DIY Vinylskivspelare: Vad Behöver Du För En Hemlagad Skivspelare? Stroboskop Och Andra Reservdelar. Tillverkningssystem

Innehållsförteckning:

Video: DIY Vinylskivspelare: Vad Behöver Du För En Hemlagad Skivspelare? Stroboskop Och Andra Reservdelar. Tillverkningssystem

Video: DIY Vinylskivspelare: Vad Behöver Du För En Hemlagad Skivspelare? Stroboskop Och Andra Reservdelar. Tillverkningssystem
Video: Lagar LP Skivspelaren .. 2024, April
DIY Vinylskivspelare: Vad Behöver Du För En Hemlagad Skivspelare? Stroboskop Och Andra Reservdelar. Tillverkningssystem
DIY Vinylskivspelare: Vad Behöver Du För En Hemlagad Skivspelare? Stroboskop Och Andra Reservdelar. Tillverkningssystem
Anonim

Det senaste århundradet har redan sjunkit i glömska, men retroälskare lyssnar fortfarande på gamla hits och gläds åt alla ungdomsåtaganden som rör vinylskivor. Moderna skivspelare skiljer sig så mycket från tidigare kända enheter att även enkel magnetisk svävning, skapad av en motor, inte verkar så ovanlig. Denna artikel förklarar hur du gör en gör-det-själv-skivspelare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkning

För att göra en sådan listig apparat utan lock måste du först förbereda ett antal verktyg och material. För tillverkning behöver du:

  • glödtrådsmotor (linjär motor med ett stort antal magnetiska poler);
  • plywood (2 ark) 4 och 10 cm tjock;
  • tonarm;
  • ventil med styrdel;
  • 5/16 "stålkula;
  • bultar;
  • flytande naglar;
  • penna;
  • kompass.

Tillverkningsplanen är följande. Först och främst bör du hantera plywood - det kommer att spela rollen som ett stativ. En del behövs för att stödja motorn, och den andra delen behövs för skivspelarna och tonarmen (pickup). Den första delen av stativet ska ha måtten 20x30x10 cm, den andra - 30x30x10 cm. För stativets botten behöver du göra ben - små cylindrar, du kan göra det av trä.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Öppna hålet i skivstativet på ett avstånd av 117 mm från kanten och 33 mm från den intilliggande kanten . Det måste vara tvärgående. Ventilstyrningen ska passa in i detta hål. Hålet måste slipas mot eventuell grovhet. Efter att hålet har förberetts är det nödvändigt att limma styrdelen med flytande spikar och sedan sänka ner stålkulan i den.

Nästa steg är tillverkningen av en golvlist med en diameter på 30 cm . Den måste vara gjord av det återstående 4 cm tjocka plywoodskivan. Spinnaren ska vara perfekt rund. Var noga med att markera mitten av denna bit med en penna. Efter det är det nödvändigt att fästa ventilen på den med den breda änden med 8 bultar. När förberedelserna är över kan skivspelaren fästas på lådan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nu återstår att ansluta lådan med skivspelaren till pickupen och den andra till motorn. Motorn och skivspelaren är anslutna med en gänga. Den ska gå i mitten av skivspelaren. Det återstår att ansluta pickup och förstärkare.

Verktyg och material

Det är en sak att göra en sådan enhet med egna händer, och en annan är att anpassa den. Normalt används följande skivspelarelement för att ställa in en skivspelare (alla kan inte finnas i designen):

  • klossar;
  • matta;
  • stroboskop;
  • andra enheter och material.
Bild
Bild
Bild
Bild

Användbara tips

Oavsett vilken version av skivspelaren som ska implementeras är det värt att veta hur du kan konfigurera enheten

Klemp . Detta är en sådan speciell klämma som är nödvändig (när plattan är krökt) för att räta ut den. I vissa fall används den till och med för att fixa tallriken säkert till skivan under sändning. Det är kanske ett ganska kontroversiellt attribut inte bara för en hemmagjord spelare, utan också för en köpt. Faktum är att vissa tillverkare är starkt emot närvaron av dessa enheter i vinylspelare. Klämmor finns i olika strukturer (skruv, hylsa, konventionell) och fungerar därför olika beroende på spelaren själv.

Matta . Ursprungligen uppfanns mattan för att lossa nålen och plattan från motorbruset. Vissa tillverkare har inte alls en sådan enhet. Idag är mattans roll att justera ljudspåret. Med hjälp av mattan glider inte plattan på skivan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stroboskop . Denna enhet krävs för att kontrollera hastighetsstabilisering. Det är värt att komma ihåg att prestanda för stroboskopiska skivor beror på belysningsfrekvensen. Den erforderliga parametern är 50 Hz eller mer.

Testplattor . Dessa tillbehör är också ett måste för alla vinylälskare. Men det är värt att göra en reservation - de är nödvändiga för moderna enheter.

Dessa attribut ser ut som samma standardposter, med bara en skillnad - här registreras testsignalerna på specialspår. Med dessa spår kan du optimera dina enhetsinställningar. Även till försäljning stöter man på testplattor med tomma (släta) ytor. Trots denna skillnad levererar varje tillverkare tillbehör med detaljerade instruktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den enda nackdelen är att denna instruktion inte alltid är på ryska.

Testremsor kan användas för att bestämma:

  • riktigheten i anslutningen per kanal;
  • rätt fas;
  • inställning av resonansfrekvensen för en specifik väg;
  • inställningar för skridskoåkning.
Bild
Bild

Vilka poster och nålar för dem att välja?

Det finns tre inhemska inspelningsformat:

  • med en radiell inspelningshastighet på 78 varv / min;
  • med en hastighet av 45, 1 rpm;
  • med en hastighet av 33 1/3 varv per minut.

Skivor med en hastighet på 78 varv / min är mestadels från början av 1900 -talet. De kräver nålar på 90-100 mikron i storlek. Den patronmassa som krävs är 100 g eller mer. Sedan 20 -talet av förra seklet har inhemska rekord dykt upp.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Formatet liknade det föregående, men under uppspelningsprocessen märktes det att nålarna deformerades och först efter en viss tidsperiod tog de bilden som krävdes för inspelningarna eller till och med bröts helt.

Efter det 45: e året av förra seklet dök nya rekord upp med samma inspelningshastighet . De kännetecknas av nålar för att spela med en storlek på 65 mikron. De första husplattorna, nära 33 1/3 -formatet, har en nålstorlek på 30 mikron. De kan bara spelas med en korundnål. Nålformatet 20-25 mikron är utformat för poster med en inspelningshastighet på 45, 1 varv / min.

Det senare formatet - 33 1/3 kräver en nålstorlek på cirka 20 mikron . Denna bild innehåller både souvenir och flexibla tallrikar. Moderna poster kräver en speciell downforce på 0,8-1,5 g, liksom flexibiliteten hos pickup-systemet. Det är värt att notera att när du använder en hemlagad skivspelare behöver du reservdelar, så du måste tänka på detta i förväg.

Rekommenderad: