Bokhyllor I Vitt: Modeller Med Glas Och Hyllor För Böcker, De Vanliga Klassikerna Med Alternativ Med Glasdörrar I Vit Glans

Innehållsförteckning:

Video: Bokhyllor I Vitt: Modeller Med Glas Och Hyllor För Böcker, De Vanliga Klassikerna Med Alternativ Med Glasdörrar I Vit Glans

Video: Bokhyllor I Vitt: Modeller Med Glas Och Hyllor För Böcker, De Vanliga Klassikerna Med Alternativ Med Glasdörrar I Vit Glans
Video: I min bokhylla || En rundvandring i mina bokhyllor. 2024, Maj
Bokhyllor I Vitt: Modeller Med Glas Och Hyllor För Böcker, De Vanliga Klassikerna Med Alternativ Med Glasdörrar I Vit Glans
Bokhyllor I Vitt: Modeller Med Glas Och Hyllor För Böcker, De Vanliga Klassikerna Med Alternativ Med Glasdörrar I Vit Glans
Anonim

En vit bokhylla är en bra lösning om du vill förvara din litteratursamling säkert och undvika risker. Men vilken typ av design som väljs, hur mycket den uppfyller kundens behov, är av stor betydelse. Det är ganska enkelt att inte göra ett ödesdigert misstag - du behöver bara bekanta dig med informationen om denna produkt och dess varianter.

Bild
Bild

Funktioner och modeller

Skåp med glasade gångjärnsdörrar är utbredda. Värdigheten är ganska uppenbar - genom dem kommer det att vara möjligt att se hela din samling, så om det är unikt eller mycket värdefullt för dig personligen är detta kanske det bästa alternativet. Systematiseringen och arrangemanget av publikationer underlättas, och då påskyndas också sökandet efter den rätta bland dem. Sådana produkter lägger omedelbart mys och nåd till alla rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glasvaror är också attraktiva ur andra synvinklar:

  • Möblerna är stängda och damm förhindras på ett tillförlitligt sätt.
  • Inneslutning av solljus (bindningar och omslag blir inte gula längre, liksom enskilda sidor).
  • Det är bekvämt att njuta av utsikten över ditt hembibliotek utan att öppna garderoben, eller att visa den för någon annan.
  • Redan på vägen kan du snabbt navigera var önskad tome är.
  • Utrymmet i rummet ökar avsevärt.
  • Om du vill välja den smala gångjärnsversionen blir det inga problem.
Bild
Bild
Bild
Bild

Köpare är inte alls begränsade i sitt val och kan också föredra en vinklad eller rak version, som varierar i höjd, stil och färg. Beroende på personlig smak är dörrarna av både "fack" och gungatyp.

Bild
Bild

Med alla sina fördelar har skåp med glasdörrar också ett antal nackdelar:

  • Det är mycket lätt att lämna fingeravtryck och annan smuts, och de är svåra att ta bort.
  • Kostnaden för glasade produkter är ganska hög.
  • Möjligheten att visa ditt urval av böcker leder till behovet av att spendera ytterligare medel för att mätta den med utgåvor i fängslande, märkbara bindningar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om beslutet att köpa ett glasskåp är fast och slutgiltigt måste du förstå detaljerna i dess enhet. Svängdörrar är till exempel ganska populära eftersom de är väldigt lätta att öppna. Oftast används speciella magneter för att förhindra spontan öppning. Dörrar med lås och tätningstejp runt omkretsen används också, vilket helt utesluter inträngning av damm.

Fackformatet är attraktivt genom att du inte behöver röra själva glaset, det kompletteras med paneler av trä eller plast, som handtagen redan är fästa på. Denna lösning skiljer sig positivt och stilmässigt (en uppenbar nackdel är att en del av ytan är ogenomskinlig).

Men det är ganska svårt att använda gångjärnsdörrar, eftersom de är lite användbara när de är glasade. Oavsett vilken design som valts, används speciella typer av glas i sådana skåp, som effektivt bär en stor belastning, och om de går sönder ger de inte små fragment.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Boende alternativ i interiören

För att bokhyllan ska se attraktiv ut i inredningen bör du inte bara välja själva möbeln utan också ta reda på var det är bäst att placera den, i vilket rum och till och med en del av rummet. Det är tillåtet att använda både smala och breda skåp nära väggen, det enda villkoret är att kunna visa all nödvändig litteratur i dem. En vägg, skåp, soffor eller mjuka fåtöljer placeras bredvid.

Bild
Bild
Bild
Bild

För hörn av små rum är hörnskåp att föredra, som absorberar lite utrymme, så att du kan lägga en stor mängd böcker på hyllorna. På kundens begäran används element som ökar funktionaliteten. Det är mer lämpligt att ockupera mitten av rummet med en vitrin med cirkulära glasväggar - detta gör det möjligt att avgränsa det monolitiska utrymmet till block. Det är oönskat att sätta det första alternativet i mitten och det andra mot väggen, tänk på detta ögonblick (och det faktum att "utställningar" är attraktiva bara i rymliga rum).

Bild
Bild

Efter att ha behandlat dörrarna till det vita skåpet återstår det att ta reda på dess andra nödvändiga parametrar. Så låga produkter är lämpliga för dem som inte har ett betydande bibliotek, de kommer att fungera som ett utmärkt ställ för andra interiörelement. Blekad ek vittnar om att möbelägare har en delikat och sofistikerad estetisk smak. Inredningen blir samtidigt lakonisk och lätt, stämmer in på det positiva och minskar inte elegansen. Klassikerna är ganska lämpliga i vardagsrum, i barnrum, i sovrum, även på hemmakontor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa människor avvisas av den imaginära svårigheten att välja kombinationer för ett vitt skåp. Enligt designers är den kompatibel (enligt kontrastprincipen) med svarta, röda och blå inredningsdetaljer; bra kombinationer är möjliga med guld- och silverdekor, snidade element.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelen med naturligt trä, som uppväger alla dess fördelar, är det höga priset. Svårighetsgraden, olämpligheten i en liten volym, svår vård skrämmer också bort konsumenterna. Vägen ut är ofta användningen av MDF, som kan ges en mängd olika texturer, inklusive glans, som återger estetiska egenskaper hos andra material.

Det är oacceptabelt att använda det där det är troligt att det kommer i kontakt med vatten eller där hög luftfuktighet observeras. Spånskiva är intressant för sin låga kostnad och sitt breda estetiska utbud, men den slits ut för snabbt.

Bild
Bild

Valet av vitt är lämpligt i en mängd olika interiörer. Älskare av antik stil bör föredra skåp med en förenklad design utan ett enda skarpt hörn, med så släta linjer som möjligt. I ett klassiskt rum är det mycket mer korrekt att sätta möbler som betonar den gedigna atmosfären och storheten, ägarnas estetiska smak - bara utan att överbelastas med små detaljer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lack är olämpligt när garderoben placeras i ett vardagsrum i loftstil. Alla volymetriska modeller är oförenliga med det, men kompakta alternativ (eller sätta på hjul) är idealiska. Återigen är små designelement i denna stil onaturliga. Alla vita skåp med gotisk, afrikansk inredning är kategoriskt inkompatibla; denna kombination ger en känsla av konstig eklekticism, ibland även vulgaritet och dålig smak. Det finns ingen anledning att vara rädd för dammning - med rätt vård kan det inte visas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nedan kan du titta på en videorecension av vita wellpapphyllor.

Rekommenderad: