Mata Peppar Med Hirs: Ett Recept På Paprika. Hur Hjälper Gödselmedel Att Odla Paprika Och Hur Gödslar Du Dem?

Innehållsförteckning:

Video: Mata Peppar Med Hirs: Ett Recept På Paprika. Hur Hjälper Gödselmedel Att Odla Paprika Och Hur Gödslar Du Dem?

Video: Mata Peppar Med Hirs: Ett Recept På Paprika. Hur Hjälper Gödselmedel Att Odla Paprika Och Hur Gödslar Du Dem?
Video: Лекция JADAM, часть 18. РЕШЕНИЯ JNP, которые могут заменить химические пестициды. 2024, Maj
Mata Peppar Med Hirs: Ett Recept På Paprika. Hur Hjälper Gödselmedel Att Odla Paprika Och Hur Gödslar Du Dem?
Mata Peppar Med Hirs: Ett Recept På Paprika. Hur Hjälper Gödselmedel Att Odla Paprika Och Hur Gödslar Du Dem?
Anonim

Färsk paprika är en av favoritgrönsakerna för både vuxna och barn. Krispigt och saftigt, färgglatt, det används till sallader och tillagningar, och till och med som tillägg till kötträtter. Sommarinvånare har odlat en sådan kultur i flera år och har utvecklat många hemligheter om hur man får en rik skörd . En av dessa hemligheter är användningen av vanlig hirs, hur konstigt det än låter.

Bild
Bild
Bild
Bild

När behövs toppdressing?

En bra trädgårdsmästare kommer alltid att se när hans gröda behöver ytterligare befruktning. Peppar är en nyckfull växt, och allt går inte smidigt i sin odling. Här är några tecken på att en gröda behöver matas:

  • jorden är inte bördig;
  • peppar blir svag och inte för saftig;
  • några frukter;
  • sjukdomar och skadedjur angriper ständigt.
Bild
Bild

Befruktning med hirs ger sommarboende många fördelar:

  • tidig blomning;
  • snabb tillväxt utan andra förband;
  • överflöd av frukter;
  • hög smak;
  • skydd mot skadedjur;
  • grönsaken blir mer användbar.

Att mata paprikan med hirs ger många fördelar. Dessutom kan ett sådant billigt gödningsmedel användas varje år för att odla och skydda denna gröda.

Bild
Bild

Recept

Det finns inte så många recept på hur man använder hirs. Mer exakt, sommarboende använder bara en. Ett paket hirs tas, även det billigaste, och blötläggs i en 5-liters behållare med vatten under en dag . Efter denna tid är produkten klar att användas. För att driva ut skadedjur kan du vattna med en ren lösning. Om infusionen behövs för förebyggande ändamål, späds den med vatten i förhållandet 2: 1. Hirsen som har lagt sig på botten ska inte kastas. Den ligger begravd i sängarna med peppar för att ytterligare påskynda tillväxten av kulturen.

Bild
Bild

Hur man använder?

För att paprika ska bli frisk måste de matas ordentligt. Vattning bör utföras i grumligt väder utan kraftiga vindbyar . Vattnet ska vara i rumstemperatur. De häller det försiktigt och försöker att inte röra lövverket. Vattnet ska gå rakt till marken. Vattning görs bäst tidigt på morgonen eller på kvällen.

Paprika kan odlas både utomhus och i växthus . Hirs hjälper till att odla dem friska i alla fall, oavsett var de är. Efter vattning med hirslösning är det nödvändigt att lossa sängarna något, men detta måste göras försiktigt för att inte skada rötterna.

Bild
Bild

Du kan vattna paprika med ett sådant gödningsmedel flera gånger per säsong: hirs är absolut giftfritt, och i princip kan det inte skada det.

Förutom vattning används hirs också för andra ändamål . Det är ingen hemlighet att paprika ofta attackeras av skadedjur, och den vanligaste av dem är myror. Att bli av med ett sådant grannskap är väldigt enkelt: du behöver bara ta torrt spannmål och utan att blötlägga det, strö över sängar och gångar. Det är fortfarande inte klart varför myror inte gillar hirs så mycket, men faktum kvarstår: efter ett sådant förfarande kommer parasiterna att försvinna länge.

Bild
Bild

Således, Hirs är en mycket prisvärd och billig toppdressing som finns i alla hem eller butiker . Att gödsla paprika med dem är enkelt, det finns ingen anledning att vänta i veckor tills gödselmedlet mognar. Dessutom är hirs en miljövänlig toppdressing, vilket innebär att det inte kommer att uppstå några negativa reaktioner från kroppen efter dess användning.

Du kan ta reda på om en annan toppdressing i följande video.

Rekommenderad: