Rund Fåtölj I Rotting (45 Bilder): Välj Modeller Med Och Utan Mjuka Kuddar, Gjorda Av Konstgjord Och Naturlig Rotting

Innehållsförteckning:

Video: Rund Fåtölj I Rotting (45 Bilder): Välj Modeller Med Och Utan Mjuka Kuddar, Gjorda Av Konstgjord Och Naturlig Rotting

Video: Rund Fåtölj I Rotting (45 Bilder): Välj Modeller Med Och Utan Mjuka Kuddar, Gjorda Av Konstgjord Och Naturlig Rotting
Video: VISAR UPP BEBISENS KLÄDER #2 2024, April
Rund Fåtölj I Rotting (45 Bilder): Välj Modeller Med Och Utan Mjuka Kuddar, Gjorda Av Konstgjord Och Naturlig Rotting
Rund Fåtölj I Rotting (45 Bilder): Välj Modeller Med Och Utan Mjuka Kuddar, Gjorda Av Konstgjord Och Naturlig Rotting
Anonim

Idag kan reklam för rottingmöbler ses ganska ofta. Och den mest efterfrågade möbeln är en fåtölj. Som statistiken visar anses den mest populära formen vara rund. I artikeln kommer vi att överväga funktioner och sorter av runda rottingstolar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

De positiva aspekterna samt nackdelarna med rottingstolar beror främst på vilket material de är gjorda av. Det finns två typer av rotting - naturlig och konstgjord. Låt oss stanna på detta mer detaljerat.

Naturlig rotting är en speciell typ av palmer som växer i tropiska Asien . Stammarna på denna växt liknar lianor i sina egenskaper - de är lika starka och flexibla, så de gör mycket originella inredningsartiklar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nyligen har branschen erbjudit den sk konstgjord rotting, från vilken inte mindre intressanta möbler är gjorda … Det är vanligtvis tillverkat av gummi eller polyeten genom att tvinga genom en smal öppning tillsammans med andra tillsatser.

Var och en av dessa material har styrkor och svagheter. Båda typerna av rotting har vissa likheter, trots skillnaden i ursprung.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss börja med fördelarna med rottingstolar

  • Hållbarhet och lång livslängd . Genom att köpa en rund rottingstol för dina barn kan du vara säker på att den med rätt vård också kommer att tjäna deras barnbarn. Sitsen och ramen deformeras inte med tiden och behåller sin ursprungliga form perfekt, även om en vuxen med en stor vikt kommer att sitta på stolen varje dag. Med yttre skörhet tål en rottingstol cirka 100 kg. Det finns också några modeller med en integrerad metallram, vilket ökar dess arbetsbelastning.
  • Flexibilitet , tack vare vilken stolen kan ges vilken som helst, även den mest invecklade formen.
  • Lätthet . Man tror att naturlig rotting är tyngre än konstgjord, men sådana möbler är makalöst lättare än en analog av massivt trä. Detta gör att stolen kan flyttas från plats till plats så ofta som behövs. Tack vare denna kvalitet har det också blivit möjligt att skapa hängande modeller.
  • Minimal vård . Möbler tillverkade av naturmaterial kräver regelbundet restaurering av lackskiktet och våtrengöring, och konstrotting bör regelbundet rengöras från damm.
  • Olika modeller och inredning . Även om vi bara pratar om en rund stol, så finns det ett stort antal varianter av denna form - golv, hängande, på ett ben, gungstolar, soffor, gungor och så vidare. Detta, liksom mångfalden av färger och vävtekniker, gör att du kan välja en rundad rottingstol för nästan vilken inredning som helst från den gamla gamla Provence till det moderna loftet. Dessutom kan du välja ett lock, kuddar, kappor till stolen och helt enkelt måla det, vilket gör en exklusiv modell av en massa sak.
  • Säkerhet . Oavsett ursprung är rotting giftfri och den släta formen eliminerar risken för skada. Därför kan den runda stolen hängas upp ovanför golvet - även om den faller av kommer personen som sitter i den inte att skadas. På grund av strukturens lätthet och styrka är sannolikheten för att träffa eller införa en splinter utesluten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Man bör dock inte glömma några av nackdelarna med runda rottingstolar

  • Rund form gör stolen mycket skrymmande, så det är lämpligt att köpa den för stora rum.
  • Pris . Möbler tillverkade av naturmaterial har alltid varit högt värderade, och särskilt av rotting, eftersom det är en svår att hitta råvara. Långväga transporter och logistikproblem påverkar slutpriset på den färdiga produkten. En faux rottingstol kan vara något billigare. Men om den har en intressant design kommer detta också att påverka dess värde.
  • Rädd för yttre påverkan . En stol av naturmaterial är inte avsedd för utomhusbruk, eftersom den kan försämras i regn och överdriven sol. Och konstgjorda möbler ger inte ett sådant estetiskt nöje som naturmaterial.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

En rund fåtölj i rotting kan ha många alternativ, som konventionellt klassificeras enligt flera kriterier.

Enligt tillverkningsmaterialet - från konstgjord eller naturlig rotting

Efter typ av installation - golvstående och upphängd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De mest populära är flera modeller av golvstolar

Klassisk . Har en stabil bas (ben eller annat stöd). Detta är den vanligaste modellen, enkel och pålitlig på samma gång.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Spinning . I sådana modeller är vanligtvis endast ramen gjord av rotting, och basen med en roterande mekanism är gjord av metall eller höghållfast plast.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gungstol . Löparna med svängfunktionen fungerar som ett stöd här.

Bild
Bild

Papasan . Hemisfärisk fåtölj, kan vara med en kudde och (eller) med armstöd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mamasan . Den skiljer sig bara från den tidigare typen i storlek - om papasan -modellen är utformad för en person, kan två personer rymmas i mamasan -stolen.

Bild
Bild

Upphängda runda stolar är uppdelade enligt infästningsmetoden

  • Tak . Stolen är upphängd från en krok som förinstallerats i takytan med hjälp av en kedja eller rep.
  • Stråle . Den skiljer sig från den föregående genom att först fästs en balk i taket, sedan fixeras en krok i den och först sedan hängs kroppen på den.
  • Barbell . Det kan vara ett golvställ med en fjäder och en kedja, på vilken den roterande delen av själva strukturen är fäst.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en korgstol bör du alltid utgå från platsen. Om det är en trädgård eller en öppen veranda är det värt att titta närmare på konstgjorda rottingmodeller, eftersom det är mer motståndskraftigt mot överdriven fukt och ett överflöd av sol . Möbler tillverkade av naturliga råvaror rekommenderas för användning på en täckt terrass eller i något annat slutet utrymme. I det här fallet är det lämpligt att köpa en stol med ett mjukt överdrag eller en sittdyna.

Överdraget och dekorationsbeklädnaden bör också väljas med hänsyn till rummet där stolen ligger . Till exempel kommer möbler med dekorativa element av läder, sammet eller satin att se bra ut i korridoren eller kontoret. För köket är det bättre att välja omslag av naturliga tyger som satin eller bomull. De skapar en känsla av hemkomfort och är lätta att tvätta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stabila klassiska fåtöljer eller modeller med en roterande mekanism väljs traditionellt för vardagsrummet. En gungstol är lika lämplig i sovrummet, i vardagsrummet och på verandan.

Hängande rottingstolar köps vanligtvis för en trädgård eller en rymlig veranda . Ibland kan de också hittas i stadslägenheter - moderna nybyggnader har ofta rymliga balkonger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nästan alla alternativ är lämpliga för ett sovrum. Det kan antingen vara en fullvärdig vuxenstol eller en barns version. Ibland finns det till och med specialprodukter för djur.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Den moderna möbelindustrin glädjer konsumenten med en mängd olika former och designalternativ för rottingmöbler. Och även de traditionella klassikerna moderniseras, utrustade med olika fashionabla element.

Till exempel kan en gungstol utrustas med en elektrisk drivning som driver den, eller en massagematta istället för en traditionell kudde. Alternativt kan du föredra modeller med infällbart fotstöd. Dessa stolar liknar en schäslong.

Gungstolen är vanligtvis mycket populär bland barn. Den kan användas som vagga för spädbarns åksjuka - den rundade formen lindas runt från alla håll och ger bebisar tröst, värme och en känsla av trygghet.

Bild
Bild

Korgen (eller boet) har oftast ett horisontellt säte och rundade sidor, som smidigt förvandlas till en låg rygg, vilket endast anges villkorat här. En sådan korg har ofta en roterande mekanism.

Bild
Bild

Halvklotet liknar en boll utan ena sidan. Det finns nästan inga ryggar och armstöd här heller, och sätet har en böjd form.

Bild
Bild

Ibland görs sådana modeller inte i form av en vanlig boll, utan i form av ett ägg med ett rundat tak eller i form av en kokong med en spetsig topp. De kan vara öppna eller stängda - ett slags hus med en öppning för entrén. Detta alternativ kan vara ett bra alternativ för dem som inte har sitt eget personliga utrymme.

Rekommenderad: