Ett Skrivbord Med Lådor För En Student (46 Bilder): Storlekar På Barnhörnsmodeller Med Hyllor För Två Barn

Innehållsförteckning:

Ett Skrivbord Med Lådor För En Student (46 Bilder): Storlekar På Barnhörnsmodeller Med Hyllor För Två Barn
Ett Skrivbord Med Lådor För En Student (46 Bilder): Storlekar På Barnhörnsmodeller Med Hyllor För Två Barn
Anonim

När ett barn går i skolan åtföljs detta ofta av en byte av möbler. En av de viktigaste möbler som en student kommer att använda varje dag är ett skrivbord. Trots massan av alternativ som erbjuds av märken till salu kan inte alla köp kallas framgångsrika. Varför händer detta och hur man gör rätt val, låt oss ta reda på det.

Bild
Bild

Funktioner och grundläggande krav

Ett skrivbord för en student - möbler med egna nyanser. Det räcker inte att köpa en produkt av tillräcklig storlek och rimlig kostnad. Du måste ta det som är bekvämt för barnet och hjälper dig att behålla rätt hållning. Samtidigt får vi inte glömma funktionaliteten: det bästa bordet är det som har rymliga lådor för läroböcker, anteckningsböcker, album, färger och andra skolmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Extern undersökning av produkten måste utföras med beaktande av de grundläggande kraven . Dessa inkluderar inte bara en bekväm höjd, vilket påverkar barnets hållning. Dimensionerna på själva bänkskivan, djupet och volymen på lådorna, mjukheten i mekanismen för deras utrullning är viktiga. Det är värt att tänka på harmonin i bordets färgkombination med de möbler som redan finns i barnrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom ska elevens skrivbord inte störa utrymmet . Därför måste du ta hänsyn till platsen innan du köper den. Du måste också se till att ljuset faller från höger sida, för ingenting bör blockera det när barnet är upptaget med att läsa eller göra läxor. Det är omöjligt att inte nämna barnets preferenser: alla föremål ska finnas till hands så att barnet vid behov snabbt kan få dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Därför är komfort, bekvämlighet, harmonisk kombination med andra möbler viktigt. Dessa är dock långt ifrån alla punkter som du bör vara uppmärksam på när du köper. Ett av problemen med valet kan vara ett brutet perspektiv på barnkammarens layout. I det här fallet måste du välja det alternativ som med ett minimum av ockuperat utrymme är det mest funktionella.

Olika sorter

Idag producerar varumärken många modeller av skrivbord för skolbarn. Ett brett utbud av erbjudanden låter dig välja det alternativ du vill ha, med hänsyn till budgeten och bilderna för ett visst rum. Konventionellt kan alla typer delas in i raka, vinklade och alternativ, som är en integrerad del av skolhörnan. Varje konstruktionstyp har sina egna egenskaper, fördelar och nackdelar. Dessutom kan produkterna utformas för en eller två användare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klassiska rektangulära produkter klassificeras som raka eller linjära. De kan vara traditionella eller långsträckta, med lådor på en eller två sidor. I själva verket är detta en sken av ett skolbord, men det är mer bekvämt och funktionellt. Arrangemanget av lådorna på produkten kan vara annorlunda, utöver dem kan borden utrustas med öppna eller stängda hyllor, där du om så önskar kan dölja en portfölj, fritidslitteratur och föremål för barns hobby.

Bild
Bild
Bild
Bild

De liknar datorbord, som också kan anpassas för att skriva produkter för skolbarn . Å ena sidan är de ganska funktionella, men å andra sidan är de inte alltid praktiska. I det här fallet är det värt att välja rätt alternativ individuellt, eftersom det sällan är vilken modell av ett datorbord som har stängda fack för saker på båda sidor. Som regel är endast hälften av strukturen stängd, eftersom den andra utförs för att installera systemenheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa produkter är dock praktiska eftersom uppsättningen kan innehålla ett hyllställ. Naturligtvis kan det inte kallas praktiskt, eftersom du kommer att behöva torka dammet hela tiden. Men det kan anpassas för skolans kontorsmaterial och läroböcker. Sådana produkter har högst tre lådor (högst fyra). Nackdelarna inkluderar bordsskivans funktioner, som kan ha speciella fack för CD -skivor, vilket minskar arbetsytans användbara yta och ofta inte alls behövs för arbete vid bordet. Ingen utdragbar tangentbordspanel behövs heller.

Bild
Bild

Hörnbord är bra för små rum . De köps när det är nödvändigt att använda hörnet av barnkammaren på det mest rationella sättet. Layouten är naturligtvis inte den mest framgångsrika, men om det inte finns någonstans att gå, går det också. Det viktigaste i detta fall är ljusflödets riktning, för utan ordentlig belysning finns det en stor risk för synskada. Hörnbord för skolbarn kan vara både traditionella och datorbaserade. Skriftliga sorter ger olika sittplatser. I detta fall kan hörndelen placeras både till vänster och till höger. Det önskade alternativet köps baserat på rummets egenskaper. Detta inkluderar också L-formade modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett bra köp är de saker som följer med skolhörn. Som regel är de ganska funktionella och organiserade, har bekväma och rymliga lådor och en bekväm sittställning. Sådana produkter är bra eftersom de avsevärt sparar utrymmet i barnrummet. Ofta, förutom lådor, är modellerna utrustade med hyllor och sidorack.

Material (redigera)

Skrivbord är gjorda av olika råvaror. Det överlägset bästa materialet är trä. Sådana möbler kännetecknas av hållbarhet och förstklassigt utseende. Trä är ett miljövänligt material, det är inte skadligt för barns hälsa och är pålitligt. Om det behövs kan massivträbordet repareras, vilket inte kan sägas om andra alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta, för budget-typ skrivbord, använder tillverkare träderivat (till exempel spånskiva). Innan du köper en sådan produkt måste du noggrant studera intyget om dess överensstämmelse med säkerhetsstandarder, eftersom skadliga ämnen ofta används vid tillverkning av sådana möbler. Sådana produkter har en kortare livslängd, och de är sämre i styrka än trä motsvarigheter. Ibland används också hållbart glas i produktionen, även om sådana alternativ knappast kan kallas lämpliga för barn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nyanser av färg

Idag kan färgvalet för alla möbler endast begränsas av köparens preferenser. Dock bör skrivbordet anpassas till arbetshumöret, så när du köper det bör du välja en neutral grå färg eller en produkt i naturliga träfärger. Svart ton är för dyster, vita - märken, färgade och ljusa - oavsett modellens svårighetsgrad kan störa koncentrationen. Tonen i wenge-ek (både ljus och mörk), beläggningar i nyanser av valnöt, al, bok och andra alternativ i brun och brun-terrakotta ser vacker ut i interiören. Om du planerar att köpa ett skolhörna bör du föredra beige eller grönaktiga alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilket ska man välja?

Låt oss kort belysa de viktigaste punkterna som gör att du kan köpa en riktigt högkvalitativ och bekväm produkt. Först och främst behövs mätningar av bänkskivan, så det blir lättare att välja önskat alternativ. Genom att känna till de övergripande dimensionerna blir det lättare att navigera hur man organiserar arbetsplatsen med största komfort. Beroende på modell kan du behöva plats för en arrangör, skrivbordslampa, bärbar dator, pennfodral.

Bild
Bild

Antalet lådor bör vara tillräckligt för att rymma alla läroböcker och anteckningsböcker inuti . Det är bra om det finns tillräckligt med dem för sektioner för oförberedda och redan genomförda lektioner. Så barnet behöver inte ständigt gräva bland böckerna och samla en portfölj från kvällen till skolan. Djupet ska inte vara stort: det är bättre att ha flera lådor. Samtidigt är det tillräckligt att stora läroböcker, anteckningsböcker, pennfodral, pennor kan läggas inuti lådan.

Bild
Bild

Bordsskivans optimala bredd bör vara i genomsnitt 80 cm. Detta räcker för att barnet ska sitta vid bordet och sprida ut allt som är nödvändigt framför honom. Om det finns meterbredd i butikens sortiment kan du också ta dem. Barnet växer, och överflödet av bredd gör att han inte kan krypa vid bordet, vilket är viktigt för korrekt bildning av den växande kroppens hållning. När du köper måste du tänka på vilken typ av pennor. Alternativ med tillbehör med vassa kanter eller dekor är inte lämpliga. Du kan skära dig själv på sådana handtag. Du måste titta för att göra dem bekväma och pålitliga, med bra fästelement, för om barnet ständigt använder lådorna ska handtagen inte falla av.

Bild
Bild

Bordets höjd ska vara tillräcklig så att elevens ben inte dinglar . Om du inte planerar att byta möbler ofta är det värt att välja rätt stol med fotstöd. Detta kommer att förlänga bordets livslängd och främja en bra och vacker hållning. Ljuset ska falla från vänster. Därför, om du planerar att installera en bordslampa, är hörnversionen med en längre höger sida inte lämplig att köpa.

Bild
Bild

Vad mer ska du vara uppmärksam på?

Ett litet barn behöver inte ta dyra möbler. Glöm inte att under drift kan envis smuts och skador uppstå på bordsskivan (spår från kulspetspennor, kontorkniv, bläck, kompasser). Det är bättre att byta ut bordet om några år än att oroa sig för säkerheten varje dag och vänta på att barnet ska lära sig att vara snyggt. Du bör inte köpa alternativ med plastfärg, eftersom det hos någon kan framkalla en allergisk reaktion.

Bild
Bild

När du köper måste du vara uppmärksam på antalet användare . Till exempel, det finns inget behov av två skolbarn att krypa ihop vid ett klassiskt bord. I det här fallet måste du antingen köpa en produkt för två användare eller köpa ett bord för varje barn, om utrymmet i barnkammaren tillåter det. När man undersöker lådans mekanism är det nödvändigt att inte bara ta hänsyn till rörelsens mjukhet: även beslagets material är viktigt. Om den är av dålig kvalitet går produkten snabbt sönder.

Bild
Bild

De önskade måtten på bordsskivans längd kan variera från 1 meter till 125 cm eller mer. För två barn räcker det med ett bord med en bredd på 1, 5-1, 6 m. Denna modell gör att du kan placera barn mittemot varandra utan att kränka varje elevs utrymme. Samtidigt räcker det som regel med standardbordslängden för dem. Du kan också köpa en bumerangmodell av vinkel, vars sida har identiska dimensioner. Så du kan också organisera en arbetsyta för två barn. Men med tiden kommer barnen fortfarande att vilja ha separata bord. Och ständigt justera riktningen för ljusflödet av bordslampor så att det inte träffar den andra eleven i ögonen kommer snabbt att bli uttråkad.

Bild
Bild

När du köper ett skrivbord för tvillingar eller bara två studenter måste du vara särskilt uppmärksam på dess organisation. Lådorna måste delas lika för att varje barn ska kunna använda sina egna utan att störa det andra. Om bordet ligger nära en bred fönsterbräda kan du också använda det, även om det blir svårare att få de nödvändiga tillbehören.

Rekommenderad: