Entré (82 Bilder): Ett Vackert Designprojekt Av Korridors Inre I En Lägenhet Och Ett Privat Hus, Idéer För 2021 Dekoration Med Målningar

Innehållsförteckning:

Video: Entré (82 Bilder): Ett Vackert Designprojekt Av Korridors Inre I En Lägenhet Och Ett Privat Hus, Idéer För 2021 Dekoration Med Målningar

Video: Entré (82 Bilder): Ett Vackert Designprojekt Av Korridors Inre I En Lägenhet Och Ett Privat Hus, Idéer För 2021 Dekoration Med Målningar
Video: KANSKE INTE SOM EN VANLIG INFLUENCERS LÄGENHET 2024, April
Entré (82 Bilder): Ett Vackert Designprojekt Av Korridors Inre I En Lägenhet Och Ett Privat Hus, Idéer För 2021 Dekoration Med Målningar
Entré (82 Bilder): Ett Vackert Designprojekt Av Korridors Inre I En Lägenhet Och Ett Privat Hus, Idéer För 2021 Dekoration Med Målningar
Anonim

En entré är ett visitkort för varje hus eller lägenhet. Denna del av lägenheten gör det första intrycket på gästerna, det talar också om lägenhetägarnas smak och personlighet. För att korridoren ska bli riktigt imponerande och förbli bekväm samtidigt måste du tänka igenom dess design på ett kompetent sätt. Det är viktigt att rummet kombinerar grundläggande element och inredning.

Moderna salonger och designcenter erbjuder många designalternativ för fronten, men för att inte gå vilse i deras sort bör du bekanta dig med funktionerna i korridorutrustningen i förväg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Idéer

Det finns ett stort antal attribut som korridoren kan dekoreras med i olika stilar. Några av dem är universella, andra är inneboende bara i vissa delar av interiören. För att få korridoren att se presentabel ut måste du ta hänsyn till vissa nyanser när du ordnar den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rummets form och storlek

En stor entré innebär rikare inredning och tillbehör. Du kan ge rummet ytterligare funktioner, utrusta en del av rummet för ett omklädningsrum eller göra ett litet rekreationsområde. Ofta i sådana korridorer kan du se soffor och soffor, vars längd inte överstiger 150 cm, ottomaner och till och med soffbord. Skåp upp till 1600 mm långa och 800-900 mm breda eller kompletta uppsättningar, bestående av 6-8 modulära sektioner, installeras också i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland tar de hänsyn till layouten för vardagsrummet, kombinerat med fronten med hjälp av bågar och andra zonegenskaper. En sådan interiör är vanligtvis inte rörig med överdimensionerade möbler, utan föredrar mer eleganta detaljer.

I en liten rektangulär främre hall installeras ett litet skåp, som bara tar plats nära en vägg. Andra områden kan innehålla skohyllor eller tillbehör. I korridoren med en yta på 3 till 4-5 kvm. m, ibland är garderoben inte alls installerad, krokar och galgar för kläder och ett skoskåp blir ett alternativ till det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inomhus 6-7 kvm. meter placeras ibland ett miniatyrhörnskåp, som används för att lagra saker som används regelbundet. Produktens bredd överstiger inte 60 cm. Ett tillägg till den kan vara ett grunt skåp med en spegel, som kan utrustas med ytterligare belysning.

För en fyrkantig entré med en yta på 9-10 kvm. m väljer placering av möbler längs två väggar, mellan vilka det finns en dörr. Byråer ca 120 cm långa eller hela headset som upptar hela väggen kan placeras där. Ofta är sådana rum utrustade med spegelskåp eller till och med inbyggda strukturer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I ett fyrkantigt rum är det möjligt att organiskt organisera målningar på väggarna, utan rädsla för att de kommer att dölja en del av utrymmet.

För att dekorera en lång, smal front, vars område ibland når 11-12 kvadratmeter. m använda följande tekniker:

  • Garderoben är inbyggd i korridorens ändvägg, utan att alls dölja dess bredd. Vanligtvis är detta en liten dubbelbladig garderob med ett medeldjup på 70 cm.
  • För att visuellt utöka en sådan korridor används ett speciellt arrangemang av belysningsarmaturer. Inbyggda armaturer placeras längs takets kanter i form av huvud- eller extra belysning.
  • Så att utrymmet i korridoren inte ser tomt ut, ibland installeras grunda byråer längs väggarna. Deras djup är bara 30-40 cm, och längden är 100-110 cm. De används för att lagra små kläder, hushållsartiklar och tillbehör.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Takhöjd

Hallen kan ha både högt och lågt i tak. Möjligheten att köpa ett inbyggt skåp och valet av belysningsenheter beror på denna faktor. En hängande ljuskrona kan bara installeras i en hall med högt i tak, därför kommer det att vara att föredra att placera takkonstruktioner i en vanlig lägenhet med standardparametrar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Närvaron av en stege

Entréer med trappor till andra våningen kan bara vara i privata hus eller våningssängar. Trappan döljer en del av utrymmet, den måste också vara i harmoni med väggarnas och golvets färger och samtidigt "späda ut" färgschemat i interiören. Nästan alltid spelar trappan en accentroll i rummet och med hjälp av dess detaljer kan du skapa ett spektakulärt utseende av korridoren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Interiörkonceptet spelar en viktig roll. Vissa stilar innebär att det bara finns lyxiga garderober och vackra öppna fronter med en bar. Möbeluppsättningen innehåller ibland gångjärnshyllor för tillbehör och nödvändiga föremål eller soffor med mjukt läderklädsel.

Material (redigera)

En av huvudkomponenterna när du väljer en hallutrustning är materialet från vilket möblerna kommer att skapas. De mest efterfrågade typerna av råvaror är följande:

Solitt trä - dyrt material som ser väldigt gediget och presentabelt ut. Det används ofta för att göra headset, exklusiva möbler och till och med tillbehör. Populära typer av massivt trä är ek, tall, lönn, bok. Fördelen med matrisen är dess styrka och vackra utseende, men trädet kan med tiden ge efter för påverkan av parasitiska insekter och kräva ytterligare utgifter för vårdprodukter.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • MDF och spånskivor - ett mycket populärt och mer budgetalternativ till möbler i massivt trä. Sådana panelers utseende är ibland på inget sätt sämre än trä, dessutom ingår träfiber i plattornas sammansättning, vilket förklarar deras styrka och hållbarhet. Några av de känsliga detaljerna på hyllorna och väggarna är gjorda av gips. Sådana material kräver inte mycket tid och ansträngning att underhålla och kan fungera under normala förhållanden under ganska lång tid.
  • Mycket ofta levereras möbler med detaljer tillverkad av metall … Sådana element imiterar ofta guld eller brons, vilket är en mycket lämplig teknik i vissa stilar.
Bild
Bild
Bild
Bild

I stora korridorer kan möbler av olika material tjäna två syften. Sådana modeller kallas transformatorer. Oftast är en transformator ett headset, som inkluderar ett extra arbetsområde. Den bildas genom att plattan sänks horisontellt, vilket blir arbetsytan på ett litet bord.

Bild
Bild

Färg

Entrén kan inredas i olika färger. För väggar väljs övervägande ett monokromatiskt område, men ofta späds det ut med ytterligare texturer i form av konstgjord tegel eller murverk. Skuggan i taket är alltid ljusare än väggarnas färg, men ofta ekar det med hjälp av speciella geometriska former. I de flesta fall är taket vitt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Golvet kan imitera trä, murverk eller kakel. Det utförs i beige, bruna eller gråa färger. Ibland är ljusa accenter på golvet, till exempel en färgstark matta eller matta, acceptabla.

Bilder eller ytterligare belysning används för att lägga till rika accenter i korridoren. Turkosbelysning längs takets kanter ser väldigt ovanligt ut, det ser särskilt organiskt ut i korridoren, där det finns andra accentdetaljer i samma färgschema eller liknande toner - grönt, blått, mint.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beslag

Färgen på möblerna beror på materialet från vilket de är gjorda. Träprodukter hålls sällan i ljusa färger. De vanligaste nyanserna är cappuccino, mjölk ek, valnöt, körsbär, wenge, lönn. Det utsökta utseendet är mahogny. En liknande färgensemble är inneboende i produkter från spånskiva och MDF.

Plastheadset finns i ett större antal nyanser. Bland dem finns det till och med sura färger och paneler med ovanliga mönster. Du kan dekorera korridormöblerna i röda, gula, orange toner, eller till och med använda fototrycksteknik, skapa en exklusiv möbeldesign.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kända tillverkare och recensioner

För att möblerna i korridoren inte bara ska vara vackra utan också av hög kvalitet bör du vända dig till de märken som redan har fått förtroende bland köpare. Sådana företag inkluderar följande:

  • Lerom företag specialiserat sig på tillverkning av modulära headset. Bland sortimentet kan du hitta uppsättningar i alla storlekar, både för små och stora korridorer.
  • För att välja en hall med symmetrisk design bör du kontakta Hettich , som skapar skåp med olika placering av hyllor och fack.
  • " Mebelef " Är ett populärt ryskt märke som producerar garderober i olika geometriska former för korridoren. Förutom den ursprungliga formen kan du välja bland ett brett utbud av möbelfärger, inklusive sura toner.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur möblerar man?

Ett viktigt steg är placeringen av möbler i korridoren. Ibland beror hela utseendet på rummet på hur du bestämmer dig för att inreda det. I korridoren kan övervikt av bågar istället för dörrar skapa mer utrymme för placering av möbler. En garderob eller headset placeras vanligtvis längs väggen. På bågarnas sidor kan du se tillbehör och krukväxter. Om flera välvda valv passerar genom en smal korridor, mellan dem finns det ofta ledade hyllor med liten tjocklek, på vilka tillbehör också är placerade.

I en fyrkantig hall kan en garderob ta upp ett helt hörn. Vanligtvis placeras inte extra hyllor och sängbord i sådana korridorer. Om garderoben inte spelar en ledande roll i arrangemanget av korridoren, ligger en soffa mot väggen som ytterligare möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Små sängbord eller ottomaner kan också placeras längs trappan eller passa in i spåret som bildas mellan trappan och väggen. Om utrymme tillåter kan en stol eller till och med en liten fåtölj stå i ett av hörnen på framsidan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

9 bilder

Spegeln är vanligtvis placerad på en av väggarna, såvida den inte är inbyggd i skåpdörren eller inte är en del av headsetet.

Design

När man möblerar korridorer är det mycket viktigt att komma ihåg några designtekniker som kommer att göra rummet ännu vackrare och mer representativt.

Väggdekoration är mycket viktigt. Det klassiska alternativet är att klistra över väggarnas yta med tapeter, som kan utrustas med ett tryck eller till och med delas upp i två färgzoner. För att ge lyx till stämningen använder de en design med en dekorativ vagnkoppling, som ser särskilt harmonisk ut i kombination med samma textur av stoppade möbler.

För zonering av en stor hall används ofta bågar och snidade skiljeväggar. Eftersom korridorer vanligtvis inte har ett fönster görs zonindelning med belysning i tak och väggar. Ibland är skåpet placerat på ett sådant sätt att fronten är uppdelad i två zoner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att korrekt dekorera utrymmet i den långsträckta korridoren, vilket vanligtvis är fallet i trerumslägenheter, använder de ett specialtryck på väggarna. Oftast är deras yta målade i ljusa färger och levereras med ett mönster för att skapa en visuell expansionseffekt. Sådana tryck inkluderar horisontella ränder, fin abstraktion, vertikala detaljer målade på botten av väggarna och geometriska former.

Ibland används ljusblanka paneler för att dekorera skåp och väggar i smala korridorer, som reflekterar ljus och hjälper visuellt att utöka utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användbara små saker

Ofta är smala korridorer dekorerade med en mattor. Med hjälp av en prydnad på den kan du visuellt utöka utrymmet och betona originaliteten i den valda stilen. Spåret har kanske inte alltid en rektangulär form, vissa produkter är tillverkade i form av en sicksack, ibland är spåret utrustat med ett ovanligt mönster som skapar en optisk effekt.

Skulpturer kan placeras i stugan som tillbehör. I vissa korridorer finns en elektrisk panel som kan döljas genom att visuellt dölja lådan. Den är klar med paneler med en yta som liknar möblernas färg och struktur. Du kan hänga en bild på fliken som helt matchar dess storlek och form.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man skall registrera?

Glöm inte tillbehör när du dekorerar en korridor. De spelar en mycket viktig roll och betonar rummets stil.

Målningar är bland de mest populära inredningsartiklarna. Minst en duk bör placeras i korridoren, men placeringen av målningar av olika storlekar, som är gjorda i samma koncept, ser mest framgångsrik ut. Om det finns en stor ledig del av väggen i korridoren, är det lämpligt att dekorera den med en panel, vilket kan vara en utsökt och ovanlig komposition som spelar en accentroll.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om det inte är möjligt att hänga bilder, kan du enkelt och smakfullt dekorera korridoren med växter och figurer i lämplig stil. Alla ovanstående tekniker hjälper till att slutföra korridorens utseende.

Stil

Valet av inredningsstil är mycket viktigt när du inreder en hall. Eftersom korridoren är ett genomgångsrum, bör den ha sin egen personlighet, men samtidigt inte starkt kontrast till designkonceptet i resten av rummen.

Vissa stilar har ett antal egenskaper som skiljer dem från resten:

Hallar barock de är designade med ett överflöd av ljusa färger. Det finns ofta sniderier och guldpatina på möblerna. Vanligtvis är interiören utrustad med en dyr matta för att få inredningen att se riktigt rik ut. Bilder och stuckaturer finns inte bara på väggarna, utan också på det utsökta ljusa taket.

Bild
Bild
Bild
Bild

För högteknologisk stil kännetecknas av en lakonisk design med ett överflöd av plastmöbler och geometriska former. Tydliga linjer finns inte bara i möbler, utan även i tillbehör, abstrakta kompositioner görs med ovanliga mönster. Bland färgerna är grå, svart, röd, vit och andra monokromatiska nyanser populära.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ljus detalj loftstil är en imitation av en tegelstruktur på väggarna, samt specifika hängande lampor utan nyanser. Färgerna på texturerna är vanligtvis diskreta och mjuka, beige, grå och bruna nyanser råder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För korridoren i provence -stil vita möbler används, medan väggar ofta målas i pastellfärger. Små ritningar av blommor och andra mönster kan ses på möblerna. Blommig abstraktion eller ett enda mönster i mitten av rummet kan ofta ses på golvet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ekologisk stil mycket ovanligt. Ett obligatoriskt element i ett sådant projekt är grönt, som ibland används i matta som imiterar en gräsbevuxen gräsmatta. Det är viktigt att placera minst några krukväxter i korridoren, men på grund av bristen på naturligt ljus kan detta vara problematiskt. I det här fallet, fokusera på målningar som visar gröna landskap.

Bild
Bild
Bild
Bild

Riktigt intressanta exempel

Designers erbjuder ett antal ovanliga alternativ som kan användas vid utformningen av både en vanlig hall och atypiska lokaler.

I en standardrumslägenhet är ett hörn i korridoren ofta ledigt. En utmärkt designlösning i detta fall skulle vara att installera en elegant ottoman där, lämplig för interiörkonceptet.

Korridorutrymmet i en tvårumslägenhet kan fyllas med tre-nivå hyllor inbyggda i väggen. Hyllor är ofta gjorda av frostat eller klart glas. De lägger glädje till din framsida.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I korridorerna i lanthusen finns fönster som kan dekoreras med ovanliga textilier. Det är bäst att välja gardiner som är avslappnade och skapar en varm och välkomnande atmosfär. På landet, särskilt om huset har få rum, kan du sätta ett kylskåp i korridoren. Ofta är korridoren ansluten direkt till köket, så det blir inga besvär när du använder den här enheten.

I vissa panelhus finns det fortfarande lägenheter med en smal korridor, planerade enligt sovjetisk stil. I en sådan "brezhnevka" kan väggen mittemot dörrarna till andra rum dekoreras med en stor spegel eller en designfresko, vilket visuellt hjälper till att öka utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hallar i en studiolägenhet separeras ofta från resten av rummet endast visuellt eller med hjälp av valv. Ofta på en sådan front finns en tvättmaskin, som är inbyggd i en modulär uppsättning möbler och ser väldigt snygg ut.

Bild
Bild

Hallen är ditt hems kännetecken. Det är därför du bör ordna det med hänsyn till alla stilfunktioner, modetrender och maximal användarvänlighet i rummet. Med hänsyn till alla designers rekommendationer kan du göra en vanlig korridor till en mycket intressant och ovanlig del av ditt hem, och det kommer att glädja dig med sitt utseende varje dag.

I den här videon hittar du ännu fler idéer för att dekorera din hall.

Rekommenderad: