Induktionshällens Färger: Beige, Vita Och Andra Kokplattor Med 2 Eller Fler Kokzoner. Med Tanke På Vad Man Ska Välja Färg?

Innehållsförteckning:

Video: Induktionshällens Färger: Beige, Vita Och Andra Kokplattor Med 2 Eller Fler Kokzoner. Med Tanke På Vad Man Ska Välja Färg?

Video: Induktionshällens Färger: Beige, Vita Och Andra Kokplattor Med 2 Eller Fler Kokzoner. Med Tanke På Vad Man Ska Välja Färg?
Video: HOW TO USE INDUCTION HOB / TIPS AND TRICKS #kitchentips #kitchenrenovation #home 2024, Maj
Induktionshällens Färger: Beige, Vita Och Andra Kokplattor Med 2 Eller Fler Kokzoner. Med Tanke På Vad Man Ska Välja Färg?
Induktionshällens Färger: Beige, Vita Och Andra Kokplattor Med 2 Eller Fler Kokzoner. Med Tanke På Vad Man Ska Välja Färg?
Anonim

I årtionden har modern teknik hjälpt till att göra tillagningsprocessen enklare och säkrare. De senaste innovationerna i sådan utveckling inkluderar induktionshällar, som gör det möjligt att vägra användning av explosiv gas och öppen eld. Detta är särskilt viktigt om familjen har små barn.

Detta alternativ hjälper barn från unga år att närma sig spisen och hjälpa sina föräldrar runt huset.

Dessutom tillverkas denna innovativa teknik av tillverkare i olika färger, vilket gör det möjligt att använda hällen när du skapar en köksinredning i vilken stil som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Funktionsprincipen för en induktionshäll skiljer sig väsentligt från den vanliga gas- eller elspisen. Den största skillnaden är den nästan fullständiga bristen på värme på panelen under tillagningen. Detta möjliggörs av induktionsspolar som genererar magnetiska virvelströmmar när de slås på. De passerar genom den glaskeramiska ytan och värmer direkt botten på köksredskapet och maten i den.

Denna typ av inbyggd panel har många fördelar. Dessa inkluderar:

  • låg energiförbrukning;
  • snabb uppvärmning;
  • enkel användning och underhåll;
  • multifunktionalitet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Av alla typer av kaminer använder induktionsalternativet mest effektivt den elektriska energin som erhålls från strömkällan. Detta beror på ugnens funktionsprincip, som gör att du omedelbart kan värma pannans yta och inte släppa ut lite av värmen för att värma luften i rummet och värma upp hällen. Effektiviteten hos en sådan spis är 20-30% högre än för andra sorter.

Uppvärmningshastigheten och därmed tillagningshastigheten är också mycket högre när du använder denna panel. Det är ganska enkelt att förklara denna indikator - en induktionskokare har inte ett trappat ytvärmesystem. Under driften av konventionella gas- eller elektriska spisar värms varje yta (värmeelement, brännare) upp sekventiellt och först efter det överförs värmen till diskens botten. Induktionshällen värmer å andra sidan hällen direkt.

Bild
Bild

Det bör också noteras att själva panelen värms upp något, och det beror på värmeöverföringen från diskens botten, eftersom det inte finns något värmeelement för denna typ av spis . Av denna anledning är en induktionshäll det säkraste.

Dessutom bör det sägas om hur lätt det är att rengöra en sådan yta. Eftersom temperaturen är låg även under tillagning, brinner inte mat som fallit på ytan. Smuts kan snabbt tas bort eftersom det inte finns något behov av att vänta på att kokzonerna ska svalna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och naturligtvis kan en av de viktigaste fördelarna med en sådan spis inte utelämnas - det är multifunktionalitet. Induktionsytan är ett utmärkt exempel på användning av modern teknik i vardagen . Till exempel kan denna panel själv känna igen måtten på disken som placeras på den och utföra uppvärmning endast under botten av pannan, utan att slösa extra energi på hela brännarens yta.

Det finns också funktioner som gör att du kan styra kokkärlens värmeeffekt genom att flytta den över hällen (PowerMove), vilket förenklar tillagningsprocessen.

För maximal säkerhet när det finns barn i huset är induktionshällar utrustade med en funktion för att låsa kontrollknapparna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

För att installera denna panel i köket är det viktigt inte bara att känna till dess tekniska kapacitet, utan också att välja det optimala färgschemat för det inre av rummet.

Och här erbjuder spistillverkarna ett brett utbud av design- och färglösningar, så det blir lätt att välja det alternativ som skapar den perfekta kombinationen med köksinredningen.

För en tid sedan fanns de flesta induktionshällar endast i svart. Tillverkare erbjuder nu färger som:

Vit

Bild
Bild

silver

Bild
Bild

grå

Bild
Bild

beige

Bild
Bild

Brun

Bild
Bild

Moderna hemmafruar föredrar ljusa färger, eftersom smuts i form av fläckar eller ränder är mindre synlig på dem. Detta hjälper till att hålla köket renare och snyggare även när du lagar mat.

Men när du väljer är det värt att fokusera inte bara på bekvämlighet, utan också på färgkompatibilitet med andra dekorativa element i ett visst rum

Moderna designers erbjuder alternativ för kombinationer av nyanser som liknar paletten och skapar en oberoende färgzon.

Bild
Bild
Bild
Bild

För utseendet är också materialet från vilket induktionshällen är gjort viktigt. Det finns två typer av paneler på marknaden: glaskeramik och härdat glas. Det bör noteras att det senare alternativet ser bättre ut, men det kostar också lite mer.

Induktionspaneler utmärks också av typen av kontroll, som kan vara:

  • Rör;
  • magnetisk;
  • mekanisk.

Plattans utseende och dess stil beror också på dess konfiguration. Till exempel är mekaniska reglage mer lämpade för den klassiska stilen, medan magnetiska eller beröringskontroller bättre kombineras med minimalism eller techno.

Bild
Bild

Tillverkare har tagit hand om olika storlekar på induktionsspisar. För små kök är en tvåbrännare med en bredd på endast 45 cm lämplig, för stora rum - en yta för 4 brännare. Samtidigt har de flesta spisar funktionen att skapa ett enda matlagningsutrymme. Det gör att kastruller med en större botten kan placeras på hällen.

Bild
Bild
Bild
Bild

En av de mest populära färgerna bland konsumenterna är vit. Denna ton anses vara neutral, eftersom den passar bra med hela färgpaletten. Den vita induktionshällen har andra fördelar:

  • låg synlighet av fläckar efter användning av rengöringsprodukter;
  • förmågan att visuellt utöka utrymmet på grund av den ljusa färgen;
  • skapa ett intryck av renhet och jämn sterilitet i köket.
Bild
Bild

Det är också nödvändigt att skingra myten om att vitt kan bli gult under användning. Med rätt vård behåller panelen sin ursprungliga vithet perfekt.

Men en sådan yta har också vissa nackdelar. Dessa inkluderar först och främst ett högre pris jämfört med mörka modeller. Det är också värt att uppmärksamma möjligheten att märkbara märken uppstår om rätten väljs fel. Sådan skada är nästan omöjlig att rengöra.

Det är värt att säga några ord om funktionerna i panelvalet. Om du planerar att installera det i ett litet kök kan du köpa en modell för 2 brännare. Samtidigt bör den ha funktionen som en extra zon - detta gör det möjligt att laga mat i stora rätter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du måste också vara uppmärksam på kaminens fullständighet. Den kan säljas antingen som separat spis eller komplett med ugn. För små rum är det första alternativet att föredra, eftersom det gör att du kan placera panelen var som helst.

Detta är lämpligt för dem som ofta ordnar om.

Bild
Bild

Säkerhet

Eftersom denna enhet genererar ett magnetfält under drift, vilket kan påverka hälsan negativt, finns det vissa begränsningar för installation och användning.

Du bör inte köpa en sådan spis för personer som bär pacemaker. Det finns en möjlighet att panelen kommer att orsaka funktionsfel . För andra människor är risken för exponering för plattans magnetiska virvlar minimal, eftersom den begränsas av plattkroppen. På ett avstånd av 30 cm från panelen är magnetfältet helt frånvarande, så vi kan säga att en induktionsspis inte gör mer skada än en vanlig mobiltelefon.

När det gäller mat tillagad med en sådan yta ändras inte dess struktur och smak på något sätt. Sådan mat är helt säker för människokroppen.

Rekommenderad: