Installera Hällen: Hur Man Installerar Den I Bänkskivan Med Egna Händer? Installation Och Insättning Av Hällen. Vilket Tätningsmedel Ska Jag Använda?

Innehållsförteckning:

Video: Installera Hällen: Hur Man Installerar Den I Bänkskivan Med Egna Händer? Installation Och Insättning Av Hällen. Vilket Tätningsmedel Ska Jag Använda?

Video: Installera Hällen: Hur Man Installerar Den I Bänkskivan Med Egna Händer? Installation Och Insättning Av Hällen. Vilket Tätningsmedel Ska Jag Använda?
Video: Hur gör snickaren - Montering av köksbänk och diskho 2024, April
Installera Hällen: Hur Man Installerar Den I Bänkskivan Med Egna Händer? Installation Och Insättning Av Hällen. Vilket Tätningsmedel Ska Jag Använda?
Installera Hällen: Hur Man Installerar Den I Bänkskivan Med Egna Händer? Installation Och Insättning Av Hällen. Vilket Tätningsmedel Ska Jag Använda?
Anonim

Nyligen ersätts allt fler skrymmande spisar av kompakta spisar, som blir en integrerad del av köksapparaten. Eftersom en sådan modell måste vara inbäddad i en befintlig yta, är det mycket klokare att studera denna enkla process och göra allt själv.

Bild
Bild

Särdrag

Specifikationerna för att installera hällen i bänkskivan beror till stor del på om det är el eller gas. Elektrisk, som du kanske gissar, bör placeras nära kraftpunkten. Både kabeltvärsnittet och kraften i närmaste uttag måste beaktas. Du kan inte heller ignorera ett sådant förfarande som jordning av metalldelar. Att etablera gasytan är lite svårare, eftersom det är viktigt att tänka på hur man kopplar den till gasröret.

Dessutom förbjuder säkerhetskrav kategoriskt oberoende anslutning av gasspisar. För att utföra denna operation måste du bjuda in en anställd på specialtjänster som betalar för allt och kommer att göra det. Naturligtvis kan du försöka installera allt själv, men i det här fallet måste du förvänta dig inte bara allvarliga sanktioner, utan också uppkomsten av en verklig fara för livet för invånarna i hela huset. Sanktionerna kan förresten gå upp till fullständig avstängning av gasen och tätning av ventilen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är verkligen tillåtet att installera och ansluta den elektriska spisen själv, men strikt följa instruktionerna. Om en person inte har några kunskaper i att arbeta med elektriska apparater rekommenderas han att kontakta en specialist. Om installationsprocessen utförs på ett felaktigt sätt kan de negativa konsekvenserna inkludera inte bara störd drift av enheten, utan också dess avbrott eller till och med fel på alla ledningar i lägenheten.

Det finns ytterligare några nyanser när det gäller anslutningen av hällen . Till exempel är det maximala avståndet mellan panelen och bänkskivan 1-2 millimeter. Själva bänkskivans tjocklek måste motsvara den minsta siffra som anges i instruktionerna. Dessutom är bänkskivans placering alltid i linje med köksenhetens framkant.

Bild
Bild
Bild
Bild

Märkning

Hällens insats börjar med att ta reda på måtten och applicera dem på bänkskivan. Som regel anges parametrarna i instruktionerna som bifogas tekniken. Om tillverkaren inte tog hand om detta, är det realistiskt och oberoende att beräkna allt. I den första versionen vänds panelen, varefter den omges på tjock kartong eller till och med direkt på bordsskivan. Du behöver en linjal med tillräcklig längd, en penna och en markör.

Du kan försöka självständigt bestämma platsen för anslutningen . Först överförs gränserna för skåpets inre utrymme till ytan med en penna, på vilken själva panelen kommer att placeras. Förresten, när en penna inte gör det möjligt att applicera ljusa markeringar, är det rimligt att först limma maskeringstejp och sedan rita. Därefter bestäms mitten av hålet för kroppen. För att göra detta räcker det med att rita diagonalerna i rektangeln som skapats av bordsskivans främre och bakre delar och kantstenens dragna kanter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vid den punkt där diagonalerna skär varandra dras två linjer för att bilda ett kors. Detta innebär att den ena ska löpa parallellt med bänkskivans kant, och den andra ska vara vinkelrät mot den. På de linjer som har uppstått är måtten på den del av fodralet som ska byggas in markerade. De exakta siffrorna bestäms antingen oberoende eller extraheras från instruktionerna. Bättre, förresten, att öka dem med en centimeter eller två för större bekvämlighet.

Om parallella och vinkelräta linjer också dras genom de formade märkena, bildas en rektangel . Det kommer inte bara att vara exakt i mitten, utan kommer också att sammanfalla med den del av hällen som borde gå djupare. Om gapet som tillverkaren föreskriver kvarstår mellan de formade linjerna och andra föremål, kan du cirkla figuren med en markör och gå vidare till nästa steg.

Bild
Bild

Hålskärning

För att klippa ut utrymmet för hällen behöver du antingen en fräsmaskin, en fintandad elektrisk sticksåg eller en borrmaskin. Snittets storlek borde redan ha bestämts vid denna tidpunkt, därför är det vidare nödvändigt att röra sig längs insidan av den ritade rektangeln. Hål skapas i hörnen med hjälp av en borr med en 8 eller 10 mm borr. Sedan bearbetas raka linjer med en fil eller en kvarn. När du arbetar är det viktigt att fixera enhetens fodral på bordsskivan.

I i det fall då fästningen endast utförs när du använder en borr, blir proceduren något annorlunda . Det första steget förblir detsamma - med en 8-10 mm borr skapas hål från insidan av den ritade rektangeln. De bör göras så ofta som möjligt så att ytfragmentet sedan lätt bryts av. De grova kanterna på de resulterande spåren är inriktade längs linjen med en rasp eller en fil avsedd för små arbeten på metall eller trä. Huvudmålet med detta steg är att justera kanterna så mycket som möjligt.

Efter att ha skapat ett monteringshål kan du redan bädda in själva panelen. Tekniken ska glida på plats smidigt och helt stänga hålet i bänkskivan. Efter att ha sett till att allt gick smidigt, bör brännarna tas bort ett tag, och skärpunkterna ska slipas med sandpapper eller en fil. Bänkskivan i trä kräver ytterligare bearbetning för att förhindra att vätska tränger in. Skärpunkterna måste behandlas med silikon, nitrolack eller tätningsmedel. Plastheadsetet behöver inte sådan behandling.

Bild
Bild
Bild
Bild

Montering

Installation av hällen är inte alls svår. Panelen sänks helt enkelt ned i det utskurna hålet och jämnas med en mätanordning eller med egna ögon - allt ska se snyggt och jämnt ut. Om kaminen är gas, levereras slangen med fackmuttern redan innan panelen installeras direkt. Efter att ha centrerat plattan kan du fortsätta fixa den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tätning

Tätningstejpen lindas redan innan själva enheten placeras. Plantering rekommenderas enligt vissa regler. Vanligtvis kommer tätningen med hällen och är självhäftande: täckt med lim, täckt med en skyddande film. Separera tuggummiet och pappersbasen gradvis när den ansluter sig till ytan för att inte förvirra den. Plantering av tätningsmedel krävs i en enda bit. Termotapen ska följa omkretsen av hålet på framsidan av möbelboxen. Hörnen kringgås för att undvika att bandet skärs av. Packningens två ändar bör sammanfogas som ett resultat så att inga luckor kvarstår.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa tillverkare tillhandahåller också en aluminiumtätning med hällen . Hur det exakt installeras står skrivet i de bifogade instruktionerna. Användning av dubbelhäftande tejp rekommenderas dock inte av specialister - om det behövs blir det mycket svårt att ta bort panelen, och den kan till och med gå sönder. Applicering av ett tätningsmedel är nödvändigt för att förhindra att vatten kommer in i bänkskivans insida under användning. Det kan antingen vara en akryllösning eller nitrolack, som appliceras i ett tunt lager på håländarnas inre yta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fastsättning

För att integrera hällen korrekt måste den vara säkrad underifrån. Fästelement, som är en kombination av självgängande skruvar och specialfästen, som medföljer i satsen, gör att du omedelbart kan fästa panelen på bordsskivan. Enheten är monterad i fyra hörn. Du måste dra åt allt för att förhindra sprickor. Fästprocessen avslutas med att alla tidigare borttagna delar återgår till platsen. Efter att enheten har fixats är det nödvändigt att skära av allt överflödigt tätningsgummi som sticker ut ovanifrån med ett skarpt verktyg. I allmänhet är det en mycket enkel uppgift att själv bygga in denna typ av utrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förbindelse

Energibärarens anslutning bestäms beroende på om panelen är gas eller elektrisk. Gasenheten skär in i gasledningen, och den elektriska ansluts till det befintliga nätverket med hjälp av ett uttag och en kontakt. Som nämnts ovan bör du inte ansluta gaspanelen själv, men det är fullt möjligt att studera stegsekvensen för att förstå vad befälhavaren gör. Först går den flexibla slangen genom en koppling eller skrapan för att ansluta till gasventilen. Vid denna tidpunkt bör ett hål för det redan förberedas i möbelns bakvägg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är absolut nödvändigt att kontrollera om det finns kranar som krävs för att ansluta kaminen till det gemensamma systemet. Om de saknas utförs en operativ installation. Gasinloppsmuttern är fäst på plattan. Det är viktigt att inte glömma för närvarande att använda O-ringen, som i de flesta fall ingår i satsen. Anslutningen av gasspisen följs av en gasläckagekontroll . Det är ganska lätt att göra detta - det räcker med att täcka strukturens leder med tvålvatten. Om det uppstår bubblor betyder det att gas är närvarande, deras frånvaro tyder på motsatsen. Naturligtvis är närvaron av en obehaglig lukt också en karakteristisk signal.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller elektriska spisar erbjuder olika modeller användaren att ansluta kabeln till både ett vanligt uttag och en elpanel. I vilket fall som helst är det viktigt att komma ihåg att kaminen förbrukar en stor mängd energi, vilket innebär att ledningarna i huset måste uppfylla enhetens krav för att undvika problem.

Förresten, vi kan inte låta bli att nämna induktionshällen, som har blivit allt populärare på sistone . Den går på el och kan anslutas antingen med en sladd och ett uttag, eller med speciella terminaler som kräver att en extern kabel är ansluten. I det här fallet måste du först ta bort skyddslocket från enhetens baksida för att aktivera plattan och föra den externa kabeln genom den. Enligt schemat som anges i instruktionerna är sladden ansluten till plintplattan. Om det finns en bygel mellan noll och mark måste den tas bort.

Rekommenderad: