4-brännare Inbyggd Gasspis: Typer Av Ytor, Storlekar På Inbyggda Modeller. Vilken är Bättre Att Välja?

Innehållsförteckning:

Video: 4-brännare Inbyggd Gasspis: Typer Av Ytor, Storlekar På Inbyggda Modeller. Vilken är Bättre Att Välja?

Video: 4-brännare Inbyggd Gasspis: Typer Av Ytor, Storlekar På Inbyggda Modeller. Vilken är Bättre Att Välja?
Video: Bränna in kolstålspanna med gasspis - Så här gör du 2024, Maj
4-brännare Inbyggd Gasspis: Typer Av Ytor, Storlekar På Inbyggda Modeller. Vilken är Bättre Att Välja?
4-brännare Inbyggd Gasspis: Typer Av Ytor, Storlekar På Inbyggda Modeller. Vilken är Bättre Att Välja?
Anonim

I moderna kök är det vanligt att se en inbyggd 4-brännare gasspis. Det är ett utmärkt alternativ till de kaminer som är bekanta för många. Den är särskilt lämplig för personer som inte använder ugnen. Driften och underhållet av sådan utrustning har ett antal funktioner.

Särdrag

Många användare tror att en 4-brännare inbyggd gasspis är det bästa valet för köket, men det kräver definitivt professionell installation och anslutning. Enheten kan ta emot ström både från det nätverk som finns i lägenheten och från en enskild cylinder med flytande gas. En sådan panel fungerar på propan eller metan.

Bild
Bild

När du köper en gasspis är det viktigt att först ta hand om huven, särskilt om köket är litet och tillagningen kommer att bli intensiv. När en sådan möjlighet saknas är det värt att vänja dig vid regelbunden sändning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att nämna att gaspanelen ibland är placerad under värmebeständigt glas. I detta fall är en öppen eld osynlig för det mänskliga ögat, dessutom reduceras gasförbrukningen avsevärt.

En sådan yta är inte rädd för höga temperaturer eller mekanisk påfrestning, det är mycket lätt att ta hand om den: torka bara av den med en våt trasa.

Hällen är ofta utrustad med sensorer för bekväm kontroll.

Fördelar och nackdelar

Den inbyggda gasspisen med 4 brännare har många olika fördelar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt kockarna visar sig gaslagad mat vara den godaste, och det finns inga restriktioner för receptet.

Förekomsten av 4 brännare gör att du inte kan begränsa dig själv i antalet tillagade rätter, vilket är särskilt viktigt för en stor familj. Tillagningen är väldigt snabb eftersom det inte tar lång tid att värma upp. Gaspaneler gör att du kan spara betydligt:

  • de kostar mindre än elektriska och induktionsspisar;
  • gaspriserna är betydligt lägre än elpriserna.
Bild
Bild

Det finns andra betydande fördelar med enheter

  • Till skillnad från samma induktionshäll är det tillåtet att använda kokkärl av valfritt material och med vilken diameter som helst.
  • Gasugnar styrs genom att vrida spakarna, vilket anses vara det enklaste och mest bekväma sättet.
  • Tack vare den automatiska tändningen som alla moderna modeller är utrustade med är det inte svårt att slå på ens för ett barn.
  • Driften av inbyggda gaspaneler är ganska säker, särskilt eftersom många enheter är utrustade med speciella sensorer för övervakning av pågående processer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns inga speciella nackdelar med gaspaneler. Naturligtvis kan man peka ut nackdelarna med den ena modellen, men detta är redan en fråga om detaljer. Till exempel kan några av dem vara svåra att ta hand om på grund av materialets art, annars blir grillen i ett stycke obekväm vid rengöring.

Olika sorter

Ytan på den inbyggda plattan kan vara gjord av olika material:

  • av rostfritt stål;
  • härdat glas;
  • emaljerat stål;
  • glaskeramik.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varje sort har både fördelar och nackdelar. Emaljen är pålitlig och hållbar, har ett stort antal färgvariationer. Det är dock ganska svårt att ta hand om det, bildandet av chips och repor är troligt. Rostfritt stål kan vara matt eller glansigt, det kan bara underhållas med hjälp av specialprodukter. Gjutjärnspanelen är mycket hållbar men kräver höga underhållskrav. Glasytan är lätt att rengöra och ser väldigt snygg ut. Glaskeramik har praktiskt taget inga nackdelar, förutom behovet av att köpa specialrätter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom skiljer sig panelerna åt i materialet från vilket gallren är gjorda: gjutjärn eller stål.

Gjutjärnselement är mer hållbara och har en lång livslängd. Baksidan är överviktig, vilket komplicerar rengöringsprocessen kraftigt.

Stålgaller väger mindre men är mindre hållbara. Mekanisk belastning skadar dem snabbt

Det finns också skillnader i färg: oftast är plattan vit eller svart, och för rostfritt stål är den grå. Olika nätkonfigurationer låter dig välja det mest praktiska alternativet. Det är vanligt att täcka en panel med 4 brännare med en enda integrerad grill eller ett par delar, men det är mest praktiskt när det finns en individuell grill för varje brännare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Högeffektspanelen kan ha en dubbel eller trippel flamrad.

Vissa modeller är utrustade för en cylinder, det vill säga satsen innehåller munstycken för anslutning av en behållare fylld med flytande gas.

Kontrolltypen för inbyggda plattor finns i två versioner: antingen mekanisk eller beröring. Mekaniskt är mycket bekvämare, men medför fler svårigheter vid haveri. Plattor med traditionella roterande armar köps oftast. Det finns moderna enheter utrustade med elektrisk tändning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dyrare modeller är utrustade med ytterligare funktioner, vars närvaro vanligtvis ökar inköpspriset. Det kan till exempel vara gasreglering. Detta system stänger av gastillförseln om elden slocknar av misstag. Vissa prover kan till och med aktivera självantändning för att återställa utrustningens funktion.

För familjer med små barn är kontrollpanelens låsfunktion lämplig. Genom att bara trycka på en knapp kommer det att vara möjligt att skydda enheten från oavsiktlig påslagning.

Kokzonstimern blockerar gasflödet efter en viss tid.

Dimensioner

För att avgöra vilka dimensioner av gaspanelen som är lämpliga för ett visst kök är det viktigt att mäta den totala längden på headsetets bänkskiva och sedan subtrahera antalet centimeter som kommer att gå till viktiga zoner. Det bör vara i genomsnitt 60 till 100 cm mellan diskbänken och spisen för att göra tillagningsprocessen bekväm och undvika risken för skållning. Avståndet från hällen till den intilliggande väggen måste vara minst 30 cm . Bredden på den klassiska 4-brännaren är 60 cm och djupet varierar från 50 cm till 60 cm.

Bild
Bild

Hur väljer man?

För att matcha den bästa varianten av 4-brännarens gasspis, bör övervägas:

  • använda material;
  • typ och storlek på brännare;
  • typ av kontroll;
  • storlekar;
  • ytterligare funktioner.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du studerar betyget för de bästa modellerna på marknaden kommer du att kunna hitta det bästa alternativet för både sommarstugor och stadsanvändning. Exempelvis för ett lanthus rekommenderar experter Hansa BHGI32100020 -modellen. Den kan fungera från en gasflaska, har ett budgetpris och är mycket lätt att rengöra. Den kompakta enheten har en vacker design och har en automatisk elektrisk tändning. Dess relativa nackdel är bristen på gasreglering.

Bild
Bild

Driftsregler

När du väljer en modell för ditt hem bör du vara uppmärksam på Bosch PCH615B90E. Ytan är gjord av rostfritt stål, som inte bara ser snygg ut, utan också är mycket hållbart. Gasbrännare har olika kraft, vilket utökar möjligheterna att laga olika rätter samtidigt. Klassiska spakar är utrustade med automatisk elektrisk tändning. Plattoristen är gjord av gjutjärn.

Bild
Bild

Vanligtvis anges alla driftsregler i instruktionerna, som nödvändigtvis är fästa på hällen.

Innan du börjar laga mat första gången är det viktigt att ta bort alla klistermärken och skyddande filmer på ytan. De tekniska typskyltarna bör dock vara kvar.

Och du måste också följa några rekommendationer som gör att du kan hålla panelen i gott skick och avsevärt förlänga användningsperioden

  • Varje användning måste sluta med en fullständig avstängning av kokzonerna.
  • Placera inte bestick eller lock direkt på hällen under användning, eftersom det blir väldigt varmt.
  • Det är viktigt att se till att det inte finns någon vegetabilisk olja eller varmt fett på spisen som kan antändas och till och med orsaka brand.
  • Låt inte vätska komma in i hålen på ytan.
  • Lämna inte arbetsutrustning utan uppsikt, och använd den inte utan redskap.
  • Tillagningsbehållarnas diametrar måste matcha kokzonernas diametrar. Om du bryter mot denna regel, kommer antingen glaspanelen att överhettas, eller onödig uppvärmning av grytans eller pannans handtag, eller att tillagning blir ineffektiv.
  • Rätterna måste vara säkra och sunda.

Hur man bryr sig?

Vård av den inbyggda gasspisen bestäms beroende på vilket material den är tillverkad av.

Bild
Bild
Bild
Bild

Till exempel måste glasytor behandlas med ett speciellt medel, men välja kompositioner utan slipande partiklar. Det är tillräckligt att torka den emaljerade plattan med en fuktig trasa, vilket inte lämnar ränder. Rostfritt stål kan bearbetas utan stora svårigheter, men med hjälp av ett speciellt tvättmedel. Galler och stativ är vanligtvis lätta att ta bort och kan enkelt bytas ut. Du kan städa dem i diskmaskinen.

Rekommenderad: