4-brännare Induktionshäll: Grundläggande Dimensioner För 4-brännare. Hur Väljer Man En Infälld Yta?

Innehållsförteckning:

Video: 4-brännare Induktionshäll: Grundläggande Dimensioner För 4-brännare. Hur Väljer Man En Infälld Yta?

Video: 4-brännare Induktionshäll: Grundläggande Dimensioner För 4-brännare. Hur Väljer Man En Infälld Yta?
Video: SIEMENS INDUCTION HOB.mp4 2024, April
4-brännare Induktionshäll: Grundläggande Dimensioner För 4-brännare. Hur Väljer Man En Infälld Yta?
4-brännare Induktionshäll: Grundläggande Dimensioner För 4-brännare. Hur Väljer Man En Infälld Yta?
Anonim

För bara 30 år sedan introducerade den tyska koncernen AEG världens första induktionskokare på den europeiska marknaden. Först var denna typ av teknik inte utbredd, eftersom det bara var stora restaurangkedjor som hade råd med den på grund av den höga kostnaden. Och först efter flera år tog en sådan spis sin rättmätiga plats i hemmakök. Låt oss se varför denna köksapparat är så attraktiv.

Bild
Bild

Funktionsprincip

Operationen baserades på principen om fenomenet elektromagnetisk induktion, upptäckt av Michael Faraday. En kopparspole omvandlar elektrisk ström till elektromagnetisk energi, vilket skapar induktionsströmmar. Elektroner, när de interagerar med rätter gjorda av ferromagnetiska material, kommer i aktiv rörelse medan de släpper ut termisk energi. Mat och köksredskap värms upp när brännaren är helt kall.

Tack vare dessa egenskaper var det möjligt att uppnå en hög verkningsgrad på cirka 90%, vilket är två gånger högre än för elektriska motsvarigheter.

Bild
Bild

Låt oss lyfta fram 5 viktiga fördelar med induktion

  • Säkerhet . Maten värms endast när köksredskapet är i direkt kontakt med kokplattan, vilket minimerar risken för brännskador.
  • Lönsamhet . Energiförbrukningen är flera gånger mindre än för elektriska motsvarigheter. Den höga effektiviteten gör att du kan minska tillagningstiden avsevärt.
  • Bekvämlighet . Under arbetet finns det inga obehagliga dofter av rök och bränd mat. Även om du av misstag tappar mat lämnar det inga märken. Den här egenskapen underlättar mycket underhållet, eliminerar behovet av att ta bort fläckar genom att repa ytan. Rengöring är begränsad till enkel torkning med en mjuk trasa.
  • Praktisk och enkel hantering . Intuitivt elektroniskt kontrollgränssnitt. Peksknapparna låter dig välja effekt och uppvärmningstid, tillagningsläge, ställa in tid.
  • Design . Tallrikar finns i svart, grått och vitt, ofta utrustade med exklusiva mönster eller prydnader. Ergonomiskt passar in i alla interiörer, vilket ger ägarna ett äkta estetiskt nöje.

Den moderna marknaden är mättad med modeller för olika uppgifter - från hemmabruk till professionell utrustning för restaurangverksamheten. Denna artikel ger en översikt över ett universellt och vanligaste alternativet som uppfyller behoven hos alla familjer och till och med ett litet café - en induktionshäll med 4 brännare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grundläggande urvalsparametrar

Installation princip

  • Inbäddad . Oberoende paneler som skär in i köksmöbler eller bänkskivor. Snyggt och mångsidigt alternativ för moderna kök. De flesta produkterna på marknaden följer denna princip.
  • Står separat . Ett mer budgetalternativ är lämpligt för dem för vilka de inbyggda apparaterna inte alls passar i deras dimensioner eller i avsaknad av möjlighet att radikalt förändra kökets inre. Det är också perfekt för ett land eller hus på landet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionalitet

Funktionerna presenteras ganska brett, med ökad efterfrågan, mer och mer know-how dyker upp. Här är de mest populära och viktiga:

  • autodetektering av dimensioner och material av rätter;
  • turbouppvärmning eller autoboil -läge;
  • lås mot oavsiktlig aktivering och barnsäkerhetsfunktion;
  • restvärmeindikering för att kontrollera graden av kylning;
  • displayskydd för säker rengöring av spilld vätska eller sås;
  • smart timer.

Det är också värt att ägna särskild uppmärksamhet åt närvaron av dubbelkretsar eller ovala uppvärmningszoner, som gör att du kan placera fat med en större diameter och med en icke-standardbotten . (till exempel ankungar, grytor, etc.). I de senaste premiumklassproven finns det ingen tydlig avgränsning av arbetsytan i värmezoner, användaren kan själv välja brännarnas parametrar beroende på deras preferenser för disken och arbetsprocessen.

Sådana plattor liknar snygga svarta speglar, ofta utrustade med en TFT -display för enkel kontroll av alla processer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kontrollsystem

Det prioriterade och vanligaste är touchkontrollsystemet. Det gör det möjligt att visuellt styra alla tillagningsparametrar. En viktig fördel är enkelt underhåll - det finns ingen ansamling av smuts och fett, som i gamla elektriska spisar. I premiummodeller är sensorerna infällda för en trevligare taktil känsla.

Marknadsnyheter är utrustade med en reglage med möjlighet att smidigt ändra värmeeffekten i arbetszonerna genom att svepa med fingret längs temperaturskalan.

Bild
Bild

Dimensioner

Höjden på de inbyggda panelerna är cirka 5-6 cm. Bredden sträcker sig från 50-100 cm. Djupet är från 40 till 60 cm. Med en sådan mängd olika parametrar kan du genomföra alla de mest vågade designbesluten. Det måste förstås att detta är teknikens faktiska dimensioner. Parametrarna för nischer när de installeras på en bordsskiva kommer att vara något annorlunda, som regel anger tillverkarna dem i dokumentationen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

De flesta ytor är gjorda av glaskeramik, vilket är ett ganska nyckfullt och skört material. Den utsätts lätt för mekanisk påfrestning (repor och spetsflis). Men samtidigt har den höga värmebeständiga egenskaper. Ett alternativ kan vara härdat glas, som kännetecknas av goda stötar och praktiska egenskaper. Om det går sönder blir det täckt med ett nät av sprickor eller sönderfaller i ofarliga fragment.

Bild
Bild

Energieffektivitet

Strömförbrukningens intervall varierar från 3,5 till 10 kW. Marknadsgenomsnittet är cirka 7 kW. När du väljer måste du fokusera på energieffektivitetsklasserna A +och A ++ . Strömförbrukningens egenövervakningsfunktion kommer att vara särskilt användbar för nätverk av gammalt bostadsbestånd och hus på landet. Dessutom gjorde denna funktion det möjligt att utrusta enheten med en vanlig sladd och kontakt för anslutning till ett 220 V -nätverk utan att installera ytterligare ledningar.

Det kommer också att hjälpa att spara kilowatt automatisk standby -funktion när panelen inte används på länge (Energihantering).

Bild
Bild

Tillverkare

När du köper är det bättre att fokusera på välkända modeller av europeiska tillverkare (Electrolux, Bosch, Miele) , vars kvalitet och tillförlitlighet bekräftas av lämpliga certifikat och en garanti för prestanda under en lång driftstid. I budgetnischen är ledarna Ryska företaget Kitfort och Vitryska Gefest.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sammanfatta

Induktionshällen med fyra brännare köps enligt dina egna behov. En pålitlig tillverkare och en hög energieffektivitetsklass A + och A ++ kommer att vara nyckeln till ett framgångsrikt köp . Om din budget tillåter, var uppmärksam på modeller i härdat glas med godtyckliga värmezoner och en reglerkontrollprincip. Funktioner för automatisk avstängning, automatisk uppvärmning och snabbkokning kommer att vara användbara. För barnfamiljer blir prioriteringen skyddsläge mot oavsiktlig aktivering.

Enhetens dimensioner beror på rummets specifika dimensioner, ergonomiska standarder och personliga preferenser.

Rekommenderad: