Barnsäng Från Ett år (26 Bilder): En Spjälsäng För Ett Barn På 1 år, Modeller För Småbarn-väder

Innehållsförteckning:

Video: Barnsäng Från Ett år (26 Bilder): En Spjälsäng För Ett Barn På 1 år, Modeller För Småbarn-väder

Video: Barnsäng Från Ett år (26 Bilder): En Spjälsäng För Ett Barn På 1 år, Modeller För Småbarn-väder
Video: Barnets motoriska utveckling – ”Barn som är 1 år är rätt jobbiga” - Nyhetsmorgon (TV4) 2024, April
Barnsäng Från Ett år (26 Bilder): En Spjälsäng För Ett Barn På 1 år, Modeller För Småbarn-väder
Barnsäng Från Ett år (26 Bilder): En Spjälsäng För Ett Barn På 1 år, Modeller För Småbarn-väder
Anonim

Valet av en spjälsäng vilar helt på föräldrarnas axlar och orsakar ofta många nerver och tvister mellan makar. För ditt barn vill du verkligen välja lämplig design, lämplig i barnrummet, liksom en bekväm och funktionell sovplats. Natsömn är mycket viktigt för ett barn: under det återhämtar barnet styrka, och även processen för hans fysiska och intellektuella tillväxt sker.

Bild
Bild

Material

En spjälsäng för en bebis ska vara gjord av miljövänliga, ofarliga material. Naturligtvis är det första jag tänker på ett träd. Detta material används överallt.

Fördelarna med en koja av trä är:

  • brist på skadliga ämnen i kompositionen;
  • vackert och mysigt utseende av möbler;
  • säkerhet, även om ett barn tuggar på en spjälsäng från möbler, kommer detta inte att påverka hans hälsa;
  • enkel användning;
  • varaktighet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tall används ofta vid tillverkning av spjälsängar från 1 år. Träet av denna art är mjukt och luktar gott. Barrträsprodukter är billiga, men tyvärr kan ytan snabbt försämras från barnets tänder. Populära arter för barnmöbler är också: ek, al, björk, lönn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att minska kostnaden för produkten används ofta material som MDF, spånskiva, plast och deras kombination.

Byggsäkerhet

För ett ettårigt barn som just har lärt sig att gå är det mycket viktigt att ha en sovplats som han inte kommer att falla ur. Och även om detta händer kommer fallet inte att vara högt. Sängens struktur ska inte vingla. Barnet kan stå i det och svänga, vilket inte på något sätt bör leda till att möblerna vänder. Spjälsidorna är vanligtvis kvistar. Avståndet mellan dem ska vara mycket mindre än diametern på smulhuvudet. Annars kan det oåterkalleliga hända: barnet kan sticka in huvudet där och bli allvarligt skadat. För försäkring kan du också använda mjuka sängfoder. Deras sortiment är nu mycket brett och tillgängligt för alla smaker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Barnsängar kan också stiliseras som:

  • ett piratskepp med en ratt;
  • lastbil eller bil;
  • sovplats för Askungen.

På sängarnas sidor eller baksida kan du applicera en bild med hjältarna i dina favorit-tecknade serier eller sagokaraktärer.

De flesta modeller är utrustade med lådor för förvaring av leksaker och sängkläder.

Barnsängar är gjorda av naturliga träslag, täckta med allergivänlig färg och lack, som bevarar den naturliga skönheten i massivt trä och inte avger skadliga ämnen.

Du kan se dessa sängar på tillverkarens webbplats "Massive Murom"

Bild
Bild
Bild
Bild

För att förhindra att barnet faller ur sängen bör det finnas en skyddande del på sidan. Den ska nå minst mitten av sängen. Det är bättre att inte köpa modeller som har många dekorativa element. Sådana saker är ju av intresse för barnet: han kan plocka bort dem och av misstag svälja dem, vilket är mycket farligt.

Övre omslag

För att inte säkert skada barnet är det nödvändigt att ta hänsyn till vad sängen är täckt med. Färger och lack måste vara certifierade. Butiken måste ha ett dokument som anger säkerhetsdata för lackering för barnmöbler. Det är bättre att ta produkten utan beläggning alls, med en slät träyta.

Bild
Bild

Höjd

För spädbarn som självständigt kan komma ut och klättra in i sovplatsen kan den optimala höjden på strukturen betraktas som 0,3 m. Om spjälsängen ligger högre kommer detta att vara en stor olägenhet för både barnet och hans föräldrar. Och barnet kan helt enkelt vägra att sova på en sådan plats, eftersom många barn i så tidig ålder redan vill ha självständighet.

Bild
Bild

Olika sorter

Valet av modeller är enormt nuförtiden. Det finns en allmän uppdelning av spjälsängar för spädbarn från 1 år.

  • Babysäng från födseln till 3 år . Denna universella modell är älskad och känd av många föräldrar. Den har 2 bashöjder: en används från födseln tills barnet reser sig. En annan - upp till 2-3 år. Sidoväggen på denna spjälsäng är avtagbar, vilket gör det möjligt att använda den av en redan mogen bebis.
  • Spjälsäng med lådor . Olika konfigurationer av modeller med lådor möjliggör den mest kompakta och praktiska förvaringen av barnsaker. Det enda problemet kan vara nyfikenheten på barnet, som definitivt vill se vad som finns i dessa trälådor. Men för att förhindra detta kan du använda speciella barnfästen.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Byrå säng . En variant av den tidigare modellen. Den enda skillnaden är att förutom lådorna sitter en liten byrå på sidan.
  • Cabriolet säng . Den kan ändra sin konfiguration genom att öka i längd och bredd, eller till och med gömma sig i väggen. Det finns många modeller av denna typ. För små lägenheter är detta det bästa alternativet.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Bäddsoffa . Om du tar bort elementen från denna spjälsäng blir det till en soffa.
  • Stolsäng . För små rum, eller en situation där föräldrar sover i samma rum som sitt barn, kan detta vara lämpligt. En sådan koja kan enkelt förvandlas till en stol.
  • En säng för småbarn . Om familjen har två små barn födda efter varandra kan du köpa en mycket bekväm våningssäng. Hon kommer att hjälpa till att spara utrymme i rummet, samt föra samman små bröder och systrar. Det finns modeller där en del är gömd i en annan. Dessa sängar, avsedda för spädbarn, har ingen signifikant höjdskillnad, vilket gör att barn kan vila säkert och inte orsakar onödig oro för föräldrar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett stort urval av tillverkare, produktkonfiguration och sängdesign gör att du kan välja en modell för varje smak och priskategori.

Rekommenderad: