Hus Med Pelare (36 Foton): Projekt Av Envånings Tegelhus Med Balkong, Förenade Av Husets Vertikala Tegelpelare, Vackra Fasader Med Pelare

Innehållsförteckning:

Video: Hus Med Pelare (36 Foton): Projekt Av Envånings Tegelhus Med Balkong, Förenade Av Husets Vertikala Tegelpelare, Vackra Fasader Med Pelare

Video: Hus Med Pelare (36 Foton): Projekt Av Envånings Tegelhus Med Balkong, Förenade Av Husets Vertikala Tegelpelare, Vackra Fasader Med Pelare
Video: Måla fasad med Mäster 2024, April
Hus Med Pelare (36 Foton): Projekt Av Envånings Tegelhus Med Balkong, Förenade Av Husets Vertikala Tegelpelare, Vackra Fasader Med Pelare
Hus Med Pelare (36 Foton): Projekt Av Envånings Tegelhus Med Balkong, Förenade Av Husets Vertikala Tegelpelare, Vackra Fasader Med Pelare
Anonim

Kolumndekoration av byggnader finns nästan överallt i världen. Arkitekter från olika länder och epoker använde ganska ofta detta byggnadselement i utformningen av sina strukturer. Palats har dekorerats med pyloner sedan antiken i Egypten, Grekland och Kina. Numera är sådana byggnader inte heller ovanliga. De överlevande herrgårdarna under 1800 -talet, administrativa byggnader från 1900 -talet i Amerika, Europa och Ryssland är en levande bekräftelse på detta. XXI -talet var inget undantag. Ägare till privata hus vänder sig i allt högre grad till tanken på att bygga pelare för att dekorera sina hem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning

Vid konstruktionen av privata låga bostadshus används pelare av olika typer: runda, rektangulära, pilastrar (halvkolonner kombinerade med en vägg), gjorda av olika material: tegel, betong, sten, metall och till och med trä. Vart i de utför inte bara en dekorativ funktion, utan fungerar också som stöd för väggarna, det vill säga de spelar rollen som en bärande struktur.

Dekorativa stöd kan placeras runt fasadens omkrets, stödja balkonger och gallerier runt byggnaden, dekorera den främre ingången och fungera som stöd för verandataket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom fasadens utformning finns ofta vertikala pelare i husens inre. I det här fallet kan de ha två platsalternativ:

  • längs väggarna eller i hörnen av rummet - ta bort en del av lasten från väggen;
  • i ett fritt område eller i mitten av ett rum - de stöder taket, som ofta används i varianter av hus med vind.
Bild
Bild
Bild
Bild

Projektidéer

Kolumner passar in i en mängd olika arkitektoniska ensembler, de ser bra ut i kombination med envåningshus, även i en rustik och modern stil.

Klassisk herrgård

Kanske är det svårt att föreställa sig en klassisk herrgård som inte är dekorerad med pelare. Dessa arkitektoniska element ger byggnaden ett högtidligt och aristokratiskt utseende, skapar en känsla av lyx och respektabilitet. Herrgårdar i klassisk stil är som regel utformade med monolitiska kolonner, tydliga geometriska former (oftast runda) . Dekorativa stöd är gjorda av armerad betong, de fungerar som ett pålitligt vertikalt stöd och tar bort en betydande del av lasten från väggarna.

Det finns ofta alternativ där pelare stöder en massiv betongbalkong på andra våningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hus i lantlig stil

Utbudet av rustika stilar är fantastiskt, oavsett om det är en amerikansk ranchbyggnad, en rysk hydda eller en alpin chalet. Och i var och en av dessa stilar finns det en plats för att dekorera en bostad med pelare. De vertikala stöd som stöder en del av taket vid ingången till huset är personifieringen av tillförlitlighet och god kvalitet. De utförs i samma stil som själva strukturen:

  • trä - snidade, i form av timmerstugor;
  • sten - från naturstenar, lagda vertikalt eller från tegelstenar, t ex inför Dagestan -sten;
  • armerad betong - dekorerad med dekorativ fasadgips.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna byggnader

Förutom traditionella stilar har kolumner funnit sin tillämpning i moderna urbanistiska varianter av hus. Det kan vara högteknologiskt, loft, minimalism. I dessa fall får stödpelarna en uttalad stilistisk inriktning.

Högteknologisk - stöd för ett futuristiskt utseende, kan vara sicksack, glas eller akryl med neonbelysning. Ofta spelar de rollen som en bärande struktur för en stor balkongplattform som sticker ut långt bortom fasaden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Loft - den urbanistiska stilen dikterar sina egna regler, därför är kolumner av oklädda tegelstenar oftast närvarande här.

Bild
Bild
Bild
Bild

Minimalism - eftersom stilen innebär enkelhet och nåd bör kolumnerna inte vara massiva. I denna stil utför de oftast just en praktisk funktion: de kan tjäna som stöd för taket i en rymlig bostad utan innerväggar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad kan du bygga av?

Materialet för att skapa kolumner väljs beroende på flera faktorer:

  • byggnadens allmänna stil;
  • materialet från vilket själva strukturen uppfördes;
  • den förväntade belastningen (om stöden kommer att hålla balkongen, bärande väggar eller veranda).

Låt oss överväga de vanligaste alternativen.

Förstärkt betong

Kolumner av denna typ kallas också monolitiska. De är en struktur gjord av armeringsbur och betong, uppförs ganska snabbt, kräver inga särskilda ekonomiska kostnader och tål perfekt ökade belastningar . Ett annat viktigt plus är att det är sådana dekorativa pelare som ser bäst ut i inredningen av massiva byggnader i klassisk stil. På grund av den ökade vertikala styvheten fungerar de ofta som huvudstöd i tvåvåningshus med breda balkonger.

Under konstruktionen är det dock värt att överväga förhållandet mellan kolonnens längd och diametern, eftersom det kommer att skilja sig åt för bärande och dekorativa strukturer

Av nackdelarna kan det noteras att armerade betongstöd behöver ytterligare inredning - beklädnad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Metallisk

Dessa element är runda, rektangulära eller fyrkantiga rör i ett stycke. Installationen av stålpelare tar inte mycket tid, men själva materialet är ekonomiskt dyrare än andra alternativ . Dessutom kommer lyftutrustning att krävas för att transportera och placera dessa stöd.

Metallstöd används för byggnader med högst 2 våningar, eftersom stålkonstruktioner inte har tillräcklig styrka för att stödja massiva konstruktioner . Dessutom kräver metallkolonner obligatorisk behandling med korrosionsskyddande föreningar. Oftast finns stålstöd i moderna urban loft eller högteknologiska stilar.

Bild
Bild

Tegel

Tegelkonstruktioner är ett ganska vanligt alternativ vid modern konstruktion av privata låghus. Tegel kan tåla ökade belastningar, är ett ganska hållbart material. För att stärka strukturen är tegelpelare ofta utrustade med ett stålrör, runt vilket tegelverk görs.

För konstruktion av pelare används massiva och halva tegelstenar, men de måste vara fria från synliga defekter: flis eller sprickor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trä

Perfekt för timmerhus. För tillverkning av trästöd används som regel rundade stockar eller en stång med en rektangulär sektion. Trämaterial är miljövänligt, lätt att bearbeta. Träpelare kan dekoreras med invecklade sniderier och färgade prydnader . En sådan lösning passar perfekt in i den rustika ryska stilen, med dess hjälp kan du skapa ett extraordinärt sagotorn.

Stöd utan inredning kommer också att se bra ut . Trästrukturen i sig är ganska vacker och passar lätt in i en brutal rustik stil eller etno- och ekostil orienterad mot naturen. För en minimalistisk stil kan träkolumner målas i en färg, till exempel svart eller rött.

Denna färg är också lämplig för element i orientaliska stilar: japanska eller kinesiska.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel på vackra fasader

Det finns många vackra exempel

Herrgård i klassisk stil . Runda snövit pelare låter den breda balkongen flyta i luften.

Bild
Bild

Rysk lantlig stil . Ett riktigt köptorn, som från en saga.

Bild
Bild

Urban loft . Stålpelare inuti rummet fungerar som både ett dekorativt element och ett stöd för undertaket.

Bild
Bild

Tegelstenar - en utmärkt lösning för design av ett lanthus.

Bild
Bild

Kolumnhus i kinesisk stil skapar en mystisk atmosfär i öst.

Rekommenderad: