Design Av En Liten Hall (65 Bilder): Inredning Av En Korridor I En Lägenhet Enligt Verkliga Dimensioner

Innehållsförteckning:

Video: Design Av En Liten Hall (65 Bilder): Inredning Av En Korridor I En Lägenhet Enligt Verkliga Dimensioner

Video: Design Av En Liten Hall (65 Bilder): Inredning Av En Korridor I En Lägenhet Enligt Verkliga Dimensioner
Video: Sverigedemokraterna: Vi vill ha språkkrav inom vården. 2024, April
Design Av En Liten Hall (65 Bilder): Inredning Av En Korridor I En Lägenhet Enligt Verkliga Dimensioner
Design Av En Liten Hall (65 Bilder): Inredning Av En Korridor I En Lägenhet Enligt Verkliga Dimensioner
Anonim

Det första människor ser när de kommer in i huset är korridoren. Det är hon som skapar det första intrycket av situationen i lägenheten, och berättar också om ägarnas karaktär. Det kan säkert kallas husets kännetecken. Förutom det estetiska ansvaret fungerar det också funktionellt. I korridoren är det viktigt att placera allt du behöver för en bekväm vistelse, om än för en kort tid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Projektidéer

Du kan korrekt placera snygga rymliga korridorer i ett litet område med hjälp av experter.

  • Välj lämpliga möbler för små utrymmen, smala modeller, vars djup är 40-45 cm. Trots det grunda djupet ska hängaren placeras frontalt och alla ytterkläder kan enkelt passa. Du kan kompensera för bredden genom att öka höjden. Som regel når garderober i sådana korridorer taket.
  • Skåp kan vara båda med gångjärnsdörrar (när de är stängda tar de mindre plats på grund av avsaknad av rullstyrningar), men när de är öppna kan dörrarna ta avsevärt utrymme. Så, skjutbara garderober sparar också utrymme i den öppna formen på grund av öppningsmekanismen (i samma plan med väggen), men i ett "lugnt" tillstånd tar de lite mer plats än svängbara. Om du använder ett skåp utan bakvägg blir det lite mer ledigt utrymme. Vilket alternativ att välja är en fråga om smak och egenskaper hos korridoren.
  • Använd inte öppna hyllor. Med ett stort antal olika typer av hyllor och alla möjliga småsaker som är i sikte, verkar rummet rörigt och oförskämt. För dessa saker är det bättre att bestämma en plats i ett slutet skåp.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • En djärv lösning är att använda en garderob istället för en intilliggande vägg med ett rum, och dess dörr kommer samtidigt att vara dörren till rummet. Detta sparar ännu mer utrymme.
  • Glöm inte den effektiva användningen av hörn i korridoren. Hörnskåp är ett bra exempel på detta.
  • Använd modulära korridorsprover, detta förslag är särskilt relevant för en fyrkantig hall nära toaletten. Det är också önskvärt att använda "mobila" möbler för ett rektangulärt rum med en sluten plan. Moduler kan ändras, vilket är mycket bekvämt.
  • För en liten smal korridor med en bänk är det bättre att använda öppna galgar. Det är möjligt i kombination att använda ett slutet skoställ med en låda för små saker, som inte tar mycket plats, men samtidigt sparar användbart utrymme.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nästan vilken råvara som helst kan användas som material.

  • Trä . Miljövänligt material, hållbart och tungt, vilket betyder hållbart. Detta material skiljer sig dock också åt i pris, vilket ofta är ganska högt. Trä av följande art är populärt.

    1. Wenge . Har en mörk och tät konsistens.
    2. Ebenholts . Skiljer sig i svart eller svart randigt trä.
    3. Ek . Kan genast identifieras med tydliga kärnbalkar.
    4. Al . Mjuk ras utan uttalad konsistens.
    5. Aska . Askmöbler kännetecknas av en ljus ton och subtila kärnstrålar.
    6. Tall . Har ett beige eller vitt snitt med ljusrosa ränder.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • MDF, spånskiva, spånskiva, fiberboard . Brädor är det mest populära materialet, är ekonomiska och kan simulera nästan vilken trästruktur som helst. Det är nödvändigt att uppmärksamma det faktum att denna råvara har alla nödvändiga dokument som bekräftar kvalitetsstandarder.
  • Plast . Tack vare honom kan du bilda absolut vilket mönster, färg eller textur som det är att föredra som ett ekonomiskt alternativ framför för dyra material.
  • Metall . Pålitlig och hållbar. Öppna galgar görs ofta av den. De kan vara minimalistiska eller konceptuella. Det bör noteras att det ibland finns riktiga konstnärliga mästerverk.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Glas . Glasskåp ser fantastiska ut, sådana modeller finns inte ofta. Specialiteterna är korrekt vård och noggrann hantering.
  • Textil . Som regel är det läder eller dess ersättare. En sådan hall ser dyr ut och kommer utan tvekan att komma ihåg av gästerna länge.
  • Kombinerat material . De vanligaste modellerna är de som innehåller två eller flera typer av material. Dessa är antingen fasta element, eller en modell mantlad med skiva, åtföljd av eller utan speglar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Storleken på korridorerna är ganska varierande. Du kan göra en skräddarsydd modell, med hänsyn till varje centimeter av rummet, eller så kan du välja en färdig som passar in i interiören. Tillverkare analyserar vanligtvis det småmarknadssegmentet och tar hänsyn till standardparametrarna för små korridorer. Det finns också icke-standardiserade små ytor, i sådana minimått är det svårare att plocka upp möbler, men det är fortfarande möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka färgscheman ska man välja?

För små rum rekommenderas färger som utvidgar det omgivande rummet. Som ni vet”äter upp” mörka toner i området, på exakt samma sätt som när man inreder i ljusa färger, luft och utrymme läggs till. De viktigaste "expanderande" färgerna är vita och beige i alla nyanser. Du kan använda ljusa accenter i gröna, apelsiner, blues, gula, rosa och turkosa toner, tack vare vilket korridoren inte kommer att verka opersonlig och tom.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stil

Även en liten korridor kan inredas snyggt och modernt, du bör inte ge upp en intressant design. Trots de små parametrarna kan olika stilriktningar tillämpas på korridorerna.

  • Klassisk stil . Det kännetecknas av kortfattadhet och viss noggrannhet. Övervägande av nyanser av naturligt trä (brun, beige, svart), liksom närvaron av raka linjer och vanliga former är funktioner i den klassiska stilen.
  • Provence . Den franska designen kommer att motsvara enkla och samtidigt stämningsfulla möbler i ljusa färger med präglade ben, balustrar och alltid en trästruktur. Färgschemat används i blått, lavendel, vitt, grädde, växtbaserade nyanser.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Skandinavisk stil . Morgonbrisens lätthet kan återskapas med valfri palett med blå och vita tillbehör med tema som hjälper till att slutföra idén.
  • Minimalism . Tydlighet och frihet från onödiga detaljer. Minsta element och maximalt utrymme.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Loft . Den industriella rytmen i industritiden identifieras omedelbart tack vare tegelstenar i olika nyanser, specialiserade tillbehör i form av soffor, fåtöljer och belysningsartiklar.
  • Art déco . Adeln i denna stil fängslar med sin originalitet och oklanderliga smak. Anteckningar om klassicism med barockelement kan kombineras i absolut valfritt färgschema.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Eklekticism . En stil som innehåller till synes oförenliga saker och tillbehör. Men du måste vara försiktig och inte överdriva det, annars kommer det inte att finnas spår av idén om stil, och kaos kommer att regera.
  • Etnisk . Oavsett om det är en het safari eller orientalisk exotism, kommer några accenter att räcka för en liten hall.
Bild
Bild
Bild
Bild

Eco . Den träiga konsistensen i kombination med levande växter kommer att göra rummet till ett paradis.

Bild
Bild

Hur ordnar man originalinredningen?

Det är väldigt enkelt att skapa en atmosfär med dina egna händer, du kan använda tillbehör, till exempel hänga en verklig bild som kommer att komplettera miljöns design. Duken kan upprepas flera gånger eller vara ett modulsystem, och de mest vågade kan hänga upp ett fotokollage med porträtt av släktingar och vänner.

För att uppnå en elegant dekoration rekommenderar designers att använda en konstgjord sten i dekorationen, eftersom den har ett attraktivt utseende och dess användning och vård inte är ett krångel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan dekorera korridoren på följande sätt

  • Om stilen antar lätthet och lätthet kan du komplettera den med dekorativa kuddar, mattor, korgar eller stammar för små saker.
  • Dekorativa vaser med växter eller hantverk av naturmaterial används ofta, det är särskilt värdefullt om dessa element är gjorda för hand.
  • Glöm inte bort belysning, lampor fungerar också som dekoration.
  • Ovanliga galgar kommer utan tvekan att göra ett gott intryck.
  • Häng en bräda för anteckningar och anteckningar i korridoren. En original kombination av design och praktiska egenskaper.
  • En dekorerad spegel kan bli en höjdpunkt i hela interiören.
  • Underlägg och puffar är också en del av inredningen. Mestadels kommer de i djärva färger och fängslande mönster.
  • Söta inskriptioner och skyltar kommer inte att lämna dina gäster likgiltiga.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterligare dekoration

Belysning kräver särskild uppmärksamhet. Få kan skryta med ett fönster i korridoren, ofta är sådana rum i lägenheten ganska mörka.

För att undvika det oförlåtliga mörkret är det nödvändigt att välja rätt lampa och exakt placera den i korridoren, för med hjälp av belysningsenheter kan du skapa en helt annan atmosfär i samma rum. Det är önskvärt att ljuset sprids jämnt i hela utrymmet och inte dämpar eller avger fel ljus (gul, rosa).

Det är idealiskt att installera en lysrör i hallen, eftersom den nästan är lika med solljuset. Innan du lämnar kommer du att veta exakt hur du ser ut, och du kommer att kunna ta fram extra fibrer på kläder eller andra obehagliga små saker som inte syns i svagt ljus. Håller med om att det är åtminstone konstigt att tänka på dig själv på gatan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kan du vara uppmärksam på efterbehandlingen av sträcktaket. Dessa kan vara dekorativa element som matchar den övergripande inredningen, eller en mängd olika färger för att komplettera inredningen.

Golven är också en viktig del av inredningen. Det är inte tillrådligt att rabattera dem.

Det finns flera tekniker för att dekorera golvet

  • För att matcha möblerna.
  • För att matcha taket.
  • Skillnad från hela interiören som helhet, i detta fall bör uppmärksamheten endast riktas mot den, annars verkar interiören överbelastad.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur utrustas med funktionella möbler?

Att sätta en garderob i hallen är ibland inte tillräckligt.

Du kan späda in interiören med sådana användbara element.

  • Fåtölj eller puff . Hallen ser snygg ut, där det finns en fåtölj. En användbar möbel där du kan sitta ner, ta på dig skorna, ta av dig skorna eller bara efter en hård dag i några minuter. Du kan välja en fåtölj i interiörens färg eller välja en ljus kontrastfärg, men i det här fallet ska det omgivande rummet vara neutralt, annars får du en färgspel och en enorm överbelastning av utrymme.
  • Hyllor . Användbar inredning. En eller två räcker för att lagra små föremål. Att hänga en större mängd rekommenderas inte, du kan skapa intrycket av en rörig korridor.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Trappa . Du kan också använda den med fördel. I slutet av trappan kan du utrusta en minigarderob för ytterkläder eller slå på fantasin och måla den i olika färger (målar eller bara lägga en stig), och det kommer utan tvekan att bli en ljus accent i korridoren
  • Bänk . Ett minimalistiskt alternativ, utan smak. Bänken kan också vara ett extra förvaringsutrymme.
  • Hängare . Öppna galgar kommer att skapa en atmosfär av luftighet och lätthet, och om de är gjorda i en ovanlig stil, så tillhandahålls en modern, elegant design av din korridor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av design

Det finns många idéer för att ordna små korridorer. Standarddesignen förutsätter en garderob eller hängare med tillägg av tillbehör. Till exempel, lugna varma toner bidrar till avkoppling och lugn, och en vas med blommor ger vitalitet och lindrar det inre av tomhet och tristess. Hörns rymlig garderob gömmer allt du behöver, nycklar och en anteckningsbok är placerade på hörnhyllorna.

En ljuskrona kan göra en speciell design. Hon är den främsta och samtidigt opretentiösa accenten.

Bild
Bild
Bild
Bild

En hörngarderob i vitt med skonischer i botten och tillbehör överst ser enkel och snygg ut samtidigt med en matchande soffa och ljusa textilier. Ett litet bord med en guldram ger värme och mys.

Den smala korridorens lilla utrymme kompenseras av öppna galgar och en funktionell bänk och inbyggda lådor i olika storlekar. Zonen görs kompetent: taket, golvet, dörren och en del av spegeln, gjorda under ett träd, gör stämningen varm, på en neutral vit vägg med en textur som ett träd i en känslig pistaschugga, "omklädningsrummet" zon markeras. Det grunda vita skåpet passar bra med väggen utan att uppmärksamma sig själv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du bör också överväga intressanta nyheter i arrangemanget av entréutrymmet i en lägenhet eller ett hus. Den minimalistiska stilen är gjord i coola färger. Väggen är dekorerad med faux stenplattor, det ljusa golvet skapar kontrast och utökar utrymmet, och galgen är inredningens huvudelement. Dess färgschema är som en förlängning av golvet, och metallstaven kombineras skickligt med väggen.

Ett levande exempel på luftighet och lätthet i arrangemanget av korridoren. Metallstöd genom att ansluta de nedre delarna utgör en ytterligare användbar plats för skor, idén kompletteras med en paraplybox.

Bild
Bild
Bild
Bild

Austere och snygg entré i svartvitt. Glansiga fasader gör färgen djup och rik. Matchande tillbehör (vas, hyllor, böcker) kompletterar bilden av en modern, asketisk design. Vita väggar och möbler med en galge blir osynliga, vilket innebär att de inte tar plats. All uppmärksamhet är inriktad på mattan och kantstenen med lång tupplur.

Förvaringsutrymme för ytterkläder ligger genomtänkt i garderoben, och öppna galgar fungerar som en "tillfällig" hållare. Väggen är intressant dekorerad med färgad tapet och själva galgen i form av ett träd, som kompletterar väggens naturliga blommotryck.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också mer ovanliga designidéer, till exempel en helt vit entré med en anpassad metallhängare som fästs i taket. Den hårda bänken med långa hörn ger åtstramning och funktionalitet. Späd den vita atmosfären av inramade svartvita fotografier. Golvet i avslappnat målat trä garanterar en dynamisk idé.

Den komplexa och flerskiktade designen av möbeluppsättningen låter dig inte bli uttråkad i en sådan inredning. Fotoutskrifter och väl valda ljusa föremål gör bilden av korridoren oförglömlig. Den till synes lilla storleken på möblerna är mer än motiverad av dess funktionalitet. Närvaron av lådor och en dold nisch för kläder, hyllor och till och med skohållare motiverar fullt ut en ovanlig designidé för små korridorer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användbara små saker

Det finns så många användbara saker som kan tillskrivas, från små användbara föremål som nyckelkrokar och vadderade anteckningsböcker till stora föremål som hjälper till att spara utrymme, till exempel skoförvaringssystem. Tänk på exempel på de små sakerna däremellan.

  • Kristallkrona . Denna belysningsartikel spelar en stor roll i utformningen av korridoren. Det är dock bättre att vägra skrymmande modeller, eftersom det i små rum kommer att vara på sin plats. Det är bättre att föredra ljus och inte massiva prover.
  • Mattor . Syftet med dess användning är tydligt - att samla så mycket gatusmuts och damm som möjligt. De bästa exemplen för detta är gjorda av gummi, fleecy, skum och latexmaterial. Färger och storlekar väljs enligt personliga preferenser.
  • Skoställ eller skoskåp . Kan vara öppen eller se ut som en smal byrå. Naturligtvis bestäms material, färg och idé av interiörpreferenser.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Arrangörer . De kan vara olika i form, storlek och tillämpningsmetod. Dessa kan vara textilhängande system eller robusta skåp. Deras mål är att vara så rymliga som möjligt med minsta parametrar.
  • Tabeller . Små eller mycket miniatyrmodeller kan också fräscha upp interiören. Om du lägger färska blommor på den, blir vistelsen i korridoren ännu trevligare.
  • Hängare med ben . De kallas också för mobila garderober, och allt för att en sådan galge kan ordnas om vart som helst, och det tar väldigt lite plats. Det viktigaste är att välja rätt för stilen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Riktigt vackra fotogalleri alternativ

Du kan skapa en attraktiv och modern hall i absolut vilken lägenhet som helst.

I enrumslägenhet . Det är viktigt att tänka på här att det inte finns mycket utrymme kvar i själva lägenheten, och du måste möblera platsen i korridoren maximalt. Det betyder att du måste installera ett stort skåp upp till taket för att få plats med så många saker som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • I ett litet rum i "Chrusjtjov ". Sådana lägenheter ägnar sig inte åt stora dimensioner, inklusive i korridorerna. Du kan använda skafferiet som ett extra rum, eller ännu bättre kombinera det med korridoren, om möjligt.
  • I rum med blygsamma parametrar . Inuti en liten hall finns det flera knep - häng en stor spegel som reflekterar ljuset, och ju ljusare det är, desto rymligare kommer korridoren att verka. Det är värt att överge mörka eller svarta färger och föredra ljusa färger i glansiga material.
Bild
Bild
Bild
Bild

I en studiolägenhet . Det är viktigt att interiören i korridoren matchar konceptet med hela lägenheten. Håller med, det är inte klokt att göra korridoren gul om lägenheten till exempel är inredd i blått. Men förekomsten av toner och idéer i korridoren, som motsvarar stilriktningen för hela lägenheten, är mycket korrekt.

Rekommenderad: