Korta Gardiner Till Fönsterbrädan I Det Inre Av Sovrummet 2021 (60 Foton): Gardiner I Sovrummet Utan Balkong, Design Av Korta Gardiner

Innehållsförteckning:

Video: Korta Gardiner Till Fönsterbrädan I Det Inre Av Sovrummet 2021 (60 Foton): Gardiner I Sovrummet Utan Balkong, Design Av Korta Gardiner

Video: Korta Gardiner Till Fönsterbrädan I Det Inre Av Sovrummet 2021 (60 Foton): Gardiner I Sovrummet Utan Balkong, Design Av Korta Gardiner
Video: Små tips för enkla förändringar - Gardiner till sovrummet 2024, April
Korta Gardiner Till Fönsterbrädan I Det Inre Av Sovrummet 2021 (60 Foton): Gardiner I Sovrummet Utan Balkong, Design Av Korta Gardiner
Korta Gardiner Till Fönsterbrädan I Det Inre Av Sovrummet 2021 (60 Foton): Gardiner I Sovrummet Utan Balkong, Design Av Korta Gardiner
Anonim

Textilier gör att du kan göra interiören mer bekväm, vacker och hemtrevlig. Speciellt när det gäller att inreda ett sovrum, där inställningen ska främja avkoppling. Naturligtvis är gardiner oumbärliga här.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det moderna valet av gardiner är nästan oändligt. För ditt hem kan du köpa modeller av olika densiteter, längder, färger, mönster. Traditionellt har långa gardiner valts till sovrummet, men under de senaste åren har beskurna gardiner kommit fram . Fördelarna med sådana gardiner, deras sorter och modetrender angående denna typ av inredning kommer att diskuteras i vår artikel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

9 bilder

Fördelar och nackdelar

Om vi jämför gardiner av olika längd, så har korta vissa fördelar jämfört med långa modeller:

  1. Enklare åtkomst till fönstret . Fönsteröppningen är endast delvis stängd, detta underlättar åtkomst till blommorna på fönsterbrädan. Korta gardiner gör det lättare och snabbare att öppna fönstret vid behov. Dessutom kommer varm luft från värmeenheter snabbare in i rummet.
  2. Lätt att underhålla . Korta gardiner är mycket snabbare och lättare att tvätta och stryka än långa.
  3. Perfekt för att dekorera en fönsteröppning med en balkongdörr .
  4. Ett brett utbud av modeller, material, färger och tryck .
  5. Korta gardiner ser väldigt harmoniska ut i ett litet rum . De "döljer" inte höjden och minskar inte rummets yta.
  6. Gardinernas längd gör att du kan placera en säng, soffa, fåtöljer, bord och andra möbler bredvid fönstret . Gardinerna kommer inte i vägen eller blir förvirrade.
  7. Gardiner stör inte naturligt ljus, men de låter dig dölja rummet i rummet från nyfikna ögon .

Tillsammans med fördelarna har korta gardiner sina egna nackdelar jämfört med sina motsvarigheter. Bland dem:

  1. Smala fönsteröppningar är inte lämpliga för sådana gardiner .
  2. Korta gardiner döljer inte gamla radiatorer , skalande fönsterbrädor, sprickor eller andra deformationer av väggen under fönstret.
  3. Vissa designalternativ för korta gardiner är mycket dyra .
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Bland det moderna överflödet av designalternativ för fönsteröppningar kan flera av de mest populära och efterfrågade urskiljas:

  • London gardiner på grund av deras designfunktioner kan de enkelt ändra längden. Det vill säga att de kan sänkas till hela fönstret eller höjas nästan till gardinen med hjälp av specialband. När de lyfts samlas gardinerna i stora, mjuka veck, vilket ger ytterligare charm och charm till dessa gardiner.
  • Franska gardiner . Denna eleganta, snygga och mycket vackra dekoration av fönster går tillbaka till medeltiden, då palats och adels kammare dekorerades med sådana rikt draperade gardiner. Idag finns sådana gardiner allt oftare i moderna interiörer. Vackra, dyra, lätta och glänsande material (organza, taft, siden) används för att sy.
  • Österrikiska gardiner ser visuellt ut som en duk med horisontella veck längst ner. De är av medellängd och brukade kallas skalade. Huvudsyftet med sådana gardiner är inte bara dekorativ överklagande, utan också i deras funktionalitet. De skyddar rummet från penetration av kall luft från fönstret. Bomull, ull och andra material används för tillverkning.
  • Romerska gardiner anses vara ett av de mest praktiska och billiga alternativen för modern fönsterutrymme. De innehåller inte många veck eller komplicerade draperier. Visuellt är de en slät, jämn duk som helt eller delvis kan täcka fönstret. De är mycket kompakta, perfekt kombinerade med olika inredningsstilar och i harmoni med alla möbler, tillbehör och inredningsartiklar.
  • Rullgardiner - modernt, elegant fönsterdekorationsalternativ. Perfekt för minimalistiska områden (hi-tech, loft). Duken kompletteras ofta med en tredimensionell bild, vilket gör det möjligt att mycket effektivt dekorera och komplettera sovrummets inredning. För deras tillverkning används täta hållbara material som perfekt stänger rummet från starkt solljus och sommarvärme.
  • Japanska gardiner skiljer sig från allmänt accepterade modeller i sin design. Dessa är snarare skjutbara paneler för att dekorera fönsterutrymmet. Oftast används de i rymliga rum med panoramaglas.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Svenska gardiner finns sällan i det inre av sovrummet. De är gjorda i en mycket enkel och lakonisk design och ser utåt ut som en kort rullduk med en viktskena i botten.
  • " Diligens " - graciösa vackra gardiner, som i gamla dagar användes för att dekorera vagnfönster. Gardinen lyfts manuellt och fixeras i önskad position med ett bälte, tejp, fläta.
  • " Kafé " … Denna typ av gardin ser särskilt söt och original ut. Gesimsen placeras inte under taket, utan ungefär i mitten av fönsterutrymmet. Små, ljusa gardiner hängs på den, så att du kan gömma eller öppna fönstret vid behov. För att stänga den övre delen av fönstret används ofta en lambrequin, gjord i samma stil som huvudridån. Dessa gardiner fick sitt namn från sitt syfte. På 1800 -talet använde många europeiska kaféer dessa gardiner som en del av deras inredning.
  • Färgblock . En av de senaste årens nyheter. En egenskap hos denna modell är kombinationen av två ljusa kontrastfärgade tygstycken. Färgschemat matchas till möblerna, vägg- eller golvbeläggningen i rummet.
  • Bambu gardiner . Ett bra alternativ för dem som föredrar ljusa, snygga gardiner framför traditionella klassiska gardiner. Bambu är praktisk att använda, orsakar inte allergiska reaktioner, lockar inte till sig damm. Detta alternativ är perfekt för en interiör designad i stil med minimalism, Provence, orientalisk eller ekostil.
  • Rustika gardiner används oftast i Provence eller på landsplan. Lätta naturmaterial används för sömnad: chintz, linne, bomull i en liten blomma. Dekorerad med spets, fläta, broderi.
  • Veckade gardiner utåt liknar kontorspersienner, men gjorda av tätt material. Perfekt för små interiörer. De är mycket kompakta, skuggar rummet perfekt under en varm dag och kan fixas i olika höjder. De har ofta en speciell antibakteriell beläggning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Färger och design

När du väljer gardiner för sovrummet är det nödvändigt att bygga på inte bara deras design och storlek, utan också färgschemat. En felaktigt utvald fönsterdekoration kan förstöra helhetsintrycket av en elegant inredning.

Grundregler för att välja gardiner:

  1. Alla textilvaror måste ha samma färgschema . Detta gäller inte bara gardiner, utan även överkast, mattor, dekorativa kuddar.
  2. Gardiner ska vara i harmoni med färgen på väggbeklädnaden i rummet . Inte nödvändigtvis färg i färg, men det är bättre om de är liknande toner. Till exempel beige + choklad, ljusblå + blå. Ett annat alternativ är en stark kontrast till huvudbakgrunden. I detta fall ska resten av dekorelementen eller tillbehören förvaras i samma nyans.
  3. Färg påverkar allvarligt en persons psyko-emotionella tillstånd . Ljusa färger (orange, röd, gul) upphetsar en person, brunt orsakar depression, och blå och gröna toner bidrar till snabb lugn och avslappning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Moderna designlösningar

Valet av lämplig dekoration för sovrumsfönstret beror inte bara på din egen smak, utan också på modetrenderna för denna säsong.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Numera är korta gardiner gjorda av texturerat material med en ovanlig vävning av trådar särskilt populära. Rik inredning är välkommen (paljetter, buglar, guldtrådar, spetsar, broderier) . Produkter av iriserande tyger som ändrar färg beroende på solstrålningens intensitet ser intressanta ut. Allt som kan locka uppmärksamhet är på mode - ljusa färger, ovanliga tryck, originalform, rik inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 bilder

Färgserien som är populär idag inkluderar alla naturliga nyanser som finns i den naturliga miljön. Det är vitt, svart, brunt, grönt, blått. Inte mindre populär idag är den djuplila färgen, som ser perfekt ut i ljusa interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller längden bör gardinerna helst inte vidröra fönsterbrädan med cirka 1 cm. Detta är den optimala längden.

Kännare av mer återhållsamma och kortfattade alternativ bör överväga praktiska rullgardiner i tyg eller korta romerska persienner. De är perfekta för ett sovrum utan balkong eller ett litet rum.

Rekommenderad: