Konstgjord Rotting: Vad är Det Och är Det Bättre än Naturligt? Rottingbröst Och Lounge, Andra Föremål. Vad är Den Gjord Av? Hur Många Meter är 1 Kg?

Innehållsförteckning:

Video: Konstgjord Rotting: Vad är Det Och är Det Bättre än Naturligt? Rottingbröst Och Lounge, Andra Föremål. Vad är Den Gjord Av? Hur Många Meter är 1 Kg?

Video: Konstgjord Rotting: Vad är Det Och är Det Bättre än Naturligt? Rottingbröst Och Lounge, Andra Föremål. Vad är Den Gjord Av? Hur Många Meter är 1 Kg?
Video: JYSK Underhållsfritt Trädgårdsmöbler 2024, April
Konstgjord Rotting: Vad är Det Och är Det Bättre än Naturligt? Rottingbröst Och Lounge, Andra Föremål. Vad är Den Gjord Av? Hur Många Meter är 1 Kg?
Konstgjord Rotting: Vad är Det Och är Det Bättre än Naturligt? Rottingbröst Och Lounge, Andra Föremål. Vad är Den Gjord Av? Hur Många Meter är 1 Kg?
Anonim

Snygg, mysig, men samtidigt miljövänlig inredning är drömmen för de flesta invånare i storstäder . Användningen av korgmöbler gör att du kan uppnå en liknande effekt. Under de senaste åren har konstrotting varit mycket populär, vilket kommer att diskuteras i denna recension.

Bild
Bild

Vad är det och vad är det gjort av?

Naturlig rotting är växtmaterial … Faktum är att dessa är skalade och torkade stjälkar av ett palmträd som är hemma i Indonesien och sydöstra Malaysia. Tillsammans med naturlig rotting kan du köpa möbler av konstgjort material i butiker. Den är av hög kvalitet, exceptionell hållbarhet och miljövänlighet. Den går ur produktion under olika namn - syntetisk rotting, polirotan och till och med technoratan. Detta innovativa material utvecklades av tyska kemister i slutet av förra seklet och blev bokstavligen omedelbart en trend.

Rottingmöbler är mycket populära bland användare och lockar designers från hela världen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Råvaran för tillverkning av konstrotting är polyetylengranuler . De laddas i specialutrustning - en extruder. I det värms materialet upp, under påverkan av värme blir det mer böjligt och visköst. Den smälta råvaran förs genom ett hål av en viss storlek.

Efter en sådan behandling liknar Technoratan visuellt en sladd eller plasttejp. För att öka hållfastheten förstärks materialet med trådar av nylon eller siden. Syntetisk rotting kan ha olika färger, tack vare vilken den harmoniskt passar in i en förortsinredning. Säljs i vikar på 500 meter, var och en ca 5 kg. Mindre ofta kommer den i bitar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Jämförelse med naturmaterial

Konstgjord rotting ser ut som bilden. Dess skillnader från den klassiska träiga är nästan osynliga

Men de funktionella egenskaperna hos technorattan är högre. Detta material är mer hållbart: om äkta rotting håller 20-25 år, kommer konstgjorda möbler att fungera i minst 5 decennier.

Syntetisk rotting behåller sin form när den utsätts för kalla temperaturer och direkt solljus . Han är inte rädd för smuts, han tål hög mekanisk belastning. Detta är vad som gör polymerrottingmöbler populära bland sommarboende, trädgårdsmästare och ägare till förortshem.

Konstgjord rotting kommer att vara den bästa lösningen för husdjursägare och familjer med små barn. Naturmaterial kommer inte att hålla länge under extrema driftförhållanden

Att köpa sådana möbler blir ekonomiskt opraktiskt: du måste ständigt reparera eller helt ändra det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Polyrotanga är också att föredra för de människor som på grund av sin anställning inte kan säkerställa konstant övervakning och vård av korgmöbler .… Om en stark vind stiger, regnar det eller den brännande solen kommer ut, då försämras tillståndet för naturlig rotting omedelbart. Sådana möbler ska inte lämnas i kylan på vintern i en ouppvärmd dacha, men technorattan är resistent mot alla ogynnsamma väderförhållanden.

Till sist, produkter av naturlig rotting måste lackeras och impregneras årligen för att förhindra uppkomsten av mögel eller angrepp av insekter … Och du kan bara rengöra den med en torr trasa utan rengöringsmedel eller med en dammsugare med en speciell borste. Konstgjord rotting är mer lönsam, dessa möbler kan stå var som helst.

Dessutom kräver det ingen särskild omsorg - den installerades och glömdes bort.

Bild
Bild
Bild
Bild

Viktigaste egenskaperna

Precis som alla andra material har technoratang sina fördelar och nackdelar.

Låt oss först lyfta fram proffsen

  • Hög fuktbeständighet … Även om du lämnar flätan utanför för höst-vinterperioden kommer dess utseende inte att förändras alls.
  • Motståndskraftig mot temperaturfluktuationer . Syntetiska rottingmöbler kan förvaras var som helst (på husets veranda, nära värmeradiatorer och till och med i ett badhus).
  • Beständig mot UV -strålar . Polirotang bleknar inte i direkt solljus.
  • Stabil ram . Vid tillverkning av möbler från technorattan används skrymmande ramar av aluminium eller trä. Detta skiljer det från naturliga råvaror.
  • Förmåga att motstå tunga belastningar . Technorattan -möbler är mycket hållbara. Du kan hoppa på den, ta en löpplats och till och med dansa.
Bild
Bild
Bild
Bild

Men materialet har också sina nackdelar

  • Detta är inte ett naturmaterial . Ändå används i sin produktion miljövänliga polymerkomponenter, som, även vid betydande uppvärmning, inte avger flyktiga giftiga ämnen och en kemisk lukt.

  • Stor massa … Tack vare den massiva ramen är möblerna av polyrotanga ganska tunga. Detta är dock inget problem, eftersom du inte behöver ständigt flytta det för att skydda det från sol och regn.
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Syntetisk rotting finns i fyra grundläggande sorter. Låt oss bo mer på dem.

Bild
Bild

Halvmåne

Det är en 6-12 mm tjock rotting med rundade ändar . Om du tittar på tvärsnittsformen på en sådan rotting kommer den att likna en halvcirkel. Detta gör att du kan skapa en volymetrisk effekt. Därför ser de färdiga möblerna ut visuellt större, även om mycket lite material ofta används.

Vikten av denna rotting är dock större än för remsdesigner. Detta är särskilt märkbart när trådar på 9 mm eller mer väljs för vävning. Ju tjockare trådarna är desto tyngre blir produkten vid utgången.

Därför, om du behöver brett material, är det bättre att föredra remsan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

stav

Rotting i form av en spö är en rund fiber på ett snitt. Polymeren kan vara hård eller plast. Den säljs i rullar i olika diametrar. De vanligaste storlekarna är 2,1, 2,2, 2,7, 3,0 och 4,0 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Simulerad bark

Dessa polyetenfibrer har en halvcirkelformad profil. De kan innehålla ytterligare profiler - ovala eller platta halvcirkelformade. De mest populära storlekarna är 4,0, 5,0, 6,0, 7,0, 8,0, 12,0 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ränder med och utan textur

De mest populära är rottingremsor , det är denna modifiering som oftast används av möbeltillverkare. Fördelarna med remsan inkluderar lätt, så det är väldigt lätt att arbeta med det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningar

De exceptionella egenskaperna hos Technorattan gör det till ett populärt material för trädgårdsmöbler .… Soffor, stolar och gungstolar för loungen är vävda av den. Hittills innehåller sortimentet av polymerrottingprodukter en stor uppsättning artiklar - ottomaner, kistor, blomkrukor, lådor, skåp, bänkar, hyllor, bardiskar samt kaffe- och matställ. Gazebos uppförs av detta material, staket byggs.

Skärmar av detta material stör inte naturligt luftutbyte. Därför används de ofta för att maskera uppvärmningsanordningar. Materialet är efterfrågat när man skapar block för lagring av spannmål och pasta i köksskåp.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta fakta

Rottingmöbler har varit populära sedan antiken

I Europa prydde korgstolar den franska kungen Louis Philippe.

I Amerika var George Washington en rottingfan.

Arkeologer har hittat rottingstolar även i graven i Tutankhamun.

Rekommenderad: