Rotting Solstol: Korgsängar Tillverkade Av Konstgjord Och Naturlig Rotting, Runda Modeller För Sommarstugor Och Andra

Innehållsförteckning:

Video: Rotting Solstol: Korgsängar Tillverkade Av Konstgjord Och Naturlig Rotting, Runda Modeller För Sommarstugor Och Andra

Video: Rotting Solstol: Korgsängar Tillverkade Av Konstgjord Och Naturlig Rotting, Runda Modeller För Sommarstugor Och Andra
Video: TRÄDGÅRDSGRUPP, MIAMI, 1 BORD + 6 STOLAR, SVART/GRÅ 2024, April
Rotting Solstol: Korgsängar Tillverkade Av Konstgjord Och Naturlig Rotting, Runda Modeller För Sommarstugor Och Andra
Rotting Solstol: Korgsängar Tillverkade Av Konstgjord Och Naturlig Rotting, Runda Modeller För Sommarstugor Och Andra
Anonim

Schäslong - en säng avsedd för en person används för en bekväm vistelse på landet, i trädgården, på terrassen, vid poolen, vid havet. Denna möbel måste vara hållbar och tät mot fukt. Konstgjord rotting uppfyller de uppsatta uppgifterna fullt ut, och naturmaterial är mer nyckfullt, kräver en speciell inställning till sig själv. Varje rottingprodukt ser lätt och luftig ut tack vare den genombrutna vävningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varianter av modeller

Rotting är ett flexibelt och smidigt material från vilket du kan göra alla slags solstolar. Till exempel listas nedan.

Monolitisk . De är inte utrustade med en vikningsfunktion, har ofta en anatomisk form som gör att du kan sitta i en bekväm position. Detta är den mest hållbara och pålitliga konstruktionstypen, men det har sina nackdelar - du kan inte ändra höjden på ryggstödet, det är obekvämt att transportera och förvara.

Bild
Bild

Schäslonger med omvandling av ryggstöd . Produkten kombinerar två delar, vars övre del lämpar sig för höjdjustering. Den har 3 till 5 fack för att höja eller sänka ryggstödet.

Bild
Bild

Bärbar design . Består av 3 delar. Förutom ryggstödet regleras höjden på benen. Produkten kan enkelt förvaras och transporteras vikt.

Bild
Bild

Modell med mekanismjustering . Med justeringen kan du förvandla schäslongen utan att gå upp från sängen. För att göra detta behöver du bara använda spaken under armstödet.

Bild
Bild

Hertiginna Breeze . Denna typ av solstol är uppdelad i 2 autonoma delar, varav en är en stol, och den andra är en sidopall för placering av benen.

Bild
Bild

Det finns andra typer av sängar som är mindre vanliga, men som alltid hittar sin användare:

  • rund solstol gunga;
  • med vibrationer eller lätt vickning;
  • för camping;
  • schäslongstol;
  • soffa schäslong;
  • bärstol för barn.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Inte bara konstgjord eller naturlig rotting är inblandade i skapandet av en solstol. För att öka styrkan är ramen gjord av aluminium, vilket gör att strukturen tål mycket vikt. Alla typer av rotting gör designen snygg, sofistikerad, elegant, men de tekniska egenskaperna hos materialen skiljer sig avsevärt.

Naturlig rotting

Den produceras av råvaror av calamus (palm-lianas), som växer i Sydostasien. Oftast finns växten i Indonesien och Filippinerna, där allt som kan vävas från lianor når 300 meter: från köksredskap till möbler och till och med hus. Naturrotting är mycket uppskattad:

  • för materialets naturlighet, säkerhet och miljövänlighet;
  • för förädling och skönhet av färdiga produkter;
  • för olika typer av vävning och möjligheten att välja nyanser;
  • för lätthet, styrka och hållbarhet med rätt vård;

Denna solstol tål en vikt på upp till 120 kg.

Bild
Bild

De negativa aspekterna inkluderar:

  • fuktkänslighet;
  • instabilitet mot frost;
  • rädsla för exponering för ultraviolett strålning;
  • färginstabilitet vid höga temperaturer.
Bild
Bild

Konstgjord rotting

Detta material tillverkas på basis av polymerer och gummi. För vävning används band i olika längder och bredder istället för vinstockar. Produkter tillverkade av dem utmärks av ett överflöd av färger och strukturer. Positiva kriterier inkluderar följande:

  • sammansättningen av konstgjord rotting är säker, har inte skadliga föroreningar;
  • tolererar fukt väl, så att du kan koppla av på en solstol som är våt och omedelbart lämnar poolen;
  • tål frost;
  • inte känslig för ultraviolett ljus;
  • tål belastningar från 300 till 400 kg;
  • opretentiös i vården;
  • är mycket billigare än naturmaterial.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Hela världen känner till rottingmöbler från leverantörer från Malaysia, Indonesien och Filippinerna. Solstolarna i dessa länder är lätta och vackra, men bättre produkter produceras i länder långt från Sydostasien, till exempel i Tyskland, Spanien, Italien. Deras produkter är varierade och har nästan inga sömmar.

Ofta levereras holländska solstolar till europeiska marknader. Azzura, svenska företag Kwa, Brafab, Ikea … Inhemskt företag Rammus Sedan 1999 har den startat tillverkningen av konstgjorda rottingmöbler baserade på tyska råvaror, men sedan 2004 har den gått över till sina egna högkvalitativa produkter-ekrotan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man bryr sig?

Att ta hand om rottingprodukter är ganska enkelt - tvätta schäslongan regelbundet med varmt tvålvatten och skrubba smutsen från spåren med en mjuk borst och torka sedan av den. Konstgjord rottingprodukt kan blötläggas eller duscha , sådana åtgärder utförs inte med naturmaterial.

Bild
Bild

Vackra exempel

Varhelst solstol i rotting är installerad, fördjupar den semesterfirare i tropikerna och exotiska atmosfären. En vacker extravagant säng kan se supermodern ut och likna också en produkt från kolonialtiden, då outlandiska möbler togs från länder i Östasien. Detta kan ses genom att undersöka bilder av olika typer av sängar.

Modellen av hertiginnan -brisen schäslong, tillverkad av konstrotting, består av två komponenter - en fåtölj och en sidopall

Bild
Bild

En vacker chokladfärgad produkt gjord av konstrotting. Den har en anatomisk form, ett bekvämt graciöst bordsställ, i vars utformning släta linjer används

Bild
Bild

Ett exempel på monolitiska solstolar med små ben, gjorda i form av en våg

Bild
Bild

Monaco -modellen har två hjul, vilket gör det enkelt att flytta solstolen till valfri plats

Bild
Bild

Spektakulär graciös schäslong i naturlig handgjord rotting. Sådana möbler kan dekorera den rikaste interiören

Bild
Bild

Schäslongsoffa - bekväma trädgårdsmöbler, kompletterade med madrass och kuddar

Bild
Bild

Lätt, elegant monolitisk säng tillverkad av naturlig rotting

Bild
Bild

Rotting solstolar är bekväma och vackra, de kan stödja en landlig, kolonial och miljöstil, gör att du kan koppla av bekvämt vid havet och på landet.

Rekommenderad: