Peppar "pojke" Och "tjej": Hur Man Bestämmer Könet På En Paprika? Vilka Frukter är Sötare - Man Eller Kvinna? Vilken Peppar Ska Man Välja?

Innehållsförteckning:

Video: Peppar "pojke" Och "tjej": Hur Man Bestämmer Könet På En Paprika? Vilka Frukter är Sötare - Man Eller Kvinna? Vilken Peppar Ska Man Välja?

Video: Peppar
Video: WHAT'S UP ?........ MALE & FEMALE PEPPERS ?...........NO WAY ! 2024, Maj
Peppar "pojke" Och "tjej": Hur Man Bestämmer Könet På En Paprika? Vilka Frukter är Sötare - Man Eller Kvinna? Vilken Peppar Ska Man Välja?
Peppar "pojke" Och "tjej": Hur Man Bestämmer Könet På En Paprika? Vilka Frukter är Sötare - Man Eller Kvinna? Vilken Peppar Ska Man Välja?
Anonim

En av de viktiga och intressanta egenskaperna hos grönsaker som idag är kända och som odlas i stor utsträckning i olika regioner är deras könsindelning. Den berömda paprikan, som nu finns i sängarna i nästan alla grönsaksodlingar, var inget undantag. Det är viktigt att notera att "pojke" och "tjej" skiljer sig från varandra i utseende och ett antal andra egenskaper. Det är därför du borde veta exakt hur du snabbt kan skilja hane från honpeppar. Inte mindre viktigt är vilken typ av peppar att välja i en given situation, med hänsyn till syftet med att använda grönsaken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur bestämmer man kön?

Man måste komma ihåg att paprika i sig är ett riktigt förråd av C -vitamin … Förresten, i detta fall kan citrusfrukter och till och med vinbär inte konkurrera med grönsaken i fråga. Det är ingen hemlighet att äta paprika har den mest fördelaktiga effekten på människors hälsa. I det här fallet menar vi normalisering och stimulering av matsmältningssystemets funktion. Parallellt förbättras den metaboliska processen avsevärt.

Glöm inte heller söt paprikas betydelse för den kulinariska konsten . Denna grönsak är en integrerad ingrediens i en enorm lista med recept relaterade till de nationella köken i olika nationer.

Och med en sådan rekordpopularitet vet inte alla att du ska välja paprika, med tanke på vilken typ av maträtt som kommer att tillagas av dem senare.

Bild
Bild

Med tanke på nyanserna för att bestämma könet på de beskrivna frukterna är det nödvändigt att klargöra att det inte kommer att finnas några svårigheter med detta. Och i det här fallet behöver du inte vara specialist eller erfaren trädgårdsmästare. Faktum är att först och främst "pojkar" från "tjejer" i paprikafamiljen skiljer sig åt i sitt utseende. Och detta hänvisar till grönsakernas form.

Hanar har mer långsträckta konturer och är ofta smalare än honor. "Pojkarna" kännetecknas av närvaron av två eller tre så kallade kammare . Det är på grund av detta som kronan på sådana grönsaker visar sig liksom vara spetsig. Representanter för den vackra halvan av denna gemenskap är tvärtom mer massiva och utåt mer som en kub. Vid undersökning av kvinnans spets kommer fyra kammare att vara tydligt synliga, liksom en platt och till och med något konkav krona inåt.

Bild
Bild

Peppar av olika kön kan dock särskiljas inte bara genom deras utseende och de angivna funktionerna i formuläret. Även i listan över karakteristiska funktioner finns följande lika viktiga punkter.

  • Strukturera … "Män" har ett tätare kött som inte skiljer sig i saftighet.
  • Smak … Representanter för den manliga delen är sura.
  • Frömaterial . I det här fallet, för att avslöja sexuella egenskaper, måste du skära grönsaken. Samtidigt kommer det omedelbart att bli klart att de kvinnliga individerna har märkbart fler frön. Förresten, denna funktion beror inte bara på den ovan nämnda närvaron av ett större antal kameror. Med hänsyn till denna nyans, när man själv odlar en kultur och odlar sina egna plantor för att få plantmaterial, blir det mer rationellt att ge företräde åt "damer". Det är viktigt att ta hänsyn till att det kommer att finnas mycket mer frön själva, och deras grobarhet, som långsiktig praxis visar, är betydligt högre. Tyvärr utmärks "pojkarna" av ett stort antal irriterande karga blommor.

Det visar sig att på ganska enkla sätt kan du bokstavligen på några sekunder avgöra vilken typ av peppar vi pratar om. Det är viktigt att idén om de viktigaste egenskaperna hos olika könsgrönsaker kommer att vara användbar både för trädgårdsmästare som odlar dem och för hemmafruar i kök.

Bild
Bild

Vilka frukter är sötare?

Efter att ha bestämt vilken typ av peppar som fanns i händerna är det viktigt i nästa steg att välja ett av könen korrekt, med hänsyn till vad just denna populära grönsak behövdes för . Så för det mesta har "tjejer", som redan nämnts, fler frön. Men den här egenskapen är värdelös ur kulinarisk synvinkel. Huvudpunkten här är att de är mycket sötare.

Om vi jämför representanter för olika kön just på denna grund, är det värt att notera det " Pojkar" är inte söta . De används oftare och mer framgångsrikt i de fall receptet ger värmebehandling av produkter.

Bild
Bild

Vilken är bättre att välja?

Som med alla grönsaker är det viktigt att göra rätt val. Ett antal nyckelkriterier bör beaktas här. Det vore ett grovt misstag att kategoriskt hävda vilken av sorterna som smakar bättre. I denna situation bestäms allt direkt av personliga preferenser i varje fall. Även i listan över avgörande faktorer intas den ledande positionen av syftet för vilket paprika köps.

Uppmärksamheten har redan fokuserats på det faktum att " Flickor" är mjukare, och viktigast av allt, märkbart sötare … Det är med dessa egenskaper i åtanke som de oftast väljs för färsk (rå) konsumtion. Detta avser grönsaksskurvor och beredning av olika sallader.

Om denna typ av peppar förvandlas till en ingrediens i grytor och andra liknande rätter, kommer de troligen att bli alltför vattniga.

Bild
Bild

Manlig paprika har diametralt motsatta egenskaper . På grund av att de är hårdare och surare används de bäst vid beredning av konservering. Naturligtvis kommer sådana paprika att vara den bästa lösningen när du förbereder rätter, för vilka recept ger termisk bearbetning av komponenter. Det är hanarna som ska köpas av älskare av fylld paprika. Men det är värt att notera att många gillar den sura smaken mer än den sötma. Poängen är att "pojkar" ofta äts färska i sallader.

Om du behöver förbereda planteringsmaterial för odling av plantor, bör du, som redan nämnts, välja paprika som tillhör det rätta könet. Nästa viktiga punkt: få människor vet var exakt i den beskrivna grönsaken huvuddelen av vitaminer och användbara mikroelement är koncentrerad. För paprika är en sådan plats området direkt intill benet. Det är hennes tillstånd som rekommenderas att uppmärksamma när du väljer. Förresten, ofta delas denna del helt enkelt ut och kasseras av många.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer grönsaker är det fortfarande viktigt att fokusera på hästsvansen. I kvalitetsprover ska den vara elastisk och grön . En torr eller mörkare (svart) stjälk bör vara en anledning att tvivla på att köpet är lämpligt. Du bör göra detsamma om det finns mörka fläckar på själva peppar. Detta gäller särskilt om grönsaker köps råa för konsumtion.

I överväldigande majoritet av fallen är defekter i form av mörkning, prickar och svullnader på hud och svans tydliga tecken på pepparsvamp . Om orangefärgade fläckar dyker upp, sannolikt talar vi om att grönsakerna har blivit offer för insekter.

Förutom allt ovan är det viktigt att vara uppmärksam på dess vikt när du väljer en kvalitetsprodukt, eftersom ju tyngre peppar desto saftigare blir den.

Rekommenderad: