Design Studio Lägenhet 18 Kvm. M. 64 Bilder): Design Av En Lägenhet Med Ett Fönster, Inredning I Ett Kök-vardagsrum

Innehållsförteckning:

Video: Design Studio Lägenhet 18 Kvm. M. 64 Bilder): Design Av En Lägenhet Med Ett Fönster, Inredning I Ett Kök-vardagsrum

Video: Design Studio Lägenhet 18 Kvm. M. 64 Bilder): Design Av En Lägenhet Med Ett Fönster, Inredning I Ett Kök-vardagsrum
Video: 20 kvadrat 2024, April
Design Studio Lägenhet 18 Kvm. M. 64 Bilder): Design Av En Lägenhet Med Ett Fönster, Inredning I Ett Kök-vardagsrum
Design Studio Lägenhet 18 Kvm. M. 64 Bilder): Design Av En Lägenhet Med Ett Fönster, Inredning I Ett Kök-vardagsrum
Anonim

Även 18 kvadratmeter kan förvandlas till mysiga, bekväma bostäder som uppfyller alla stadskrav. I en sådan lägenhet bör varje centimeter vara inblandad, och designers gör ett bra jobb med denna uppgift. Vilka nyanser man stöter på när man planerar en studiolägenhet av denna storlek, kommer vi att analysera vidare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

En studiolägenhet är ett litet vardagsrum utan inre väggar som skiljer köket och rummet. Dessa lägenheter kallas också små, men det betyder inte att dess nackdel är bristen på plats, dessutom kan detta ögonblick tillskrivas fördelen med moderna bostäder.

På 18-19 m2 kan du placera allt du behöver för livet, samtidigt som du inte kränker dig själv i avsaknad av ledigt utrymme.

Fördelar med små lägenheter:

  • antalet kvadratmeter är direkt proportionellt mot kostnaden för boyta, vilket innebär att nästan alla har råd med sådana bostäder;
  • låga nyttokostnader;
  • snabb rengöring.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Layoutalternativ

Korrekt studiolayout spelar en viktig roll . Det ska vara så bekvämt som möjligt och inte överbelasta ett redan litet område, måste uppfylla kraven i det moderna livet, det vill säga fullt utrustat med alla nödvändiga hushållsartiklar.

När du väljer en plan för en liten lägenhet bör du exakt ange platsen för 4 zoner:

  • sovplats;
  • kök;
  • badrum;
  • hall.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Först måste du bestämma platsen för badrummet, och så snart denna zon är avgränsad kan du börja planera viloplatsen, köksgruppen och entrén.

Huvudregeln i planeringen är att inte undertrycka utrymme. Ju ljusare rummet, desto rymligare ser det ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett badrum med blygsamma 3 m3 ska vara ett fullvärdigt rum. Det är bättre att ersätta badkaret och duschkabinen med en kompakt dusch med en transparent skiljevägg. Glasmaterial tillåter inte att gömma värdefulla kvadratmeter, och enkel geometri ger utrymme som små lägenheter behöver så mycket.

Fajansgruppen ska vara inredd i samma stil, vara liten i storlek och enkel i form. Vid design av väggar, tak och golv är det lämpligt att använda material med ljusblanka ytor, eftersom glans tenderar att reflektera föremål och därigenom betona djupet i badrumsinteriören.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sovrummet, som är både en viloplats och ett vardagsrum, behöver särskild uppmärksamhet samtidigt. Här är det viktigt att ta hänsyn till alla krav och kombinera zonerna så att det i varje fall är mysigt och rymligt. Denna uppgift är svår, men genomförbar.

Lätta partitioner i form av låga skåp eller hyllor är tillämpliga här. Det är möjligt att göra separationen transparenta eller genomskinliga skärmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modulära möbler är obligatoriska, vare sig det är en utdragbar soffa eller en transformerande säng, en hängande säng eller en loftsäng anses med rätta vara ett ganska praktiskt alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

En liten lägenhet har ofta ett kök-vardagsrum. Flera tips används för att planera detta utrymme korrekt:

  • Undvik onödiga detaljer i interiören.
  • Dela rummet i två zoner visuellt eller fysiskt.
  • Bestäm lagringsplatsen.
  • Använd lätta hopfällbara möbler.
  • Välj hushållsapparater med en minsta ljudnivå.
  • Ge tillräcklig belysning.
  • Välj en kraftfull huva.
  • Ge företräde åt inbyggda hushållsapparater.
  • Använd en fönsterbräda som en extra yta.
  • Kom ihåg att köket och vardagsrummet ska vara inrett i en liknande stil.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om köket är ett separat utrymme, ska det vara inrett i enkla och rena färger. Även i ett miniatyrområde kan du passa alla nödvändiga hushållsapparater:

  • handfat;
  • spis;
  • huva;
  • kylskåp;
  • mikrovågsugn;
  • diskmaskin.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan separera korridoren genom att placera följande föremål i den:

  • garderob eller galge;
  • skohållare eller skohörna;
  • en låda eller behållare för förvaring av hattar, handskar, halsdukar;
  • hylla för nycklar och andra små saker;
  • litet bord för påsar och paket;
  • bänk eller puff.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du väljer visuella avdelare kan du använda:

  • Golvbeläggning, det är lämpligt att välja inte lätt smutsigt och lätt tvättbart.
  • En dörrmatta som är oumbärlig i slaskigt väder.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi ordnar möbler

Det är viktigt att välja rätt möbler, transformerande modeller är ett oumbärligt alternativ, eftersom de kombinerar full funktionalitet och en design som gör att du avsevärt kan spara det användbara området i en miniatyrstudio. Modulära möbler har ett antal funktioner:

  • utför flera funktioner;
  • ändrar storlek och form beroende på behovet;
  • placeras i minsta utrymme;
  • förblir nästan osynlig.

Det är osannolikt att du kommer att kunna köpa en färdig lämplig uppsättning kompakta möbler - sådana saker görs på beställning. Följaktligen blir priset något högre, men du får exakt vad din lilla lägenhet kräver. Med denna moderna möbel är även det minsta utrymmet lätt att utrusta.

Bild
Bild

Stil och färger

Även i en 18-meters studiolägenhet är flera stillösningar tillämpliga, till exempel:

Loft är en industriell stil som kännetecknas av grova råvaror, öppen kommunikation . Tegelverk, odolda rör och ventilationssystem är det som kännetecknar loftet. Denna mycket populära men dyra stil förutsätter en viss minimal uppsättning interiörartiklar. Grundfärger: grå, svart, vit, terrakotta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Högteknologi är en modern stil med raka linjer och sval blank metall . Skiljer sig i enkelhet och tydlighet. Färgschemat är vanligtvis kallt. Det finns färger som grönt, blått, rött, lila, grått, vitt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Provence är en lätt, avslappnad stil, blommig tapet handlar om honom . Det kännetecknas av varma och lugna toner: beige, lavendel, grön, rosa, brun.

Bild
Bild
Bild
Bild

Minimalism - namnet talar för sig själv . Ett minimum av möbler och saker. Mer luft och ljus. Du kan dekorera interiören i alla intervall.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ekostil - gräs, trä, sten . Det finns tre grundläggande nycklar till denna stil, men du kan ersätta material med lämpliga texturer. Alla naturliga färger och kombinationer används i denna riktning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klassiskt - trämöbler, naturligt dyra tyger, stuckaturdekoration är möjlig . Lyxigt och ädelt. Färgerna är pastellfärgade, monokromatiska.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eklektism är en blandning av stilar . Det är dock viktigt att inte överdriva det, annars verkar utrymmet överväldigat och överbelastat. En sådan inredning är för ganska modiga människor som kännetecknas av originalitet. Färgschemat är absolut valfritt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Futurism - framtidens stil, med en ovanlig, men inte mindre attraktiv geometri … Den kalla paletten kombinerar stil och en viss ojordisk närvaro. Inte särskilt vanligt, det väljs av kreativa människor med en speciell syn på världen.

Bild
Bild

Den andra nivån - som ett sätt att öka det användbara området

Det händer så att det inte finns tillräckligt med utrymme för arbetsområdet eller om du vill dölja sovplatsen, i det här fallet kommer idén om den andra nivån till undsättning. Ju högre tak, desto mer utrymme kan du använda. Det är lämpligt att anförtro arbetet med att ordna andra våningen till proffs, eftersom det finns många nyanser i designen som ägaren kanske inte tar hänsyn till.

Det är bättre att välja en enkel stege med hög höjd. Runda och skruva fungerar inte eftersom de tar mycket plats. Ytterligare golv kan skilja sig åt i färg, betona dess närvaro eller vara i linje med huvuddesignen.

Glöm inte bort ytterligare belysning och ventilationssystem. Tack vare den andra nivån sparar du inte bara anständiga kvadratmeter utan gör också utrymmet runt dig friare, vilket är så värdefullt i små hus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designidéer

Du kan välja en design i modern stil för alla lägenheter, även om det är en studiolägenhet på bara 18 kvm. m. Interiören beror på ägarens preferenser. Designernas rekommendationer är ganska enkla:

Använd så många speglar som möjligt genom att placera dem mitt emot fönsteröppningen. Ljuset som passerar genom glasenheten reflekteras i dess spegelvända yta, vilket ger rummet tyngd, luftighet och visuell expansion. Detta råd är oumbärligt om lägenheten bara har ett fönster

Bild
Bild

Om designen antar att huvudfärgen är vit, beige eller grå, kommer ljusa accenter att betona individualiteten. Storleken spelar ingen roll, vare sig det är stora målningar eller medelstora kuddar, små koppar med pennor. Huvudsaken är att inte rycka för mycket och veta när man ska sluta

Bild
Bild
Bild
Bild

Experimentera gärna. Ingenstans att sätta din cykel? Häng den på väggen

Bild
Bild

Försök att inte fylla alla hyllor till fullo, lämna några halvtomma. Tack vare denna enkla teknik blir interiören mer sofistikerad

Bild
Bild
  • Lägg alla onödiga föremål i lådor eller garderober. De är orsaken till röran, och vi behöver det inte.
  • Och viktigast av allt, du borde vara bekväm i din lägenhet.
Bild
Bild

Experimentera på egen hand eller lita på en professionell - det är upp till dig. Efter att ha beslutat om inriktningen i stil, med hänsyn till dina behov och individuella egenskaper, kommer det inte att vara svårt att förverkliga dina drömmars design. Som praktiken visar är det inget omöjligt i utformningen av små studiolägenheter.