Fyllning För Garderober Och Garderober (84 Bilder): Utrustning Och Tillbehör För Garderoben

Innehållsförteckning:

Video: Fyllning För Garderober Och Garderober (84 Bilder): Utrustning Och Tillbehör För Garderoben

Video: Fyllning För Garderober Och Garderober (84 Bilder): Utrustning Och Tillbehör För Garderoben
Video: Snickeri for Dummies: Hur man bygger platsbyggda garderober på ett enkelt sätt! 2024, April
Fyllning För Garderober Och Garderober (84 Bilder): Utrustning Och Tillbehör För Garderoben
Fyllning För Garderober Och Garderober (84 Bilder): Utrustning Och Tillbehör För Garderoben
Anonim

För korrekt förvaring av saker är det nödvändigt att korrekt utrusta lämpliga system, inklusive garderober och garderober. Låt oss titta närmare på de mest praktiska och funktionella sätten att fylla lagringssystem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Varje lagringssystem har utan tvekan ett antal inte bara funktioner och fördelar, utan också nackdelar, som du bör bekanta dig med direkt innan du köper en viss produkt och installerar den i en lägenhet.

Fördelarna med skåp är synliga för blotta ögat - kompakthet, bekvämlighet, rymlighet … Nästan vilken garderob som helst har alla dessa egenskaper, vilket gör att du kan lagra ett stort antal saker inuti utan att störa utrymmet i lägenheten.

En klar fördel är uppdelningen av det inre utrymmet i hyllor för att förvara snyggt vikta saker och i fack för att förvara saker i horisontellt läge på en galge.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men skåpen har också nackdelar - trots även de mest kompakta dimensionerna tar skåpet fortfarande plats i rummet, ibland inte ens litet. Och om detta inte är kritiskt för stora lägenheter, kommer minskningen av utrymme i små rum att märkas mycket.

Bild
Bild
Bild
Bild

En garderob kallas ett litet rum - ett rum utformat för förvaring av saker . Med rätt interiörutrustning kan omklädningsrummet inte bara helt ersätta garderoben utan också frigöra utrymme i lägenheten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelen med omklädningsrum ligger först och främst i deras stora kapacitet, tack vare vilken du kan dölja för nyfikna ögon inte bara kläder och små personliga föremål, utan också onödig utrustning, stora rätter och, med tillräckligt utrymme, till och med bilhjul.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och plats

Naturligtvis finns det en mängd olika skåpstyper - modellerna skiljer sig i höjd, bredd och djup. Men det överraskande är att omklädningsrummen också är indelade i flera sorter och skiljer sig åt i rummets område och dess form.

Bild
Bild

Det vanligaste och mest kända för alla är garderoben , vars huvudsakliga drag är skjutdörrar som sparar lite utrymme. Gångjärnade dörrar rör sig fritt, men kräver noggrann hantering för att inte tappa prestanda för tidigt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En klassisk garderob, liksom en vanlig garderob, har en standard rektangulär form, vilket är ganska lämpligt för ganska rymliga rum, där platsbesparingar inte spelar någon särskild roll.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men för små lägenheter, där varje kvadratmeter räknas, skulle ett utmärkt alternativ vara en hörnskåpsmodell, som tar liten plats, passar perfekt in i alla interiörer och sparar utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också alternativ för hörnskåp, som oftast är handgjorda, eftersom denna form av ytterligare rum i en lägenhet sällan är designad och inredd av utvecklaren.

Vissa lägenheter har specialrum i ett litet område, som ofta är avsatta för omklädningsrum. För att utrusta ett sådant rum är den inbyggda hopfällbara omklädningsmodellen mest lämplig.

Oftast ligger sådana rum inuti sovrummet, vilket är mycket bekvämt vid insamling. Men om det inte finns något omklädningsrum kan du alltid komplettera interiören med en liten garderob, där bara de mest nödvändiga sakerna kommer att förvaras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Ett omklädningsrum kommer att vara mycket användbart i ett privat hus, eftersom det är under sådana levnadsförhållanden att det är ett brådskande behov av att lagra ett stort antal saker. Det är bäst om rummet ligger i samma del av huset som sovrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man utrustar?

Det är mycket viktigt att inte bara utrusta lagringsutrymmet, utan också att fullt utrusta det med ytterligare detaljer som hjälper till att upprätthålla ordningen och hålla allt på plats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa gör garderober och bygger garderober med egna händer med hjälp av lämpliga delar och komponenter. Men ibland behöver en färdig produkt lämplig intern utrustning.

Låt oss titta närmare på vilka detaljer som kan behövas för intern fyllning av ett visst lagringssystem:

  • Hyllor i olika storlekar behövs för att förvara saker när de är vikta;
  • Lådor gjorda av samma material som själva förvaringssystemet, vare sig det är en garderob eller en ramgarderob, kan bli en ganska praktisk detalj;
  • Metallstång för förvaring av saker på galgar;
  • Motsvarande ställ för hyllor och skenor, samt guider för förflyttning av lådor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 bilder

Det finns många tillbehör för garderober och garderober som gör förvaringen bekvämare och avgränsar utrymmet inuti skåpet. Tillbehör är indelade i inbyggda och icke-inbyggda tillbehör. Låt oss titta närmare på var och en.

Bild
Bild

Inbyggda förvaringstillbehör:

  • Förutom stången används också en infällbar tunn hängare för hängaren, som trots strukturens yttre tunnhet är ganska stark och pålitlig;
  • Inbyggd enhet för järn;
  • Olika hängande korgar utformade för att lagra kläder, lätta skor och accessoarer;
  • Uttagbara byxor, som är en rektangulär hängare med många tunna broar;
  • Utdragbara skoorganisatorer - perfekt för förvaring av skor i garderober.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Icke infälld förvaringstillbehör:

  • Det mest utbredda och välkända tillbehöret är en galge, som praktiskt taget är en väsentlig föremål i en garderob;
  • Icke-inbyggda tillbehör inkluderar också lock och vakuumlådor för förvaring av varma, skrymmande kläder;
  • Avdelare är populära för att avgränsa utrymme i lådor;
  • Olika arrangörer för lådor, vars inre utrymme är uppdelat med speciella hoppare;
  • Hängande arrangörer lämpliga för förvaring av väskor och små skor.
Bild
Bild
Bild
Bild

De använda förvaringselementen måste nödvändigtvis vara av hög kvalitet, hållbara och praktiska, eftersom fyllningen för garderoben eller omklädningsrummet väljs inte för en dag eller två, utan för en lång tid. Det är bättre att inte snåla med kvaliteten för att inte betala för mycket senare genom att byta tillbehör och komponenter i lagringssystemet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla slags tillbehör och fyllmedel är inte nödvändiga, men på många sätt underlättar livet och stimulerar upprätthållandet av ordning i lagringssystem.

Intern fyllning

Innan du köper en garderob eller utrustar ett omklädningsrum måste du bestämma storleken på rummet. Och ergonomi kan hjälpa till att välja den optimala skåpstorleken och fyllningen för omklädningsrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss titta närmare på dess huvuddrag:

Skåpets höjd kan mycket väl vara ett par - tre centimeter mindre än höjden på väggarna i rummet, men för dess stabilitet är det nödvändigt att bredden på skåpet är minst 56 centimeter. Men även med sådana mått är det bäst att fixa möbelattributet mot väggen för att undvika att falla

Bild
Bild
Bild
Bild

Detsamma gäller omklädningsrum, där hyllornas höjd kan nå takets nivå, och själva hyllorna kommer att behöva ytterligare infästning för att garantera större säkerhet. Låt oss nu titta närmare på det interna innehållet

Bild
Bild
Bild
Bild

Den översta hyllan i garderoben eller omklädningsrummet bör placeras på ett avstånd av cirka 50 - 55 centimeter från produktens ovansida - med detta arrangemang kommer facket att vara tillräckligt rymligt för att lagra en stor mängd inte så viktiga saker

Bild
Bild
Bild
Bild

Avståndets höjd mellan resten av hyllorna, där kläder vanligtvis lagras i högar, kan vara från 40 till 45 centimeter. Sådana mått gör det möjligt att utrusta förvaringssystemet med ett stort antal hyllor, som var och en kan mycket väl vara reserverad för en viss typ av kläder

Bild
Bild
Bild
Bild

Du bör vara medveten om att skåp och förvaringssystem i garderober kan skilja sig i djup, vilket på ett visst sätt påverkar hyllans storlek. Låt oss närmare överväga förhållandet mellan djup och bredd på hyllorna med hjälp av exemplet på ett jämförande bord

Förvaringsdjup (mm) Smal hyllbredd (mm) Standard hyllbredd (mm) Bred hyllbredd (mm)
300 - 400 - 420 - 460 800 - 820
420 - 460 300 - 350 550 - 600 780 - 800
Bild
Bild
Bild
Bild

Hyllans standardhöjd och bredd är förståelig, men många skåp har ganska smala lådor och fack och många förstår helt enkelt inte vad de är till för. Allt är väldigt enkelt! Facken, vars höjd varierar från 20 till 30 centimeter, är utformade för att förvara både underkläder och sängkläder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Standardhyllor för förvaring av hattar kan vara 15 till 20 centimeter höga och skokartonger är 25 till 30 centimeter höga. Det är bättre att förvara höga stövlar i horisontellt läge, eftersom det inte finns några speciella fack för dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med ett stort utrymme kan garderoben eller omklädningsrummet ha ett speciellt fack för byxor, vars höjd varierar mellan 12 och 15 centimeter, samt lådor för förvaring av strumpor och strumpbyxor, ungefär samma höjd

Bild
Bild

Vissa garderober eller garderober kan vara försedda med nivåskyddade stänger på vilka hängare förvaras. Låt oss titta närmare på vilken höjd av stången som behövs för att lagra vissa typer av kläder:

  • 170-80 cm: den höjd som krävs för förvaring av långa rockar, regnrockar, pälsrockar och vinterjackor;
  • 140-150 cm: höjden som krävs för att lagra långa klänningar för kvinnor, liksom ytterkläder, vars längd når mittkalv;
  • 100-110 cm: höjden som krävs för förvaring av korta ytterkläder, jackor, skjortor och blusar.
Bild
Bild

Det är värt att notera att förvaringssystem i omklädningsrum också kan utrustas med dörrar, eftersom kläder av känsliga tyger som kräver särskild hantering måste förvaras bakom stängda dörrar för att maximalt skydda produkten från eventuella yttre påverkan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta designlösningar

En hörngarderob med blanka vita dörrar ser ganska bra ut . Modellen har all nödvändig inredningsutrustning, flernivåstänger, många lådor och hyllor för förvaring av olika saker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är anmärkningsvärt att modellen är utrustad med ett öppet hörnhylla, som kan fungera som ett dekorativt element för förvaring av olika inredningsartiklar och som en funktionell del för lagring av familjealbum och böcker.

Ett slående exempel på kompetent och praktisk användning av rumsutrymme är ett hörnklädningsrum med egna händer . Dörrarna är gjorda av matvita paneler i ett brunt snitt, vilket får dem att se vackra ut och kompletterar interiören ganska bra.

Bild
Bild

Omklädningsrummet är utrustat med stänger för att hänga både långa och korta kläder. Det finns lådor och skokorgar. De övre hyllorna är utformade för förvaring av skor, väskor och resväskor, och de vanliga är för kläder och linne.

Bild
Bild
Bild
Bild

En snygg klassisk garderob kan vara inte mindre praktisk och rymlig än något omklädningsrum . Denna modell är utrustad med ett bakgrundsbelysningssystem, vilket gör det mycket lättare att hitta saker i mörkret, utan att behöva tända ytterligare belysning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skåpet har standardhyllor för saker, en övre hylla för kläder och andra attribut som sällan används, barer för korta kläder och byxor och en enhet för förvaring av skor. Nackdelarna med denna modell inkluderar bristen på lådor och en stång för förvaring av långa föremål.

Rekommenderad: