Kaffesump Som Gödningsmedel För Inomhusväxter: är Det Möjligt Att Vattna Blommorna Med Vilande Kaffe Och Gödsla Med Tårta? Vilka Växter älskar Det?

Innehållsförteckning:

Video: Kaffesump Som Gödningsmedel För Inomhusväxter: är Det Möjligt Att Vattna Blommorna Med Vilande Kaffe Och Gödsla Med Tårta? Vilka Växter älskar Det?

Video: Kaffesump Som Gödningsmedel För Inomhusväxter: är Det Möjligt Att Vattna Blommorna Med Vilande Kaffe Och Gödsla Med Tårta? Vilka Växter älskar Det?
Video: Best natural liquid fertilizer for plants , specially money plants 2024, Maj
Kaffesump Som Gödningsmedel För Inomhusväxter: är Det Möjligt Att Vattna Blommorna Med Vilande Kaffe Och Gödsla Med Tårta? Vilka Växter älskar Det?
Kaffesump Som Gödningsmedel För Inomhusväxter: är Det Möjligt Att Vattna Blommorna Med Vilande Kaffe Och Gödsla Med Tårta? Vilka Växter älskar Det?
Anonim

Kaffe är inte bara en av de mest populära dryckerna, men det kan också tjäna andra ändamål, till exempel att befrukta inomhusväxter . De finns i nästan alla hem, och det är inte alltid möjligt att behålla sin friskhet och hälsa, och kaffeformar och kakor är utmärkta för sådana experiment, eftersom de består av många användbara element.

Bild
Bild

Fördelaktiga funktioner

Kaffedrycken innehåller kväveprocent 1,5% , vilket är lika med mängden av dess närvaro i ruttnade örter, och de, som du vet, är organiska gödningsmedel.

Råvarorna innehåller också sådana kemiska element som kalcium och magnesium , såväl som fosfor vilka växter som behöver mest. Huvuduppgiften för dessa ämnen är att bilda äggstockar, förbättra blomningen och också ha en positiv effekt på rotsystemet.

Om krukväxter bär frukt, bidrar närvaron av spårämnen i jorden till avkastningen.

Kväve är ett tillväxtstimulerande medel som påverkar växternas utveckling positivt. Kalcium ger näring inte bara rotsystemet, utan blad och stjälk. Kalium viktigt för blommor som växer utomhus (eller på balkonger) för att göra dem mer frostbeständiga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom de listade elementen innehåller kaffe koppar, kolhydrater och järn så det är säkert att säga att denna typ av gödselmedel är organisk och kommer att ha en fördelaktig effekt på inomhusväxter. Om du vill möblera ett rum med blommor i krukor räcker det med att använda en ingrediens för att få en bra jord som främjar blomning.

Under lång tid trodde man att kaffegryn som gödningsmedel endast kan användas på alkaliska jordar och för växter som behöver en ökad surhet på jorden, eftersom de trodde att det ökade det. men idag hävdar experter att kaffe har neutral syra, trots att det ibland känns en smak i drycken.

Under beredningsprocessen tvättas syran ut, därför saknas den i tjockarna - därför kommer detta gödningsmedel inte att påverka jordens surhet.

Bild
Bild

Fördelen med kaffegödsel är det på grund av bearbetning blir jorden lösare … Detta tillåter en liten förändring av jordens tillstånd, vilket blir mer mottagligt och kommer att kunna absorbera fukt bättre. Tjockleken gör också att syre lätt kan tränga in genom den porösa jorden i rotsystemet, vilket underlättar lossningen.

Lukten av kaffe påverkar insekter negativt , så midgen kommer inte att attackera växten, och detta problem är mycket vanligt.

Kakan ger näring åt stjälkarna och påskyndar tillväxten av blommor . Och även han ofta utför kompostuppgiften , som används oftast på utomhusväxter. Naturligtvis, för att få ett positivt resultat, är det nödvändigt att korrekt förbereda gödningsmedlet, applicera det i vissa proportioner.

Bild
Bild

Till vilka växter är den lämplig?

Det finns representanter för floran som är särskilt förtjusta i kaffe som gödningsmedel . Dessa inkluderar azaleaer, ormbunkar, begonier och vanliga rosor . När det gäller andra inhemska grödor är utfodring endast användbar i små mängder, medan det är viktigt att observera tidsintervallen.

Om du växer violer , älskar hortensior eller ska plantera en huspalm, kaffe är lämpligt för att gödsla jorden på våren, när skotten bara börjar utvecklas. Påfyllning utförs varannan vecka tills utsidan är helt varmare.

I rosenkranser används oljekaka aktivt, vilket experter anser vara ett universalmedel . Dess främsta fördel är att gödselmedel kan skydda buskar från skadedjur inklusive sniglar och myror. En lösning av kaffe används också som spruta, så blommornas dekorativa egenskaper kommer inte att störas.

Det finns en uppfattning att vissa rosor ändrar färg från kaffe - och så är det verkligen. Om vi pratar om rosa nyanser, blir de efter befruktning lila.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man lagar mat?

För att få ett högkvalitativt resultat är det nödvändigt att ta ett ansvarsfullt tillvägagångssätt för beredningen av detta gödningsmedel. Det bör noteras att när vinterperioden börjar är det inte nödvändigt att införa hjälpkomponenter i marken hos inomhusväxter, eftersom de vid denna tid är i vila . Därför kan du ta upp den fula förberedelsen av toppdressing, ha förberett gödselmedel under vintern, som sedan kommer att appliceras under de första vårdagarna.

Kaffesump

Samla kaffesumpen efter varje drink du dricker . Om du brygger en drink i en mugg finns det avfall i botten som du inte behöver skynda dig i papperskorgen. Lägg åt rester i en separat behållare i flera dagar. Efter det är det nödvändigt att torka grunderna i ugnen eller på en annan torr plats så att fukten förångas helt och formen inte träffar det framtida gödningsmedlet.

Vid användning av en kaffemaskin torkas också filtren tillsammans med avfallet, sedan kan de krossas och användas.

Bild
Bild

Kaka

När det gäller kakan, som kvarstår efter bearbetat malet kaffe, måste du göra några manipulationer.

  1. Råvaran skickas till en torr behållare för rengöring. Detta kan antingen vara en plastskål eller en glasplatta.
  2. För att torka tas vanligt papper, på vilket avfall staplas. Det kommer att ta lite tid, men resultatet blir ett färdigt gödningsmedel.
  3. Om du har en sommarstuga kan kafferester dräneras i en kompostgrop, där organiskt material tar flera veckor att laga.

Du kan förbereda en speciell komposition genom att ta 50% tjockt, 20% torrt halm och lite mer lövverk som har krossats i förväg . Ingredienserna blandas och skickas till en tank eller annan behållare, där de kommer att smaksättas. Det är viktigt att fylla toppen med jord, vilket gör hål för syretillförseln. Gödningsmedlet är klart om en månad, sedan läggs det till som mat till blomkrukorna.

Bild
Bild

Hur man använder?

En kaffeböna innehåller många unika egenskaper . Onödigt att säga om själva aromen som stekta råvaror har, eftersom det kan locka vem som helst. Men även efter att muggen är torr kan du använda avfallet för ännu fler fördelar. Skadedjur, däremot, tål inte lukten av kaffe . - om de luktar det kommer de inte att närma sig växterna.

Det finns flera regler som gör att du kan få den positiva effekten av att gödsla med kaffe . Avfall från en färsk dryck bör inte användas som vattning för inomhusväxter. Som redan nämnts måste grunderna först torkas naturligt eller skickas till ugnen.

Kosttillskottet för blomkrukor appliceras enligt följande : det är nödvändigt att vattna växter med det. Det är viktigt att ta hänsyn till storleken på behållaren där blomman ska planteras.

Efterlevnad av en strikt dosering kommer att ha en positiv effekt på livslängden och överflödet av blomning.

Bild
Bild

Gödningsmaterial kan spädas med vatten och vattnas till rotsystemet. Och ofta skickas det tjocka till botten av potten eller blandas noggrant med jorden.

Kakan skickas till blomsterbehållare i följande proportioner: en tredjedel av det hackade torra lövverket, samma mängd halm och kaffemassa blandas - och efter 4 veckor är gödningsmedlet klart. Näringskomplexet lättar lermassan, jorden kommer att lossna och det blir lättare att mata den med fukt.

Det är viktigt att notera att den tjocka måste användas med kunskap, men samtidigt är de inte rädda för att experimentera, eftersom denna typ av gödningsmedel kan ge ett fantastiskt resultat

Detta gödningsmedel används aktivt för utomhusväxter. Till exempel kommer tulpaner och pioner att skyddas från sniglar om du använder sovande kaffe.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sammanfattningsvis kan vi med säkerhet säga att det inte är nödvändigt att spendera mycket pengar på konstgödsel, som erbjuds i ett rikt sortiment på marknaden. I varje hem finns kaffe, om än billigt, men naturligt, vars avfall kan spela en avgörande roll för utvecklingen av blommande växter . Några enkla steg och lite tid kommer snart att ge dig vackra växter som kommer att glädja ögat och berika rummet med syre. Det återstår bara att samla råvarorna, förbereda det och gödsla jorden för att göra den bördig.

Rekommenderad: