillverkaren kan fastställa en avsevärd garantitid på sina produkter. En viktig teknisk indikator är materialets värmeledningsförmåga och rostfritt stål i denna komponent är inte det bästa alternativet .… När det gäller utseende ser handduksvärmare av detta material attraktiva ut när det gäller både bearbetning och alla typer av design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Priset på sådana produkter kan ha ett annat sortiment på grund av ett stort antal andra skäl, men handdukstorkar i rostfritt stål är oftast tillgängliga, vilket gör dem till det mest populära alternativet.

Nästa tillverkningsmaterial är svart stål … I detta fall behandlas rörens inre del med en speciell skyddande förening, vars huvudsakliga syfte är att förhindra rost. De fysiska egenskaperna hos svart stål är inte på något sätt sämre än deras rostfria motsvarighet, vilket gör att detta alternativ också är populärt hos konsumenten. På grund av likheten mellan deras egenskaper har dessa material ungefär samma kostnad. Du kan hitta modeller i olika färger, till exempel vit, röd eller grå.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det mest effektiva materialet för tillverkning av handdukstorkar är koppar eller mässing . Dessa icke-järnmetaller har en mycket bra värmeledningsförmåga, vilket gör att produkterna har en hög värmeradie, och kan också torka kläder och handdukar på kort tid. Priset för modeller av dessa material är något högre på grund av deras effektivitet. Den största nackdelen med icke-järnmetall är att den inte är den största hållbarheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm inte aluminium, som används för att skapa ett stort antal produkter. Detta material har en stor operativ fördel när det gäller dess fysiska lätthet.

På grund av detta kommer transport, installation och användning av handdukstork att bli enklare. Värmeöverföringsfunktion och styrka är genomsnittliga. Priset är lågt på grund av materialets enkelhet. Designaluminium är lätt att skapa i olika former och applicera färgbeläggningar, så tillverkare erbjuder sådana produkter i en mängd olika utföranden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa klassificering av vertikala uppvärmda handdukstorkar kan kallas deras uppdelning i vatten och elektriskt . Det är denna egenskap som avgör arbetssättet. Vattenmodeller är anslutna till ett centralvärmesystem eller varmvattenförsörjning, varefter varmt vatten börjar cirkulera i rören och värmer därmed uppvärmd handdukstork. I detta fall är det redan nämnda värmeledningsförmågningsindexet viktigt, eftersom det tillåter en högre temperatur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom vatten finns det också elektriska modeller … Som namnet antyder fungerar de på elnätet genom att ansluta sladden till ett uttag. I denna situation är det värt att uppmärksamma inte så mycket på tillverkningsmaterialet, utan på de egenskaper som deklareras av tillverkaren. Det är de som bestämmer den maximala uppvärmningstemperaturen, liksom tiden för att nå den.

Det finns också skillnader i typen av anslutning. Det finns två huvudtyper av installation - med botten- och sidanslutning . I detta fall beror allt på kommunikationens läge i badrummet, förutom detta är det ingen signifikant skillnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Toppmodeller

Det är värt att göra en liten översikt över de bästa modellerna av välkända tillverkare för att få en mer exakt förståelse av vilka egenskaper bra produkter ska ha.

Bild
Bild
Bild
Bild

Energy Prestige Modus - vattenmodell av rostfritt stål. Anslutningen görs till ett centralvärme- eller varmvattensystem, eller till ett slutet värmesystem. Det är värt att notera den universella anslutningsriktningen, som kan vara botten, sida höger eller vänster, samt diagonal. Den horisontella dimensionen är 500 mm, den vertikala dimensionen är 800 mm. Designen innehåller 11 sektioner och 1 hylla, så att du kan placera ett stort antal handdukar och kläder.

Bild
Bild

Värmeavledning är 406 W, arbetstrycket ligger i intervallet från 3 till 15 atmosfärer. Kylvätskans maximala temperatur kan nå 105 grader. Den kompletta uppsättningen innehåller beslag, fästelement, en excentriker, en kran och allt annat som krävs för olika typer av installation. Vikt 7,7 kg, designen är gjord i variationen av "stege".

Bild
Bild

" Dvin F " - ytterligare en handdukstork i rostfritt stål. I detta fall är byggnaden en "stege" med en hylla med en division. Det finns olika typer av anslutningar och flera riktningar. Bland dem kan noteras sida höger eller vänster, samt diagonalt, upp och ner. Det horisontella avståndet är 600 mm, det vertikala avståndet är 800 mm, det diagonala avståndet är 800 mm.

Bild
Bild

Endast 5 sektioner, arbetstryck från 5 till 25 atmosfärer, kollektorväggstjocklek 2 mm, uppvärmningstemperatur upp till 110 grader. Den kompletta uppsättningen innehåller en grundsats för olika typer av installation. Det är mångfalden av installation som är en viktig fördel med modellen "Dvin F" jämfört med andra handdukstorkar.

Bild
Bild

Terminal "Euromix" P8 - utåt attraktiv och enkel elektrisk modell av genomsnittspriset. Bottenanslutning, totalt 8 sektioner. Effekten är 140 W med en uppvärmningstemperatur på upp till 70 grader och en ungefärlig tid att nå den på 15 minuter. Det finns en på / av -knapp, samt en termostat. Vikt 5,6 kg, inbyggd dimmer för att ändra effekten. Denna modell kännetecknas av enkel användning och installation, vilket gör Euromix till en av de mest populära modellerna bland konsumenterna.

Bild
Bild

Valbara kriterier

Rätt val av en vertikal uppvärmd handdukstork beror på många faktorer. Detta är inte bara priset och tillgängligheten för lämpliga tekniska egenskaper, utan också överensstämmelse med den önskade typen av anslutning. Detta inkluderar också funktionalitet för elektriska modeller, så att du kan justera enhetens funktion så varierad som möjligt. Det är viktigt att produkten ser bra ut i badrumsinredningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Välj produkter av önskad design, eftersom inte alla modeller till exempel har samma avstånd mellan stegen . En bredd på 20 cm kan passa någon, men någon gör det inte. Mycket beror på tillverkningsmaterialet och utformningen av badrummet. För närvarande innehåller marknaden för handdukstork ett stort antal företag och modeller, så att konsumenten har goda möjligheter att göra rätt val.

Rekommenderad: