Utdragbar Säng (78 Bilder): Utfällbar Våningssäng Med Koja Och Två Våningsplan För Två Vuxna

Innehållsförteckning:

Video: Utdragbar Säng (78 Bilder): Utfällbar Våningssäng Med Koja Och Två Våningsplan För Två Vuxna

Video: Utdragbar Säng (78 Bilder): Utfällbar Våningssäng Med Koja Och Två Våningsplan För Två Vuxna
Video: INCREDIBLE Space Saving Furniture - Murphy Bed Ideas 2024, April
Utdragbar Säng (78 Bilder): Utfällbar Våningssäng Med Koja Och Två Våningsplan För Två Vuxna
Utdragbar Säng (78 Bilder): Utfällbar Våningssäng Med Koja Och Två Våningsplan För Två Vuxna
Anonim

Den centrala platsen i sovrummet är alltid sängen. Hon behöver ofta mycket ledigt utrymme. Men inte alla rum är rymliga, så den kompetenta organisationen av en sovplats i ett litet område är huvudproblemet. Men detta problem kan lösas med hjälp av transformerbara möbler, nämligen en utdragbar säng.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

På senare tid har utdragbara sängar blivit mer och mer populära, vilket är ett utmärkt alternativ till traditionella möbler. Utdragbar säng på grund av dess design har många fördelar jämfört med skrymmande klassiska sängalternativ och dessutom utdragbara soffor som inte alltid är utformade för att sova:

  • Först och främst är det betydande besparingar i värdefulla mätare . I små lägenheter med ett eller två rum blir en utdragbar säng en riktig räddning. I så begränsat utrymme är det ibland inte möjligt att tilldela ett helt rum för ett fullvärdigt sovrum, och en soffa är inte alltid ett bra alternativ.
  • En bra lösning vore utdragbar säng för små studiolägenheter . Närvaron av utrymme utan väggar möjliggör placering av ett stort antal föremål, inklusive en säng. Och det bästa alternativet skulle vara en infällbar design, som sparar mätare och ger invånarna en bekväm sovplats.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ett bra alternativ för en infällbar design skulle vara för barnrum . Speciellt om rummet är litet och det bor två eller tre barn i det. Tack vare designen kan det sparade utrymmet användas för spel. En viktig fördel med infällbara strukturer är användarvänlighet. Det krävs ingen större ansträngning för att driva strukturen, även ett barn klarar det. Ett par sekunder och en bekväm sovplats är redo att användas.
  • En utdragbar säng är inte bara utrymme och enkel användning , men och harmonisk design kombinerat med ett snyggt utseende . På dagtid är sängen osynlig och är en organisk del av interiören. Ett argument för en utdragbar säng är ett rimligt pris. Att köpa en utdragbar säng kostar mindre än 2-3 separata sängar för barn. Vissa klassiska vuxensängar kostar mycket mer än en infällbar design.
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom proffsen finns det också mindre nackdelar:

  • Ett komplext installationssystem, som i regel kräver ett samtal från specialister som korrekt installerar och justerar mekanismen.
  • Långvarig användning av denna struktur kan skada golvbeläggningen och lämna spår av rullarna, särskilt i avsaknad av en matta.
  • Dessutom uppstår ibland tvister mellan barn som använder en säng i nivå över rätten att sitta ovanpå sängen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Utformningen av en utdragbar säng består av två delar: en sovplats utrustad med rullar, som kan dras ut vid behov, och en bas (sängen själv eller olika nischer). Alternativet, där basen är en säng med en inbyggd extrasäng, används för barn. För familjer med två barn som bor i samma rum är en utrullningsbar spjälsäng med en extrasäng på nedervåningen perfekt . Designen av denna typ har ett antal fördelar, inte bara jämfört med vanliga sängar, utan också över höga våningssängar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utrullningsdesignen låter dig dölja en extra kaj under den huvudsakliga. Denna design är stabil och hållbar. De minsta måtten på denna miniatyrrumsset kommer att tilltala även de minsta invånarna i rummet. Att klättra på den är inte högt och inte läskigt, men tvärtom är det till och med väldigt intressant. I standard 2-i-1-designen, under transformering, är den ena nivån alltid högre än den andra, men det finns modeller där en enkel nivåarrangemang är möjlig. För detta är fällbara ben monterade i den nedre delen, som vid behov fälls ut och båda kojerna är i samma höjd.

Bild
Bild

Vissa modeller av utdragbara alternativ för barn är utrustade med ytterligare lådor. Alternativet med en låda är mycket bekvämt att använda, eftersom det låter dig placera barnets personliga tillhörigheter, oavsett om det är leksaker, sängkläder eller kläder. De ligger under konstruktionens nedre del och är utrustade med en utrullnings- eller utdragningsmekanism, som en kaj. Förvandlingen utförs med hjälp av hjul fästa vid sidorna. De rör sig antingen längs guiderna eller på golvet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hittills tillverkar tillverkare många olika modifieringar, inte bara med lådor, utan också med stegar. Dessa små strukturer hjälper barnet att klättra till toppen på kvällen och sjunka säkert på morgonen. Vissa tillverkare utrustar sådana stegar med ytterligare lådor. Praktiska steg med en byrå erhålls. För säkerhets skull är sängens övre struktur utrustad med stötfångare som skyddar barnet från ett plötsligt fall under sömnen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Våningssängar för barn produceras inte bara med ett parallellt arrangemang av kojer, utan också med en vinkelrät installation av den nedre delen. Den nedre nivån i en sådan design blir bekvämare, eftersom det finns ledigt utrymme ovanpå. För att spara utrymme är det bättre att installera en sådan modell på hörnet av rummet. Förutom alternativen i två nivåer tillverkar tillverkare modeller avsedda för tre barn. I sådana modeller kan den övre delen antingen vara öppen eller stängd. När den är hopfälld ser en sådan modell ut som ett vanligt skåp, alla nivåer är dolda inuti.

En trelagerad säng med en kantsten av sluten typ används oftast på dagis.

Bild
Bild
Bild
Bild

För barn i skolåldern produceras modeller där podiet fungerar som grund. Podiet är baserat på en trä- eller metallram med en plan yta mantlad med plywood eller brädor. Den utdragbara sängen under dagtid är gömd inuti pallen och är nästan osynlig, eftersom ryggen är en fortsättning på själva podiet. Dess yta kan användas som ett lek- eller studieområde.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Pallbädden kan också användas för vuxna. Speciellt om rummet inte bara används som sovrum, utan också som vardagsrum. En dold, infällbar våningssängdesign för två vuxna är gömd inuti plattformen, och den övre delen används som en mysig sittgrupp. Tack vare denna design kan två möbler användas separat, eller samtidigt, men de kommer att inta en plats. En utdragbar dubbeldesign med madrass kan användas som soffa under dagen. För att göra detta, tryck inte in den helt, täck över den öppna delen och lägg kuddar på den . Grunden för en utdragbar säng, förutom podiet, kan vara en dekorativ nisch, en garderob och till och med en fönsterbräda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Utdragbara sängar klassificeras inte bara efter plats, närvaro eller frånvaro av nivåer, utan också efter storlek:

  • Till enkelsängalternativ inkluderar produkter med en sängbredd från 80 till 100 cm, deras längd ligger i intervallet 160-200 cm. Sådana mått är avsedda för barn och ungdomar.
  • En och en halv säng har en bredd på 100-140 cm, och längden på dessa modeller är 190-200 cm. Utdragbara sängar av denna bredd är mycket mindre vanliga.
  • Dubbla modeller produceras i regel av tillverkare i bredder från 160 till 180 cm med en kajlängd på 190-220 cm. Sängar med en bredd över 180 cm är i europeiska storlekar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sängar med en storlek på 160x80 cm är mest efterfrågade, de används oftast i utdragbara versioner av två- och trelagerade produkter av alla modifieringar för barn. Den nedre nivån i alla modeller är alltid 8-10 cm mindre än den övre nivån, detta beror på designens detaljer. Därför sover det yngsta barnet vanligtvis nere.

Bild
Bild

Förutom produktens bredd och längd finns det ett värde som kännetecknar sängens höjd. Det är särskilt viktigt för barns utdragbara sängar. Lägre modeller har som regel inga extra lådor i botten. I de högre modellerna är lådorna placerade under den nedre nivån, på grund av detta är den nedre kojen högre. Det finns ett sätt på vilket du kan bestämma den idealiska höjden på den infällbara strukturen. Sängen, eller snarare, dess nedre nivå, bör ligga på knänivån hos den person som den köps till.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna urvalsregel gäller inte bara barn utan även vuxna. För det är mycket svårare att resa sig från modeller med mycket låga sängar än från mönster som är i nivå med knäna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

För tillverkning av utdragbara sängar använder tillverkarna olika material:

Barnstommen och några vuxna modeller är gjorda av olika träslag . Strukturen utsätts för slipning och polering för att undvika att få små träbitar under huden. En massiv träbädd har många fördelar: naturlighet, miljövänlighet och säkerhet. Men det finns vissa särdrag: känslighet för förändringar i temperatur och luftfuktighet, dessutom kräver sådana möbler särskild omsorg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också kombinerade alternativ, där ramen är av trä, och fasaderna är gjorda av MDF eller laminerad spånskiva . MDF är träfibrer som pressas in i paneler med en speciell teknik. För att ge plattorna ett attraktivt utseende klistras de antingen över med en film eller täcks med plast eller faneras. Sådana möbler utmärks inte bara av sin höga hållfasthet, utan också av en ganska hög kostnad, som inte är mycket lägre än dess trämotstycke.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utdragbara spånskivor hör till budgetalternativet . Spånskiva av god kvalitet är ett ganska stabilt material. Möbler från det torkar inte ut och exfolierar inte på länge. Detta material är inte mottagligt för röta och mögel och är svårt att repa eller skrynkla. För att förhindra att formaldehyder tränger in i luften bearbetas detta material med PVC längs hela omkretsen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom det traditionella materialet använder vissa tillverkare metall och plast . En ram är oftast gjord av metall, och plast används i kombination med andra material som dekorerar yttre fasader. Plast är ganska motståndskraftigt mot mekanisk påfrestning och kan imitera strukturen i vilket material som helst.

Bild
Bild

Färger

Hittills tillverkar tillverkare utdragbara sängar i olika färger och nyanser. Bland de populära färgerna finns både pastellfärger och ljusa nyanser:

  • Flickor tenderar att älska varma mjuka nyanser . Små busare uppskattar den utdragbara sängen i vitt, rosa, hallon eller persika. En design i vitt ser särskilt vacker ut i ett barns sovrum. Det passar inte bara perfekt in i det inre av vilket sovrum som helst, eftersom den vita färgen passar bra i alla stilar, utan kommer också visuellt att ge rymd och fräschhet till barnrummet.
  • För förskolepojkar är färgschemat något annorlunda. Till dem tillverkar tillverkare utdragbara sängar i lila, gult, grönt och blått . Ljusa saftiga nyanser ger ett gott humör och ett hav av positivt.
  • För äldre barn och vuxna är dämpade paletter mer lämpliga. Det bästa alternativet: grå, mörkblå, brun .
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 bilder

En bred färgpalett som erbjuds av tillverkare låter dig välja det bästa alternativet som matchar rummets tema.

Hur väljer man?

Det finns vissa regler som hjälper dig att göra rätt val av en utdragbar säng. för barn och liknande design för vuxna:

  • När du köper en infällbar struktur för barn måste du först och främst uppmärksamma dess vikt . Skrymmande tung konstruktion är svår att använda, vilket är särskilt viktigt när man dagligen drar ut den nedre delen av produkten.
  • I aktiva spel använder barn ofta sängen, därför måste den vara stabil och hållbar . När du köper, glöm inte den optimala höjden och bredden på strukturen. Ju högre och smalare den är, desto mindre stabil är den, vilket betyder att den är farligare att använda, särskilt för de minsta barnen. I en säker konstruktion måste alla komponentdelar fästas ordentligt.
  • Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt ytterligare element: tillbehör och hjul. Beslagen måste vara ordentligt fastsatta på delarna. Och hjulen ska vara av optimal bredd och motståndskraftiga mot stötar, skaka under förlängning av konstruktionsdelar. Tillverkare ger som regel den infällbara delen lås som gör det möjligt att stoppa och fixera hjulen i en viss längd. De måste arbeta harmoniskt och exakt.
  • När du köper bör du också vara uppmärksam på botten av varje kaj . Det bästa alternativet skulle vara en lamellbotten snarare än massiv plywood. Rack-and-pinion designen är bättre ventilerad. Modeller där lameller fästs istället för lameller, utvecklade för ortopediska madrasser, är mer att föredra för barn, men har en hög kostnad.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • När du väljer madrasser för nivåer bör du inte köpa produkter med fjäderblock . Barn som är aktiva av naturen är mycket förtjusta i att hoppa på dem, deformation i sådana fall är oundviklig, och fjädrar är inte det bästa alternativet för korrekt utveckling av muskuloskeletala systemet. Det är bättre att välja en madrass med kokosnöt och kokos, det viktigaste är att välja hårdhetsgrad som är lämplig för barnets ålder. Materialet i madrassöverdelen måste vara vattentätt. Tyget på madrassöverdelen måste vara luftgenomsläppligt.
  • Material (redigera) från vilken barnens utdragbara säng är gjord, måste inte bara vara hållbart, utan också hälsosäkert . För att bekräfta dessa fakta måste säljaren ha kvalitetscertifikat.
  • Var uppmärksam på säkerheten vid köp både grundläggande och extra delar. Hörnen på strukturen ska vara rundade och alla delar väl polerade. Det bör inte finnas några marker eller hack i sängens ändar. Det är bättre om de skyddande stötfångarna är installerade inte bara på den övre delen, utan också på den nedre delen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Tillgänglighet av ytterligare tillbehör inte bara ökar sängens funktionalitet, utan innebär också en ökad kostnad för produkten.
  • När du väljer en produkt det är nödvändigt att ta hänsyn till kajstorleken . En del aktier skadar inte. Detta gäller särskilt flickor och pojkar i olika åldrar. För barn av olika kön skulle det bästa alternativet vara en modell där den nedre nivån fritt kopplas från strukturen. Den kan, om så önskas, installeras var som helst i rummet.
  • Varje utdragbar säng måste ha monteringsanvisningar … För att strukturen ska vara stabil och fungera korrekt är det nödvändigt att noggrant följa monteringsanvisningarna, observera sekvensen av steg och korrekt utförande av varje.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man bryr sig?

Att hålla en utdragbar säng i gott skick kräver lite ansträngning och ett antal enkla manipulationer. Särskild uppmärksamhet bör ägnas transformationsmekanismen. Smuts och damm som dyker upp i mekanismens öppna delar måste omedelbart avlägsnas med en mjuk, torr trasa. Kontroll av funktionen och användbarheten hos delar av mekanismen bör utföras två gånger om året. Testet inkluderar också smörjning av alla metalldelar i mekanismen med en speciell olja.

Bild
Bild
Bild
Bild

När man kontrollerar mekanismens funktionsduglighet bör man inte använda för brutal fysisk kraft. Ett kraftigt slag kan störa mekanismens väl samordnade funktion, och det är ibland ganska problematiskt att eliminera problemet med en tappad del. Förutom de allmänna vårdreglerna finns det särskilda rekommendationer beroende på tillverkningsmaterialet för den infällbara strukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möbler av spånskiva och MDF ska inte rengöras med lösningsmedel, bensin, slipmedel, ammoniak, klor, mastik, läsk och vax. Det är bättre att rengöra fläckar och smuts med en enkel tvätttvål eller köpa ett specialverktyg - polska. För att den utdragbara sängen ska glädjas länge ska du inte installera den för nära värmeenheterna. Det högsta tillåtna avståndet från batterierna är 0,5-0,7 m. Direkt exponering för solljus leder till deformation av den dekorativa beläggningen.

Bild
Bild

Naturliga träprodukter kan rengöras med vax, kardborreolja eller ättika. Använd inte ammoniak, lösningsmedel, silikon eller slipmedel. En säng gjord av sådant material bör skyddas mot direkt solljus och vatten i sprickor och leder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inredning idéer

Det finns många idéer för placering av utdragbara sängar. För vuxna är landningsbanan det vanligaste. Detta alternativ är särskilt relevant för enrumslägenheter. Du kan installera podiet, och med det sängen, i olika delar av rummet. Du kan placera en struktur med en säng vid fönstret, eller det kan vara i motsatt ände av rummet. Huvudsaken är att det finns plats för sängen att dras ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

För barn är pallplaceringsalternativet också relevant och oftast ligger det nära fönstret.

Förutom pallen kan utdragbar säng installeras i en garderob eller i en dold nisch. Båda alternativen, ur en materiell synvinkel, är mycket dyra. Eftersom detta arrangemang är omöjligt utan speciella transformationsmekanismer. För barn används våningssängar oftast. För smala rum är det bäst att placera produkten parallellt med fönstret. På dagtid, när den nedre nivån tas bort, fungerar den övre som en soffa. Förutom fönstret kan du installera en sådan säng på en annan bekväm plats. Det finns monolitiska sängar med eller utan trappsteg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För de små finns det modeller i form av olika föremål. Ljusa och rika färger på en sådan säng kombineras perfekt med rummets allmänna stil.

Rekommenderad: