Massiva Träsängar: Med Stötfångare För Barn Från 3 år, Med Lådor Och Våningssängar, Modeller Från Massiv Björk, Bok Och Andra Träd

Innehållsförteckning:

Video: Massiva Träsängar: Med Stötfångare För Barn Från 3 år, Med Lådor Och Våningssängar, Modeller Från Massiv Björk, Bok Och Andra Träd

Video: Massiva Träsängar: Med Stötfångare För Barn Från 3 år, Med Lådor Och Våningssängar, Modeller Från Massiv Björk, Bok Och Andra Träd
Video: Jensen - Dream - Assembly guide 2016 2024, Mars
Massiva Träsängar: Med Stötfångare För Barn Från 3 år, Med Lådor Och Våningssängar, Modeller Från Massiv Björk, Bok Och Andra Träd
Massiva Träsängar: Med Stötfångare För Barn Från 3 år, Med Lådor Och Våningssängar, Modeller Från Massiv Björk, Bok Och Andra Träd
Anonim

Valet av barnmöbler är inte en lätt uppgift, eftersom barnet inte bara behöver bekväma, men också funktionella, såväl som säkra för hälsomöbler. Samtidigt är det önskvärt att det också har ett attraktivt utseende. Det viktigaste i barnrummet är sängen, eftersom barnet tillbringar de första månaderna i det. Sängar av naturligt trä är särskilt efterfrågade. I artikeln kommer vi att överväga fördelar och nackdelar med sådana produkter, göra en översikt över arten, prata om vilka trädslag som används och ge råd om val.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Massivt trä är ett naturmaterial som består av massivt eller limmat trä. Barnsängar av massivt trä är gjorda av olika arter, som alla har vissa egenskaper. I jämförelse med analoger av MDF eller spånskiva, samt metall och plast, har modeller av naturligt trä många fördelar . Först och främst bör hållbarheten för sådana produkter noteras, de kan förbli oförändrade i flera år, sedan kan de säljas vidare. Naturligt trä säkerställer tillförlitligheten och hållbarheten hos spjälsängarna för spädbarn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den största fördelen med matrisen är dess naturlighet och miljövänlighet.

Materialet har en fördelaktig effekt på barnets hälsa, orsakar inte allergier . Möblerna är lätta att ta hand om, det räcker med att torka av den med en fuktig trasa så att det inte samlas damm. Det attraktiva utseendet säkerställs av träets vackra konsistens. En sovplats av naturligt trä ger ditt barn en sund och sund sömn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Av nackdelarna med massivträsängar kan man peka ut det faktum att vissa modeller av mjuka träslag börjar spricka och torka med tiden . Detta problem kan undvikas om du väljer produkter inte från tall, utan från bok, björk och andra hållbara arter. En annan nackdel kan vara höga kostnader, men kvalitet har ett pris.

Det låga priset på möbler i naturligt trä bör varna köparen. I det här fallet är det bättre att spela det säkert och be säljaren om dokument eller ett kvalitetscertifikat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Primära krav

Det finns alltid vissa krav på möbler avsedda för barn. Produkterna måste vara pålitliga, stabila, ha en lång livslängd, ha ett attraktivt utseende och vara säkra ur miljösynpunkt. Alla dessa punkter matchas helt av träsängar. Matrisen avger inga hälsofarliga ämnen och har en gynnsam effekt på barnets hälsa. Träet är lätt att bearbeta, vilket gör att du kan ge det en rundad form och ta bort vassa hörn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vanligtvis, matrisen är inte färgad för att bevara dess allergivänliga egenskaper . Endast ibland täcks produkter med ett vattenbaserat färg- och lackskikt. Det är obligatoriskt att ha höga sidor, varav en kan sänkas något.

Eftersom barnet kommer att tillbringa större delen av tiden i sängen, ska det vara så bekvämt och säkert för honom som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Moderna möbelbutiker erbjuder ett brett utbud av massivträsängar, bland vilka även den mest krävande föräldern kan hitta ett alternativ för sitt barn. Det finns flera huvudtyper.

Vagga

Barnsängen är avsedd för spädbarn från födseln till 6-7 månader. Den består av en svängande vagga, som är placerad på två stolpar. Moderna modeller är utrustade med ett elektroniskt svingsystem, ljuseffekter, musik och leksaker . Vissa produkter kan till och med styras med en fjärrkontroll. Vaggarnas mått är standard - 90x45 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nyfödd säng

Denna produkt är en sovplats med höga sidor, varav en är höjdjusterbar. Standardstorleken är 120x69 cm . Sådana modeller är avsedda för barn under 3 år.

De flesta barnsängar för nyfödda är utrustade med lådor för förvaring och hjul för enkel förflyttning.

Bild
Bild

Transformator

Mycket bekväma sängar som bokstavligen växer med sin ägare. Inledningsvis består designen av en koja med sidor, en byrå med ett skötbord ovanpå och en låda i botten. När barnet växer omläggs byrån om på golvet, sidorna tas bort och en ny madrass läggs på sovplatsen . Det visar sig en och en halv säng.

Sådana produkter är lämpliga för barn från födseln till tonåren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Arena

Designen är mer utformad för lek än för att sova, eftersom botten är praktiskt taget på golvet. Här kommer barnet säkert att kunna spendera tid omgiven av favoritleksaker, medan mamman är upptagen med sitt eget företag. Höga sidor låter inte barnet komma ut.

Numera är hörnarenor mycket populära, de är mer kompakta och lättare att fälla.

Bild
Bild
Bild
Bild

Våningssäng

Perfekt för familjer med två barn från 4 år. Om det finns tre barn kan du köpa en produkt på beställning, där det kommer att finnas en extra utrullningsbar ottomansk säng. I detta fall bör särskild uppmärksamhet ägnas åt trappan till andra våningen - den måste vara stabil och närvaron av sidor som säkerställer säkerheten under sömnen. Om det bara finns ett barn i familjen kan du köpa en vindsäng till honom, där det finns en sovplats högst upp och under – arbetsområde eller skåp.

En original lösning skulle vara att installera stugbäddar för två barn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka träslag används?

Moderna möbeltillverkare använder cirka 40 typer av raser för tillverkning av produkter. Innan du köper en spjälsäng i massivt trä rekommenderas det att kontrollera med säljaren vilket trä det är tillverkat av, eftersom varje typ har vissa egenskaper. Mjukare material är lämpliga för produkter avsedda för nyfödda. Hårda betyg är idealiska för att göra en ram och bas eller för en säng för vuxna barn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Följande raser utmärks för produktion av barnmöbler.

Björk

Det vanligaste materialet för barnsängar, eftersom det har ett intressant naturmönster och en fullständig frånvaro av knutar. Träets höga densitet ger möblerna hållbarhet, och allergivänlighet och luktlöshet gör det möjligt att göra barnvaggar av björk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tall

Alla vet om de här läkandets egenskaper . Den hartsartade rasen har hög styrka och en livslängd på 15 år, vilket gör att du kan överföra en sovplats till yngre barn.

Tallmöbler har en acceptabel kostnad, hög användbarhet och säkerhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bok

Känd för sin hållbarhet och flexibilitet, kan den göra vacker inredning för barnmöbler. Materialets struktur liknar ek, men kostnaden är mycket lägre.

Bild
Bild

Ek

Den mest värdefulla rasen som används för att göra dyra spjälsängar. Det rika färgområdet gör att du inte kan lacka träet. Ekmöbler har ökad styrka, stabilitet och långsiktig livslängd.

Ek har speciella egenskaper som hjälper till att återställa energi under sömnen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Aska

Trots den tunga vikten har askbäddarna ett attraktivt utseende. Denna ras är känd för sin ökade elasticitet, vilket gör det möjligt att producera böjda dekorativa element som gör möbler ännu mer attraktiva.

Bild
Bild

Designalternativ

Det finns många intressanta designlösningar för inredning av spjälsängar.

Tråd

Om träslaget inte är för tätt kan det dekoreras mycket snyggt med sniderier. Med en laser graverar befälhavaren vackra mönster, vapensköldar, en ritning efter eget val eller initialerna till ett barn.

Ristningen på möbler i vitt ser särskilt vacker ut.

Bild
Bild

Tematiska produkter

Ett barn kan bli överraskad genom att ge honom en säng med originaldesign

Bilsäng . Perfekt för en förskolepojke som älskar att leka bilar. De mest populära produkterna är de som imiterar racing- eller personbilar, men det finns också lastbilar. Matrisens struktur gör att du kan använda valfri färg för att lägga till ljushet till möbler och till design - originalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skeppssäng . Möbler i nautisk stil passar unga pirater. Ramen på dessa sängar är gjord av mörkt trä. Dekorationer som en kanon, ett roder, en flagga och skattkistor ger rummet en touch av smak.

Bild
Bild
Bild
Bild

Flygplansäng . Ganska dyrt alternativ, att imitera en riktig cockpit eller en design med propellrar och vingar. Om ditt barn drömmer om att bli pilot, kommer denna säng säkert att tilltala honom.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tågsäng . Detta är en enorm två-nivå struktur som ser ut som ett ånglok. Hon kommer att intressera både tjejer och pojkar. På första våningen finns det en sovplats med små sidor, och på den andra finns en hemlig plats för spel eller avkoppling, där barnet kan ordna sitt personliga hörn. Skikten kan bytas om så önskas.

Ett stort plus med denna modell är närvaron av lådor för förvaring.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

Det finns flera regler för att välja en barnsäng. Låt oss överväga de viktigaste.

Storleken

För att sängen ska vara bekväm och säker är det nödvändigt att ta hänsyn till barnets ålder vid köp. Storleken på möblerna och sidornas höjd beror på detta. För nyfödda är en sovplats på 120x60 cm avsedd, för barn 4-6 år kan du välja produkter på 1600x700 mm. Barn 10 år och äldre rekommenderas att ta pålitliga modeller som mäter 80 x 190 cm . Det finns också mellanprodukter för barn 7-9 år med en storlek på 80x160 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färg

Arrayen har ett vackert naturmönster och ett brett utbud av färger. Men vissa tillverkare föredrar att måla naturmaterial så att det passar bättre in i det inre av rummet. De mest populära är ljusa färger - vitt och beige , de passar perfekt in i alla rum.

Choklad och wenge är inte sämre i efterfrågan än de tidigare alternativen, eftersom de anses vara universella . Blå, röda, rosa, gröna nyanser används vanligtvis för dekoration, men vissa tillverkare föredrar att måla hela strukturen i ljusa färger för att ge rummet ett glatt utseende och barnet - ett optimistiskt humör.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterligare element

Vissa tillverkare utrustar sina modeller med intressanta designlösningar

Inbyggd musikspelare . Denna funktion är tillgänglig i spjälsängar för nyfödda. Det räcker med att trycka på knappen på kroppen, och vaggvisan för barnet börjar spela.

Bild
Bild

Inbyggd lampa . En annan användbar sak som är monterad i fodralet.

Det är mycket användbart både för småbarn, så att de inte är rädda på natten och för äldre barn som gillar att läsa innan de går och lägger sig.

Bild
Bild

Smidda detaljer . Intressanta lockar och mönster kommer att dekorera alla spjälsängar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tak . Detta element kommer att vara en underbar dekoration för ett flickrum. Det ger sovplatsen ett vackert och känsligt utseende. Barnet kommer att kännas som en riktig prinsessa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Temasängar . Sådana produkter kommer att glädja alla barn, eftersom de skiljer sig väsentligt från standardmodeller. Men kostnaden för sängar är ganska hög, och barn växer upp snabbt och de blir uttråkade med en bilsäng / tåg / flygplan. Därför föredrar de flesta föräldrar standardmodeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel i interiören

Ett lyxigt våningssänghus av trä i vita och blå toner passar perfekt in i ett rum för pojkar. Den andra nivån är utrustad med höga stötfångare för barnets säkerhet. På den första fungerar två skär med fönster som begränsare. De en och en halv kojerna är rymliga nog för att rymma även ett vuxet barn . Inuti huset finns öppna hyllor för böcker och leksaker, belysningen ger dig möjlighet att läsa innan du lägger dig. Trappan och sängens nedre del är utrustade med utdragbara förvaringslådor.

Räcken hjälper barnet att klättra lugnt upp och rutschbanan på vänster sida gör det roligt att gå ner.

Bild
Bild

Den här solida bilmodellen är ett utmärkt val för små ryttare . Bilens ljusröda färg väcker uppmärksamhet. Designen innehåller en liten sida, en öppen hylla för leksaker och en låda.

Bild
Bild

En våningssäng med loft och en ottoman på bottenvåningen passar perfekt in i ett rum för en tjej från 6 år . Ljus färg och klassisk design gör modellen mångsidig. På nedervåningen kommer barnet att kunna läsa, ta böcker från öppna hyllor, titta på TV, spela på datorn. På andra våningen finns en säng med stötfångare. Bekväma steg är utrustade med lådor.

Rekommenderad: