Sängkläder I Siden (30 Bilder): Uppsättningar Konstgjord Siden Och Satin. Hur Tvättar Jag Jacquardlinne Korrekt? Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Sängkläder I Siden (30 Bilder): Uppsättningar Konstgjord Siden Och Satin. Hur Tvättar Jag Jacquardlinne Korrekt? Recensioner

Video: Sängkläder I Siden (30 Bilder): Uppsättningar Konstgjord Siden Och Satin. Hur Tvättar Jag Jacquardlinne Korrekt? Recensioner
Video: ”Lakan ska alltid tvättas i 90 grader!” - Nyhetsmorgon (TV4) 2024, April
Sängkläder I Siden (30 Bilder): Uppsättningar Konstgjord Siden Och Satin. Hur Tvättar Jag Jacquardlinne Korrekt? Recensioner
Sängkläder I Siden (30 Bilder): Uppsättningar Konstgjord Siden Och Satin. Hur Tvättar Jag Jacquardlinne Korrekt? Recensioner
Anonim

Sänglinne i siden är valet av framgångsrika människor som föredrar att koppla av på en mjuk, mjuk och mysig säng. Detta material fick status som en elit för sitt unika utseende, som symboliserar ett tecken på rikedom och lyx. Effektiv glansig glans ser solid och dyr ut, och passar perfekt in i designen i alla interiörer.

Bild
Bild

Materialegenskaper

Sängmaterialet är tillverkat av sidenmaskstrådar. Fibrernas längd är 900-1400 mm, och trådarnas triangulära tvärsnitt säkerställer ljusreflektion, på grund av vilka vackra solöverflöden och glansig glans bildas på duken. Tyget av vilket silklinne är tillverkat kan delas in i följande sorter, med hänsyn till vävtekniken.

Atlas . Den kännetecknas av en slät, nästan spegelliknande, blank frontyta. Satintyg har en hög densitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Poplin . Det produceras med hjälp av en vanlig väv av fibrer. Det är en dubbelsidig produkt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Jacquard . Skiljer sig i ett systematiskt upprepande mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hertiginna . Det är en vanligt färgad satinbelagd duk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Syntet . En produkt tillverkad av rayon är en billig och prisvärd underkläder, men det här materialet är skapat med hjälp av kemiska medel, vilket väsentligt sänker tyget jämfört med naturliga komponenter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Pratar om fördelarna med siden sängkläder, följande fördelar förtjänar största uppmärksamhet.

  • På grund av dess naturliga egenskaper anses detta tyg vara miljövänligt och allergivänligt, så det är väl lämpligt för dem som lider av astma. Dammkvalster och andra insekter lockas inte av detta material.
  • Sidenmaterial har hög värmeledningsförmåga. På vintern kommer ett täcke av siden att värma kroppen, och under sommarens hetta kommer det att ge en behaglig friskhet.
  • Trådarna, som består av flera täta fibrer, bildar ett mycket starkt tyg, vilket förklarar tvättens slitstyrka och långa livslängd.
  • Vissa psykologer och läkare rekommenderar att du sover på siden, eftersom vävnaden ger god hälsosam sömn, bromsar hudens åldrande och blockerar smärta vid ledsjukdomar.
  • Tyget i sig är väldigt mjukt och behagligt att röra vid, det är bekvämt att röra vid det, hår och hud klibbar inte fast vid någonting på natten, eftersom ytan är känslig och slät.
Bild
Bild

När det gäller produktens nackdelar är den viktigaste den höga kostnaden för en uppsättning, eftersom linnet tillhör elitklassen. En annan nackdel, enligt vissa konsumenter, är besväret under sömnen, till exempel glider kudden ut. Detta är dock fortfarande en subjektiv åsikt, eftersom de flesta köpare är benägna att tro att det är väldigt bekvämt och mysigt att sova på sängkläder i siden.

Bild
Bild

Hur väljer man?

På textilavdelningen letar man efter ett sängkläder i siden, Var uppmärksam på följande kriterier när du väljer produkter.

  • Tygets täthet hos mammor. Ju högre denna indikator, desto längre håller materialet. Mer genomskinligt tyg kan inte skryta med denna fördel. Det normala värdet för siden är 19 momme. Momme är vikten på 1 m² tyg.
  • Naturlinne kännetecknas av en klar, ren glans; dess doft kan inte innehålla lukten av kemiska färgämnen.
  • Ett särdrag hos denna underkläder är dess identiska design på båda sidor.
  • Du kan bestämma kvaliteten genom att trycka på. Naturligt tyg, i kontakt med huden, absorberar värmen, det artificiella materialet värms inte upp på länge.
  • En effektiv metod för att bestämma kvalitet är att sätta eld på ett tygstycke. Om det brända elementet var naturligt, kommer askan att behålla lukten av ben. Men den här metoden är naturligtvis inte särskilt vanlig; ingen kommer att sätta eld på någonting i butiken.
Bild
Bild
  • Om kunden siktar på riktiga sidenunderkläder måste han komma till affären med en stor summa pengar. Om du har en billig produkt framför dig är det här ett konstgjort material som inte har egenskaperna som naturligt siden.
  • Ge företräde åt tillverkare från Kina. Det var i detta land som förmågan hos sidenmask först upptäcktes och siden gjordes. Kinesiskt siden har länge varit ledande inom kvalitet jämfört med produkter från andra länder. Turkiska tillverkare är också starka konkurrenter; deras sortiment innehåller en mängd olika silkeset. Bra produkter tillverkas av japanska företag. Mer än 500 typer av siden är kända i Landet för den stigande solen, medan det i Europa bara finns fyra.
  • Glöm inte att storleken överensstämmer och var också uppmärksam på att parametrarna för inhemska och importerade produkter skiljer sig åt. För ryska kit är storlekarna en och en halv, dubbel, euro. Utländska produkter bestäms av storlekarna singel (1-säng eller singel), en och en halv (1,5-säng eller extra lång singel), dubbel (2-bädd eller full), tre-säng (king-size).
Bild
Bild

Rayon

Om köparen inte har råd med naturliga sidenunderkläder, kan en konstgjord uppsättning för en familjesäng också avstås. Fördelarna med en sådan produkt kommer att vara ett överkomligt pris, ett vackert utseende som inte är sämre än naturligt siden, motståndskraft mot ljus och vatten. Dessa underkläder är lika mjuka och behagliga att ta på. Dessutom är det välfärgat, tack vare vilket ett mycket brett sortiment av olika mönster presenteras i butikerna: linne i temperamentsfulla röda toner, presentabla svarta produkter, uppsättningar i pastellfärger, på vilka originalritningar kan avbildas.

Bild
Bild

Nyligen har skrynklig rayon blivit mycket populär. Det är ett material med många veck och veck, som skapas genom långvarig exponering för pressen. Det visar sig vara en mycket trevlig produkt, inte bara bekväm och praktisk när det gäller användning (kräver inte strykning), men har också en dekorativ funktion. Det enda som syntetmaterial är sämre än naturliga tyger är styrka och elasticitet. Ett konstgjort kit är kortlivat och dess färger bleknar efter några tvättar.

Bild
Bild

Vård

För att få sängkläder i siden att hålla ännu längre, det är värt att ägna särskild uppmärksamhet åt vården av denna känsliga och darrande produkt.

  • Det är att föredra att tvätta sidenlinne för hand. Du kan inte använda blekmedel eller kemikalier under tvätt, som innehåller klor, vilket påverkar naturligt tyg negativt. Om värdinnan bestämde sig för att blötlägga produkten, bör detta göras i högst 5 minuter.
  • Det är bättre att välja speciella sidenvårdsprodukter för tvätt. Du kan tvätta saker vid en temperatur som inte överstiger 30 grader. Det rekommenderas att tillsätta 20 g ättika i vattnet under sköljningen.
  • Om du har valt en maskintvätt måste du slå på läget "siden" eller "känsligt". Innan du lägger tvätten i trumman, vänd den ut och in och lägg den i en specialpåse. Det är nödvändigt att skilja saker efter färg. Dessa regler gäller särskilt för jacquardprodukter. Om du behöver ett jacquardmaterial för att tvätta i en skrivmaskin måste du fästa alla blixtlås och knappar.
Bild
Bild
  • Under centrifugering behöver du inte vrida tyget, ett mer föredraget alternativ är att klämma igenom ett bomullstyg.
  • Det är vanligt att torka kläder på en klädstreck i ett välventilerat område där direkt solljus inte faller. Det rekommenderas att torka kläder gjorda av jacquard utomhus. Det är bättre att vägra att torka i en trumma, eftersom den höga temperaturen kan skada föremålet.
  • Under strykningen, slå på "siden" -läget, du behöver inte spraya med vatten för att undvika fläckbildning. När det gäller en jacquardprodukt måste den vändas ut och in innan strykning och temperaturen måste vara högst 120 grader.
  • I en situation där tvätten torkar ut rekommenderas det att hänga den i badrummet och slå på duschen. Då slätas alla formade veck ut utan att använda ett strykjärn.
Bild
Bild

När de köper silkesängar väljer konsumenterna till förmån för hälsosam och full sömn, eftersom inte bara stämningen för hela dagen beror på detta, utan också arbetsförmågan, känslomässigt tillstånd och utseende.

Rekommenderad: