Kombinerad Spis: Egenskaper Hos Gas- Och Elektriska Induktionshällar

Innehållsförteckning:

Video: Kombinerad Spis: Egenskaper Hos Gas- Och Elektriska Induktionshällar

Video: Kombinerad Spis: Egenskaper Hos Gas- Och Elektriska Induktionshällar
Video: How to apply Conveen® Optima and Conveen® Active urine bag 2024, Maj
Kombinerad Spis: Egenskaper Hos Gas- Och Elektriska Induktionshällar
Kombinerad Spis: Egenskaper Hos Gas- Och Elektriska Induktionshällar
Anonim

Moderna hemmafruar gör villkorslöst ett val till förmån för inbyggda apparater. Hon erövrade med sin funktionalitet, praktiska och ergonomiska. Bland alla typer av köksutrustning som är avsedda för matlagning är kombinationshällar högst efterfrågade.

Bild
Bild

Särdrag

Som namnet antyder kan paneler av en kombinerad typ fungera från flera olika strömkällor: gastillförsel, liksom från en elkabel. På en sådan spis finns en spis som är direkt ansluten till elnätet och gasbrännare, varför det här namnet dök upp.

Tack vare designfunktionerna kommer familjen inte att vara utan lunch och middag i händelse av gemensamma kollaps - du kan alltid laga något gott både när gasen stängs av och när strömförsörjningen stängs av.

Bild
Bild

Hällen kännetecknas av ökad funktionalitet och användbarhet, gasbrännare är vanligtvis lämpliga för att laga stora mängder mat och små elektriska är idealiska för morgonmåltider. De mest moderna modellerna är dock utrustade med induktionsytor, som har gott om möjligheter för matlagning, stekning och stekning.

Om det behövs kan du välja olika driftlägen och avsevärt spara den totala tillagningstiden.

Idag erbjuder branschen ett brett urval av de mest funktionella modellerna av kombinerade spisar, så även en mycket krävande hemmafru kan välja den bästa produkten för sig själv.

Bild
Bild

Tekniken för tillverkning av sådana plattor är baserad på skapandet av några grundläggande skillnader mellan produkten och dess motsvarigheter av en annan typ

Principen om "gas på glas " -detta är arrangemanget av gasbrännare som ligger på en glaskeramisk spis. Vanligtvis finns en induktions- eller elspis i närheten för effektiv uppvärmning. Denna design är optimal för dem som använder både gas och växelström för köksarbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hi -Light - i detta fall representeras elektriska brännare inte av "pannkakor" som alla känner till, utan av speciella bandvärmeelement, vilket i hög grad påverkar uppvärmningens hastighet och effektivitet. Spiralen värms upp nästan omedelbart, därför går värmen till panelen, tack vare vilken maten tillagas mycket snabbt. Detta är särskilt viktigt när det finns begränsad tid, till exempel på morgonen före arbetet.

Men för stuvning och stuvning av produkter är det bättre att använda annan användbarhet. Trots omedelbar uppvärmning svalnar sådana brännare väldigt långsamt, så om du arbetar slarvigt är det hög risk att bli bränd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Induktion Är en innovativ typ av hushållsplatta. I det här fallet finns det en omedelbar uppvärmning och en lika snabb kylning av beläggningen, därför kännetecknas den glaskeramiska ytan av säkerhet, den ser alltid snygg och ren ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Att laga kombinerade ytor, jämfört med analoger, har ett antal betydande fördelar.

  • Kombination av gas- och elförsörjning ger ganska omfattande möjligheter för alla hemmafruar som lagar mycket mat. Så på induktionskokare tillagas de första kurserna mycket väl, kött och fiskprodukter stekas, och du kan tala sylt, sylt, gelékött och grytor på gas. En full belastning låter dig mer ekonomiskt hantera din fritid och kökspersonal.
  • Kombinerad kontrollfunktion låter alla familjemedlemmar använda hällen. Till exempel kan en mormor som kokat på gas hela sitt liv och inte snabbt kan anpassa sig till modern teknik använda gasbrännare med vridomkopplare, och representanter för den yngre, progressiva generationen kommer bra överens med sensorer.
  • När du lagar mat på kombinationshällar kan du använda nästan vilken maträtt som helst, förutom kanske plast .
  • Den kombinerade ytan är optimal för ekonomiska hemmafruar . Döm själv: induktion är en energieffektiv teknik och gas är billigare än el.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det fanns dock några nackdelar

  • Behovet av att kontrollera användningen av vissa typer av kastruller och kastruller. Till exempel är de som kan installeras på gasbrännare inte lämpliga för induktionsbrännare, så du måste välja de rätter som är optimala för att laga en viss maträtt.
  • Om vatten eller annan vätska kommer in i sensorfältet stängs brännarna omedelbart av och fungerar inte förrän all fukt har tagits bort helt. Detta kan vara obekvämt, särskilt om du förbereder många olika rätter, till exempel för en galamiddag eller en stor familjemiddag.
  • Att ansluta en sådan yta är också svårt. Du måste ringa två specialister samtidigt: en av dem ansluter gasen, och den andra kommer att bädda in panelen i möbelramen.
  • Det bör noteras att inte alla modeller av kombinerade spisar passar bra i små kök.
  • Tja, man kan inte låta bli att notera en sådan nackdel som kostnad. Priserna på kombinerade spisar är mycket högre än för liknande produkter, så inte alla ryska familjer har råd med sådana modeller.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Den gaselektriska matlagningsytan kan vara gjord av flera olika material.

Bild
Bild

Emaljbeläggning

Traditionell spis som är bekant för alla, tillverkad av slitstark polerad metall. Detta är en ganska ekonomisk modell som är säker och hållbar. Emalj är dock inte så lätt att använda och underhålla.

Det skadas av användning av slipande rengöringsmedel: när det utsätts för pulver uppstår repor och fläckar på beläggningen, vilket gör produkten ganska oattraktiv.

Vid mekanisk skada, fallande tunga föremål och kraftiga stötar deformeras och spricker beläggningen, därför kräver sådana hällar den mest noggranna och känsliga hanteringen.

Bild
Bild

Rostfritt stål

Kombinerade paneler av rostfritt stål är starkare än emaljerade, men de har också sina egna funktionella egenskaper. Sådana ytor färgas av fett och vatten, liksom handavtryck.

All förorening av detta slag måste torkas bort så snart som möjligt, annars blir det inte möjligt att bli av med dem.

Bild
Bild

Glaskeramik

Mycket snygga paneler som ser bra ut i modern inredning. Dessutom är sådana beläggningar hållbara och slitstarka, och det är ganska svårt att repa och deformera dem, såvida de inte avsiktligt utsätts för stora stötar.

En sådan beläggning är dock ganska dyr, och du måste använda specifika tvättmedel för att ta hand om den. Endast i detta fall kommer enheten att glädja dig i många år.

Beroende på konstruktionsegenskaperna utmärks gas- och elektriska modeller.

Bild
Bild

Den mest populära varianten är en panel som kombinerar gas- och elektriska brännare. Lika populärt är ett komplex som består av en beroende gasspis och en elektrisk ugn. Sådana produkter är praktiska och ergonomiska: en ugn används vanligtvis för bakning och gasbrännare är lämpliga för stekning, matlagning och stekning.

Under de senaste åren har många kombinerade modeller dykt upp som kan kommunicera inte bara med gasutrustning utan också med många andra lösningar.

Till exempel anses idag en av ledarna inom försäljning vara spisar som kombinerar elektriska och induktionsbrännare.

Bild
Bild

Tillverkare

Numera kan kombinerade spisplattor ses i listan över produkter för nästan alla skapare av hushållsapparater, även om denna kategori inte kan kallas många. Endast vissa modeller anses vara de mest populära.

Bild
Bild

Electrolux EHM 6335 K

Denna spis har 3 gasbrännare för 1, samt 1, 9 och 2, 9 kW, samt en Hi-Light uppvärmningszon för 1, 8 kW.

För gasbrännare finns starka gjutjärnshållare, liksom gasstyrsensorer. Den funktionella ytan har måtten 58x51 cm, färg - svart. Denna yta innehåller flera regulatorer av värmekraften hos den roterande mekanismen, elektrisk tändning tillhandahålls.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gorenje KC 620 f. Kr

Den kombinerade kökshällen innehåller 2 gasbrännare med en effekt på 2 och 3 kW, samt alla Hi-Light elektriska brännare för 1, 2 och 1, 8 kW.

Ytan är gjord av glaskeramik, skuggan är svart, produktens dimensioner motsvarar 60x51 cm. Kontrollen utförs med vridknappar som gör att du kan välja 1 av 9 inbyggda värmelägen, det finns en automatisk tändningsfunktion. Det finns gasregleringssensorer och en restvärmesensor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hotpoint-Ariston PH 631 MS WH

I detta fall används en kombination av 2 gasbrännare och 1 gjutjärns "pannkaka", de placeras på en emaljerad spis. Den totala effekten för alla brännare är 3,6 kW, andelen av en enda elektrisk är 1,5 kW.

Gjutjärns "pannkakan" ligger ungefär i mitten av enheten, och gasbrännare är placerade nära den i en spiral. Arbetsparametrar är 59x51 cm, emalj är vit.

Ytterligare alternativ inkluderar gasreglering, elektrisk tändning och ett lock som ingår i grundpaketet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hansa BHMI 83161020

Detta är en ganska original modell. I denna enhet kombinerar arbetsområdet rostfritt stål och glaskeramik. På den första finns det 3 gasbrännare med en kapacitet på 1, 01, 65 och 2, 6 kW, och på den andra - ett par "pannkakor" av Hi -Light -typ för 1, 7, samt 1, 1 kW.

Uppvärmning regleras med hjälp av roterande mekanismer. Ytparametrar motsvarar 80x51 cm, gasreglering och automatiska tändningsalternativ fungerar.

Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en kombinerad spis, rekommenderas att du följer flera viktiga expertråd.

Det är bättre att välja glaskeramik med en jämn beläggning . Alla hack som tillverkarna hävdar att maskerar stänk och damm är inget annat än ett reklamstunt. I praktiken samlar de över tid mycket smuts och stelnat fett, vilket är ganska svårt att skrapa bort utan att skada basen.

Föredra modeller utan ram: smulor, matbitar som tillagas faller ofta under den. Som ett resultat blir hällen ganska smutsig och ohygienisk.

Bild
Bild

Om du lagar mat för flera personer, välj sedan modeller med ett stort antal värmeelement. För stora familjer, liksom hemmafruar som förbereder konservering i stora mängder, kommer sådana anordningar att bli oumbärliga.

Försök att inte förbise viktiga alternativ som barnsäkerhet och gasreglage som håller dig och dina nära och kära säkra från gasförgiftning och brännskador.

Om det finns en ekonomisk möjlighet, snälla dig själv med modeller med sådana ytterligare alternativ som en restvärmesensor, timer och andra.

Rekommenderad: