Användning Av Urea Som Gödningsmedel För Blommor: Kan Trädgårds- Och Inomhusblommor Vattnas? Hur Späds Ut För Utfodring Och Hur Matas?

Innehållsförteckning:

Video: Användning Av Urea Som Gödningsmedel För Blommor: Kan Trädgårds- Och Inomhusblommor Vattnas? Hur Späds Ut För Utfodring Och Hur Matas?

Video: Användning Av Urea Som Gödningsmedel För Blommor: Kan Trädgårds- Och Inomhusblommor Vattnas? Hur Späds Ut För Utfodring Och Hur Matas?
Video: NPK Fertilizer for Plant Application in Gardening? How Much and How to Use | English 2024, Maj
Användning Av Urea Som Gödningsmedel För Blommor: Kan Trädgårds- Och Inomhusblommor Vattnas? Hur Späds Ut För Utfodring Och Hur Matas?
Användning Av Urea Som Gödningsmedel För Blommor: Kan Trädgårds- Och Inomhusblommor Vattnas? Hur Späds Ut För Utfodring Och Hur Matas?
Anonim

Gödnings- och bearbetningsanläggningar är en förutsättning för en anständig skörd. En pålitlig och beprövad agrokemikalie som anses vara universell - urea (urea). Den används i nästan alla typer av trädgårdsarbete: för att gödsla trädgårds-, prydnads- och grönsaksgrödor. Det ingår i sammansättningen av många mineralkomplexförband som tillverkas av industrin. Och den överkomliga kostnaden, användarvänligheten och den höga verkningsgraden för jordbrukskemikalien lockar både ägare till små trädgårdstomter och välrenommerade industriföretag.

Bild
Bild

Egenskaper

Urea är ett kvävegödselmedel som har hyllats för dess effektivitet för att öka avkastningen av en mängd olika grödor. Det främjar framgångsrikt rekrytering av fullvärdig grön massa av växter, det praktiseras för att förbättra jordens struktur i beredningen före sådd.

Ofta jämförs karbamid med nitrat när det gäller dess funktionalitet och effektivitet . Endast kemiska föreningar har en grundläggande skillnad: urea lämnar inte brännskador på stammar och blad när de kommer på dem. Därför är dess användning för den överväldigande massan av växter helt ofarlig.

Bild
Bild

Den kemiska sammansättningen förblir stabil: i själva verket är 50% av denna kemikalie kväve. Med högt tryck erhålls karbamid från koldioxid och väte -nitrid (ammoniak) i gasform.

Fördelar med urea:

  • urea -lösningen absorberas ganska snabbt av växter som är mottagliga för hög mark -pH -balans;
  • bladmatning lämnar inte brännskador på vegetationens lummiga plattor;
  • bara 48 timmar efter bladgödsling med urea ökar närvaron av kväve i det vegetabiliska proteinet;
  • behandling av vegetation med en sammansättning av urea under våren gör att du kan avbryta blomningen, vilket minskar sannolikheten för att blommor faller av på grund av vårkylan;
  • urea -lösning gör det möjligt att bekämpa skadedjur i trädgården och trädgården och patogener;
  • befruktning med en agrokemikalie gör att du kan öka utbytet av trädgårdsgrödor.
Bild
Bild

Nackdelar med att använda en agrokemikalie:

  • urea kan minska grobarheten för frömaterial med dess ökade innehåll i marken;
  • om agrokemikalien felaktigt införs i marken, till följd av en kemisk reaktion, bildas gasformig vätenitrid, vilket kan skada unga skott;
  • befruktning innebär förvaring;
  • urea kan inte blandas med andra läkemedel.

Toppdressing är extremt viktigt för lätta, lätt sura jordar. Upptagbarheten för kväve i strukturen ökar med jordens temperatur. I detta avseende är det lämpligt att applicera gödselmedel i varmt väder, helst i fuktig jord.

Bild
Bild

Vilka färger passar den?

För att dekorativa grödor ska få en ljus färg, för att behaga intensiv tillväxt, är det nödvändigt att sammanställa en balanserad kost för dem från en mängd olika gödningsmedel, vilket ger rätt vård. Samtidigt ska man inte tappa ur sikte att marken måste vara mättad med spårämnen, och när blomsterodlingar växer på samma plats under lång tid, tömmer de jorden.

Bild
Bild

I detta avseende bör man inte glömma att planera trädgården, med hänsyn till tillgängligheten för områden för transplantation eller plantering av prydnadsgrödor, utfodring av markområdena där du tänker plantera en växt med konstant utfodring. Med en så stor skala kommer trädgården att få ljusa färger och en trevlig doft.

Topdressing av prydnadsväxter utövas baserat på specifika behov och efter grundläggande regler.

Årliga växter:

  • använda gödselmedel 2 gånger under säsongen;
  • första gången 10-15 dagar efter plantering, så att plantorna stärks av rötterna;
  • andra utfodring vid uppkomst och bildning av knoppar.

Dessa sinnrika trick garanterar normal formning, ljusa färger och snabb blomning.

Bild
Bild

Fleråriga växter:

  • varje år 3 gånger per säsong;
  • den första appliceringen av gödningsmedel på våren till den lossade jorden;
  • den andra - vid tidpunkten för den generativa knoppens utseende;
  • efter att växten har blommat färdigt bör gödselmedel appliceras för att ge näring åt styrkan för vinterperioden, och dessutom för att ge starka friska skott till nästa vår.
Bild
Bild

Du måste veta att vid första anblicken passar multifunktionellt organiskt material inte alltid till vissa färger:

  • astram;
  • krasse;
  • ringblommor;
  • hyacinter;
  • liljor;
  • påskliljor;
  • dagliljor;
  • tulpaner.

Man bör komma ihåg att hemlagade lökartade prydnadsblommor inte heller ska matas med organiskt material. Dess användning provocerar alla slags sjukdomar, död. Urea kommer alltid att komma till undsättning, vilket kommer att säkerställa den komplexa bildandet av växter, ljusa färger.

Bild
Bild

Du måste förstå vad karbamid är . Som toppdressing är den idealisk för bildandet av lyxigt, saftigt lövverk. Och för en blommande kultur är kväve inte så användbart av den anledningen att dess överskott fördröjer spirande. Bulbous (amaryllis, nerine), woody (citron, cypress, mandarin), egenrotade perenner (calla, iris) från de första dagarna av deras existens har ett behov av kvävegödsling, därför kan de befruktas med urea utan tvivel. Men tuberkulös (gloriosa, caladium) bör matas efter bildandet av de första bladen. Urea som gödningsmedel för hemvegetation praktiseras i form av en lösning, som bereds med en hastighet av 20 g per 10 liter vatten, det räcker till 10 m2.

Bild
Bild

Hur späds?

Vid symtom på kvävebrist i vegetationen, och dessutom, om äggstockarna faller av, är det lämpligt att utföra toppdressing av blad med urea. Det har en fördel jämfört med saltpeter och andra kvävegödselmedel: karbamid bränner mindre växtblad. Förbrukningen av karbamidlösning för bladgödsling är cirka 3 liter av arbetskompositionen per 100 m2.

Här är en liten instruktion om hur man odlar en agrokemikalie för bevattning

Läkemedlet är utmärkt lösligt i vatten, och det är inte nödvändigt att värma upp det eller komplettera det med några komponenter.

Bild
Bild

Efterlevnad av proportioner är en grundläggande förutsättning. Uttalandet om att du inte kan förstöra gröt med smör är helt på sin plats här. Därför bör noggrannhet observeras vid tillverkning av flytande toppdressing baserad på granulat och vatten: 50 g agrokemikalie tas i en hink med vatten.

Dosen observeras också vid applicering, som för rotmatning är lika med 25-30 ml för en vuxen vegetativ växt. Det är bättre att inte vattna vid roten, utan hälla lösningen i särskilt förberedda fördjupningar runt växten.

Bild
Bild

Andelen av kompositionen för gödningsmedel med löv kommer att vara densamma, men hastigheten per planta måste minskas - högst 10-15 ml.

För inomhusblommor bereds en lösning av en agrokemikalie för bladgödsling i mängden 5-8 g urea per liter vatten . Om vegetationen har mycket blekta blad (vilket signalerar brist på kväve), måste 3 g magnesiumsulfat tillsättas till 1 liter av kompositionen. Användningen av magnesiumsulfat minskar risken för brännskador och ökar gödningsmedlets effektivitet, eftersom magnesium ingår i pigmentets struktur.

Bild
Bild

Hur matar man ordentligt?

Flera rekommendationer för befruktning av blommor:

  • under bildning kan du ofta, dock bibehålla koncentrationen, öva urea för bättre vegetation;
  • några timmar före utfodring måste du vattna vegetationen;
  • du kan inte befrukta nyligen planterade, sovande eller sjuka blommor som inte har stärkts av rötter;
  • befrukta plantor och unga växter med en lägre koncentration av lösningen;
  • rabatter i skuggan kräver mindre utfodring;
  • värme och sol är oönskade medhjälpare vid kväveutfodring.
Bild
Bild

Specifikationerna för befruktning av inomhusblommor

Utför toppdressing med hänsyn till årstiden:

  • vinter - var 30: e dag
  • vår, sommar - varje vecka;
  • höst - var 2-3: e vecka.

Blommornas tillväxttakt är viktig:

  • snabbt växande - varje vecka;
  • långsamt växande - var 30: e dag.
Bild
Bild

Bladgödsling genom sprutning med en agrokemisk lösning bör utföras i början av bildningen för att öka tillväxten. Kompositionen för bearbetning bereds i en volym av 10-15 ml per blomma och i förhållandet mellan en liter vatten och 7-10 g.

När du applicerar toppdressing måste du vara uppmärksam på materialen som introduceras . När dessa material (i form av papper, gräs, lövverk, halm, sågspån), initierar kolreaktioner och kan värma upp till 60 grader i en hög, är det nödvändigt att införa urea i förhållandet 1 kg: 1 m2.

Bild
Bild

Viktigt: den första överdressingen kan utföras tidigast 2 månader efter att plantan planterats i en färsk jordblandning; för ohälsosamma och svaga växter bör koncentrationen vara hälften så mycket, och under viloläge måste användningen av gödningsmedel överges helt och hållet.

Rekommenderad: