Lindblommor (18 Bilder): I Vilken Månad Börjar Blomningen I Bashkiria Och Moskva -regionen, I Andra Regioner? Blommande Beskrivning

Innehållsförteckning:

Video: Lindblommor (18 Bilder): I Vilken Månad Börjar Blomningen I Bashkiria Och Moskva -regionen, I Andra Regioner? Blommande Beskrivning

Video: Lindblommor (18 Bilder): I Vilken Månad Börjar Blomningen I Bashkiria Och Moskva -regionen, I Andra Regioner? Blommande Beskrivning
Video: Topping ur plants in flower 2024, April
Lindblommor (18 Bilder): I Vilken Månad Börjar Blomningen I Bashkiria Och Moskva -regionen, I Andra Regioner? Blommande Beskrivning
Lindblommor (18 Bilder): I Vilken Månad Börjar Blomningen I Bashkiria Och Moskva -regionen, I Andra Regioner? Blommande Beskrivning
Anonim

Linden är en av de mest kända och vackra honungsväxterna . Trädet kan ses inte bara i skogar, utan också i parker och torg. Det ser särskilt vackert ut under blomningen. Det är vid denna tidpunkt som linden lockar mest uppmärksamhet.

Bild
Bild

Blommande beskrivning

Det finns över 40 sorter av olika typer av lime. De blommar ungefär samtidigt. Detta händer i mitten av sommaren, i 10-14 dagar. Blomställningarna är små. Var och en av dem har cirka 4-14 blommor. De består av fem små kronblad. Blommorna är ljusa och inte särskilt frodiga. Det finns alltid många av dem på trädet. Därför böjs lindgrenar ofta till marken under sin vikt.

Bild
Bild

Under blomningen ser kronan på trädet väldigt vacker ut. Den har en blek gyllene nyans. Blommorna avger en mycket behaglig och rik doft.

Under vilket år blommar lind efter plantering?

En trädgårdsmästare som bestämmer sig för att plantera en lind på sin plats måste veta att detta träd växer ganska långsamt. Vid 8-10 års ålder överstiger dess höjd inte tre meter. Ett ungt lind kan inte blomma.

Tiden för den första blomningen beror till stor del på var trädet växer . I ett öppet område blommar lind i åldern 15-17 år.

Bild
Bild

Om trädet ligger intill andra växter får det mindre ljus och näringsämnen. En sådan lind kommer att blomma först vid 20-25 års ålder.

Trädet blir en fullvärdig honungsväxt vid 35–40 års ålder . Dessa lindar har täta och vackra kronor, som är överflödiga med små blommor.

Vid 130–150 års ålder börjar trädet blomma mindre aktivt . Många trädgårdsmästare föredrar att bli av med gamla lindar.

Bild
Bild

Blommande datum i olika regioner

Lindträd blommar vanligtvis i juni eller juli. Detta händer efter slutet av blomningen av fruktträd. Därför sticker lindet ut väldigt mycket mot bakgrunden av alla sina "grannar".

Blomningstiden beror till stor del på regionen där linden planterades, eftersom klimatet i Fjärran Östern skiljer sig från det i centrala Ryssland

  1. Mellanfilen . I Moskva -regionen, Bashkiria och andra regioner är vanlig lind vanligast. Det börjar blomma väldigt tidigt. Detta händer vanligtvis i början av sommaren. Detta träd tolererar perfekt temperaturförändringar och glädjer regelbundet människor med sin rikliga blomning.
  2. I Kaukasus . I denna region kan du se den hjärtformade (eller hjärtformade) linden. Detta träd börjar blomma i juli. Växten är resistent mot frost och torka. Behöver inte särskild vård.
  3. I Ural . I denna region kan du hitta den amerikanska linden. Den blommar i slutet av juni. Samtidigt pågår en liknande naturlig process i Voronezh-, Tula- och Saratovregionerna.
  4. På norra Ryssland … I kalla områden blommar lind under andra halvan av juli. För närvarande är unga blommor inte rädda för temperaturfall och dåliga väderförhållanden.
  5. I södra delen av landet . I Krasnodar -territoriet kan lindblomman ses på senvåren. Om vintern är kall och lång kan blomperioden förskjutas något mot juni.
Bild
Bild

Det är omöjligt att hoppa över lindens blomningstid, eftersom den under denna period lockar uppmärksamhet inte bara med sin skönhet, utan också med sin rika doft av blommor.

Varför finns det ingen blomning och vad ska man göra?

Tyvärr blommar både unga och vuxna lindar inte alltid. Inför denna situation måste du förstå varför detta händer. I det här fallet kan detta problem lösas. Det finns flera huvudorsaker till bristen på blomning.

Fel val av landningsplats

I allmänhet tillhör linden opretentiösa växter. Men för att den ska blomma bra är det viktigt att plantera den på rätt plats. Det ska vara soligt och jorden bör vara bördig . Vid plantering måste jorden befruktas väl.

Om det finns tillräckligt med ledigt utrymme på platsen är det bäst att plantera lindor i grupper . Lönn kan också vara en bra granne för henne. Det viktigaste är att träden planteras på ett ganska stort avstånd och inte stör varandra.

Bild
Bild

Ung ålder

När du planterar ett lind på din webbplats är det värt att komma ihåg det det börjar inte blomma direkt . Därför behöver du inte skynda dig och ta bort trädet från din trädgård. Troligtvis kommer växten fortfarande att blomma efter en viss tid.

Bild
Bild

Brist på eller överskott av fukt

Det är nödvändigt att vattna linden rikligt först efter att ha planterat unga plantor på en permanent plats. Detta hjälper växten att slå rot snabbare

Resten av tiden har linden tillräckligt med fukt, som den får från regnet. Om sommaren är torr bör trädet också vattnas. Vatten hälls direkt under roten. Det är viktigt att det omedelbart absorberas i marken .… I detta fall kommer linden inte att vattnas. Det är bäst att vattna trädet sent på kvällen eller tidigt på morgonen.

Bild
Bild

Fel valt sort

För att växten ska blomma rejält och växa frisk och stark måste du välja rätt lindesort för din region. Dessutom är det nödvändigt att i förväg studera alla funktioner i att odla ett träd.

Bild
Bild

Exponering för skadedjur och sjukdomar

Mycket ofta blommar trädet inte på grund av sjukdomar eller skadedjur som gör det för svagt. Oftast lider lind av följande sjukdomar.

  1. Svart prick . Denna sjukdom är farlig för lime och lönn. Det sprider sig snabbt. För att förhindra angrepp av andra träd i trädgården måste kronan beskäras och ta bort alla infekterade grenar. Detta material måste brännas. Därefter måste trädgården omedelbart behandlas med Bordeaux -vätska.
  2. Vit ruttna . Denna svampinfektion är också känd som marmoröta. Djupa sprickor uppträder på trädet efter infektion. Stammen blir krokig med tiden och blommor visas inte på kronan. För att skydda trädet från vitruttna måste stammen behandlas på våren med en blandning av krossad krita och kaliumpermanganat. Det är viktigt att mata unga träd regelbundet. Ett moget och starkt träd är resistent mot denna sjukdom.
  3. Tyrostroke … Denna sjukdom leder till utseendet av mörka fläckar och tillväxt på stammen. Crohn blir sällsynt. Trädet slutar blomma med tiden. För att rädda linden måste alla infekterade grenar klippas av i tid. Efter beskärning måste trädet behandlas med trädgårdshöjd. Om detta inte görs kommer det aktivt att tappa styrka. Grenar måste också brännas eller tas ut från platsen.
Bild
Bild
Bild
Bild

På våren rekommenderas även lind att behandlas med svampdödande läkemedel. Detta ökar deras motståndskraft mot sjukdomar.

Bland de skadedjur som stör utvecklingen av lind är det värt att notera zigenarfjället, lövmask och askbjörn. För att skydda mot dessa fjärilar behandlas träd som växer i en sommarstuga med insekticider.

När du odlar lind på din webbplats måste du noggrant övervaka dess tillstånd. Om du i tid blir av med de första tecknen på sjukdomen, liksom alla skadedjur, problem med trädet, blir det mycket mindre.

Bild
Bild

Väder

Om vintern var frostig är chansen att se lind blomma på sommaren minimal . Även frostbeständiga träd är inte anpassade till extrem kyla och vårfrost. Därför, om det inte finns några knoppar på linden på grund av den kalla vintern, kommer det inte att fungera för att få det att blomma.

Mulching jorden runt stammen kan hjälpa till att skydda träd från frost. För detta kan du använda torv, flis eller sågspån. Höjden på täckskiktet ska vara mellan 8-10 centimeter.

Bild
Bild

När och hur man samlar kalkblommor?

Efter att ha väntat på blomningen av ett ungt träd kan du börja samla blomställningar. Lindblomman har använts för medicinska ändamål under lång tid. Det hjälper till att lösa problemen nedan.

  1. Bli av med sömnlöshet … Doftande te från lindblommor låter dig koppla av, bli av med sömnproblem.
  2. Förbättra magfunktionen … Ett avkok av lindblom har också en positiv effekt på hälsan. Det hjälper till att ta bort gifter från kroppen, samt förbättra mags funktion.
  3. Lugna smärtan … Linden blomsterbad och infusioner hjälper till att slappna av och lindra smärta. Separat är det värt att notera fördelarna med sådana produkter för kvinnor. Linden blomma te kan förbättra hormoner och förbättra menstruationscykeln.
  4. Bota en förkylning . Sedan urminnes tider har lindblommete använts som ett antipyretikum. Du kan dricka det när du är förkyld. Det kommer att underlätta sjukdomsförloppet.
  5. Förbättra hudens skick . Vanliga bad med lindblommor gör huden mjukare och mjukare. Dessutom förbättrar sådana procedurer ansiktsfärgen.
Bild
Bild

Dessutom kan doftande lindhonung göras av nyplockade blommor. Den har en lång hållbarhet och är utmärkt för förkylning.

Du måste samla blomställningar omedelbart efter att de dyker upp på trädet. De måste plockas ihop med förblad och löv. I processen måste du akta dig för bin, eftersom de alltid cirklar runt dessa doftande blommor.

Bild
Bild

Du måste skörda blomställningar efter enkla regler

  1. Samla lindblommor bort från motorvägar . I det här fallet kommer en person att vara säker på kvaliteten på den insamlade produkten. Blommor som påverkas av skadedjur eller sjukdomar bör inte beröras.
  2. Klipp av blomställningar med trädgårdssax och beskärningssax . Bryt inte av grenarna. Detta kommer att skada både den vuxna och det unga trädet. Linden återhämtar sig sedan mycket länge. Från ett högt träd ska blomställningarna klippas med långhanterade beskärare. Det finns ingen anledning att dra grenarna till marken och bryta dem.
  3. Samla råvaror i torrt väder . Blommor och lövverk ska vara fria från regndroppar eller dagg. Det är bäst att göra detta på morgonen. I detta fall kommer de samlade färgerna att innehålla eteriska oljor.
Bild
Bild

Den uppsamlade lindblomman måste torkas väl. Detta kan göras både på vanligt sätt och i en elektrisk torktumlare. Färdiga produkter kan lagras och användas för att göra te och avkok i 12-24 månader. Det är bäst att packa blomställningar i pappers- eller tygpåsar.

Rekommenderad: