Klassiska Gardiner I Sovrummet: (28 Bilder): Design I Stil Med Klassikerna, Gardiner 2021

Innehållsförteckning:

Video: Klassiska Gardiner I Sovrummet: (28 Bilder): Design I Stil Med Klassikerna, Gardiner 2021

Video: Klassiska Gardiner I Sovrummet: (28 Bilder): Design I Stil Med Klassikerna, Gardiner 2021
Video: Montering af gardiner - Garant 2024, April
Klassiska Gardiner I Sovrummet: (28 Bilder): Design I Stil Med Klassikerna, Gardiner 2021
Klassiska Gardiner I Sovrummet: (28 Bilder): Design I Stil Med Klassikerna, Gardiner 2021
Anonim

Interiörklassiker är en designteknik som inte går ur mode, vilket tyder på en traditionell kombination av elegans och lyx, symmetri och lugna färger. Mjuka linjer och mjuka djupa toner lägger till mys och lugn i interiören. Det är därför den klassiska stilen oftast väljs för sovrummet, eftersom den här platsen ska vara särskilt bekväm, främja god vila. Klassiska gardiner för sovrummet är utformade för att skydda rummet mot solljus och nyfikna ögon, och de sätter också tonen för hela miljön . Vanligtvis väljs gardinerna i samma stil som överkastet, en sådan ensemble kompletterar designen av sovrummet.

Bild
Bild

Val av funktioner

När du väljer de gardiner som är mest lämpliga för inredningen är det nödvändigt att ta hänsyn till andra nyanser som påverkar rummets utseende - belysningen av rummet, dess storlek, möbeltätheten, takhöjden, väggarnas proportioner. I enlighet med dessa parametrar kan du slå utrymmet, visuellt expandera det eller omvänt "störa".

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är mycket viktigt att komma ihåg att gardinerna från fotot i katalogen kan se väldigt annorlunda ut i ditt sovrum. Varje situation är individuell, var noga med att ta hänsyn till detta.

Rymliga rum ger mer flexibilitet vid val av gardiner. Mörka tunga gardiner i klassisk stil och deras ljusare och luftigare "bröder" i pastellfärger kommer att se bra ut här. Men för ett litet rum är det bäst att välja lätta tyger i en ljuspalett för att visuellt utöka rummet. Man bör dock komma ihåg att tyget i alla fall ska vara tätt och inte släppa in solljus eller nattbelysning av staden.

I klassiska versioner används två rader gardiner för att inte överbelasta utrymmet i ett litet sovrum. Dessa är enkla gardiner, inte belastade med pretentiösa dekorationer och lätt tyll som släpper igenom ljus och luft på dagtid.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar

Huvudsyftet med sovrumsgardiner är att skapa en avkopplande miljö för vila och sömn, därför bör ljusa nyanser av tyg undvikas. Lugna, djupa toner kommer att ge en psykologisk atmosfär av värme och komfort.

Färgen på gardinerna bör betona den övergripande designen av interiören, överlappa med resten av elementen och de viktigaste "hjältarna" i rymden : tapeter, klädsel och överkast. Färgschemat för gardiner (som en av de ljusaste platserna i sovrummet) kan betona finishen och dölja brister, markera accenter och visuellt ändra rummets storlek.

Bild
Bild
Bild
Bild

En bra teknik som låter dig visuellt utöka utrymmet är att använda tyger med skimmer i själva konsistensen - det här är satin, siden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Deras dämpade glans kommer att se bra ut i det inre av sovrummet, vilket gör inställningen lyxig. Det bör dock komma ihåg att sådana tyger av mörka nyanser kan ge ett litet rum ett utseende av trängsel och slöhet. För miniatyrrum med lågt i tak är det bättre att välja ljusa nyanser som matchar tapeten i ton.

Bild
Bild

Textur och mönster

Den dubbla kombinationen av lättflygande tyg (tyll, organza) och täta ljusabsorberande gardiner är särskilt populär hela tiden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna kombination är standard, men när det gäller textur och design är olika alternativ möjliga: från ljusa gardiner med gångjärn till massiva klassiska gardiner med draperi. De senare ser lyxiga ut i rymliga rum, särskilt om materialens färger är i harmoni med väggdekorationen. Men i ett litet rum blir de onödigt skrymmande, även utförda i pastellfärger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sovrumsgardiner skiljer sig också åt i hur gardinerna fästs i fästena. Dessa kan vara öglor, klipp, flätor eller öljetter. Vanligtvis beror utformningen av bindningarna på tygets typ och vikt.

Dekoration för gardiner

Även svårighetsgraden av klassiska gardiner, om de görs på beställning, kommer att göra interiören original och unik. Designers kommer att visa kreativitet och talang, och modern skräddarsydd teknik och tillbehör kommer att lämna ett stort utrymme för fantasi.

Gardiner och slipsar gjorda i form av rosetter eller broderier, kompletterade med pärlor eller buggar är mycket vanliga dekorationer för gardiner . Med rätt tillvägagångssätt på detta sätt kan du "återuppliva" även det mest strikta och enkla gardintyget. Men här är det mycket viktigt att ha en känslig smak och känsla av proportioner. Utan expertråd från en designer kan du enkelt glida in i vulgaritet och smaklöshet.

Bild
Bild

Asymmetriska tyllgardiner är en extravagant dekoration. Denna metod används dock bäst endast i extrema fall, när du behöver slå några inte särskilt vackra inredningsdetaljer.

Så valet av klassiska sovrumsgardiner öppnar många alternativ och möjligheter . Om du drömmer om lyx och en lugnande atmosfär, och storlek på sovrummet tillåter, välj de dämpade tonerna av choklad och vinröda nyanser. I det här fallet kommer kokande vita gardiner att utsökt betona djupet av gardinernas färg. Om sovrummet är litet, kommer ljusa nyanser av gardiner som matchar väggdekorationen att visuellt utöka utrymmet och fylla det med extra ljus.

Rekommenderad: