Sängkläder Från Tencel: Funktioner I Uppsättningar Och Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Sängkläder Från Tencel: Funktioner I Uppsättningar Och Recensioner

Video: Sängkläder Från Tencel: Funktioner I Uppsättningar Och Recensioner
Video: Jag rättar recensioner 2024, April
Sängkläder Från Tencel: Funktioner I Uppsättningar Och Recensioner
Sängkläder Från Tencel: Funktioner I Uppsättningar Och Recensioner
Anonim

Sängkläder måste endast tillverkas av naturliga tyger. Tencel -kit har blivit populära på sistone. Vad är detta material, vad är det för särart och hur man tar hand om det? Svar på alla frågor väntar redan på dig i vårt material.

Bild
Bild

Vad det är?

Sängkläder från Tencel får många positiva konsumentrecensioner, och det är det välförtjänt. Tencel är ett naturligt tyg tillverkat av eukalyptusfibrer. Utåt och vid beröring är en sådan duk lite som siden. Den största fördelen med detta sängkläder är att det är en helt naturlig och säker produkt. Tyget kännetecknas av ökad styrka och elasticitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningsprocessen för sådant tyg är miljövänlig och därför komplicerad . Till att börja med produceras trämassa från eukalyptusträdet. Därefter förs massan genom en speciell press, vilket resulterar i att starka trådar erhålls. Sedan genomgår trådarna särskild bearbetning, torkning, och sedan börjar tillverkningen av själva tyget. Resultatet är ett naturmaterial av hög kvalitet som har ett antal fördelar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att notera att under produktionen av vissa tyger tillsätts bomulls- eller silketrådar, som är vävda med eukalyptus. Förpackningen måste innehålla information om detta. Om eukalyptusfibrerna i tyget är mindre än trettio procent kan ett sådant material inte kallas "tencel".

Funktioner och Fördelar

Till att börja med är det värt att nämna att ett sådant naturligt tyg är mycket dyrt. Men detta faktum hindrar inte konsumenter som inte bara bryr sig om sin hälsa och sköna sömn, utan också om miljön. Därför är sängkläder tillverkade av detta material mycket efterfrågade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huvuddragen i Tencel är dess naturlighet, tack vare vilket sådant sängkläder är helt säkert och inte orsakar absolut några allergiska reaktioner. Att sova på sådant linne är väldigt trevligt när som helst på året. Tyget har en viktig funktion - det andas mycket. Av denna anledning, även i extrem värme, är det mycket bekvämt att sova på Tencel -sängkläder och inte alls varmt, men på vintern är det mysigt och varmt.

Bild
Bild
Bild
Bild

På vintern kan detta tyg värma sig, som en ulltäcke . Samtidigt är det mycket trevligare att gömma sig med ett påslakan från tencel, eftersom tyget är mycket känsligt och lätt. Under tvätten absorberar sådana sängkläder lätt fukt och tar lika lätt bort det, tack vare vilket linnet tvättas perfekt och torkar mycket snabbt. Efter en noggrann tvätt behöver den inte strykas alls, eftersom den inte skrynklas alls.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan egenskap hos detta material är dess höga hållfasthet. Kanske, med avseende på styrka, kan Tencel med rätta ges första platsen. Tack vare denna kvalitet tjänar sänglinne av detta naturmaterial under mycket lång tid och tappar inte alls sina kvaliteter genom åren. Och en annan fördel med tyget är att tack vare naturfibrer dyker inte olika mikroorganismer upp och förökar sig inte i sådana sängkläder. Även efter år börjar inte en dammkvalster i sådana underkläder, och detta är ett annat viktigt plus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ska man välja och ta hand om?

För att välja en riktig högkvalitativ Tencel, du måste känna till några av dess funktioner.

  • Det är mycket lätt att känna igen denna typ av naturligt tyg genom beröring. Tencel är ett lätt, mjukt och behagligt material. Dessutom deformeras inte duken alls, skrynklas inte eller sträcker sig.
  • När du väljer ett sängkläder från Tencel, lita bara på pålitliga tillverkare som redan har bevisat sig på den positiva sidan. Du ska inte köpa sängkläder till ett för lågt pris via Internet på tvivelaktiga sajter som inte ger några garantier alls.
Bild
Bild
  • Precis som alla naturliga tyger kräver tencel särskild omsorg, tack vare vilket sängkläderna kommer att hålla i många år. Det rekommenderas att förvara sådana sängkläder i ett välventilerat rum. I täppta rum med hög luftfuktighet försämras tyget snabbt och förlorar en betydande del av dess fördelar. Undvik också direkt solljus under lagring och torkning. Eftersom tencel torkar snabbt kan du torka den hemma eller i skuggan.
  • Innan du tvättar sådant tyg, var noga med att läsa tillverkarens rekommendationer, som bör anges på förpackningen. Vissa produkter kan inte tvättas alls, eftersom endast torrtvätt är tillåtet. Men detta gäller främst överkast.
Bild
Bild
  • Det rekommenderas att tvätta sådana sängkläder för hand eller i känsligt läge, handtvätta i tvättmaskinen. I det här fallet är det viktigt att temperaturen under tvätten inte överstiger trettio grader. Snurren ska också vara känslig. Du kan tvätta sängkläder från Tencel endast från fel sida. Om det är nödvändigt att stryka tyget måste uppsättningen också vändas åt fel sida.
  • Och en viktigare punkt. Det rekommenderas inte att tvätta Tencel -produkter med olika pulver med blekpartiklar och att använda blekmedel, sköljmedel och andra specialmedel under tvätten. Detta tyg kan endast tvättas med flytande tvättmedel som gel.
Bild
Bild

Konsumentrecensioner

Konsumenter som redan har provat sängkläder av naturligt tencel lämnar extremt positiv feedback. Hemmafruar noterar att ett dyrt köp lönar sig, eftersom materialet är miljövänligt och säkert. Konsumenter säger att Tencel är ett nöje att sova på varma dagar. Det är särskilt bekvämt för barn att sova på sådana underkläder, eftersom de inte svettas alls på det, och det finns ingen risk för förkylning.

Bild
Bild

Dessutom noterar konsumenterna att, till skillnad från en sidenprodukt, glider linne av tencel inte alls. Det är bekvämt att täcka det och det är mycket bekvämt att sova på det, eftersom tyget inte bara är mjukt, utan också mjukt. Dessutom noterar personer med allergier och helt enkelt känslig hud att det är väldigt bekvämt att använda sådana underkläder. Det finns ingen irritation, rodnad eller andra problem.

Hemmafruar noterar också att tyget är mycket lätt att tvätta för hand och inte behöver strykas alls . Många kvinnor har märkt det faktum att denna typ av tyg inte absorberar smuts och talg så mycket. Och efter torkning på ett rep kvarstår inte små rynkor och veck på tyget, så linnet kan täckas omedelbart. För att tyget inte ska tappa sitt ursprungliga utseende rekommenderar värdinnorna att tvätta tencel -seten separat från andra saker. De noterar också att ljusa färger och mönster på tyget inte bleknar alls efter upprepad tvätt och torkning. Och även år senare ser tyget felfritt ut.

Rekommenderad: