Bomullssängkläder (31 Bilder): Funktioner I Uppsättningar Av 100 Procent Egyptisk Tunn Bomull, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Bomullssängkläder (31 Bilder): Funktioner I Uppsättningar Av 100 Procent Egyptisk Tunn Bomull, Recensioner

Video: Bomullssängkläder (31 Bilder): Funktioner I Uppsättningar Av 100 Procent Egyptisk Tunn Bomull, Recensioner
Video: 100% Egyptian Cotton Sheets Set - Light Blue Long-Staple Cotton Queen Sheet for Bed, Fits Mattress 2024, April
Bomullssängkläder (31 Bilder): Funktioner I Uppsättningar Av 100 Procent Egyptisk Tunn Bomull, Recensioner
Bomullssängkläder (31 Bilder): Funktioner I Uppsättningar Av 100 Procent Egyptisk Tunn Bomull, Recensioner
Anonim

Det är ingen slump att bomullssängkläder efterfrågas bland köparen. Det är bekvämt, ser bra ut och är relativt billigt (exklusive premiumalternativen). Även om du också här måste närma dig valet av en eller annan uppsättning för att köpa en produkt av anständig kvalitet, som kommer att tjäna länge utan att förlora sitt presentabla utseende.

Bild
Bild

Särdrag

Bomull som ett 100% naturmaterial är praktiskt. Det mest värdefulla råmaterialet för sådant tyg är egyptisk finhäftad bomull, som odlas på floden Nilen. Det är från det som de dyraste sömnpaketen skapas. Oavsett vilka råvaror som är gjorda av det eller det materialet som används för att sy sängkläder, uppskattar människor sådana saker av flera skäl.

  • Det är trevligt att röra vid dem, vilket är viktigt under vila. De låter luft passera väl.
  • Färgerna på ett kit av hög kvalitet förblir ljusa länge.
  • Tyget tål flera tvättar. Det blir inte tunnare på länge, vilket gör att det kan utnyttjas under lång tid.
  • De är inte allergiska. Det är särskilt värdefullt när det används av barn och äldre, liksom av personer med känslig hud.
  • Utmärkt svettabsorbering.
  • Bomullssängkläder är överkomliga för ett stort antal köpare.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa tyger har också ett antal nackdelar som man bör tänka på:

  • när de torkas i solen bleknar de;
  • det tar lång tid innan de torkar ut efter tvätt;
  • efter flera tvättar krymper tyget.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av bomullsmaterial

Det finns många sorter av 100% bomullstyg som används för att göra sängkläder. Var och en av dem har också sina positiva och negativa drag.

  • Chintz . Detta tyg är attraktivt i pris, men moderna calicoes kan inte kallas kvalitetsmaterial. De håller inte länge.
  • Kalikå . Kräver inga speciella vårdceremonier. Tål ett stort antal tvättar utan problem. Sängkläder gjorda av det är dyrare än calico, men billigare än satin. Det kan fungera i flera år.
  • Satin . Det är ett tätt tyg med en vacker glans. Pakistanska är den mest uppskattade.
  • Poplin . Dess konsistens är tät och mjuk på samma gång. Tyget är behagligt för kroppen. Skimrar. Har ett ädelt utseende.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Perkal . Det är ett tyg av hög kvalitet. Trådarnas sammanflätning är tät. Tack vare detta är materialet hållbart. Tål ett stort antal tvättar. Känns som siden.
  • Twill . Perfekt andas. Lätt att städa. Torkar på kort tid. Inget behov av att stryka.
  • Batist . Luftigt och lätt material. Används för att sy spetsunderkläder (till exempel för en bröllopsäng). Sådana satser innebär inte frekventa tvättar. Om du använder sådant linne regelbundet, efter flera behandlingar i vatten, kommer det att "dödas" helt.
  • Flanell . Lämplig för att sy varma sängkläder. Det är trevligt att använda det på vintern.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Biomatin . Tyg av hög kvalitet, även om det är tunt, men mycket hållbart. Speciellt bearbetad för användning av personer med överkänslighet mot allergena faktorer. Underkläder som är gjorda av det tjänar länge.
  • Mahra . Handdukar och badrockar är gjorda av det, men sedan en tid tillbaka har de också använts för tillverkning av sängkläder.
  • Skördeman . I grunden är det en duk av crepe-typ. Dess fördel är att den har en lättnadstekstur och behåller värmen väl och inte kräver strykning efter tvätt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Egyptiska bomullsset

Sängkläder i egyptisk bomull är en elitprodukt. Textilier tillverkade av sådana råvaror har de bästa egenskaperna när det gäller produktutnyttjande. Fibrerna i denna unika bomull är dubbelt så långa som de andra (anledningen till detta ligger i det speciella fuktiga klimatet och jordens rikedom nära Nilen med olika värdefulla element). Detta möjliggör produktion av tunna men starka garner, vilket i sin tur ger ett slätt, tunt, mjukt och hållbart material.

Bild
Bild

Eftersom sådan bomull perfekt absorberar vätska gör det det möjligt att färga den permanent. Även efter många tvättar bleknar inte färgerna.

Redan i utseende kan vi säga att detta är ett premiumtyg. Efter särskild bearbetning blir egyptisk bomull silkesliknande. Den är lika mjuk och lyser lika vackert. Efter många tvättar visas inga pellets på tyget. Sängkläderna i egyptisk bomull håller en och en halv gånger längre än vanligt.

Bild
Bild

Hur köper jag?

Med tanke på att bara en procent av världens bomullsodling finns i Egypten, säljs inte produkter som är specifikt av egyptiskt ursprung (när det gäller råvaror) i varje hörn. Det finns analoger av anständig kvalitet, men det kommer ändå att vara ett annat tyg. Det finns fall när produkter av ett helt annat ursprung utfärdas när man säljer sängkläder för egyptisk bomull.

Bild
Bild

Man bör komma ihåg att på grund av den höga kostnaden för egyptisk bomull vid tillverkning av tyger blandas den ofta med en annan, lägre kvalitet. Och det påverkar saker och ting. När du väljer ett kit i en butik måste du tänka på att produkter av hög kvalitet inte kan vara billiga. Om köparen vill köpa en uppsättning linne av just denna bomull måste han noggrant läsa vad som står på etiketten. Information om att tyget är tillverkat av råvaror som odlats i Egypten måste specificeras separat.

Bild
Bild

Du bör också noggrant studera informationen om vem som producerade den uppsättning linne du gillar. Det måste vara ett beprövat företag som har funnits på marknaden i många år. Det är bra att lyssna på recensioner från andra köpare om sängkläder som köpts under ett visst märke. Det visar sig faktiskt att denna informationskälla är den mest tillförlitliga.

Enligt många människors bekännelser måste de ibland ta reda på kvaliteten på egyptisk bomull av en slump . Någon köpte den helt enkelt för att de gillade ritningen, och först då visade det sig att lakan är särskilt ömma när de kommer i kontakt med kroppen, och ett bomullstäcke gör att du bättre kan hålla värmen. Någon fick en uppsättning så dyr bomull i present och märkte en kontrast med de grova kopiorna av lakan och påslakan som redan fanns på gården. Och när det gamla linnet hann gå till trasorna, fortsatte elitbomullen att tjäna troget utan att förlora sitt trevliga utseende.

Bild
Bild

Till salu hittar du sängkläder från egyptiska råvaror med olika mönster och till och med rikt broderi för alla smaker. Det finns också vackra vita sängkläder. Du kan köpa en produkt med parametrar beroende på sängens storlek. Detta är både enkla och dubbla sängkläder och uppsättningar för en säng storlek 1, 5 bäddar.

Bild
Bild

Vård

Naturligt bomullslinne tillverkat i Egypten kräver inget särskilt underhåll. Det tål lätt tvätt eller kemtvätt. När du utsätter saker för sådan behandling bör du tydligt följa anvisningarna på etiketten. Dessutom gör tyger med ett mörkt mönster att de kan tvättas i varmt vatten och ljusa - i kallt i ett känsligt läge.

Bild
Bild

Tvätten är lämplig för torkning i en tvättmaskin utrustad med denna funktion. Vid tvätt bör endast balsam användas (detta kan bli ett hinder för god permeabilitet hos föremålen som ingår i satsen med luft). Efter torkning behöver sådant linne inte strykas. Men om värdinnan bestämde sig för att detta är nödvändigt måste lämplig temperaturreglering ställas in på strykjärnet.

Bild
Bild

Efter enkla regler kan du få möjlighet att njuta av en trevlig tid i sängen och underbara drömmar omgiven av egyptisk bomull under lång tid.

Rekommenderad: