Jalusidörrar Till Garderoben (25 Bilder): Persienner Istället För Möbeldörren I Skåpet På Balkongen Och För Garderoben

Innehållsförteckning:

Video: Jalusidörrar Till Garderoben (25 Bilder): Persienner Istället För Möbeldörren I Skåpet På Balkongen Och För Garderoben

Video: Jalusidörrar Till Garderoben (25 Bilder): Persienner Istället För Möbeldörren I Skåpet På Balkongen Och För Garderoben
Video: Balkonginglasning 2024, April
Jalusidörrar Till Garderoben (25 Bilder): Persienner Istället För Möbeldörren I Skåpet På Balkongen Och För Garderoben
Jalusidörrar Till Garderoben (25 Bilder): Persienner Istället För Möbeldörren I Skåpet På Balkongen Och För Garderoben
Anonim

I det inre av varje hus eller lägenhet finns en stor garderob för att lagra saker som är nödvändiga i vardagen. Det kan antingen vara en fristående möbel eller en möbel inbyggd i bärkonstruktionerna. För att en så stor möbel ska passa in i det övergripande utrymmet så harmoniskt som möjligt kan du använda möbelgardiner i dess design. Denna typ av dörrprodukter blir mer och mer populär och används alltmer vid tillverkning av olika möbler.

Bild
Bild

Särdrag

Grunden för lamelldörrarna är en ram med tvärgående lameller, som är fixerade i en viss vinkel. Sådana dörrar används i stor utsträckning vid tillverkning av följande strukturer:

  • ytterdörrar för sängkläder och köksskåp, sängbord;
  • innerdörrar;
  • tillägg till ett fönster eller en dörröppning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det bästa materialet för tillverkning av persienner är naturligt trä, varför de inte är billiga.

När man inte använder de dyraste träsorterna får man ett mer ädelt utseende med hjälp av en fläck.

Bland de främsta fördelarna med jalousiedörrar är följande parametrar:

  • Rullgardinssystemet möjliggör effektivare användning av trånga och begränsade utrymmen i rum, särskilt i korridoren, garderoben eller på balkongen.
  • Designen ger konstant tillgång till frisk luft och bildar ett naturligt ventilationssystem, vilket gör det enkelt att ventilera alla fack i skåpet eller skåpet. Det ger också utmärkt skydd mot fuktuppbyggnad och mögeltillväxt.
  • Designen är robust och har god slitstyrka under drift.
  • Skåp med jalousiedörrar passar perfekt in i interiören i de flesta stilar, och de olika nyanser som tillverkaren erbjuder kommer att ge ett val för vilken design som helst.
Bild
Bild

En av de allvarliga nackdelarna med lamelldörrar är att de släpper in solljus och alla slags lukt, vilket kan vara mycket oönskat. De tolererar inte plötsliga förändringar i temperatur och luftfuktighet i rummet, detta kan orsaka deformation av tunna träplankor.

Applikation i design

Skåpdörrar tillverkade enligt modern teknik av högkvalitativa råvaror är pålitliga att använda och hållbara i drift. Ett stort urval av olika texturer och nyanser gör att du kan skapa möbler som är perfekta för din inredning. Med hjälp av persienner kan du byta gamla dörrar på möbler, vitalisera interiören, uppdatera rummets design.

Här är några av alternativen för att använda persienner i interiören:

För att skapa önskad stil i rummet kan skjutdörrar för garderober, skåp eller skärmar på fönstren formas antingen som små skär eller som hela paneler

Dragspelsdesignen är det bästa alternativet i rum med begränsat utrymme och oförmåga att använda gångjärn. En bra lösning för en garderob i hallen eller en linneskåp i ett smalt rum

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Som en del av en glidande svängstruktur kan jalousiedörrarna utformas som en utgång till en balkong eller veranda i ett lanthus.
  • Ett litet skåp med persienner kan vara en bra lösning för förvaring av saker eller skor som kräver konstant ventilation. Ett sådant föremål kan enkelt passa in i nästan vilken inredning som helst.
  • Användningen av trägardiner för dekorativ design av värmebatterier kommer inte bara att främja den fria cirkulationen av varm luft. En sådan produkt kommer att vara en harmonisk komplettering av den övergripande designen.

En liten nyans: i de områden där värmeenheter finns är det bättre att installera dörrar med vertikala lameller för att säkerställa bästa luftflöde.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Skåpdörrar för skåp i sin design kan inte bara vara vanliga, nedfällbara - som i vanliga skåp. I modern design kan strukturer ha följande modifieringar:

  • traditionell gunga;
  • vikning, till exempel en bok eller ett dragspel;
  • glidande, fack typ.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Möbler jalousiedörrar kan bestå av ett eller flera blad samtidigt. Det finns typer av dörrar som ger möjlighet att justera lamellerna, medan du enkelt kan ändra lamellens läge som du vill.

Som regel målar tillverkarna inte träluckor, och de kommer in på marknaden i sin naturliga form. Detta är ett stort plus, eftersom du kan kontrollera träets kvalitet, frånvaron av farliga knutar, sprickor, oegentligheter och andra defekter på det som kan leda till deformation.

Bild
Bild

Så att installationen och målningen av dörrar i framtiden inte orsakar några problem, välj absolut jämna och välslipade kopior. Det är mycket viktigt att alla element i dörrbladet är placerade i samma plan.

Under inga omständigheter ska det finnas några nedböjningar eller fördjupningar, hela strukturen som helhet bör vara helt platt.

Naturligtvis har träluckardörrar vissa nackdelar. Vid utformningen av små möbler kan de vara nästan osynliga, och om du vill lägga till stora föremål som fönsterluckor i rummets design, kom ihåg så irriterande egenskaper hos trä som ett starkt beroende av temperaturförhållanden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med kraftiga temperaturhopp och förändringar i luftfuktigheten i rummet kan sådana produkter torka ut, spricka eller få oåterkallelig deformation.

Rätt val och installation

För personer med snickerifärdigheter kommer det inte att vara svårt att göra dörrar för möbler i trä för möbler, eftersom de har en enkel design.

Om du bestämmer dig för att installera persienner istället för en dörr nära din garderob eller skåp, är det första du behöver göra innan du går till affären att ta de exakta måtten från de gamla dörrarna. Längd, bredd och tjocklek måste vara exakt ner till millimetern.

Huvudproblemen vid användning av möbler med lamelldörrar uppstår just med skjutningen. Detta kan hända om dörrarna installerades av icke-professionella.

Bild
Bild
Bild
Bild

De vanligaste störningarna i detta fall är störningar i glidmekanismen, vilket kan förlora mjukhet. Dörrarna börjar rycka upp, och i värsta fall kan de till och med fastna. Moderna tillverkare av träluckardörrar har också skapat detaljerade instruktioner för deras installation. Förutom bågarna innehåller specialpaketet även en lyftmekanism och alla nödvändiga fästelement.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast är dörrkonstruktioner gjorda av tunna lameller med ett stort gap mellan dem, vilket gör dörren lätt och andas. Lite mindre ofta kan du hitta strukturer gjorda av tjocka och tillräckligt breda lameller, som är fasta nära varandra - den ena över den andra.

Sådana persienner används i rum i klassisk stil, de ger rummet en särskild svårighetsgrad och konservatism. Sådana snäva luckor, gjorda i mörka färger, kommer att se väldigt snygga ut i ett rum inrett i engelsk stil.

Rekommenderad: