Sängkläder Av Natursilke (17 Foton): Funktioner I Uppsättningar Av 100 Procent Siden, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Sängkläder Av Natursilke (17 Foton): Funktioner I Uppsättningar Av 100 Procent Siden, Recensioner

Video: Sängkläder Av Natursilke (17 Foton): Funktioner I Uppsättningar Av 100 Procent Siden, Recensioner
Video: 100% pure satin silk bedding set 2024, April
Sängkläder Av Natursilke (17 Foton): Funktioner I Uppsättningar Av 100 Procent Siden, Recensioner
Sängkläder Av Natursilke (17 Foton): Funktioner I Uppsättningar Av 100 Procent Siden, Recensioner
Anonim

Den moderna textilmarknaden presenterar ett stort utbud av sängkläder i nattsilke som kan tillfredsställa den mest krävande kunden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner i silkeset

För att göra rätt val bör köparen uppmärksamma några av materialets egenskaper. Den första är tätheten av det siden som sängkläderna är gjorda av. Det bestäms i mammavärdet, i detta värde mäts dukens vikt per 1 kvm. m. Ju mer mamma, desto högre kvalitet på tyget och följaktligen desto mer hållbart är sängkläderna gjorda av det (det optimala när det gäller pris och kvalitetsegenskaper anses vara en indikator på 16-20).

Låt oss notera de viktigaste fördelarna

  • En av de främsta fördelarna är allergivänligt. Sådana underkläder är lämpliga för barn, personer med känslig hud och till och med astma, eftersom det är omöjligt för dammkvalster och andra mikroorganismer att odla i den.
  • Uppsättningar av linne av naturligt siden kännetecknas av hög värmeledningsförmåga och hygroskopicitet. På vintern värms det snabbt, och på sommaren ger det tvärtom svalhet. Sidenfibrer absorberar perfekt fukt och torkar snabbt, den här egenskapen är särskilt viktig i värmen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Sängkläder kan vara en lyxig inredning. Glänsande siden draperar perfekt, det är mjukt och känsligt, med rätt skötsel bleknar mönstret på det inte. Naturlig duk är praktisk - det är ett hållbart, elastiskt material som inte krymper eller sträcker sig.
  • Ett viktigt inslag i silkesängar är förmågan att ha en läkande effekt på människokroppen. Siden kan förbättra sömnkvaliteten, stärka immunsystemet och positivt påverka ämnesomsättningen och nervsystemet. Att sova på ett sådant örngott är fördelaktigt för varje kvinna, eftersom hudkontakt med ett slätt tyg minskar utseendet på uttryckslinjer.
  • Sängkläder av 100% siden blir inte elektrifierade, till skillnad från uppsättningar gjorda av billigare konstgjorda material.

Man kan inte låta bli att notera ytterligare en egenskap hos saker gjorda av natursilke - ett mycket högt pris.

Sängkläder gjorda av 100% sidenmaterial kostar ungefär fem gånger mer än bomull och är en lyxartikel som talar om ägarens raffinerade smak.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tyger av sängkläder

Det finns flera typer av sidenduk, olika sätt att väva trådar:

  • atlas är ett ganska tungt dubbelsidigt och tätt tyg;
  • hertiginna - en duk med en satinväv av trådar;
  • jacquard - ett tyg på vilket präglade mönster erhålls;
  • poplin är ett sidenmaterial med en enkel vävning av trådar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom påverkas linnets kvalitet av råvarans ursprung, det vill säga "rasen" av sidenmask, vars larver producerar trådarna.

Kosten för dessa larver är också mycket viktig. Beroende på de namngivna faktorerna skiljer sig följande typer av siden:

  • Mullbär produceras av den domesticerade sidenormen Mori, det dyraste materialet erhålls från kokongerna hos dess larver;
  • tussar erhålls från kokonger av en vild insekt, det är mycket billigare och av lägre kvalitet;
  • eri -trådar erhålls genom att vrida fibrer från flera kokonger samtidigt;
  • Muga är tillverkad av fibrerna i den assamesiska sidenmask och kännetecknas av sin subtilitet, ökad styrka och en speciell färg.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vård

När du gör ditt val till förmån för uppsättningar av naturligt siden bör du vara uppmärksam på reglerna för att ta hand om dem. Detta material kräver strikt efterlevnad av alla rekommendationer angående tvätt, torkning och strykning.

Handtvätt är lämplig för tvätt med blötläggning vid en temperatur som inte överstiger 40 grader . I detta fall är ökad mekanisk spänning, vridning under centrifugering oönskad. Den rekommenderade blötläggningen är 15 minuter. För tvätt är det bäst att välja tvål eller flytande tvättmedel som löser sig helt i vatten.

Det är viktigt att notera att blekmedel inte ska användas. Sköljvattnet måste bytas flera gånger för att se till att det inte finns något tvättmedel kvar.

Bild
Bild

För att bevara sitt utseende, torka sängkläder bort från värmeapparater och på en mörk plats, undvik direkt solljus. Strykning sker i "siden" -läget från fel sida och i något fuktigt tillstånd. Det är nödvändigt att förvara linne i ventilerade utrymmen i linne- eller papperspåsar. En siden är krävande att ta hand om, men om du följer alla regler kommer den att hålla länge och ge dig många trevliga intryck.

Ett sängkläder i naturligt siden är ett utmärkt val för en dyr, jämn elitpresent, till exempel för ett bröllop, för ett jubileum, passar den också för ett annat speciellt tillfälle. En sådan gåva kommer att uppskattas och kommer inte att gå obemärkt förbi. De mest kräsna köparna lämnar extremt positiva recensioner.

Rekommenderad: