Hängmattor För Sommarstugor (41 Bilder): Med Ram (på Stativ) Och Med Myggnät, Andra Landsmodeller. Hur Installerar Jag Hängmattor Om Det Inte Finns Några Träd?

Innehållsförteckning:

Video: Hängmattor För Sommarstugor (41 Bilder): Med Ram (på Stativ) Och Med Myggnät, Andra Landsmodeller. Hur Installerar Jag Hängmattor Om Det Inte Finns Några Träd?

Video: Hängmattor För Sommarstugor (41 Bilder): Med Ram (på Stativ) Och Med Myggnät, Andra Landsmodeller. Hur Installerar Jag Hängmattor Om Det Inte Finns Några Träd?
Video: - Amazon- Double Camping Hammock With Mosquito Net EZfull 2024, Maj
Hängmattor För Sommarstugor (41 Bilder): Med Ram (på Stativ) Och Med Myggnät, Andra Landsmodeller. Hur Installerar Jag Hängmattor Om Det Inte Finns Några Träd?
Hängmattor För Sommarstugor (41 Bilder): Med Ram (på Stativ) Och Med Myggnät, Andra Landsmodeller. Hur Installerar Jag Hängmattor Om Det Inte Finns Några Träd?
Anonim

En hängmatta är ett bra alternativ för dem som gillar en lugn vila, för i den kan du lägga dig, ta en tupplur, läsa en bok eller drömma. En dacha av hög kvalitet en hängmatta är favoritplatsen för alla som föredrar att ta sig ur den livliga staden i varmt väder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Hängmattan uppfanns av indianerna som bebodde Sydamerika . Ursprungligen tillverkades hängande produkter för att skydda sig mot ormar. Senare spreds korgsängar över hela kontinenten. Sjömän började hänga dem på fartyg, särskilt på långa resor, eftersom dessa produkter räddades från åksjuka.

En tid efter hängmattornas ankomst utanför Sydamerika kom det på européerna att använda dem som sängar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Materialet för att göra hängmattor beror på deras ursprung . Om indianerna använde vinstockar och trä, i vårt land är en landshängmatta gjord av de mest prisvärda materialen. Våra produkter är betydligt sämre i kvalitet och komfort än sina colombianska eller brasilianska motsvarigheter, men det hindrar absolut inte dem från att vara en slags symbol för sommarlandshelger.

Som tur är, under de senaste 40 åren har tillverkare och designers lärt sig hur man skapar hängmattor av moderna och högteknologiska material , vilket gör dem så praktiska och pålitliga som möjligt. De kommer att dekorera inte bara en sommarstuga, utan också passa in i interiören i en stadslägenhet, vilket väcker minnen från sommaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

En hängmatta som produkt kan presenteras på helt olika sätt. Överflödet av olika typer gör att alla kan välja det alternativ som passar honom bäst.

Upphängd

De flesta föreställer sig direkt en sådan hängmatta. Den avstängda versionen är den mest populära och budgetartade typen av denna produkt . En sådan hängmatta består av ett sträckt nät. Av säkerhetsskäl passerar de vanliga linorna vanligtvis genom trä- eller plastlister, vilket gör att du kan behålla hela dukens bredd när du hänger hängmattan. Ibland kan det inte finnas några lameller, vilket är bekvämt, till exempel när du reser, eftersom en sådan hängmatta lätt kan vikas och läggas i en påse. Ett betydande plus i form av enkel transport kompenseras dock av den relativa osäkerheten och bräckligheten hos en sådan produkt.

Modellen med lameller utsätts för slitage . Mycket ofta står köpare inför det faktum att duken gnids, fästtrådarna nära lamellerna slits, repen sträcks under konstant vikt och tryck. Den hängande sängen kan vanligtvis bara passa en person. Tillverkare anger också ofta den högsta tillåtna vikten som en hängmatta kan bära. Plankor tål upp till 70 kg, modeller utan plankor ännu mindre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med ram

En hängmatta med ram är en produkt på ett stativ . Om upphängda modeller kräver stödelement som de kan hängas till, innehåller den kompletta uppsättningen rammodeller redan ett ramstöd. En sådan produkt kan installeras absolut var som helst. Naturligtvis är det mycket svårt att transportera och bära ramhängmattor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana modeller är indelade i två underarter: stationära och de som kan demonteras.

Ordet "stationärt" talar för sig själv. Sådana tunga hängmattor installeras ofta helt enkelt på ett ställe och rör sig inte .… För detta har ramen ytterligare stabilitet och tillförlitlighet. En stationär ramhängmatta kan förvandlas till en fullvärdig sovplats både på en tomt i trädgården och inne i ett hus, lägenhet och till och med ett kontorsutrymme.

Fällbara hängmattor liknar oftast mycket vanliga hängmattor, bara de är utrustade med en bärbar ram (det kan bara vara 2 metallpinnar). Naturligtvis kan en sådan modell enkelt bäras och installeras i vilket ledigt utrymme som helst, det är billigare, men tyvärr väldigt opålitligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

I form av en stol

Modellnamnet talar för sig själv. I en sådan hängmatta ligger de inte, utan sitter, eftersom dess form är en stol. Stolen kan antingen vara ram eller upphängd. Upphängd modell upphängd från en trädgren eller tak … Den skiljer sig från konventionella hängmattor genom att den bara har en ramstång, till vilken rep är bundna på båda sidor, sedan fästs denna stång på basen med hjälp av ett stödrep.

Att sitta i denna hängmatta är ett nöje, speciellt om modellen också består av ett soltak.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gunga

Gunghängmattan kan fungera som en stol. Den största skillnaden från alla andra modeller är den alla trådar och fästlinor är anslutna vid ett tillfälle, vilket antingen kan vara en trädgren eller en extra ram som tillverkaren har tänkt ut i förväg . Den största fördelen med en gunga är att den är den säkraste modellen av alla hängmattor, till och med kan användas för spädbarn … Det är omöjligt att falla ur en sådan vagga.

Ju större hängmatta, desto fler personer får den plats på. Gungans maximala lyftkapacitet beror endast på fästets tillförlitlighet, och inte på egenskaperna hos själva duken . Nackdelarna med modellen inkluderar bara ett ganska högt pris, vilket fullt ut motiverar produktens tillförlitlighet, komfort och mångsidighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att imponera på köpare har tillverkare lärt sig att göra verkligt ovanliga och till och med konstiga modeller.

Det finns ganska originella hängmattor med myggnät, ägghängmatta, rund hängmatta (duken är täckt med rep runt cirkelns diameter), hängmatta (det är populärt inte så mycket i en sommarstuga som i en lägenhet, eftersom det är en fullständig ersättning för en säng), en hängmatta på en bänk (en typ av ramhängmatta, där fanan hänger över träramstativet).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Det viktigaste urvalskriteriet är syftet med den köpta hängmattan . Baserat på vilken typ av hängmatta du behöver kan du välja en av de fyra typerna som presenteras ovan.

Efter att ha bestämt modellen är det värt att studera materialet från vilket den var gjord. Materialet är nyckeln till sängens komfort.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rutnät

Meshpaneler är tyvärr det minst optimala alternativet . Nätet kan vara väldigt obekvämt, det är väldigt svårt och till och med smärtsamt att vara i en sådan hängmatta länge. Mesh i sig är inte ett mycket tillförlitligt material eftersom det tenderar att sjunka. För att på något sätt öka komforten i nätbädden, det rekommenderas att använda överkast, madrasser och andra täta produkter . Maskprodukten är ändå bra för resor på grund av sin kompaktitet. Dessutom motiverar en sådan modell sin riktigt låga kostnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Textil

Den mest prisvärda modellen, vars pris helt överensstämmer med kvaliteten . Tygprodukter kan ha olika färger, mönster. Utbudet av modeller är verkligen fantastiskt.

Tyg hängmattor skiljer sig åt i de material som används i tillverkningsprocessen. Det bästa köpet är en bomullssäng . Bomull är ett material som lätt anpassar sig till den som ligger i hängmattan. Alla vet att bomull är ett allergivänligt tyg som perfekt genomsyrar fukt och luft, vilket gör den idealisk för barn. Bomullstygets relativt höga hållfasthet kommer också att vara en betydande fördel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om dess brister, så som alla naturliga material, bomull är känslig för försämring på grund av fuktinträngning och konstant töjning.

Att bränna ut i solen är inte heller något nytt för någon, så det bästa stället att installera bomullsprodukter är i ett skuggigt område, till exempel under träd.

Ett annat populärt alternativ bland hängmattor i naturligt tyg är Linné . När det gäller egenskaper och komfort liknar det bomull. Men tyvärr, linnemodeller är mer benägna att krympa efter tvätt . Dessutom rynker linnetyg väldigt snabbt, vilket inte alltid ser presentabelt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tyghängmattor är också gjorda av material som säckväv, fallskärmsilke, teak, kamouflagetyg och tyg för att göra tält . Var och en av dem har sina egna specifika egenskaper, vilket innebär både fördelar och nackdelar.

Syntetiska produkter är det mest föredragna alternativet för regnigt väder , eftersom syntetiska tyger torkar mycket snabbt. Syntet förlorar inte sin form, bleknar inte. De mest populära tygerna som används vid tillverkningen är nylon och polyester … Den senare i dess egenskaper är lite närmare bomull på grund av dess mjukhet och tillförlitlighet. I allmänhet kan syntetiska hängmattor hålla mycket mindre vikt än modeller gjorda av naturliga tyger. Men mögel bildas inte på syntet, den ruttnar inte . Priset på sådana modeller är också relativt billigare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Flätade hängmattor

Detta är en prototyp på exakt de produkter som tillverkades i Sydamerika. Rottinghängmattor ser väldigt solida ut, därför är de mycket dyrare än tygmodeller. Vävning utförs från barken av träd, vinstockar, grenar . Rotting och paranöt är de mest populära materialen för styrka och hållbarhet. Kvalitetskonst är bra tål alla väderförhållanden, är inte rädd för sol, snö eller regn.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en hängmatta måste du också lita på den mått (det finns hängmattor från 1, 5 till 2 m), maximal belastning (korgmodeller tål upp till 160 kg och bomull - upp till 100-120 kg), rymlighet (sängen kan utformas för en person, två eller till och med ett helt företag).

Priset är ofta helt motiverat av kvaliteten . Därför bör du inte spara när du väljer en hållbar modell. Särskild uppmärksamhet måste ägnas åt kvaliteten på repen och fästelementen , för det är de som garanterar säkerheten för dem som vilar i den här sängen.

Bild
Bild
Bild
Bild

På senare tid har tillverkare börjat tillverka specialiserade barns hängmattor . De ser ut som vanliga hängmattor, men har högre komfort- och säkerhetsbetyg. Sidofångare, speciellt utvald form och storlek, naturmaterial av hög kvalitet ger barnet den mest bekväma vilan.

Och eftersom utseendet på deras favorit semesterort är mycket viktigt för barn, ägnar tillverkarna stor uppmärksamhet åt design för att tillfredsställa alla önskemål och krav hos en liten köpare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Boende alternativ

Att välja den perfekta platsen för en hängmatta i din sommarstuga är ingen lätt uppgift. För att säkerställa den semestras komfort är det lämpligt att installera en hängmatta i skuggan .… Drag kan vara hälsofarligt, så det är bäst att undvika blåsiga områden. Ur hygien och renhet är den mest optimala ytan för installation en gräsmatta, eftersom det är mycket mindre damm i torrt väder och smuts i regnigt väder.

För att placera din hängmatta rätt måste du välja rätt stöd . Det mest populära alternativet är att sträcka ut produkten mellan träd. Om det inte finns några träd i närheten måste stödet byggas oberoende, baserat på produktens övergripande dimensioner. Du kan fästa duken på metall- eller betongpelare genom att köra dem i marken till ett djup av minst 50 cm. Den måste hängas på pelarna så att det är möjligt att justera spänningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Höjd från duk till mark är också av stor betydelse. Det bör vara tillräckligt så att hängmattan som personen ligger i inte vidrör marken. Fästhöjden måste vara minst 150 cm och inte mer än 2 m.

Att installera en hängmatta med ram är naturligtvis mycket enklare . Det behöver bara placeras på en förvald plats i landet. Om produkten inte tillhandahåller en baldakin måste den installeras så att den utsätts så lite som möjligt för fukt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du måste montera en stol eller svänga på det mest pålitliga stödet. Det är särskilt viktigt att tänka på detta om de är avsedda för barn. Vanligtvis bifogar tillverkare instruktioner för montering och installation av produkter, så du bör fokusera på det först och främst.

Rekommenderad: