Uppvärmda Handdukstorkar Med Bottenanslutning: Vatten Och El, I Form Av En Stege Och Andra Former. Hur Fungerar Det? Hur Ansluter Jag Rätt? 50 Cm Och Andra Storlekar

Innehållsförteckning:

Video: Uppvärmda Handdukstorkar Med Bottenanslutning: Vatten Och El, I Form Av En Stege Och Andra Former. Hur Fungerar Det? Hur Ansluter Jag Rätt? 50 Cm Och Andra Storlekar

Video: Uppvärmda Handdukstorkar Med Bottenanslutning: Vatten Och El, I Form Av En Stege Och Andra Former. Hur Fungerar Det? Hur Ansluter Jag Rätt? 50 Cm Och Andra Storlekar
Video: Electric Towel Rail – Consumer Guide to Buying, Operating & Installation 2024, April
Uppvärmda Handdukstorkar Med Bottenanslutning: Vatten Och El, I Form Av En Stege Och Andra Former. Hur Fungerar Det? Hur Ansluter Jag Rätt? 50 Cm Och Andra Storlekar
Uppvärmda Handdukstorkar Med Bottenanslutning: Vatten Och El, I Form Av En Stege Och Andra Former. Hur Fungerar Det? Hur Ansluter Jag Rätt? 50 Cm Och Andra Storlekar
Anonim

Dagens marknad för värmeutrustning är mycket efterfrågad, och därför har uppvärmda handdukstorkar i flera former och konfigurationer skapats, och olika badrumslayouter har lett till att vissa typer av installation har uppstått. I det här fallet är den mest populära anslutningstypen den nedre.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

allmän beskrivning

Bottenanslutna elektriska och vattenuppvärmda handdukstorkar utgör ryggraden i hela värmemarknaden . Andra populära typer av montering inkluderar sida och diagonal. Den övre anslutningen blir också mer populär, vilket alltmer finns i moderna modeller som ett tillägg till de befintliga installationsalternativen.

Handdukstorkar med botteninlopp presenteras i allmänhet i form av en "stege" -design, som är den mest populära versionen för denna typ av utrustning som helhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du bestämmer några funktioner i denna anslutningsmetod, kan du notera den stabila driften i system med övre ledningar eller forcerad cirkulation.

Det är också värt att nämna det botteninstallation kan utföras via dolda ledningar till varmvattenförsörjningssystemet … I det här fallet bevaras en attraktiv interiör i ditt badrum, eftersom all kommunikation är monterad på ett sådant sätt att ingen kan se dem. Det är också viktigt att notera det minsta centrumavståndet, vilket bidrar till en kompakt installation.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och modeller

De flesta uppvärmda handdukstorkar med bottenanslutning innebär dock som alla andra två huvudsakliga arbetssätt - med hjälp av vattenuppvärmning eller från elnätet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vatten

Terminal "Enisey P10"

En populär modell för inhemsk produktion, som är utrustad med ett universellt paket och funktioner . Till att börja med är det värt att notera närvaron av en hylla som låter dig placera en avsevärd mängd saker och handdukar av medelstor och stor storlek, vilket är svårt att göra mellan stegen. Det finns totalt 11 stänger, tillverkningsmaterialet är rostfritt stål, vilket inte bara ger ett gott skydd mot produkten från rost, utan också ett attraktivt utseende. Den vita versionen kommer att kunna dekorera interiören i alla badrum.

Det horisontella mittavståndet är 50 cm, måtten är 530x840 mm.

En viktig fördel med denna modell är den höga värmeavledningen på 510 W, vilket gör att du kan torka kläder och handdukar så snabbt som möjligt.

Det påverkar också graden av uppvärmning av badrummet och tillhandahållandet av den önskade temperaturen där. Den kompletta uppsättningen är en Mayevsky -kran, liksom alla nödvändiga fästelement för installation. Vikt - 6, 8 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tera "Böhmen"

En billig uppvärmd handdukstork med en viktig fördel i form av en stor bredd . Det är denna indikator som gör att du kan placera handdukar i den mest expanderade formen, vilket bidrar till att de snabbt torkar.

Strukturen innehåller 11 balkar i en 2-3-4-formation, de andra två är en avsats. Formen på den uppvärmda handduksstången är gjord i form av en stege. Förutom bottenanslutningen, är höger och vänster i sidled samt diagonal montering möjlig. " Bohemia" är tillverkat av högkvalitativt rostfritt stål, tack vare vilket denna modell är utrustad med goda egenskaper.

Bland dem kan man notera arbetstrycket i intervallet från 3 till 15 atmosfärer, liksom kylvätskans maximala temperatur upp till 115 grader. Det horisontella mittavståndet är 50 cm, det finns en Mayevsky -kran. Tillverkaren utrustade inte denna modell med ett specifikt installationspaket på grund av olika installationstyper. I detta avseende måste konsumenten köpa allt som saknas separat och i den version som passar köparen beroende på anslutningens plats. Modellens vikt är 8, 4 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elektrisk

Laris "Euromix P8"

En välkänd modell av en populär tillverkare som har lyckats bevisa sig från den goda sidan … Först och främst är det värt att notera den rymliga strukturen med 10 tvärstänger och 1 hylla. Avståndet mellan stegen är lika genomsnittligt, på grund av vilket det är möjligt att ordna saker i olika storlekar utan att välja vissa sektioner. Anslutning via en elektrisk kabel med en kontakt. Effekt - 145 W, maximal uppvärmningstemperatur är 55 grader.

Ett torrt värmeelement används, kollektorväggens tjocklek är 1,5 mm, ström levereras från ett nätverk med en spänning på 220 V.

Bland den tekniska funktionen finns en termostat för att styra driften av en handdukstork.

Anslutningen är nedre vänster, paketet innehåller alla nödvändiga fästelement. Mått - 500x800 mm.

Bild
Bild

Aquanerge Duga

En modell av mellanklass, utrustad med allt du behöver för att säkerställa högkvalitativ torkning av saker och uppvärmning av badrummet . Tillverkningsmaterialet är rostfritt stål, anslutningen görs genom en tråd och en plugg. Det horisontella mittavståndet är 50 cm, det totala antalet sektioner är 5.

Huvuddragen i "Duga" -modellen är den höga effekten på 300 watt . Samtidigt når den maximala uppvärmningstemperaturen 70 grader, vilket kan kallas en bra indikator för uppvärmda handdukstorkar i detta prissegment.

Frostskyddsmedel används i värmeelementet, nätspänningen är 220 V, kollektorns väggtjocklek är 2,2 mm. Uppvärmningstid - ca 10 minuter, det finns en hylla. Funktioner inkluderar en termostat, en på / av-knapp, samt överhettning / frostskydd och ett överhettat automatiskt avstängningssystem.

Denna uppsättning funktioner ger den uppvärmda handduksstången möjlighet att vara något autonom. Om ett strömavbrott eller överspänning inträffar stänger motsvarande funktion av produkten och minskar därmed risken för fel. Paketet innehåller alla delar och fästelement som krävs för installation.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Uppvärmda handdukstorkar med bottenanslutning representeras av ett stort antal typer och storlekar, vilket gör att konsumenten inte ska ha några problem med valet. För att hitta en tillförlitlig och högkvalitativ modell är det nödvändigt att följa några kriterier.

Först måste du bestämma vilket arbetssätt som är rätt för ditt badrum . Om det är en vattentyp är en mycket viktig teknisk parameter värmeöverföringen av materialet.

Detta påverkar den uppvärmda handdukstorkens arbetsradie avsevärt, liksom kvaliteten på dess huvudfunktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om den uppvärmda handdukstork du valt är elektrisk bör du vara uppmärksam på strömindikatorn och den maximala uppvärmningstemperaturen. Det är dessa två egenskaper som inte bara påverkar uppvärmningskvaliteten, utan också dess hastighet.

Glöm inte att de bästa elektriska uppvärmda handdukstorkarna har andra funktioner, bland vilka de viktigaste är skydd mot överhettning / frysning, samt närvaron av en termostat och en dimmer . Detta är den största fördelen med denna typ av teknik - den kan anpassas av användaren beroende på de aktuella förhållandena.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots att huvudformen för utförande av uppvärmda handdukstorkar med bottenanslutning är en stege, finns det andra W-formade modeller som är billigare än andra produkter på grund av deras lilla kapacitet. I det här fallet beror allt på vilken budget köparen har.

Det är värt att nämna om olika formationer, eftersom vissa modeller har samma avstånd mellan balkarna, och någonstans är de grupperade på ett sådant sätt att det är möjligt att ordna föremål med olika volymer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ansluter jag rätt?

För att kunna utföra korrekt installation på ett stigerör med varmvattentillförsel är det viktigt att förstå vilken typ av kylvätsketillförsel … Det första schemat är universell installation i badrummet, när båda stigarna är placerade nedanför anslutningen till den uppvärmda handduksstången. I den här situationen fungerar både den övre och nedre ledningen korrekt. Båda nedre stigarna går till förbikopplingen till värmesystemet.

Det finns ett annat alternativ, som bara är lämpligt för toppmatningssituationer. Det är en installation där det övre utloppet på stigaren är högre än anslutningen till torktumlaren. En förskjuten bypass är placerad mellan den övre och nedre ledningen, vilket möjliggör en smidig fördelning av varmvattentemperaturen mellan de uppvärmda handdukstorkavsnitten.

Installation kan göras på flera sätt - genom en avstängningsvinkelventil, direktanslutning eller armbågsanslutning, beroende på produktens speciella plats . Då är det nödvändigt att ansluta en av dessa delar genom en reflektor med en excentrisk. Mycket beror också på konfigurationen som tillverkaren har utrustat den modell du har valt. Ibland är det helt enkelt inte tillräckligt, och du måste köpa installationssatser separat, vilket i sin tur gör det möjligt att installera utrustningen på önskat sätt.

Rekommenderad: